27/4/19

ΟΗΕ: 39.000 οι εκτοπισμένοι λόγω των συγκρούσεων στην Τρίπολη

3.000 πρόσφυγες παραμένουν παγιδευμένοι σε κέντρα κράτησης.

«Έντονη ανησυχία» του ΟΗΕ έπειτα από αναφορές αδιάκριτων βομβαρδισμών σε περιοχές αμάχων στην λιβυκή πρωτεύουσα.




Σε σχεδόν 39.000 έχει ανέλθει ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για να γλυτώσουν από τις εχθροπραξίες που μαίνονται κοντά στην Τρίπολη, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Ο εκπρόσωπος τύπου των Ηνωμένων Εθνών Στεφάν Ντουζαρίτς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Μ. Παρασκευή εξέφρασε την «έντονη ανησυχία» του ΟΗΕ έπειτα από αναφορές αδιάκριτων βομβαρδισμών σε περιοχές αμάχων στην λιβυκή πρωτεύουσα.

Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ προειδοποίησε ότι η ανθρωπιστική κρίση επιδεινώνεται, υπογραμμίζοντας την ανάγκη «άμεσης και άνευ όρων πρόσβασης και εισόδου ανθρωπιστικών εταίρων των ΗΕ» σε κατοικημένες περιοχές όπου άμαχοι έχουν εγκλωβιστεί, εξαιτίας των συγκρούσεων. «Ο ΟΗΕ υπενθυμίζει στα εμπλεκόμενα μέρη την ανάγκη προστασίας αμάχων», σημείωσε.

Ενώ δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η εξακρίβωση του απολογισμού των αμάχων θυμάτων από τις ένοπλες μάχες, τόνισε ότι 3.000 πρόσφυγες παραμένουν παγιδευμένοι σε κέντρα κράτησης γύρω από την πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, 278 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, ενώ 1.332 ακόμη έχουν τραυματιστεί.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ), προειδοποίησε πως η ανθρωπιστική κατάσταση επιδεινώθηκε σε μεγάλο βαθμό γύρω από την πρωτεύουσα της Λιβύης, την Τρίπολη, όπου «πυκνοκατοικημένες περιοχές μετατρέπονται σταδιακά σε πεδία μάχης».

ΠΗΓΗ: huffingtonpost.gr

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.