17/9/10

Σ. Μπερίσα: Δε νομίζω ότι η Ελλάδα θα μπλοκάρει τις ενταξιακές διαδικασίες για την Αλβανία

«Δεν νομίζω ότι η Ελλάδα θα μπλοκάρει και θα λάβει θέση αποκλεισμού στις ενταξιακές διαδικασίες», δήλωσε σήμερα ο Αλβανός πρωθυπουργός, Σαλί Μπερίσα, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Χειμάρρα.

Ο κ. Μπερίσα, σε συνέντευξη κατά τη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, παράλληλα σημείωσε ότι :«Υπάρχει ένα μακροσκελές θέμα, το οποίο έχει μείνει από την εποχή των συμφωνιών που έχουν συναφθεί χρόνια πριν. Αλλά γενικώς η Ελλάδα είναι παράγοντας που έχει προωθήσει τις ενταξιακές διαδικασίες στην περιοχή. Να μη λησμονήσουμε ότι δήλωση περισσότερο υποστηρικτική για όλα τα Βαλκάνια έχει γίνει στη Θεσσαλονίκη, στη Συνάντηση της Θεσσαλονίκης, συνεπώς εγώ πιστεύω ότι τα προβλήματα μπορεί να λυθούν σ΄ αυτό το πνεύμα και ότι το συγκεκριμένο πνεύμα υπάρχει στην ελληνική κυβέρνηση».

Ο Σ. Μπερίσα σχολίασε την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε και του προέδρου της Ομόνοιας Βασίλη Μπολάνου στην Αθήνα. «Η επίσκεψή τους» - είπε - «είναι πολύ λογική. Είναι εκπρόσωποι δύο πολιτικών δυνάμεων. Όσον αφορά τις δηλώσεις χωρίς στοιχεία, αποτελούν απλώς ρητορική και τίποτε άλλο».

Αναφερόμενος στο θέμα της Χειμάρρας, ο Μπερίσα είπε «Η Χειμάρρα είναι μέρος όπου η διγλωσσία αποτελεί υπαρκτή πραγματικότητα, δεν μπορείς να το αρνηθείς. Αυτοί οι πολίτες μιλούν περισσότερους από δύο αιώνες τις δύο γλώσσες και βάση αυτής της πραγματικότητας τους αναγνωρίστηκε το δικαίωμα. Όταν ιδρύθηκε το αλβανικό κράτος αυτοί είχαν ένα σχολείο για να μάθουν την ελληνική γλώσσα».
http://www.agelioforos.gr

16 σχόλια:

  1. Οσο κυβερνουν σιωνιστες, βεβαίως και όχι)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν πάρετε και τα τρυπάνια σας από το Ιόνιο που ''κατα λάθος'' είναι στα Ελληνικά χωρικά ύδατα ...Ε κάτι μπορεί να γίνει...Βέβαια όνειρο είναι αυτό που λέω και κάποια στιγμή θα ξυπνήσω ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΩΡΑ ΝΟΜΙΜΑ..ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟ ΒΟΥΛΓΑΡΟ ΡΟΥΜΑΝΟΥΣ..ΛΑΜΠΡΑ..ΛΑΜΠΡΟΤΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ 17 Σεπτεμβρίου 2010 8:17 π.μ.

    Αν κυβερνούσαν Σιωνιστές, τότε θα υπήρχε πιθανότητα να προβάλουν εμπόδια στην Αλβανία, την σύμμαχο της Τουρκίας.

    Γιουσουφάκια μάς κυβερνάνε, κακομοίρη, γι αυτό σκύβουμε πάντα το κεφάλι. Μακάρι να μας κυβερνούσανε εθνικισκιστές, όπως τους σιωνιστές. Αυτοί έχουν αποδείξει ότι δεν σκύβουν το κεφάλι σε κανέναν. ΞΥΠΝΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φυσικα ενα μεγαλο ΟΧΙ στην ενταξη της Αλβανιας φτανει το λαθος με την Βουλγαρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ ΔΤ

    Να το δικαιολογήσουμε πώς αυτό το μεγάλο ΟΧΙ, όταν πριν 18 μήνες είπαμε το μεγάλο ΝΑΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΞΕΝΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατί να μην μπει η Αλβανία στην ΕΕ; Εδώ μπήκαμε εμείς. Ξαφνικά γίναμε μέρος της ελίτ και κάνουμε και τον πορτιέρη της ΕΕ;
    Η Αλβανία χίλιες φορές να μπει και παρασκηνιακά -αν θέλει την ψήφο μας- να μας δώσει τα ανάλογα ανταλλάγματα σε σχέση με την προστασία των Βορειοηπειρωτών + να "ξανασκεφτεί" το θέμα με τα χωρικά ύδατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν νομίζω ότι η Ελλάδα θα μπλοκάρει και θα λάβει θέση αποκλεισμού στις ενταξιακές διαδικασίες», δήλωσε σήμερα ο Αλβανός πρωθυπουργός.

    Η φράση "Δεν νομίζω" πρέπει να αλλάξει σε "Είμαι βέβαιος".

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 3:31 μ.μ.

    Μήπως είσαι Αλβανός, ή δεν διαβάζεις τα σχόλια (11:50 π.μ.); Ηρέμησε, χάρη στους ελεεινούς που κυβερνούν αυτή την χώρα, θα μπείτε στην ΕΕ. Η Ελλάδα έχει ήδη δώσει το πράσινο φως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Κωνσταντίνο εκ Κύπρου

    Σωστότατο το "είμαι βέβαιος", αλλά μάλλον το λέει από μέσα του. Επισήμως, περιορίζεται στο "δε νομίζω" για να κρατιούνται και οι τύποι.
    Θεωρούν δεδομένη την υποστήριξη από εμάς, άσχετα με αυτά που γίνονται. Αυτό είναι το άσχημο. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άκυρο το προηγούμενο μήνυμά μου. Η φράση πρέπει να αλλάξει ως εξής:
    "ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ότι η Ελλάδα ΔΕΝ θα μπλοκάρει και ΔΕΝ θα λάβει θέση αποκλεισμού στις ενταξιακές διαδικασίες.

    Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ 17 Σεπτεμβρίου 2010 3:05 μ.μ.

    Η Ελλάδα δεν έχει ξένη ναυτική δύναμη στο έδαφός της; Μην γράφετε ό,τι σας κατέβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. E, να απελάσουμε και όλους τους αλβανούς από αύριο, τους αλήτες που μας πήραν τις δουλειές που (δεν) κάναμε , που τους δώσαμε ένα κομμάτι ψωμί και αυτοί πήγαν και ανοίξανε επιχειρήσεις οι αλήτες και γίνανε και αφεντικά. Οι παλιοτεμπέληδες που έχουν καταλάβει "ολόκληρα κομάτια της οικονομίας μας". οι παλιοεγκληματίες που πληρώνουν φόρους, μαθαίνουν ελληνικά, στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία και αριστεύουν και θέλουν μετά να σηκώσουν και τη σημαία, βρε, ουστ παλιοαλβανοί θέλετε και ΕΕ τρομάρα σας.


    Αφιερωμένο στα 10 εκατομμύρια έλληνες της ομογένειας που ξεκίνησαν απο τον πάτο στις χώρες που μετανάστευσαν, ανέχτηκαν τους ηλιθίους της κάθε χώρας που δήθεν τους περιφρονούσαν και δουλεύοντας σαν τα μυρμήγκια πρόκοψαν, έκαναν περιουσίες και ρίζωσαν στις νέες τους πατρίδες χωρίς να ξεχάσουν την καταγωγή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 7.58 σε ποια συνιστωσα ανηκεις?
    μονο οτι μας εφεραν τον πολιτισμό και μειωσαν την εγκληματικότητα δεν εγραψες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι φρικη !

    Πληθαινουνε οι κλοουν οταν ελλατωνονται τα τσιρκα...

    τι καιροι ...

    μεχρι και τυποι σαν τον Μπερισα εχουν βημα να μιλησουν ! που κατρακυλησε πια ο πολιτισμος !

    Νικηφορος Φωκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.