26/2/13

Aμπντουλλάχ Οτζαλάν: Θα απελευθερωθούν πρώτα όλοι οι σύντροφοί μου και μετά εγώ

"Είναι προσβολή για μένα να μιλάτε για αμνηστία ή περιορισμό κατ' οίκον", λέει ο Άπο, αποδεικνύοντας ότι παρότι φυλακισμένος, είναι πραγματικά ελεύθερος, γιατί τον απελευθερώνει η ιερός αγώνας που κάνει για το λαό του.
Παραλειπόμενα από την επίσκεψη των τριών βουλευτών στον Αμπτουλλάχ Οτζαλάν, στο Ίμραλι.
Όταν τέθηκε το ζήτημα της αποφυλάκισής του μέσω γενικής αμνηστίας ή του περιορισμού κατ' οίκον για τον ίδιο, ο Κούρδος ηγέτης έδωσε μια απάντηση που ξάφνιασε πολλούς.
Σύμφωνα με το δημοσιογράφο Εγιούπ Τζαν, της Ραντικάλ, το θέμα έχει ως εξής:
"Η Γενική Αμνηστία, όπως είναι φυσικό, προκαλεί αντιδράσεις στις οικογένειες των νεκρών στρατιωτών. Άλλωστε, το ΡΚΚ και ο Οτζαλάν δεν αποδέχονται την έννοια της Γενικής Αμνηστίας. Λένε ότι "δεν δεχόμαστε κάτι τέτοιο, γιατί δεν κάναμε κανένα έγκλημα". Ο ίδιος ο Οτζαλάν, μάλιστα, όσον αφορά τη δική του περίπτωση, λέει: "Το να συζητείται για μένα η αποφυλάκισή μου με γενική αμνηστία ή ο περιορισμός μου κατ' οίκον, είναι προσβολή, είναι ατιμωτικό για το πρόσωπό μου. Εδώ αυτό πού έχει σημασία, είναι να προχωρήσει η διαδικασία επίλυσης του Κουρδικού. Αν προχωρήσει η διαδικασία αυτή, θα απελευθερωθούν όλοι και μετά θα απελευθερωθώ κι εγώ"."
Αναφέρουμε το γεγονός για να ενημερώσουμε τον κόσμο αλλά και για να δείξουμε ότι υπάρχουν ακόμα ηγέτες που βάζουν πάνω από το προσωπικό τους, το συμφέρον των συντρόφων, των συμπολεμιστών και του έθνους.
Είπατε τίποτα;

1 σχόλιο:

  1. «Πρέπει να εγκαθιδρύσουμε μια νέα δημοκρατία που να είναι στην ίδια γραμμή με τον νέο κόσμο που ξεπροβάλλει και τη νέα κατάσταση στη Μέση Ανατολή», ειπε ο 63χρονος ηγέτης, συμπληρώνοντας πως «το Κουρδικό ζήτημα μπορεί να λυθεί μόνο με τον πλήρη εκδημοκρατισμό της Τουρκίας. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε θα οξυνθούν περαιτέρω τα προβλήματα στην Τουρκία και- φευ!- ενδέχεται να καταλήξουμε όπως το Ιράκ ή η Συρία»
    Απο δημοσίευμα της Εφημερίδας Βήμα

    Συνδυάζοντας την ανωτερω δήλωση με την Αντιπυραυλική Ασπίδα η οποία και αναπτύσσεται στην Νοτιοανατολική Τουρκία, με την Αμερικανική αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ και τις συστοιχίες Πάτριοτ τι συμπέρασμα να βγάλουμε;

    Οι Κούρδοι δίνουν μάχη να κρατήσουν την ουδετερότητα τους αλλά φοβάμαι πως είναι άνιση

    Απο εκεκί και πέρα αξίζει να βγούν τα κατάλληλα συμπεράσματα απο την όλη διαδικασία και να γίνει αναγωγή τους στην Ελληνική πραγματικότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.