20/1/10

H αθάνατη ελληνική λαϊκή άποψη


Σχόλιο ανώνυμου στην ανάρτηση "Μετανάστες ή έποικοι;".
Δεν γνωρίζουμε αν το κείμενο είναι όντως κάποιου λαϊκού παιδιού που 'δεν είναι του πανεπιστημίου', όπως λέει ή αν το έγραψε κάποιος επιτήδειος. Και στη μια και στην άλλη περίπτωση, το κείμενο αξίζει από πολλές απόψεις. Διαβάστε το.


Μάγκες, εμένανε δεν με στεναχωρεί ο Αλβανός. Ποσώς μάλλον η Αλβανίδα.

Το περασμένο Σάββατο, καθ`ότι καταγωγή έχω απο τα περίχωρα του Πύργου, είχα πάει σ` ένα σκυλάδικο με τα ξαδέρφια μου στον Πύργο. Σαββάτο βράδυ γάρ, τι να κάνεις να κάτσεις μέσα δηλαδή.
Σας πληροφορώ μάγκες, ότι οι καλύτερες γυναίκες εκεί μέσα ήταν τρείς Αλβανίδες απο μια παρέα All-Albo 10 ατόμων. Ακόμα θυμάμαι τα τσιφτετέλια που χορεύανε και αναστενάζω, έπαθα πολιτισμικό σόκ λέμε. Να σου και ζεμπεκιές οι Αλβανίδες, αλλά κάθε φορά που έπαιζε τσιφτετέλι όρθιες. Ημαρτον ρε σείς, μπαταρίες είχανε. Μην τα πολυλογάω, πολύ υπέφερα εκείνο το βράδυ.
Μην λέμε και πολλά, η ευγενής μας ράτσα δεν κινδυνεύει απο τα Αλβανά, που στο κάτω κάτω όλο και κάποιον Ελληνα είχανε στο αίμα τους, θές απο Πύρρο, θές απο τις Αρχαίες αποικίες, θές απο το Δεσποτάτο. Και κανέναν να μην είχανε, πάλι στα παλιά μου τα παπούτσια, Ινδο-Ευρωπαίοι είναι, οι Δωριέις απο κει πάνω ήρθανε, και στο κάτω κάτω της γραφής, 3,000 χρόνια πρίν άντε εσύ να ξεχωρίσεις τον Ιλλυρίο απο τοΝ Αχαιό, τον Ιωνα και τον Αιολέα πρίν κατέβουνε στην Ελλάδα.
Να πώ δηλαδή και του στραβού το δίκαιο, μάλλον θα ομορφύνει η ράτσα μας απο κάτι Αλβανίδες που είδα, μπουκιά και σχώριο (καθ`ότι εμείς οι Πυργιώτες/Ηλείοι δεν είμαστε ακριβώς και η πιο όμορφη Ελληνική φάρα).
Σε καμμιά 50αριά χρόνια μάλιστα, το ΛΑΟΣ θα έχει ΑΛβανό βουλευτή, και ΑΛβανούς ψηφοφόρους. Μόλις 20 χρόνια θέλανε να μείνουνε στην Ελλάδα, για να γίνουνε πιο Ελληνες κι απο μάς τους ίδιους. Που να ξεχωρίσεις την ΑΛβανίδα απο την Ελληνίδα τώρα πάνω στην πίστα του Σκυλάδικου, όλοι το ένα μας είμαστε.
Το πρόβλημα μάγκες λοιπόν, δεν είναι το Αλβανό ούτε η Αλβανίδα (αμάν και πάλι αμάν και λίγα λέω), αλλά το Πακιστάνο, ο κολλημένος ¨Αραβας και οι Αφρικανοί. ΟΙ μέν πρώτοι είναι το ένα με μας ήδη, οι δε άλλοι είναι μη αφομοιώσιμοι και θα είναι στο μέλλον μόνιμη εστία προβλημάτων για αυτή την κατακαημένη την πατρίδα μας.

ΥΓ: -Το Σαββάτο πάλι Πύργο θα πάω. Άλλο να σας τα λέω και άλλο να τα βλέπετε.
-Να με συγχωρείτε για τη λαϊκή γλώσσα, αλλά εγώ δεν είμαι του πανεπιστημίου :-)

43 σχόλια:

  1. To ... λαθρεμπορικό σέρνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσο ο μακάκας είσαι ο μακάκας!

    (Υ.Γ:Με συγχωρείτε κ.Διαχειριστά.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε παιδια φτανουμε να συζηταμε τι!!!!!

    βαλτε λιγο το μυαλο παραπανω να σκεφτει...
    νεα ταξη πραγματων!!!
    δεν ειναι το θεμα ο αλβανος!!! ειναι το θεμα ΠΟΣΟΥΣ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΩΡΕΣΕΙ ΤΟΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ!!!! ΕΛΕΟΣ..
    φραξαμε..δεν παει αλλο...και αυτο κακο θα φερει..ειναι μπροστα μας....

    ΣΑΜΟΣ
    94Δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τσάμπα χαραμίζεσαι ρε φιλάρα στον ινφογνόμονα. Ακούς εκεί τώρα να κάθεσαι να διαβάζεις αναλύσεις του κάθε κολλημένου όπως καλή ώρα και του λόγου μου. Έτσι φιλάρα, σκυλάδικο, μπαρ και «από δω παν κι οι άλλοι» τι τώρα θ’ ασχολούμαστε με ασήμαντα πράγματα όπως ιθαγένειες, πολιτικά δικαιώματα και δεν συμμαζεύεται… Και μεταξύ μας μιας και το έφερε η κουβέντα… Ρωσίδες φίλε μου… Είναι ποιο καλή περίπτωση… Σου μιλάω εκ πείρας…

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμενα παντως για πανεπιστημιου μου κανει........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς Ελευθέριος Β.
    Ελευθέριε,έκαστος στο είδος του και ο Λουμήδης στους καφέδες.Πάντως,εγώ όπως σε κόβω ούτε για πακιστανή δεν κάνεις.Α,και μη ξεχάσω,πέσε για ύπνο γιατί πρέπει να συμπληρώσεις 10ωρω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. οτι κσι να κανετε μαγκες η ρατσα μας, αν υπαρχει , ειναι η χειροτερη απο ολες τις αποψεις..κουτοπονηροι, ψευτομαγκες, βολεψακηδες, ατομιστες του κερατα, κοιταμε πως θακοροιδεψουμε ολους τους αλλους προς οφελος μας(καλη ωρα τωρα με την οικονομια...)καμια συλλογικη συνειδηση..καλα να μην πω για κορμοστασια αν το παμε και στα φυλετικα χαρακτηριστικα..οι αντρες 1.75 100 κιλα και οι γυναικες 1.60 75 κιλα..
    ευτυχως που ανοιξε το ανατολικο μπλογκ και ειδαμε ποσο ανεπτυγμενοι ειναι οι αλλοι
    ΥΣ στο εξωτερικο μας μπερδευουν με τους τουρκους...γιατι αραγε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάτι τέτοιοι "λαικο-ψευτο-μαγκες" ταλαίποροι και ανέραστοι που η διασκεδασή τους ειναι το σκυλάδικο φυσικά και σκέφτονται και κρίνουν έτσι!

    Ομως μία χώρα δεν μπροεί να διοικηθεί βάση των κριτηρίων τέτοιων συμπολιτών μας. Θα καταλλήξουμε ακόμα πιο κάτω οικονομικά, πολιτισμικά και πολιτιακά (ήδη αυτήν την κατάσταση βιώνει η χώρα από τέτοιες νοοτροπίες)

    Κατα την γνώμη μου, θα έπρεπε πρωτα να παράγουμε (παραγω = ΟΧΙ εμπόριο, ΟΧΙ δημοσιουπαλληλίκη, ΟΧΙ "υπηρεσίες, παράγω = από μηχανουργεία μέχρι αγροτικά και λογισμικό) και μετά να "προφέρουμε" στον εαυτό μας βραδιά στα σκυλάδικα ....Τότε και τα κριτήρια του κυ΄ρίου αυτού δεν θα ήταν τα "μάτια" κάθε τσιφτετελούς ...

    Αφού δεν είναιο του Πανεπιστημίου και αφού είναι ανέραστος, γιατί δεν ξεκινά τώρα πανεπιστήμιο.... ??????

    Αρκάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εθνική Παιδεία και Μετανάστες.
    Συντάκτης: Κωνσταντίνος Χολέβας-Πολιτικός Επιστήμων
    20η Ιανουαρίου 2010
    http://www.diktyo21.gr/
    [...]Οι διαστάσεις του μεταναστευτικού προβλήματος είναι κυρίως δύο: Η ποσοτική, δηλ. πόσους μπορεί να αντέξει και να θρέψει η κοινωνία μας, και η ποιοτική, δηλαδή ποιοί από αυτούς μπορούν να ενταχθούν ομαλά και με ποιο τρόπο.
    Η ενσωμάτωση γίνεται μέσω της Παιδείας, η οποία πρέπει να έχει σαφή εθνικά χαρακτηριστικά ώστε να εντάσσεται ο μετανάστης στον πολιτισμό της χώρας που τον φιλοξενεί και να μην περιθωριοποιείται.
    Αντίθετη προς τη λογική της ενσωμάτωσης είναι η πολυπολιτισμικότητα, η οποία υπερτονίζει τη διαφορετικότητα εις βάρος της εθνικής ταυτότητας και τελικά γκετοποιεί τους μετανάστες.
    Στην Ευρώπη το πολυπολιτισμικό πρότυπο δέχεται αυστηρή κριτική, ενώ προωθείται ο εθνικός χαρακτήρας της Παιδείας. Στη Γερμανία ο μετανάστης που θέλει να πάρει υπηκοότητα οφείλει να εξεταστεί αν γνωρίζει καλά τη γλώσσα και την ιστορία της χώρας. Στην Ιταλία ο ηγέτης της Δημοκρατικής Αριστεράς Μάσσιμο Νταλέμα έχει παραδεχθεί δημοσίως ότι οι συντηρητικοί είχαν δίκιο όταν επέκριναν την πολυπολιτισμικότητα και ότι δεν μπορούν όλοι οι μετανάστες να ενταχθούν στις ευρωπαϊκές αξίες.
    Η δε Συνθήκη της Λισσαβώνας ορίζει ότι η Παιδεία και το περιεχόμενό της θα ρυθμίζεται από την εθνική νομοθεσία κάθε χώρας ως φορέας εθνικής ταυτότητας και όχι από την Ευρ. Ένωση.
    Το Ελληνικό Σύνταγμα είναι σαφές. Στο άρθρο 16, παρ. 2 ορίζει ως σκοπό της Παιδείας την ανάπτυξη εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης. Αλλά και στο άρθρο 1, παρ. 3 γράφει ότι όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό και υπάρχουν, δηλαδή ασκούνται, υπέρ του λαού και του Έθνους. Όσοι διανοούμενοι διάκεινται αρνητικά προς την έννοια του Έθνους και της ελληνικότητας έχουν το δημοκρατικό δικαίωμα εκφράσεως, δεν δικαιούνται όμως να παραβιάζουν το Σύνταγμα και να προωθούν τις απόψεις τους στα βιβλία και στα προγράμματα της δημόσιας Παιδείας.
    Ο αφελληνισμός της παιδείας δεν θα βοηθήσει τους μετανάστες να ενσωματωθούν ομαλά και και θα αποκόψει τους γηγενείς Έλληνες από τις ρίζες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. η τροχιά που έχει πάρει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δείχνει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι διάθεση όλων μας είναι να εναρμονίσουμε τους μετανάστες στη χώρα με το να υποβαθμίσουμε την εθνική μας ταυτότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 'Ισα μωρή χαμούρα τσιφτετέλληνα.


    κι εγώ του πανεπιστημίου (δεν) είμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προφανως οσοι θιχθηκανε εχουν για συζυγο τυπικη Ελληνιδα υψους 1.60 και 90kg.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επειδή , δυστυχώς , είμαι του Πανεπιστημίου και δεν έχω πάει ποτέ μου σε σκυλάδικα, παρά μόνο μια φορά σε ένα κέντρο στην Γλυφάδα (δεν θυμάμαι πως το έλεγαν) που τραγουδούσαν οι Νταλάρας και άλλοι (συνόδευα μια Αυστριακή που τα γνώριζε!), ζητώ ταπεινά συγνώμη!

    Απορία:

    Γιατί μετανάστες και όχι όπως είναι το ορθό ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ;;;;

    Ο νουνεχής κ. Χολέβας, έχει πάντοτε πολύ σωστές απόψεις, έλα δα όμως που οι "άλλοι" δεν τις ασπάζονται !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. θα τους κανουμε και του πανεπιστημιου :

    Σεμινάρια του Δήμου Αθηναίων για την εκμάθηση της χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών σε συνεργασία με την Microsoft Ελλάς και την εταιρία ECDL Hellas, που θα πιστοποιεί τη γνώση χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή...



    ...Το πρόγραμμα, που θα έχει διάρκεια μέχρι τον Ιούνιο, θα αναλάβει να διεκπεραιώσει το Διαπολιτιστικό Κέντρο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του δήμου Αθηναίων και θα αφορά κυρίως μετανάστες.


    http://troktiko.blogspot.com/2010/01/blog-post_5580.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η λαϊκη δεν με στενοχωρει , με στενοχωρει το μυαλο σου ! Η π….α σου μιλαει οχι η λογικη σου ! Αντρας ειναι και οπως παντα οταν βλεπει μ…ι το μυαλο μπαινει σε ληθαργο . Θα σου περασει πριν μου’ρθει !

    (με το μπαρντον για την λαϊκουρα μου αλλα γραφω στο ιδιο στυλ με τον φιλε του αρθρου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ''Προφανως οσοι θιχθηκανε εχουν για συζυγο τυπικη Ελληνιδα υψους 1.60 και 90kg.''

    Προφανώς Και Εσύ είσαι ο τυπικός μαλά*&ς 'ελληνας που σιγοντάρει την κάθε παπαριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ''Προφανως οσοι θιχθηκανε εχουν για συζυγο τυπικη Ελληνιδα υψους 1.60 και 90kg.''

    Και καλά την θεία σου ή την μάνα σου την έκανες και αντιπροσωπευτική τυπολογία των Ελληνίδων; Λάθος sample.

    'H μήπως δεν είσαι παρά μια Αλβανή ζηλόφθονη χορεύτρια σε κωλάδικο ;
    Καλά ******!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σωστός ο μάγκας.

    Δεν ξέρω αν αυτός που τα γράφει είναι αλβανός ή έλληνας (καθ'ότι τώρα τελευταία τους έχουν άχτι οι αλβανοί τους πακις γιατί τους "σκοτώνουν" τις δουλειές).

    Η ουσία του μηνύματός του είναι ψιλοσωστή πως να το κάνουμε. Ιδίως οι νέοι αλβανικής καταγωγής που ζούνε στην ελλάδα έχουν αφομοιωθεί σχεδόν πλήρως. Όσο είναι αλβανοί πιστεύω ότι είναι και έλληνες.

    Αυτό που πρέπει να γίνει είναι μια ωραία διακρατική συμφωνία με την αλβανία να μπουζουριάσουμε όλα τα κακοποιά στοιχεία σε μια ωραία καινούργια φυλακή κάπου στην πίνδο. Να βάλουμε τους αλβανούς να συμμαζέψουν τους χαζοτσαμουριώτες και τους μήτσηδες και να σταματήσει ο διωγμός των ελλήνων στην β. ήπειρο.

    Μετά από αυτά γιατί να μην ανοίξουμε και τα σύνορα και να τελειώνουμε. Όποιος γουστάρει να πηγαίνει σε αυτό που λέμε εμείς β. ήπειρο να πηγαίνει κι όποιος αλβανός γουστάρει να πάει σε αυτό που λέει ν. αλβανία κι αυτός να πηγαίνει ελεύθερα. Ποιός ο λόγος να σκοτωνόμαστε; Πιθανόν να είμαστε πανω-κάτω και ίδια ράτσα που ακολούθησε απλως διαφορετικές ιστορικές διαδρομές.

    Με τους πάκις, αφγανούς, μαύρους το πράγμα θέλει προσοχή, πολλοί από αυτους είναι καλά παιδιά αλλά συνάμα είναι και δύσκολοι ανθρώποι. Ιδίως οι μουσουλμάνοι είναι μη αφομοιούμενοι, προβληματικοί και ανελεύθεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προς ανώνυμο 8:11 μ.μ. & 9:19

    Η ράτσα μας "αγαπητέ" ανώνυμε, δεν είναι ίδια με τη δική σου. Εμείς είμαστε Έλληνες με όλα τα στραβά μας, εσύ είσαι μια ελληνόφωνη "κουκούλα", ένας εκχριστιανισμένος κατ΄επίφαση ντονμες που η "ράτσα" σου μας έμεινε πεσκέσι στην Ελλάδα από το 1913 και τίποτε παραπάνω.
    Πάρε τα μπογαλάκια σου λοιπόν και τράβα στο Μπρούκλυν ή στο Ισραήλ εκεί που δεν έχει κοντόχοντρες γκόμενες και βολεψάκιδες παρέα με τους υπόλοιπους "περιούσιους". Άιντε γιατί τις εκστρατείες επίθεσης που επί χρόνια κάνετε για την αποδόμηση της αυτοεκτίμησης μας ως λαός τις βαρεθήκαμε και αμά φλιπάρουμε θα σας πάρει και θα σας συκώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ:Και Πανεπιστήμιο έχει τελειώσει ο φίλος και μάλιστα με άριστα (υποθέτω)και μυαλό διαθέτει ανοιχτό και καθαρό, πράγμα που δεν φαίνεται να το έχουν όλοι οι αναγνώστες/σχολιαστές του κειμένου του. Ίσως να πρόκεται γι' αυτούς που οι παπούδες τους έλεγαν τις Σμυρνιές "παστρικές" (δηλαδή πόρνες) επειδή πλένονταν, όταν οι Αθηναίες και Αθηναίοι έβαζαν σαπούνι μονο κάθε Σα΄ββατο.Είναι κρίμα το πόσο στενόμυαλοι και στενόκαρδοι γινόμαστε ώρες ώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πυργιώτης...αυτό τα λέει όλα

    Φ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. (feuto)Filosofia skiladikou, tairiasto sto epipedo anthropon san ton Minoa!Alitheia giati arage o Palamas ston Dodekalogo tou Guftou edixne os simeio parkmis tous polites na asxolountai me tonus agones tou Ipodromiou kai oxi me ta koina kaliora san to sugrafea tou arthrou?
    Chrsitos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλημέρα μάγκες, Πατρινός είμαι με καταγωγή απο τον Δήμο Ωλένης του Πύργου, και το επίθετο μου τελειώνει σε -όπουλος.

    Βλέπω έπεσε και το Α2 εδώ μέσα, και αρχίσανε τα γνωστά περί επιτηδείων.

    Λοιπόν πάρτε μια Παπάζογλου για να ρθείτε στα ίσια σας

    http://www.youtube.com/watch?v=XhJ1lPwxTQ8

    ...εγώ πάω γυμναστήριο τώρα μάγκες.

    ΥΓ: Κ Διαχειριστά, η φωτό που βάλατε στο άρθρο μου τα σπάει και με εκφράζει απόλυτα. Ευχαριστώ.

    Πυργιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κάποτε εχθρός ήταν ο ανερχόμενος και ο υπαρκτός σοσιαλισμός κομουνισμός.
    Τώρα είναι το αδυσώπητο υποκοσμιοποιημένο μεγαλύτερο κέρδος του πολυεθνικού κεφαλαίου σε βάρος των ποδηγετημένων λαών δηλαδή του μικρομεσαίου και του εργάτη που πρέπει να έχει σκυμμένο το κεφάλι.
    Το φάντασμα του ισορροπημένου κοινωνικά σοσιαλισμού κομουνισμού με δημοκρατικές ζωντανές Ελληνικές αρχές παραμένει ο μέγιστος εχθρός της απανταχού βλακείας (ιδιωτείας).
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΠΑΝΤΟΥ- USA - ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ
    Ο καπιταλισμός βρωμάει πτωμαΐνη σε τελικό στάδιο σήψης , αυτοί που δεν το καταλαβαίνουν αυτό (λόγω συνήθειας της μπόχας του) είναι όσοι είναι υπηρέτες του.

    *Από τον επιτάφιο του Περικλέους έχουν αφαιρεθεί οι τελευταίες λέξεις που διδάχθηκε μέχρι και στα Σχολαρχεία. ….΄΄Έτσι θα έπρεπε να ήταν΄΄

    Αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πραγματικά εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων σχολιαστών στο παρόν άρθρο το μόνο που θα πω είναι ότι πραγματικά τώρα καταλαβαίνω:
    1. Γιατί τα κέρατα στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί τόσο πολύ εκατέρωθεν.2.Γιατί τελικά θα αφομοιωθούμε και δεν θα αφομοιώσουμε
    3.Γιατί δεν θα προοδεύσουμε ποτέ .
    4. Τελικά καλά μας λένε ότι σαν λαός είμαστε του ζήτω του όπα και του γιούργια.

    Τέλος θα έλεγα μακάρι να μπορούσαν με την εξωτερική εμφάνιση να επιβάλλουν οι άνθρωποι κάτι παραπάνω από μια καλή παρουσία στο κρεβάτι του εκάστοτε ή της εκάστοτε αλλά δυστηχώς τα κιλά και το ύψος σταμάτάνε μετά την απομάκρυνση από αυτό και τότε ξεκινάει η χρησιμοποίηση του μυαλού που δυστηχώς δεν συνάδει πάντα με το ''look''.
    θα πρότεινα λοιπόν το κάθε είδος να χρησιμοποιείται την κάθε στιγμή αλλιώς θα ''σέρνονται πολλά καράβια'' από το πάτο της ΄θάλασσας και είναι κρίμα να καούν όλα τα χλωρά γιατί τα ανεγκέφαλα κρίνουν τον εγκέφαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ο κ. "λαϊκούρας" πρέπει να μάθει πως σύμφωνα με τον Φαλμεράγιερ, οι κάτοικοι της περιοχής του Πύργου ήταν αλβανοί και σλάβοι στην καταγωγή, των οποίων οι πρόγονοι κατέβηκαν τον 6ο και 14ο αιώνα. Οπότε είναι φυσιολογικό να βρίσκει τους αλβανούς καλύτερους από τους σλαβοαλβανούς. Να τους χαίρεται λοιπόν τους συγγενείς του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τι να πω; Πρόκειται για την χειρότερη ανάρτηση που έχω διαβάσει στον Ινφογνώμονα τον τελευταίο καιρό. Τα κριτήρια του διαχειριστή δεν τα καταλαβαίνω στη συγκεκριμένη περίπτωση.

    Προσωπικά, έστειλα ένα άρθρο για την ιστορική αποκατάσταση της Πανωραίας Χατζηκώστα (Ψωροκώσταινας) και ο διαχειριστής την "πέταξε" ώς σχόλιο κάπου, ψάξε δηλαδή και αν την βρεις διάβασέ τη (εκτός και αν αποφασίσει να την αναρτήσει στην πρέπουσα θέση).

    Μην στενοχωρείσαι φίλε Ελευθέριε Β, τέτοια μανιφέστα για τους κ..ς των Αλβανίδων και τα σκυλομάγαζα έχουν καλύτερη τύχη. Τώρα εγώ τι κατάλαβα από όλα αυτά;
    1. Ότι ο τύπος είναι πραγματικά και αβυσσαλέα σεξουαλικά πεινασμένος και ότι μπορεί να τράβηξε και..5-6 μέχρι να ξαναγυρίσει λάβρος στον Πύργο.
    2. (καθ`ότι εμείς οι Πυργιώτες/Ηλείοι δεν είμαστε ακριβώς και η πιο όμορφη Ελληνική φάρα). Θα πρόσθετα επίσης και η πιο γνωστή για την παράδοσή της στην χασισοκαλλιέργεια και στη μαστρωπία. Δεν το λέω εγώ, κυκλοφορεί ευρέως.
    3.Δεν είναι για τη λαϊκή γλώσσα, αλλά για το περιεχόμενό της. Ούτε του Πανεπιστήμιου, ούτε καν του Δημοτικού. Ένας ντενεκές ξεγάνωτος, "μάγκες μου".
    4. Ότι αρκετοί από τους σχολιαστές βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τον σαλιάρη.
    5. Έ, αφού δεν βλέπει καμία διαφορά Ελλήνων και Αλβανών (ήταν Δωριείς!!), τότε γιατι να μη συμπεθερέψουμε και με τους Τσάμηδες;
    6. Αν είναι αυτός Έλληνας, θα λυπηθώ ακόμη περισσότερο και από ότι αν ήταν Αλβανός (πράγμα που μου φαίνεται πιθανότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Apellis http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/01/blog-post_7634.html

    Eυχαριστώ θερμά για την επισήμανση της Ιστορίας αυτής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Οι Αλβανοί ήταν Ορθόδοξος λαός που εξισλαμίστηκε βίαια λόγω των Οθωμανών και αργότερα γίναν Άθεοι λόγω κομμουνισμού.

    Οι Αλβανοί τώρα ξαναγίνονται Ορθόδοξοι! Ήδη μεγάλο μέος του πληθυσμού έγιναν Οθόδοξοι!

    Η Ελλάδα πρέπει να στηρίξει την διαδικασία αυτή, και να στηρίξει τους Ορθόδοξους Αλβανούς και όσους μιλούν Ελληνικά.

    Με κατάλληλες πολιτικές η Ελλάδα μπορεί να ενσωματώσει Αλβανία και Σκόπια.

    Οι Ορθόδοξοι όχι μόνο δεν είναι πρόβλημα, αντίθετα είναι πλεονέκτημα για την Ελλάδα.

    Το πρόβλημα είναι οι Μουσουλμάνοι και οι Δυτικοί.

    http://www.vimeo.com/8150226

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τι να πώ ρε παιδιά, να`στε καλά γιατί με κάνατε και γέλασα με ορισμένα απο τα σχόλια σας. Με άλλους συμφωνώ, άλλοι θα πρέπει να βγαίνουν έξω περισσότερο, και άλλοι είναι πέραν πάσας βοηθείας. :-)

    Τώρα τι άλλο να πώ, εγώ προφανώς δεν είμαι Πρωτοσύγγελος της Μητρόπολης, και πήρα τον κακό τον δρόμο και την εύκολη ζωή. ¨Οπως λέει και η παροιμία, Παπάς έγινες Κώστα, έτσι το`φερε η κατάρα.

    Νομίζω ότι καταλαβαίνω γιατί ο Διαχειριστής το έβαλε ώς ξεχωριστό άρθρο, προφανώς για να γίνει μια καλή συζήτηση, ίσως γιατί κάπου έβλεπε ότι είχα κάποιο δίκιο. Τώρα ντρέπομαι γιατί παρ`όλο ότι είμαι άνθρωπος της νύχτας μάλλον θα πρέπει να κάτσω να κάνω μαθήματα ιστορίας σε ανθρώπους με κλίση στα γράμματα. Τέσπα.

    1. Ο Φαλμεραγιερ ήταν λίαν επιεικώς καραγκιόζης. Δεν το λέω εγώ, το λέει ο Διηνεκής Ποντικός.

    http://dienekes.50webs.com/arp/articles/fallmerayer/

    2. Εμείς στον τόπο μου δεν είχαμε Σκλαβηνίες. Φράγκους είχαμε. Μόνο ένα Αλβανοχώρι είχαμε, το Λάλα, το οποίο ούτε κάν ξέρω κατά που πέφτει. Σας λέει τίποτα το όνομα. Απο κεί κατάγεται ο επώνυμος και μη εξαιρεταίος Λάλας.

    3. Δεν είμαι Αλβανο-απολογητής, και τέσπα δεν με ενδιαφέρει τώρα να κάτσω να ανοίξω συζήτηση με τον κάθε κολλημένο για το Σούλι, τους Μποτσαραίους κτλπ. ¨Ενα μου έχει μείνει πάντως. ¨Εχει ακούσει κανείς για κάποιον Βασίλη Λάσκο; Είναι ήρωας του ΠΝ και μια ΤΠΚ φέρει το όνομα του. Αδερφός του σκηνοθέτη Ορέστη Λάσκου.

    Ο Αντιπλοίαρχος Β. Λάσκος ΒΝ, κυβερνήτης του Υ/Β ΚΑτσώνης εφονεύθη το 1943 υπο Γερμανικής Α/Υ Ακάτου ανοιχτά του Βόλου. Ο Καπετάν-Βασίλης λοιπόν, ήτανε Αρβανίτης στην καταγωγή, και σαν αρκετούς άλλους την εποχή του, στην οικογένεια του μιλάγανε ακόμα Αρβανίτικα. ¨Ηταν υπασπιστής του επίσης Αρβανίτη δικτάτορα Πάγκαλου, με τον οποίο μάλιστα έχει γραφτεί ότι μιλούσανε και Αρβανίτικα μεταξύ τους για να μην τους καταλαβαίνουνε.

    Δεν έχω ακούσει άνθρωπο να αμφισβητεί τον πατριωτισμό του Λάσκου, όπως δεν έχω ακούσει και κανέναν να αμφισβητεί τον πατριωτισμό του Καπετάν Γκόνου Ζιώτα, Μακεδονομάχου Σλαβοφωνου ο οποίος δεν μιλούσε λέξη Ελληνικά.

    Σχετικά στο βιβλίο του Μιχάλη Καραγάτση Βασίλης Λάσκος το οποίο έτυχε να διαβάσω.

    ----------------->Μου κάνει εντύπωση κ Διαχειριστά το μίσος που έχουνε ορισμένοι άνθρωποι, και η ιδέα που έχουνε περί φυλής. Προφανώς υπάρχουνε Αλβανοί κακοποιοί οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για το κακό όνομα που έχουν αποκτήσει εδώ πέρα, οπότε καταλαβαίνω ορισμένους. ¨Αλλοι όμως είναι τελείως μπετόν αρμέ, είναι αυτοί που λέω ότι είναι πέραν πάσας βοηθείας.

    Κάποιος που έχει ρίξει έστω και μια ματιά σε μελέτες γενετικής που αφορούν το χρωμόσωμα Υ π.χ. The genetic legacy of paleolithic Homo sapiens sapiens in extant Europeans (Cavalli-Sforza et al) γνωρίζει ότι ο ¨Ελληνας συγγενεύει περισσότερο γενετικά με τους Ν Ιταλούς και τους Αλβανούς, αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.

    Πέραν αυτού, αυτό που έγραψα ισχύει, δηλ ότι οι Αλβανοί στην Επαρχία πλήν Αθηνών, αφομοιώνονται ραγδαία όπως ακριβώς αφομοιώθηκαν και οι πρόγονοι τους που είχαν φέρει στην Μεσσηνία-Λακωνία οι Δεσπότες της Μονεμβασίας (δηλ οι Δαιμονογιανναίοι και οι Τσάκωνες). Η Αθήνα τώρα είναι μια διαφορετική ιστορία λόγω γκετοποίησης κτλπ.

    Επιμένω ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι οι Αφρικανοί/Αφγανοί/Αραβες/Πακιστανοί όχι οι Αλβανοί οι οποίοι -όπως προείπα- σε 50 χρόνια θα ψηφίζουν ΛΑΟΣ και θα είναι το ένα με μας. Στην επαρχία είναι ήδη απ`ότι διαπίστωσα με εκπληξη μου.

    Σημειώστε επίσης:

    Τέτοια sites πάσχουν συνήθως απο τους λεγόμενους e-activists, δηλ άτομα τα οποία ζούν in vitro και η μοναδική τους ζωή είναι η οθόνη του Η/Υ τους. ΤΟυς καταλαβαίνει κανείς απο τα σχόλια τους.

    Λοιπόν το σοβάρεψα πολύ και βαρέθηκα, πέρασα υπέροχα με τις ξανθούλες απο την Αλβανία (σώματα σπαθιά λέμε) και τα τσιφτετέλια πλάκα είχε. Δεν περίμενα ποτέ ότι το τσιφτετέλι και το ζειμπέκικο θα αποτελούσε στοιχείο αφομοίωσης στο Νεο-Ελληνικό πολιτισμό ανθρώπων με καταγωγή εξω_Ελληνική πάντως. Με πάσα ειλικρίνεια.

    Χαιρετισμούς-Πυργιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Kύριοι
    δεν ξέρω ποιός είναι ο ανώνυμος συντάκτης και αν είναι όντως κάποιο λαϊκό παιδί ή όχι.
    Πάντως, αυτά που λέει, σκιαγραφούν μια πραγματικότητα.
    Νομίζω, πάντως, ότι καλό θα ήταν να διαβάσουμε την ανάρτηση με οξυδέρκεια και μεγαλοθυμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Πυργιώτη,
    αφού διάβασες τόν Βασίλη Λάσκο τού Καραγάτση,διάβασε καί τό βιβλίο τού Μπίρη,Αρβανίτες οί Δωριείς τού νεωτέρου Ελληνισμού.
    Αν(ο μή γένοιτο)πάρουν υπηκοότητα,καί κινδυνέψει ή ιδιαιτέρα μου πατρίδα,εσύ από τήν Ηλεία θά έρθης νά βοηθήσης ή θά είσαι απησχολημένος μέ τίς καλλίγραμες(έλεος,λές καί δέν τίς έχουμε δεί)Αλβανίδες;
    Τά περί αφομοιώσεως τών Αλβανών είναι wishful thinking,φίλε μου.
    Μιά πού τό έφερε ή κουβέντα,σού συνιστώ νά διαβάσης τό οδοιπορικό τού Σατωβριάνδου γιά νά δής τί ρόλο έπαιξαν οί Αλβανοί εδώ,στά χρόνια τής σκλαβιάς.Αντε,περαστικά σου,καί άκου,λίγο σοβαρό διάβασμα δέν βλάπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ένα τελευταίο σχόλιο και απορία.
    "Τώρα ντρέπομαι γιατί παρ`όλο ότι είμαι άνθρωπος της νύχτας μάλλον θα πρέπει να κάτσω να κάνω μαθήματα ιστορίας σε ανθρώπους με κλίση στα γράμματα".
    Πριν, λοιπόν, μας αφορίσει όλους και μας υπερβεί, με τον απόλυτο τρόπο του: "τι να σας λέω τώρα, αφού είστε κολλημένοι", ας αποφασίσει να μας πει, τι είναι τελικά, λαϊκό παιδί και άνθρωπος της νύχτας, όπως δείχνει ο λόγος του ή κάποιος πτυχιούχος με γνώσεις ιστορίας; Αν ισχύει το πρώτο, πόση αναίδεια χρειάζεται για να θέλει να κάνει μαθήματα ιστορίας σε άλλους;
    Και αν έχει κάποια δίκια, τα χάνει με τον τρόπο που χρησιμοποιεί τα λόγια του. Για κάθε Αλβανό προσωπικά, καμιά εμπάθεια. Για τους Αρβανίτες σύμφωνοι, αν και ήταν αλβανόφωνοι, μη εξισλαμισμένοι Έλληνες. Όμως για την κυβέρνησή τους και την Τσαμουριά καμιά κουβέντα. Για τη ζωή των Ελλήνων στη Β. Ηπειρο, του τάφου σιωπή.
    Μόνο για τους κώ...ς των Αλβανίδων και τα τσιφτετέλια τους, είχε να κάνει παρατηρήσεις και για την πολιτισμική τους αφομοίωση; Και μετά αναρωτιέται που ελάχιστοι τον πήραν στα σοβαρά. Σιγά, ρε φίλε, που πήγες για πρώτη φορά σε σκυλομάγαζο και έπαθες. Δεν είναι ηθικό το ζήτημα, αλλά πρόκειται για μια ανίατη περίπτωση βλακείας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. το πρόβλημα είναι ότι ο νέο αλβανικός εθνικισμός ξεκινάει τώρα.μην νομίζετε ότι οι αλβανοί η ή αλβανίδες μας γουστάρουν.πεινασμένοι ήρθαν όπως οι δικοί μας από τα χωρια τους μετά τον β.πόλεμο.η νοοτροπία τους δεν αλλάζει και μεγάλο ποσοστό είναι λαμόγια.φταίει το γονίδιο φταίει η κακια η ώρα,δυστυχώς και με αυτούς στο μέλλον θα έχουμε προβλήματα αυτοπροσδιορισμού μέσα στην ελληνική κοινωνία την στιγμή που η κυβέρνηση μοιράζει ελπίδες και ιθαγένειες,όμως άλλο το κορμί σπαθί και άλλο το σπαθί στο κορμί. stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ: Ο Πυργιώτης (και συγραφέας της αρχικής ανάρτησης)είναι λοιπον διαβασμένος όπως έλεγα στο πρώτο μου σχόλιο. Και καταλαβαίνει όσα δεν καταλαβαίνουν πολλοί-ο sKal έχει ως συνήθως δίκιο στο δικό του σχόλιο. Προσθέτω ότι φυσικά δεν ήταν μόνο ο ήρωας Λιάσκος ήταν και πληθος άλλοι πχ οι Σουλιώτες που ήταν ως γνωστόν αρβανίτες ή ο Μπότσαρης, οι Υδραίοι κλπ Λίγη Ιστορία δεν κάνει ποτέ κακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Όμοιος όμοιου αεί πελάζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Διασκέδασα με αυτά που διάβασα απόψε.
    Με μειδίασμα διάβασα το άρθρο με μειδίασμα και τα σχόλια που ακολούθησαν .
    Ενας τυπάκος που ήθελε να σας τσαντίσει και τα κατάφερε μιά χαρά.
    Εκανε την πλακίτσα του ,μετά πήγε και στο γυμναστήριο του (δεν ξέρω άν θα έκανε και αποτρίχωση μετά),και κάποιοι μέχρι και τον Φαλμεράυερ ψιλοδικαίωσαν μόνο και μόνο για να του την πούνε.Μπράβο μας .
    Η αφομοίωση των αλλοδαπών αγαπημένοι μου ,δεν θα φανεί στα τσιφτετέλια και στις πίστες΄(την καλοπέραση άλλωστε ουδείς την εμίσησε), αλλά στον χορό του Ζαλόγγου .
    Η "οξυδέρκεια" και η δική σας "μεγαλοθυμία" πως το βλέπει αυτό κύριε Καλεντερίδη;
    Κ.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ''Προσθέτω ότι φυσικά δεν ήταν μόνο ο ήρωας Λιάσκος ήταν και πληθος άλλοι πχ οι Σουλιώτες που ήταν ως γνωστόν αρβανίτες ή ο Μπότσαρης, οι Υδραίοι κλπ Λίγη Ιστορία δεν κάνει ποτέ κακό''

    Καμιά σχέση οι Αρβανίτες με τους Αλμπάνιδες.

    ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ

    'Αφήστε τους Αλμπάνικους κ*λους
    και τσιμπήστε αυτό.


    ΝΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΝΗΜΑ..
    ΕΝΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ...

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Για το αν οι Αρβανίτες ήταν Αλβανοί και όχι αλβανόφωνοι χριστιανοί Έλληνες, να πάει να το πει στα Μέγαρα,στη Σαλαμίνα και στα Βίλια.
    Όσο για τη γνωστή "παστίλια" περί Σουλιωτών και Μπότσαρη και Αλβανών, έχει ήδη λιώσει, καμία άλλη δεν έχετε;
    Πέραν του ότι ήταν χριστιανός, τον έλεγαν και ΜΑΡΚΟ, όχι Ντουσέμ ή Φιφιρλή.
    Εκτός από την ρίζα "μπότσ" που πιθανόν να είναι αλβανικής-λατινικής προέλευσης, η κατάληξη "αρης", είναι συνηθέστατη βυζαντινή και μετα-βυζαντινή κατάληξη σε μια σειρά ονομάτων που υποδηλώνουν επάγγελμα και ιδιότητα, όπως πορτάρης, αρχοντάρης, βαρκάρης, μαρτυριάρης (ως ιδιότητα)κλπ. Η σωστή προφορά ήταν Μποτσάρης. Αν το "μπότσ" σημαίνει π.χ "υψηλά υποδήματα" δηλαδή μπότες (Boots), τότε ήταν αυτός, ή καλύτερα ο πρόγονός του, από τον οποίον κληρονόμησε ως γιος το επώνυμο και εκείνος από τον δικό του, ο κατασκευαστής των υψηλών υποδημάτων (ως επάγγελμα) ή ακόμη καλύτερα εκείνος που φορά τα υψηλά υποδήματα (ως ιδιότητα). Όποιος δει, πίνακες της εποχής που αφορούν τον Μάρκο Μπότσαρη (ήταν το αγαπημένο θέμα της ευρωπαϊκής τέχνης και ποίησης την εποχή μετά τον θάνατο του) αλλά και άλλων αρματολών και Κλεφτών, θα διαπιστώσει ότι δεν φορά απλά τσαρούχια, αλλά σύνθετο υπόδημα που έφτανε συχνά λίγο πιο κάτω από το γόνατο.
    Άλλωστε, ακόμη και αν επρόκειτο να είναι απλά και μόνο ένα αλβανικό πρόθεμα, πάλι τίποτα αρνητικό δε θα σήμαινε για την ελληνικότητα του Μπότσαρη. Εκτός και αν πούμε, ότι όσων τα ονόματα ξεκινούν από "Καρά" ή από "Δελή", δεν είναι ούτε αυτοί Έλληνες αλλά Τούρκοι!
    Ο Μάρκος ήταν και είναι ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Βότσαρης είναι στην πραγματικότητα … Επιστολή του Αλή Πασά όπως την αναφέρει ο Χριστόφορος Περραιβός …….…Φίλοι μου , Καπετάν Βότζαρη , και Καπετάν Ττσαβέλα ,εγώ ο Αλή Πασάς σας χαιρετώ, και σας φιλώ τα μάτια , επειδή και εγώ ξεύρω πολλά καλά την ανδραγαθίαν σας , και παλλικαρίαν σας , μου φαίνεται να έχω μεγάλην χρείαν από λόγου σας ,λοιπόν μη κάμητε αλλέως ,παρακαλώ ,αλλ΄ ευθύς όπου λάβετε την γραφήν μου να μαζώξητε όλα σας τα παλλικάρια ,και να έλθητε να με εύρητε δια να πάγω να πολεμήσω τους εχθρούς μου τούτη είναι η ώρα, και ο καιρός ,όπου έχω χρείαν από λόγου σας , και μένω να ιδώ την φιλίαν σας και την αγάπην όπου έχετε δια λόγου μου ,ο λουφές σας θέλει είναι διπλούς απ’ όσον δίδω εις τους Αρβανίτας , διατί και η παλλικαρία σας ξέρω πως είναι πολλά μεγαλήτερη από την εδικήν τους , λοιπόν εγώ δεν πηγαίνω να πολεμήσω πρίν να έλθετε εσείς ,και σας καρτερώ ογλήγορα να έλθητε ταύτα ,και σας χαιρετώ ………….. Η επιστολή αύτη ήτον απατηλή, και ολεθρία διά τους Σουλλιώτας, επειδή καθ’ολην την διάρκειαν της στρατολογίας εκήρυττεν ότι ,κατά των αργυροκαστριτών εσκόπευε να κινιθή ,τους δε Σουλλιώτας επολιτέυετο ευνοικώς , εφιλοδώρει δαψιλώς ,και εκολάκευε χαμερπώς καλών αυτούς παιδία του…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.