16/10/10

«Καλωσόρισες στη χώρα των διεφθαρμένων, της διαφθοράς»


Κόντρα Παπανδρέου - Τσίπρα στο ελληνικό κοινοβούλιο

MIAειρωνική αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε «χώρα των διεφθαρμένων» προκάλεσε την έντονη αντιπαράθεσή του με τον πρόεδρο της Βουλής και τον πρωθυπουργό, ο οποίος τόνισε ότι ποτέ δεν δήλωσε πως η Ελλάδα είναι διεφθαρμένη χώρα. Η σύγκρουση συνεχίστηκε με αφορμή την επένδυση στον Αστακό, την οποία ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «αντι-οικολογική».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παίρνοντας τον λόγο καλωσόρισε τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου «στη χώρα των διεφθαρμένων και της διαφθοράς» και επεσήμανε πως αντί η κυβέρνηση να αναζητά τους διεφθαρμένους σε εκείνους «που πιάνουν το κράτος πελάτη» τούς αναζητά στους εργαζόμενους των ΔΕΚΟ. Ο χαρακτηρισμός αυτός του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε την άμεση και έντονη αντίδραση του προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου, ο οποίος ζήτησε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλέσει.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Βουλής πως «δεν είναι ο ρόλος σας να λογοκρίνετε τους βουλευτές», με τον Φίλιππο Πετσάλνικο να ανταπαντά πως «είναι δικαίωμά μου να διαφωνώ, πρώτη φορά ακούω τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς από αρχηγό κόμματος στο Κοινοβούλιο».

Ο πρωθυπουργός παίρνοντας τον λόγο στη συνέχεια στήριξε την άποψη του Φιλ. Πετσάλνικου, επισημαίνοντας πως είναι απαράδεκτο εντός της Βουλής, του «δημοκρατικού αυτού ναού», ο πρόεδρος της Βουλής να αναγκάζεται να υπερασπιστεί το Κοινοβούλιο.

Επίσης, κατήγγειλε το γεγονός πως το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα υιοθετεί και αναπαράγει τις χειρότερες ρατσιστικές αντιλήψεις δημοσιογράφων και πως ο ίδιος με τις δηλώσεις και τις κινήσεις του διασύρει τη χώρα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε πως «θέλουμε φως και διαφάνεια παντού» και πως «δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο τόσο διαφανής όσο η Ελλάδα, όταν όλες οι υπογραφές των δημοσίων υπαλλήλων που διαχειρίζονται επίμαχα θέματα, οικονομικής φύσης, προβάλλονται στο διαδίκτυο».
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

9 σχόλια:

  1. H Ελλαδα εχει απλα ενα μικρο προβλημα διαφθορας.

    http://www.transparency.org/policy_research/surveys_indices/cpi/2009/cpi_2009_table

    Εχει δικιο ο κ. Τσιπρας. Ειμαστε μολις 71οι στον κοσμο στη διαφθορα σε συνολο 180. Αρα ειναι υπερβολικο να πει κανεις πως ειμαστε χωρα της διαφθορας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΑΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ, ΑΠΟ 13,9% ΣΕ 16%, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ! ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΓΟΡΕΣ. ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑ, ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ. ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ Η ΝΑ ΠΩΛΗΣΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aλήθεια το ύφος του Τσίπρα, σας πείθει πως πρόκειται για καλό παιδί, και μη μου πείτε πως στην πολιτική άλλα μετρούν, γιατί δεν μπορώ να φανταστώ τι άλλο θα μπορούσε να κάνει ο Τσίπρας στη θέση του πρωθυπουργού, για να σώσει την Ελλάδα.

    Έτσι βλέπω τα πράγματα και με συγχωρείτε εάν κάνω λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αληθεια η επενδυση στον Αστακο ειναι οικολογικη αλλα για την Κοζανη που θα μειωθουν ρυποι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνδιάζω αυτό το άρθρο με το προηγούμενο, που μιλάει για την παταγώδη αποτυχία της ενσωμάτωσης των μεταναστών στην Γερμανία, για να πω ότι το ίδιο συνέβει και στην Ελλάδα όπου ακόμα και ο Τσίπρας, πήγε μεν στην δεξίωση της Προεδρίας χεράκι-χεράκι με την συμπαθέστατη μαυρούλα από την Αιθιοπία αλλά, στο τέλος, παντρεύτηκε Ελληνίδα !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Γιατι ο πρωθυπουργός λέει στη Βουλή ότι δεν ειπε πως η Ελλάδα ειναι διεφθαρμενη αλλά δεν διαψευδει ευθέως και κατηγορηματικά τον κ. Γιουνκερ; Μια απλή ανακοινωση φτάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Το της πόλεως όλης ήθος ομοιούται τοις άρχουσιν!"
    Δημοσθένης ο Μακεδών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΡΟΣΩΧΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΟ ΕΙΔΕΧΘΕΣΤΑΤΟ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΑΣΤΡΙΧ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ


    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΝΙΑΟΥ ΝΙΑΟΥ; Η ΚΡΥΦΗ ΕΩΣ ΦΑΝΕΡΟΤΑΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΟΛΩΝ Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΚΚΕ ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟ ΣΚΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.