18/10/10

Η λύση του Μήτσου




Στον πρώτο διάδρομο αριστερά, πρώτη πόρτα δεξιά, υπάρχει ένα δωμάτιο με τρεις ντουλάπες. Η κάθε ντουλάπα κρύβει ένα μυστικό. Είναι οι τρεις λύσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Η μία είναι η λύση Παπανδρέου, η άλλη η λύση Σαμαρά και η τρίτη η λύση του Μήτσου. Μία, όμως, από όλες αυτές τις λύσεις είναι παγίδα. Ο παίκτης που θα την επιλέξει χάνει τα πάντα!

Η λύση Παπανδρέου είναι η εξής: Βάζουμε μπροστά το ΔΝΤ και όπου μας βγάλει. Το πολύ – πολύ, αν κάτι πάει άσχημα, θα καταγγείλουμε τα σκοτεινά κέντρα αποφάσεων του εξωτερικού που αποφάσισαν να μας … εξοντώσουν. Τρέχα γύρευε, δηλαδή.


Η λύση Σαμαρά είναι η ακόλουθη: Αφήνουμε τον Γιώργο να βγάλει το φίδι από την τρύπα και αν το φίδι τον φάει, τότε είμαστε σίγουροι ότι το θέμα θα έχει λήξει. Κανείς δεν θα μπορεί να του ζητήσει εξηγήσεις για την καταστροφή…

Η λύση του Μήτσου είναι πιο απλή: Τους παίρνουμε όλους στο κυνήγι και είμαστε σίγουρα κερδισμένοι. Χειρότερα δεν μπορούν να γίνουν γι αυτόν τα πράγματα…

Που είναι η παγίδα; Εδώ σας θέλω!

Ο Μήτσος είναι οργισμένος και δικαίως. Ξέρει ότι δεν του λένε την αλήθεια και ότι τον περιμένουν δύσκολες μέρες και ώρες. Από ένα σημείο και έπειτα γνωρίζει ότι θα είναι χαμένος κάτω από τις οποιεσδήποτε εξελίξεις. Μονά χάνει, ζυγά χάνει και πάλι. Δεν έχει ακόμη εκφράσει την οργή του, αλλά αυτό μπορεί να γίνει ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Η σημερινή κυβέρνηση παρέλαβε πράγματι μία χώρα υπό διάλυση. Το πρόβλημα είναι ότι δεν θέλησε να μιλήσει με τον λαό. Δεν του είπε την αλήθεια από την αρχή και συνεχίζει να του λέει ψέματα. Έχοντας μία αριστοκρατική αντίληψη για την εξουσία, αρνήθηκαν να κάνουν πραγματικό διάλογο. Γι αυτό και δεν έχουν σύμμαχό τους την κοινωνία και γι αυτό κινδυνεύουν να αποτύχουν.

Ο κ. Σαμαράς κληρονόμησε ένα προβληματικό μαγαζί. Θα μπορούσε ν α είχε κάνει ένα νέο ξεκίνημα και να χαράξει μία διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν. Δεν το έκανε και τώρα το πληρώνει. Μοιάζει περισσότερο σαν να τον έχουν φωνάξει να παίξει τον ρόλο του εκκαθαριστή και λιγότερο του διαχειριστή. Είναι κρίμα, διότι ο κ. Σαμαράς είναι ένας άνθρωπος που έχει πράγματι προτάσεις. Ήταν από τους λίγους που είχε αντιταχθεί στην πλήρη παράδοση της Οικονομίας (και του χρηματιστηρίου) στο τραπεζικό σύστημα, όταν ήταν ακόμη ευρωβουλευτής. Είχε δίκιο, όπως δίκιο έχει και σε πολλά από αυτά που λέει σήμερα. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα καταφέρει να σπάσει τα δεσμά με το ένοχο παρελθόν της Νέας Δημοκρατίας.

Που είναι η παγίδα; Είναι στον Μήτσο! Ναι, διότι η οργή του μπορεί να είναι δικαιολογημένη, αλλά δεν είναι λύση. Κι ο μεγάλος κίνδυνος για την χώρα είναι στο επόμενο χρονικό διάστημα να βιώσει καταστάσεις δύσκολες, καθώς ο κοινωνικός ιστός έχει ήδη διαλυθεί. Δεν θέλουμε να χαϊδέψουμε τα αυτιά. Περνάμε, όμως, δύσκολες ώρες από κάθε πλευρά και το τελευταίο πράγμα που πρέπει να ψάχνουμε είναι το πώς να βγάλουμε το άχτι μας. Είναι μεγάλη η ευθύνη των πολιτικών δυνάμεων της χώρας για την συνέχεια. Τα μέτρα μπορεί να είναι λιγότερο ή περισσότερο επώδυνα. Οτιδήποτε όμως γίνεται δεν μπορεί να συμβαίνει ερήμην του ελληνικού λαού, στο όνομα του οποίου δήθεν ενεργούν.

Είναι απορίας άξιο πως τα μεγάλα πολιτικά κόμματα δεν έχουν ακόμη βρει τον δρόμο της συνεργασίας. Μιας κοινής γραμμής στα μεγάλα θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Εκτός κι αν εκεί στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι με μία παραπάνω εξεταστική επιτροπή θα βγουν ξαφνικά λαγοί από το καπέλο της και θα φάει ο κόσμος. Ή αν στην σημερινή Νέα Δημοκρατία νομίζουν ότι η πολιτική του «ώριμου φρούτου» θα τους φέρει και πάλι στην εξουσία. Τι να την κάνουν, άραγε, την εξουσία σε μία κατεστραμμένη χώρα;

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

16 σχόλια:

  1. Χμ...Εγώ νομίζω ότι, παγίδα είναι ολόκληρο το άρθρο.
    Επιλέγω τη λύση του Μήτσου, διότι :
    - Αρνούμαι να πιστέψω ότι, δεν υπάρχουν σε όλο τον κόσμο άλλοι ικανοί Έλληνες ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, παρεκτός από αυτούς που μας κυβερνάνε τόσα χρόνια τώρα.
    - Αρνούμαι να πιστέψω ότι, αυτή η πολιτική νομενκλατούρα συλλήβδην, θα φτιάξη τώρα ένα σύγχρονο κράτος, την στιγμή που δεν θέλησε να το φτιάξη επί 170 τόσα χρόνια.
    - Και τέλος, θα ήμουν τραγικά ηλίθιος, αν πίστευα ότι, οι καταλληλότεροι να μας βγάλουν απο αυτή την κρίση είναι αυτοί που την δημιούργησαν.

    Σε τα μάς τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον θα διαφωνήσω με τον συγγραφέα, καθώς για μένα το θέμα είναι να εξολοθρευτεί ο καρκίνος του πολιτικού συστήματος και όχι η όσο το δυνατόν ομαλότερη έξοδος από την κρίση. Τι να το κάνω να ξεπεράσουμε τη κρίση χωρίς πολλά παρατράγουσα όταν οι υπαίτιοι θα είναι και πάλι στο τιμόνι της χώρας.

    Για μένα ο λαός πρέπει να δώσει μάθημα, και εύχομαι να μην υποκύψει το αίσθημα αγανάκτησης στις ψεύτικες υποσχέσεις για καλύτερες μέρες, οι οποίες όλοι ξέρουμε ότι για τον λαό δεν πρόκειται να έρθουν όσο η χώρα ελέγχετε από δαυτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στέκομαι δίπλα στον Μήτσο.
    Ο λαός πρέπει να πάρει το πάνω χέρι.
    Οι ένοχοι, προδότες να τιμωρηθούν.
    Χρειάζεται κάθαρση και μιά νέα αρχή.
    Οι πολιτικοί της χώρας όλοι ξενόφερτοι, ελληνογλωσοι αποδείχτηκαν ανίκανοι για τις θέσεις και το επάγγελμα που κατέχουν.
    Να φύγουν όλοι μηδενός εξαιρουμένου. Υπάρχουν Ελληνες πατριώτες που πρέπει τώρα να κάνουν την εμφανισή τους και να οδηγήσουν.
    Ο λαός τους περιμένει με αδημονία.
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ. Να νοιάζονται για τον τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κε Μαυρίδη

    ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΗΜΙΑΛΗΘΗ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΑΤΑ-ΔΟΛΩΜΑΤΑ.

    ΕΧΕΤΕ "ΣΤΗΣΕΙ" ΕΝΑ "multiple choice" ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΛΕΤΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΝΟΗΤΙΚΟΥ ΣΤΗΣΙΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

    Η ΛΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ.

    ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΙΣΧΥΡΗ ΕΛΛΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΗΣ "ΠΡΟΣΦΙΛΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ως αντίσταση στην ισοπέδωση του ΔΝΤ και την πολιτική κατοχή του μνημονίου στην φτώχια και την εξαθλίωση που μας οδηγούν δεν μπορουν σε καμία περίπτωση να αποτελέσουν αντάρτες που προέρχονται από τους ήδη υπάρχοντες αποτυχημένους πολιτικούς σχηματισμούς ΠΧ Δημαράς - Μπακογιάννη κ.λ.π. Αυτόνομες κινήσεις πολιτών πρέπει να φέρουν την καθολική ανατροπή όπως συνέβει στην Ισλανδία και επέβαλαν την λαϊκή βούληση ενάντια στις τράπεζες και τις κυβερνήσεις.
    Ενδιαφέρον για την περίπτωση της Αθήνα παρουσιαζει η κίνηση της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
    http://deltio11.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το άρθρο, αν δεν είναι αφελές το ίδιο, θέτει προβοκατόρικα δειλήματα σ' ένα ΛΑΟ τρομαγμένο!
    Εγώ προσωπικά είμαι με τη λύση του ΜΗΤΡΟΥ που σημαίνει, ΒΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ, αν θέλουμε να δούμε άσπρη μέρα!!!!
    Όλα τα υπόλοιπα είναι φιλολογικές μαλακίες για να περνά η ώρα.

    ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΧΕ.... ΧΕ ΧΕ............ ΣΧΕΔΙΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΑΠΛΑΝΙΣΗΣ ΜΕ ΧΑΠΙΑ ΣΙΑ ΚΟΥΚΟΥ....ΚΟΥΚΟΥ... ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. παγιδα ειναι να διαβαζεις τις αποψεις που εκφραζονται στο capital.. εξαλλου το λεει και το ονομα του...
    μεσα στην παγιδα πεφτεις να πιστεψεις οτι αυτα που εκφραζονται εχουν πραγματι λογικη και αξια..
    οι εμποροι αυτοι (γιατι ανθρωπος που δεν νοιαζεται τον συνανθρωπο και συναδελφο του δεν ειναι ανθρωπος.. )
    με τετοιες αποψεις αυξανουν το κερδος τους αυτα διαδιδουν...
    φυσικα και δεν τους συμφερει η αντιδραση..γιατι τοτε κινδυνευουν να βρεθουν δαρμενοι στην καλυτερη..
    αλλα ειπαμε ..καμια φορα και τα εμπορευματα εξεγειρονται...ας προσεχουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΥΝΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΜΗΤΣΟ ΓΙΑΤΙ..1 Δ ΕΧΕΙ ΤΑΜΠΕΛΑ.ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.2Δ ΜΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ.3Δ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ/ΑΓΕΛΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΟΚΙΝΗΤΑΙ ΑΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ
    (πχΣΥΝΔΙΚΑΛ,ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ,Χ.Α κλπ)4 Δ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΟΝΟΜΑ ΣΗΜΑΙΑ ΧΡΩΜΑ Η ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΑΡΑ Δ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙ Κ ΝΑ ΔΙΑΒΡΩΣΕΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΡΙΤΩΝ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΜΗΤΣΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ(ΕΓΩ!)ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΜΗΤΣΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ(ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ).ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΩΣΑΤΕ.ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. «Που είναι η παγίδα; Είναι στον Μήτσο! Ναι, διότι η οργή του μπορεί να είναι δικαιολογημένη, αλλά δεν είναι λύση..»

    Μπα, και ποιος είπε ότι η λύση του Μήτσου θα έρθει μέσω της βίας ; Υπάρχουν πάντα πολλών ειδών λύσεις ειδικά σε προβλήματα που φαίνονται αξεπέραστα, πολλές από τις οποίες δεν τις φανταζόμαστε καν όταν είμαστε μέσα στο πρόβλημα.
    Εννοείται ότι ο Μήτσος πρέπει να δώσει τις απαντήσεις και τις λύσεις, διαφορετικά μαύρο φίδι που τον-μας έφαγε... Αλλιώς :

    Του Μήτσου η μάνα (Ελλάδα) κάθονταν
    Και έφτιαχνε παστίτσιο,
    Της κάηκε το φαγητό,
    Και έφαγε τον Μήτσο !

    Καλό Απόγευμα
    ΡΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η μονη σωστη λυση ειναι του μητσου γιατι οι αλλοι δυο υπαρχουν χαρη στο μητσο.Αν ο μητσος αποφασισει να τους τελειωσει τους τελειωσε και μενουν εντελως εξω απο το παιγνιδι.Αν ο μητσος θυμωσει πολυ οπως φοβαται ο συγγραφεας μπορει να φτιαξει και ενα νεο Γουδι και ετσι να γλιτωσει απο τους δοσιλογους και να δουν τα παιδια του μια αλλη Ελλαδα.Ακομη και με την αποχη απο την ψηφο του μπορει να τις τελειωσει τις δυο αλλες λυσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δυστυχώς ή ευτυχώς η μόνη πιθανότητα λύσης είναι από τον Παπανδρέου ("Βάζουμε μπροστά το ΔΝΤ και όπου μας βγάλει").
    Ο Σαμαράς έυχεται να αποτύχει το ΠΑΣΟΚ ώστε να επωμιστεί ο ΓΑΠ το κόστος και να κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές.
    Ο Μήτσος μέσα στην αγανάκτηση του το μόνο που το νοιάζει είναι να τους λιντσάρει όλους να βγάλει το άχτι του και ας γίνουν όλα στάχτη και μπούρμπερη...
    Άρα ο μόνος που έχει στόχο και επιθυμία να σωθούμε ως χώρα είναι ο ΓΑΠ γιατί προφανώς δεν θέλει να γραφτεί στην ιστορία ως καταστροφέας αλλά ως σωτήρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ 11:28 π.μ.

    Είπαμε, δεν λέμε τη λέξη πατριώτης, ενοχλεί υψηλόβαθμους κρατικούς λειτουργούς!

    @ 6:04 μ.μ.

    Αν λέει στα σοβαρά τα
    "Κανένας δεν είναι ούτε φίλος, ούτε συγγενής, μπροστά στο δημόσιο συμφέρον."
    "Πρέπει να κάνουμε την επανάσταση του αυτονόητου."
    "Ναί, γίνεται."
    θα συμφωνήσω μαζί σου.

    Αλλιώς θα γίνει η επανάσταση του αυτονόητου από τον Μήτσο: θα τους μαζέψει όλους αναπάντεχα σε μια μεριά και, όταν αρχίσουν να διαμαρτύρονται για το σκύψιμο ("Μα τί κάνεις εκεί, εμείς είμαστε οι εκπρόσωποι του λαού, αυτό δεν γίνεται!"), θα τους απαντήσει "Ναί, γίνεται".

    切腹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "ΜΑΡΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ
    ΚΛΑΡΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΥ/
    ΜΑΡΑΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ
    ΚΛΑΜΑΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΥ/
    ΒΓΑΙΝΕΙ ΨΗΛΑ ΣΤ'ΑΛΩΝΙΑ ΚΙ ΑΓΝΑΝΤΙΟ
    ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟ ΔΗΜΟ /
    ΒΛΕΠΕΙ ΦΩΤΙΕΣ ΝΑ ΚΑΙΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ
    ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΗΜΟ/
    ΚΙ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ
    ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ/
    ΜΑΝΑ ΤΗΣ ΛΕΕΙ ΘΑ ΦΥΓΩ
    ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ/ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΥ
    ΘΑ ΠΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΛΕΦΤΗΣ
    ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑ/....
    ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΥ...

    *ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΠΑΝΤΕΛΑΙΟΣ[ΖΑΧΑΡΙΑΣ]
    ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΤΟ 1805 ΜΕ ΠΡΟΔΟΣΙΑ...
    ΑΥΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕ ...ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΟ
    ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ,ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΦΩΣ
    ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.
    ΨΗΦΙΖΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ
    ΤΟ "ΕΓΩ"ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ.
    ΑΓΩΝ,Η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
    ΕΙΘΕ.
    ΔΙΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η τακτική αν δεν μπορείς να το αποφύγεις κάτσε και απόλαυσε το είναι Αμερικανόφερτη,ο ορισμός του υποταγμένου με λίγα λόγια.

    Σκεφτείτε να είχαν τη λογική αυτή οι πρόγονοι μας το 1821,το Έπος του 40,τη θρυλική μάχη των 300 Σπαρτιατών,τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας,τη μάχη του Μαραθώνα κλπ κλπ.

    Θα μου πούν κάποιοι ότι όλα αυτά είναι πόλεμοι,τούτο εδώ τι είναι,δεν είναι πόλεμος; Οικονομικός μεν,αλλά οι απώλειες σε όλα τα επίπεδα δεν διαφέρουν σε τίποτα απο τους συμβατικούς πόλεμους.

    Εδώ και καιρό χάνουμε τη μια μάχη μετά την άλλη στον πόλεμο αυτό,και αυτό επειδή αρνούμαστε να αποδεχτούμε την επίθεση ως μια μορφή πολέμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χρήστο Χ, δεν τίθεται θέμα ερμηνείας: στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού στη Βουλή είναι δεδομένα: είπε ξεκάθαρα ότι είμαστε σε πόλεμο και ότι έχουμε απωλέσει εθνική κυριαρχία και πρέπει να την επανακτήσουμε.

    Έχεις απόλυτο δίκιο για τη λογική του υποταγμένου, μόνο που δεν είναι Αμερικανόφερτη αλλά Τουρκόφερτη.

    切腹

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.