29/4/19

Οι Έλληνες πιόνια στη ρωσική σκακιέρα… το μεγάλο “πούλημα”

Ήδη από τα μέσα του 15ου αιώνα, οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ελλήνων είχαν αρχίσει συσφίγγονται. Έως την ανάρρηση όμως του Μεγάλου Πέτρου στον θρόνο της Αγίας Ρωσίας, οι αγαθές σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και Ρώσων ήταν περισσότερο «πλατωνικές». Ο Μέγας Πέτρος όμως, από τη στιγμή που αποφάσισε να αναβιβάσει τη Ρωσία σε μεγάλη δύναμη, είδε τη χρησιμότητα των Ελλήνων στα σχέδια του.
Παραδοσιακός εχθρός της Τουρκίας, για λόγους γεωπολιτικούς καθαρά, η Ρωσία δεν άργησε, όπως και οι άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις προηγουμένως, να εκμεταλλευτεί τον πόθο των Ελλήνων για ελευθερία. Σε προκήρυξη του ο Πέτρος υπέγραφε ως Πέτρος Α΄ Αυτοκράτωρ Ρώσων και Γραικών.

Παπαζώλης και Ορλόφ
Το ρωσικό ενδιαφέρον επί του ελληνικού ζητήματος αναζωπυρώθηκε όταν στον τσαρικό θρόνο ανέβηκε η Γερμανίδα Αικατερίνη Β’. Η Αικατερίνη, αφού με τη βοήθεια των εραστών της αδερφών Ορλόφ, «βοήθησε» τον τσάρο σύζυγο της Πέτρο να εγκαταλείψει τον μάταιο αυτό κόσμο, ανέλαβε τα ηνία του τεράστιου κράτους. Μέσω του Γρηγορίου Ορλόφ η Αικατερίνη ήρθε σε επαφή με τον Έλληνα λοχαγό του πυροβολικού Γεώργιο Παπαζώλη, από τη Σιάτιστα.

Για τη συνεχέχεια HistoryPoint

5 σχόλια:

  1. Η Αικαρερίνη ήταν Γερμανίδα πριγκίπισα, έγινε όμως Ρωσίδα και βαπτίστηκε ορθόδοξη.

    Ήταν τρομερά sexy, δεν άφηνε αρσενικό που να μην τον.... γοητεύσει.......!!!

    Οι αδελφοί Ορλώφ ήσαν εραστές της, καθώς και ο Ποτέμκιν, ο οποίος έστηνε "λυόμενα" χωριά με ευτυχισμένους χωρικούς στην αχανή ύπαιθρο της Ρωσίας, λίγο πριν αφιχθεί η Αυτοκράτειρα με την άμαξά της, ώστε αυτή να νομίζει πως ολόκληρη η Ρωσία κατοικείται από ευτυχισμένους μουζίκους.

    Στο τέλος τσακώθηκε με τον Αυτοκράτορα της Πρωσίας Φρειδερίκο τον Μέγα [όχι τον δικό μας μακαρίτη Φρυδερίκο..!], επειδή την προσέβαλε στο "σεξουαλικό" της, και ο Ρωσικός στρατός, κατ΄ έντολήν της, προέλασε και κατέλαβε το Βερολίνο.

    Από εκεί, όταν αυτή ξαφνικά πέθανε, ο σπουδαίος στρατηλάτης Φρειδερίκος τον έδιωξε κακήν κακόσε !

    Μύλος η υπόθεση.

    Την πλήρωσαν οι φουκαράδες οι Έλληνες οι οποίοι μαχόμενοι για την ελευθερία τους κατεσφάγησαν από τους Τούρκους!

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B7_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%9A%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%8D%CE%BA-%CE%9A%CE%B1%CF%8A%CE%BD%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B6%CE%AE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τα πρωτεύοντα αυτής της ιστορίας όμως νομίζω είναι, ότι όπως οι Αλβανοί επιδόθηκαν τότε σε ένοπλες σφαγές,έτσι και στις μέρες μας αφήσαμε Αλβανούς και άλλους μωαμεθανούς,να επιδοθούν σε αντίστοιχες σφαγές και εκτοπίσεις,αναίμακτες αυτήν την φορά,με μόνο όπλο το φθηνό μεροκάματο και την απληστία του νεοέλληνα.
      Τουλάχιστον η Μ.Αικατερίνη ,με όλα τα λάθη της, ονειρεύτηκε την ανασύσταση του Βυζαντίου.
      Οι αγγλοσάξωνες τι ακριβώς ονειρεύτηκαν άραγε;
      Την ανασύσταση της Μ.Αλβανίας και του Νεο-οθωμανισμού ως αντίβαρα της Ρωσικής απειλής;
      Και εμείς οι νεοέλληνες;
      Ενα διαμέρισμα στο πάτημα Βριλλησίων ή στην άνω Γλυφάδα με βουλγαρο-ουκρανο-γεωργιανές θεραπενίδες...

      Διαγραφή
  3. Οι Σαξωνες ονειρευτηκαν κι επραξαν στον μαιμουδιζοντα ημιμαθη...οτι η Αικατερινη επετρεπε στο σεξουαλικο της κορμι.Κατ εξακολουθηση κιολας.Εδωσαν ανταλλαγματα σε μια γελοια αρχοντοχωριατικη ελιτ...Γλυφαδες...και σε τοπο....και σε κυριολεξια Γλυφαδες....Γεμισε ο τοπος σαλια...Ενας Νειλος σαλια....στην ερημο....Σιγα μην εχουν συνειδηση Ελληνικη αυτοι οι σαλιγκαροι...Τα αποτελεσματα ....ιδου...Κι ουτε εχουν τωρα...μετα την Χιροσιμα.Οι δε μαιμουδες οι πολλες οι δορυφοροι του αχταρμα ...ουτε αυτες αλλαξαν με την Χιροσιμα.
    ΠΑΡΑΘΕΤΩ τις δημοσκοπησεις ...ΝΔ =35%.....Συριζα = 22%..κλπ....Πασοκ =8%...κλπ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Κρήτη δεν υπάρχει για τον γράφοντα. Προφανώς δεν έγινε καμιά Επανάσταση εκεί ούτε το 1770, ούτε το 1821. Τόσο μίσος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.