29/4/19

Σρι Λάνκα: Συναγερμός για τρομοκρατικές επιθέσεις με ισλαμιστές ντυμένους στρατιώτες

Οι ισλαμιστές σκόπευαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις χθες, Κυριακή, ή σήμερα σε πέντε τοποθεσίες σημειώνουν πηγές των δυνάμεων ασφαλείας


Προειδοποιήσεις για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις με βαν και βομβιστές μεταμφιεσμένους σε στρατιώτες απηύθυναν οι δυνάμεις ασφαλείας της Σρι Λάνκα.

«Μπορεί να υπάρξει άλλο ένα κύμα επιθέσεων», ανέφερε σε επιστολή του προς βουλευτές και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας, την οποία είδε σήμερα το Reuters, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Υπουργικής Ασφαλείας (MSD), μιας μονάδας της αστυνομίας.

«Η σχετική πληροφορία αναφέρει περαιτέρω πως στις επιθέσεις μπορεί να συμμετάσχουν πρόσωπα ντυμένα με στρατιωτικές στολές που θα χρησιμοποιήσουν ένα βαν», αναφέρεται στην επιστολή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ισλαμιστές σκόπευαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις χθες, Κυριακή, ή σήμερα σε πέντε τοποθεσίες.

Ενισχυμένα τα μέτρα ασφαλείας

Χθες δεν σημειώθηκαν επιθέσεις και τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί σε όλη τη Σρι Λάνκα. Πολυάριθμοι ύποπτοι ως ισλαμιστές έχουν συλληφθεί μετά τις επιθέσεις της 21ης Απριλίου σε ξενοδοχεία και εκκλησίες που στοίχισαν τη ζωή σε 250 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 40 ξένοι υπήκοοι.

Η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα ήρε την απαγόρευση της κυκλοφορίας την περασμένη νύκτα για πρώτη φορά μετά τις βομβιστικές επιθέσεις, όμως στην πρωτεύουσα Κολόμπο η αστυνομία πραγματοποίησε τυχαίους σωματικούς ελέγχους και έρευνες.

Στην επιστολή αναφέρεται πως ένας από τους νέους στόχους βρίσκεται στην Μπατικαλόα, μια πόλη στην ανατολική ακτή όπου 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένας καμικάζι επιτέθηκε σε εκκλησία. Δεν αναφέρθηκε ποιοι είναι οι άλλοι στόχοι.

Δύο υπουργοί και δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης επιβεβαίωσαν στο Ρόιτερ πως έχουν ενημερωθεί από την αρμόδια αστυνομική υπηρεσία γι' αυτόν τον τελευταίο συναγερμό ασφαλείας.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.