28/2/13

Αγώνας δρόμου για την προσέλκυση ρωσικών κεφαλαίων

 
Θετικά ανταποκρίνεται η Ρωσία στις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, γεγονός που δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας στην ελληνική κυβέρνηση η οποία προσβλέπει στα ρωσικά κεφάλαια, προκειμένου να γίνουν σημαντικές επενδύσεις στη χώρα.

Αυτό ήταν το μήνυμα που πήρε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου κατά την ενημερωτική συνάντηση που είχε με την ηγεσία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σηματοδοτώντας την εμπιστοσύνη που δείχνει η ρωσική πλευρά στην ελληνική οικονομία.
Στη συνάντηση ανάλυσαν τις προοπτικές συνεργασίας με Ρώσους επενδυτές σε παραδοσιακούς τομείς όπως τα αγροτικά προϊόντα και ο τουρισμός, αλλά και σχετικά νέες κατευθύνσεις διμερούς συνεργασίας, όπως οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας, η φαρμακοβιομηχανία και οι εξοχικές κατοικίες για τη ρωσική μεσαία τάξη.
Ο κ.Κεδίκογλου χαιρέτισε την σημαντική συμβολή στην ελληνική οικονομία της αύξησης των ελληνικών εξαγωγών προς τη Ρωσία και της ροής των Ρώσων τουριστών προς την Ελλάδα και περιέγραψε σειρά ελκυστικών προοπτικών για Ρώσους επενδυτές, πέραν του επιβεβαιωμένου ρωσικού ενδιαφέροντος για τον παραδοσιακό κλάδο της ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ.
Σημείωσε μάλιστα ότι η Ρωσία μελετά τα λάθη της ΕΕ έτσι ώστε να τα αποφύγει κατά την ανάπτυξη της Τελωνειακής Ένωσης και του ενιαίου χώρου Ρωσίας, Λευκορωσίας και Καζακστάν, που έχει αρχίσει να ισχύει μεταξύ των τριών χωρών.

Σοφοκλέους in

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.