27/2/13

Νετανιάχου: Κάλεσμα για «στρατιωτικές κυρώσεις» κατά του Ιράν

Ο κόσμος πρέπει να καταστήσει σαφές στο Ιράν ότι θα αντιμετωπίσει «στρατιωτικές κυρώσεις» αν δεν σταματήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα, που το Ισραήλ και άλλες δυτικές χώρες θεωρούν ότι έχει στρατιωτικούς σκοπούς, δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.
«Το Ιράν συνεχίζει να αψηφά τη διεθνή κοινότητα και δεν φαίνεται ότι προσπαθεί να σταματήσει το στρατιωτικό πυρηνικό του πρόγραμμα», δήλωσε στην Ιερουσαλήμ κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον ΥΠΕΞ της Σρι Λάνκα Τ.Λ. Πάρις.

«Πιστεύω ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να αυξήσει τις κυρώσεις και να καταστήσει σαφές ότι εάν το Ιράν συνεχίσει το πρόγραμμα του, θα υπάρξουν στρατιωτικές κυρώσεις. Νομίζω ότι υπάρχουν και άλλα μέσα τα οποία μπορούν να κάνουν το Ιράν να ακούσει τα αιτήματα της διεθνούς κοινότητας», τόνισε.

Μια ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Νετανιάχου δεν δίνει περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με το τι εννοούσε όταν αναφέρθηκε σε «στρατιωτικές κυρώσεις». Ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος είπε ότι θεωρεί πως ο πρωθυπουργός θέλησε να καταστήσει σαφές πως το Ιράν θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπο με μια αξιόπιστη προειδοποίηση ότι θα υπάρξει ανάληψη στρατιωτικής δράσης.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ, Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.