29/4/19

Ερντογάν: Η ύπαρξη αρμενικής διασποράς …αποδεικνύει ότι δεν έγινε γενοκτονία!

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε το Σάββατο ότι εάν ήταν αληθινοί οι ισχυρισμοί για γενοκτονία των Αρμενίων το 1915, δεν θα υπήρχαν εκατομμύρια Αρμενίων που ζουν σήμερα σε όλο τον κόσμο»,αναφέρει η Sabah.
Το σχόλιο του Ερντογάν ήρθε μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις της 24ης Απριλίου για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων που έγιναν σε διάφορες χώρες που την έχουν αναγνωρίσει.

Η Τουρκία αρνείται ότι οι συστηματικές σφαγές και ο εξαναγκασμός σε απέλαση των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1915-16 αποτελούσαν γενοκτονία.

Ο Ερντογάν μίλησε στο διήμερο συμβουλευτικό συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKParti) στην περιοχή Κιζίλ Τσαχαμάν της Άγκυρας, που διοργανώθηκε για να συζητηθούν οι μελλοντικές πολιτικές μετά τις τοπικές εκλογές της 31ης Μαρτίου.

«Σε σχέση με τέτοια θέματα, σε αντίθεση με πολλές χώρες, η Τουρκία δεν έχει ιστορία που θα πρέπει να ντρέπεται», δήλωσε ο Ερντογάν.

«Αν υπάρχει θύμα των γεγονότων που έλαβαν χώρα πριν από έναν αιώνα, αυτό το θύμα είναι το έθνος μας», είπε αναφερόμενος σε θανάτους πολιτών κατά τη διάρκεια των αποκαλούμενων «ρωσικών και αρμενικών εισβολών» στην ανατολική και νοτιοανατολική  Τουρκία.

«Η απέλαση των Αρμενίων ήταν μια μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε για την αποτροπή αυτών των μεγάλων δεινών. Με άλλα λόγια ήταν ένα ‘Χιχρά’, δήλωσε ο Ερντογάν επικαλούμενος φράση του προφήτη Μωάμεθ  κατά τη μετάβασή του από τη Μέκκα στη Μεδίνα το 622.

«Αν είχαμε πραγματοποιήσει αυτό που υποστηρίζουν οι Αρμένιοι, τότε δεν θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για εκατομμύρια Αρμενίων που ζουν παντού στον κόσμο», δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε και κατά του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, τον οποίο κατηγόρησε ότι παίζει με τους 700 χιλιάδες Αρμενίους που ζουν στη Γαλλία με την αναγνώριση της 24ης Απριλίου ως εθνικής ημέρας μνήμης της γενοκτονίας των Αρμενίων.

«Πρώτα πρέπει να μάθεις να είσαι ειλικρινής στην πολιτική, δεν μπορείς να κερδίσεις εφ’ όσον δεν είσαι ειλικρινής, θα χάσεις», είπε ο Ερντογάν για τον Μακρόν.

ahvalnews.com 
--

2 σχόλια:

  1. Εβραίοι, εάν υπάρχετε θα πρέπει να μυνηθεί ο Ερντογάν για της άρνηση γενοκτονίας σας😁

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ερντογκάν είσαι μοχθηρός, αιμοσταγής, χωρίς ίχνος ανθρωπιάς και πόνου για τους συνανθρώπους μας.
    Ζωή χωρίς αγάπη είναι μαρτύριο,αδυσώπητη τιμωρία στο διηνεκές.Έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.