27/2/13

Ειρήσθω Λογική του ΑΚΕΛ: Κυβερνά εοκαβήτα

Με τον Λάζαρο Μαύρο
Τ Ο ΠΟΣΟΣΤΟ του εκλογικού σώματος που θεωρεί αξιόπιστα όσα λέει η ηγεσία του ΑΚΕΛ κι είναι ευπειθέστατο στα όσα μ’ επιμονή πρόβαλλε καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου το καθημερινό όργανό του, η «Χαραυγή», δηλαδή η μερίδα του λαού που ευκολόπιστα παρασύρεται απ’ την κομματική προπαγάνδα, θα πιστεύει προφανώς ότι, με την εκλογή του Αναστασιάδη στην προεδρία, θα εγκατασταθεί στο Προεδρικό και θα κυβερνά τον τόπο η… εοκαβήτα!
Μ Ε ΒΑΣΗ του ΑΚΕΛ την προπαγάνδα, έτσι όπως εκαλλιεργείτο καθημερινά μέσω των δημοσιευμάτων και της αρθρογραφίας της «Χαραυγής» και των «από πόρτα σε πόρτα» ψηφοκυνηγών του κομματικού μηχανισμού, το τελικό εκλογικό τους συμπέρασμα της 24ης Φεβρουαρίου 2013 θα πρέπει να είναι ότι, η πλειοψηφία 57,48% των εγκύρων ψήφων του λαού τάσσεται υπέρ της… εοκαβήτα! Ή ότι εγκρίνει, ή δεν ενοχλείται να κυβερνάται η Κύπρος απ’ την εοκαβήτα! Μ’ επικεφαλής Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μάλιστα, τον… «δικηγόρο των εοκαβητατζήδων» κ. Νίκο Χρ. Αναστασιάδη!


Ο Λ’ ΑΥΤΑ, βεβαίως, μπορεί, εκ πρώτης όψεως, να θεωρούνται απλώς ανοησίες. Προϊόντα της ίδιας ανόητης λογικής που επιχειρούσε ν’ αποσείσει τις ευθύνες για τον Όλεθρο στο Μαρί το 2011, πίσω από τις ευθύνες για το… πραξικόπημα του 1974! Ωστόσο δεν είν’ ανοησίες. Ούτε καν παλιμπαιδισμοί ποδοσφαιριζόντων εγκεφάλων, οίτινες, κάθε φορά που χάνει η ομαδάρα τους, αντιτάσσουν πόσες φορές κέρδισε πρωτάθλημα…
Π Ρ Ο Κ Ε Ι Τ Α Ι για τον υπαρξιακό του Κόμματος ψυχισμό. Αποτελεί υποστασιακό πρόταγμα του Κόμματος. Στον πυρήνα του χαρακτήρα του. Ένα απ’ τα θεμελιώδη νάματα με τα οποία παιδιόθεν κατηχείται κι εξ απαλών ονύχων αναγιώνεται, απ’ τα ανήλικα της κομματικής νεολαίας, κάθε οπαδός. Αποτελεί συστατικό μέρος της ξεχωριστής «πάστας» και «στόφας» για την οποία αυτοθαυμάζεται κι αυτοεπαινείται η κομματική ηγεσία και οι πιστοί της:
Δ Ι Α Ρ Κ Η Σ έγνοια -ιδίως προεκλογική- για την υποδαύλιση ορμέμφυτων εμφύλιου μίσους. Επαληθεύεται ό,τι γράψαμε εδώ 9.7.2012: «Πρόκειται για το Κόμμα του Εμφυλίου Μίσους: Δεν μπορεί να ζη το Κόμμα και δεν μπορεί να αισθάνεται και να πραγματώνει τον εαυτό του, ούτε να δικαιολογεί την ύπαρξή του, χωρίς το εμφύλιο μίσος. Το αναζητεί, το ψάχνει, το ξεθάβει, το αναμοχλεύει, το αναδεικνύει, το συντηρεί, ως ένα από τους ζωτικότερους πυρήνες της ύπαρξής του. Για να υπάρχει, πρέπει να μισεί εμφυλίως! Πρέπει να πείθει τους οπαδούς του ότι πρέπει να μισούν εμφύλια […] Το εμφύλιο μίσος είναι όρος ύπαρξης του Κόμματος». Θα είναι πολύ ενδιαφέρον για τις επιστημονικές μελέτες, με κατάλληλο ερωτηματολόγιο οι επόμενες δημοσκοπήσεις να εντοπίσουν πόσα ποσοστά του λαού πήγαν φοβισμένοι να ψηφίσουν για να μην ανέλθει στην εξουσία το 2013 η… εοκαβήτα!
ΕΡΩΤΗΣΗ
Μπορείτε, παρακαλώ, να αποφανθείτε πόσο, άραγε, η στήλη έπεσε έξω όταν ανέλυε π.χ. στις 26.7.12 ότι, «η προεδρία Χριστόφια, η ηγεσία του ΑΚΕΛ αύτανδρη, η καθημερινή τους «Χαραυγή» εντεταλμένη, έχουν ήδη παραδώσει ανομολογητί από καιρό την επόμενη προεδρία στον Νίκο Αναστασιάδη. Ο Ν ί κ α ρ χ ο ς (εκ του Νίκος και άρχω) αποτελεί γι’ αυτούς τη μόνη ελπίδα (α) για συνέχιση της Διζωνικής τους πολιτικής και (β) για ανάκαμψη των ποσοστών του ΑΚΕΛ ως «εναντίον του» αντιπολίτευσης»; 

 η σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.