27/11/16

Η Αλβανική Κυβέρνηση επιβεβαιώνει την κατεδάφιση 15 κατοικιών στην Χιμάρα

Με δημοσίευμα στην εφημερίδα της κυβέρνησης, άρθρο.228 / 20016, η Αλβανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να προχωρήσει στην κατεδάφιση 15 κατοικιών και στην απαλλοτρίωση άλλων 8 περιουσιών στην πόλη της Χιμάρας. 
Η δημοσίευση αφορά την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολεοδομικής Ανάπτυξης για την απαλλοτρίωση 23 περιουσιών ( 15 κατοικίες συν το οικόπεδο τους, 7 κτήματα και 1 αγροτεμάχιο ) εντός της πόλης της Χιμάρας μετά από αίτημα του Δημαρχείου της Χιμάρας, στα πλαίσια της εφαρμογής του νέου σχεδίου ανάπλασης της πόλης της Χιμάρας.
Από την ανακοίνωση προκύπτουν ότι:
- Πρόκειται να κατεδαφιστούν συνολικά 15 κατοικίες και όχι 2 κατοικίες και μερικά γκαράζ όπως είχε δηλώσει ο Αλβανός πρωθυπουργός και ο δήμαρχος της Χιμάρας.
- Στο σχετικό πίνακα που συνοδεύει την αίτηση απαλλοτρίωσης τα 15 κτίρια που θα κατεδαφιστούν χαρακτηρίζονται ως κατοικίες από το Υπουργείο Πολεοδομικής Ανάπτυξης, άρα δεν πρόκειται για γκαράζ και πλυντήρια αυτοκινήτων όπως είχαν ισχυριστεί μέχρι πρόσφατα.
- Τουλάχιστον 8 από της κατοικίες που πρόκειται να κατεδαφιστούν διαθέτουν νόμιμο τίτλο ιδιοκτησίας που έχει εκδοθεί από την υπηρεσία κτηματολογίου. Καμία από της υπόλοιπες κατοικίες δεν χαρακτηρίζετε ως αυθαίρετο αλλά συνοδεύεται από το σχόλιο " δεν διαθέτει έγγραφα".
- Όλα τα σπίτια που θα κατεδαφιστούν και τα κτήματα που θα απαλλοτριωθούν ανήκουν σε Έλληνες κατοίκους της Χιμάρας.
- Η πλειοψηφία τον κατοικιών που θα κατεδαφιστούν έχουν κατασκευαστεί πριν πολλές δεκαετίες και μερικά από αυτά έχουν κατασκευαστεί πριν από έναν αιώνα και αποτελούν ιστορικά κτίρια.
- Από την ανακοίνωση προκύπτουν ότι οι κατοικίες και τα παραθαλάσσια οικόπεδα τους θα απαλλοτριωθούν με ένα συμβολικό πόσο καθώς πρόκειται για μεγάλες ή πολυώροφες κατοικίες εντός της πόλης ή δίπλα στην θάλασσα με πόλη μεγαλύτερη εμπορική αξία. 

Για τη συνέχεια Himara

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.