30/11/16

H Αγκυρα τα βρίσκει σκούρα σε Μέση Ανατολή και Ευρώπη

Προβλήματα σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή αντιμετωπίζει τελευταία η Άγκυρα. Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για «πάγωμα» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και τα απροσδόκητα εμπόδια στα πεδία μάχης. Η συνεργασία με Ρωσία και οι κινήσεις στο Βόρειο Ιράκ.
Stratfor: H Αγκυρα τα βρίσκει σκούρα σε Μέση Ανατολή και Ευρώπη
Η εύθραυστη συμφωνία της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το προσφυγικό αποδυναμώνεται ακόμα περισσότερο, την ώρα που η Άγκυρα έρχεται αντιμέτωπη με αυξανόμενες περιπλοκές στα πεδία μάχης στη Συρία και στο Ιράκ.
Στις 24 Νοεμβρίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πέρασε ψήφισμα για το«πάγωμα» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, διαμαρτυρόμενο για τις επιχειρήσεις καταστολής στην Άγκυρα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος. Το ψήφισμα πέρασε με 479 ψήφους υπέρ, 37 κατά και 107 παρών. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αντέδρασε στην απόφαση αυτή απειλώντας να στείλει περισσότερους μετανάστες στην Ευρώπη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αυτές οι συνοριακές πύλες θα ανοίξουν, αν προχωρήσετε περισσότερο».
Ο Ερντογάν δεν θα επέτρεπε ποτέ τα παράπονα της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα να μπουν εμπόδιο στις προσπάθειες αποδυνάμωσης των πολιτικών του αντιπάλων στην Τουρκία. Επιπλέον, στον απόηχο της απόπειρας πραξικοπήματος, έχουν βελτιωθεί οι πιθανότητες του προέδρου να εξασφαλίσει τη συνεργασία που χρειάζεται από το Εθνικιστικό Κίνημα (MHP) για να προχωρήσει το σχέδιό του για τροποποίηση του συντάγματος, που θα επιτρέπει την εφαρμογή προεδρικού συστήματος, το οποίο θα συγκεντρώσει ακόμα περισσότερες εξουσίες υπό τον Ερντογάν.
Για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.