25/12/10

Τουρκία-Αζερμπαϊτζάν vs Αρμενίας-Ρωσίας

Ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Βουλής του Αζερμπαϊτζάν Ziyafet Askerov κατηγόρησε την Ρωσία για τον εξοπλισμό της Αρμενίας και μάλιστα δεν απόφυγε να τονίσει ότι η κατάστασης αυτή τους ενοχλεί φανερά .

Η Ρωσία, παρατήρησε ο Ασκαροβ , ως μία χώρα συνμπρόεδρος της Ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ που εργάζεται για την ειρηνική επίλυση του ζητήματος Καραμπάχ , συνεχίζει να εξοπλίζει σοβαρά την Αρμενία και αυτό πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής δεν συνάδει με τον ειρηνικό ρόλο που προσπαθεί να εμφανίσει στην διασφάλιση της τάξης στον Καύκασο.

Μας ενοχλεί τρομερά η στρατιωτική στήριξης της Ρωσίας στην Αρμενία εκτίμησε στις δηλώσεις του ο Ασκαροβ και πρόσθεσε πώς η Αρμενία όποιο εξοπλισμό και να αποκτήσει ποτέ δεν θα μπορέσει να αποκτήσει την δύναμη κατάληψης των εδαφών του Αζερμπαϊτζάν.

Η Αρμενία τις περασμένες μέρες για πρώτη φορά είχε παραδεχθεί την κατοχή του πυραυλικού συστήματος S-300.Οι πύραυλοι αυτοί με βεληνεκούς των 200 χλμ. είχαν εγκατασταθεί στα εδάφη της Αρμενίας στο πλαίσιο της συμφωνίας κοινής ασφάλειας Μόσχας-Γιερεβαν.http://www.trtgreek.com/trtworld/gr/newsDetail.aspx?HaberKodu=31e4a836-e9a8-40b0-b5e3-afb124d7f1c8

Αναφορικά με το γεγονός της παρουσίασης για πρώτη φορά απο την Αρμενία πυραυλικού συστήματος S-300 όπως ισχυρίζεται το Αζερμπαιτζάν τούτο δεν ισχύει γιατί ήταν σε γνώση Βρετανών και Αμερικανών εμπειρογνωμόνων 2 μήνες περίπου πρίν μετά απο επίσημη ενημέρωση της Αρμενικής Κυβέρνησης. Επίσης «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν προσπαθούν να αντισταθμίσουν την Αρμενική-ρωσική στρατιωτική συμμαχία. Απόδειξη αυτού είναι η διμερής στρατιωτική συμφωνία. Σύμφωνα με την συμφωνία αυτή η επίθεση εναντίον μιας απο τις δύο χώρες θεωρείται και επίθεση εναντίον της άλλης. Η συμφωνία κοινής Ασφάλειας Ρωσίας-Αρμενίας  και η εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων στο έδαφος της Αρμενίας  είναι απαραίτητη ενέργεια για να αντισταθμιστεί η Συμμαχία Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν » Ara Sargsyan (Russian Geopolitical Academy.)
.http://news.am/eng/news/42714.html

2 σχόλια:

  1. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ ΜΕ ΒΟΒΜΑΡΔΙΣΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΝΑ ΚΌΨΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΒΗΧΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και από τον εναέριο χώρο ποιας χώρας της περιοχής θα ζητήσουμε άδεια διέλευσης; Μόνο η Γεωργία μένει, της οποίας το διπλωματικό λοξοκοίταγμα γνωρίζουμε πολύ καλά. Δεν διαθέτουμε το γεωπολιτικό εκτόπισμα της Ρωσίας για να απαιτούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.