27/2/13

Η Συρία καταθέτει στο ΣΑ του ΟΗΕ φάκελο με άκρως επιβαρυντικά στοιχεία για την Τουρκία

Η ισλαμιστική οργάνωση Αλ Νούσρα, έχει χαρακτηριστεί προσφάτως από την Ουάσιγκτον ως τρομοκρατική 
Το ιστολόγιό μας έχει κάνει αλλεπάλληλες φορές συγκεκριμένες αναφορές και καταγγελίες για την εμπλοκή της Τουρκίας στην επιχείρηση αποσταθεροποίησης της Συρίας, μέσω ανοικτής υποστήριξης ακραίων ισλαμιστικών οργανώσεων και τρομοκρατικών ομάδων.
Τώρα ο Υπουργός Ενημέρωσης της Συρίας, Umran Zuabi, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση της Συρίας προετοιμάζεται καταλλήλως για να καταθέσει φάκελο με αποδεικτικά στοιχεία και ντοκουμέντα, όπως ονόματα, φωτογραφίες και άλλα στοιχεία, που αποδεικνύουν την εμπλοκή της Τουρκίας στον καταστροφικό πόλεμο που βιώνει η Συρία τα δυο τελευταία χρόνια.
Όπως ανέφερε το επίσημο πρακτορείο της Συρίας SANA, ο Zuabi μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alem TV και ανέφερε ότι η κυβέρνηση του ΑΚΡ είναι αναμεμειγμένη σε όλα τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα τα τελευταία δυο χρόνια σε πολιτικό, στρατιωτικό, οικονομικό επίπεδο και σε επίπεδο ασφαλείας στη Συρία.
Επίσης ο Σύρος υπουργός είπε ότι τα αντικείμενα και ο πλούτος της Συρίας που λεηλατήθηκε ξαθ εκλάπη από τους τρομοκράτες ανέρχεται σε δισεκατομμύρια δολάρια και ότι ο πλούτος αυτός μεταφέρθηκε στην Τουρκία, εις γνώσιν και υπό τον συντονισμό της τουρκικής ηγεσίας και κατόπιν της βοήθειας και της υποστήριξης που προσφέρθηκε στους τρομοκράτες από την τουρκική κυβέρνηση.
Ο Zuabi, αφού τόνισε ότι η Τουρκία ηττήθηκε σε όλες αυτές τις προσπάθειες που καταβάλλει για την αποσταθεροποίηση της Συρίας, δήλωσε:
 “Οι φάκελοι που περιέχουν λεπτομερή στοιχεία και ντοκουμέντα που αποδεικνύουν την εμπλοκή της κυβέρνησης του ΑΚΡ στην κρίση της Συρίας, έχουν προετοιμαστεί και θα υποβληθούν τον κατάλληλο χρόνο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αλλά και σε άλλους φορείς της διεθνούς κοινότητας".
Πηγή: Γενί Τσαγ

1 σχόλιο:

 1. Aποσταθεροποίηση της Συρίας;
  Δηλαδή πρίν το ξέσπασμα της κρίσης η Συρία ήταν σταθερό Κράτος και ασκουσε και πολιτική σεβασμού των Εθνοτήτων όπως οι Κούρδοι;

  Δηλαδή ο Ισλαμικος Αγωγός και η προσπάθεια Ασαντ να αναβαθμίσει ενεργειακά την Συρία δεν εντάσσονταν στο πλαίσιο αύξησης της επιρροής του Ιράν;

  Απο μόνη της δηλαδή η Τουρκία ανελαβε τον ρόλο του "Εργολάβου" στην υπόθεση της Αραβικής Ανοιξης;

  Η Συριακή κρίση όσο δεν βρίσκεται παράγοντας σταθεροποίησης εντός της Συρίας θα συνεχίσει μέχρι να καταστεί η χώρα απόλυτα ελεγχόμενη.

  Σημαντικό δίδαγμα για την Ελλάδα αποτελεί η στάση της Ρωσίας στην Συριακή κρίση.Ισως τα ανταλλάγματα στο κοίτασμα Tamar και ποιός ξέρει που αλλού να είνα ικανά να κάνουν την Ρωσική διπλωματία να ξεχάσουν την Ταρσός.Ισως πάλι να έχουν λαβει ισχυρές διαβεβαιώσεις ότι δεν θα θιγεί η παρουσία τους εκεί
  Εντομεταξύ το Ισραήλ εντάσσει τα υψίπεδα Γκολάν στην επικράτεια του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.