30/11/16

Νέα ισραηλινή επιδρομή εναντίον της Συρίας

Ισραηλινά πολεμικά αεροπλάνα εκτόξευσαν τα ξημερώματα της Τετάρτης δύο πυραύλους αέρος-εδάφους στην περιοχή του αλ-Sabbourat στην επαρχία δυτικά της Δαμασκού, ανέφερε η συριακή τηλεόραση σύμφωνα με την οποία οι εκτοξεύσεις έγιναν από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της παναραβικής τηλεόρασης al-Mayadeen, η θέση που βομβαρδίστηκε ήταν στόχος προηγουμένως από τα ισραηλινά αεροπλάνα.

Η έκρηξη της διπλής επιδρομής ακούστηκε σε όλη τη συριακή πρωτεύουσα, ανέφεραν αραβικά ΜΜΕ, ακτιβιστές και κοινωνικά δίκτυα.

Μια συριακή πηγή που ρωτήθηκε από την al-Maydeen εκτίμησε ότι αυτά τα πυρά προορίζονται για να ενισχυθεί το ηθικό των πολιτοφυλακών μετά τις επιτυχίες του συριακού στρατού.

Στο βόρειο τμήμα της χώρας, οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους έχουν καταφέρει τις τελευταίες ημέρες να απελευθερώσουν σχεδόν το ήμισυ των ανταρτικών γειτονιών του Χαλεπίου.

Στα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας, ο συμβιβασμός που επιτεύχθηκε με τις πολιτοφυλακές στην πόλη Khan al-Sheikh και τα περίχωρα της, θα επιτρέψει να ασφαλιστεί το σύνολο της ευαίσθητης αυτής περιοχής για τη Δαμασκό. Αυτή η πόλη ήταν ένα αδιαπέραστο πέρασμα για τα όπλα και τους παραστρατιωτικούς από τις επαρχίες Νταράα και Quneitra προς τη Δαμασκό.

Τη Δευτέρα, μια πρώτη παρτίδα ανταρτών εκκενώθηκαν με τις οικογένειές τους με λεωφορεία προς την επαρχία Idleb που κατέχεται από το Μέτωπο Αλ Νούσρα και τους συμμάχους του. 
Σύμφωνα με τη συριακή εφημερίδα al-Watan, 1.450 μαχητές επηρεάζονται από την παρούσα συμφωνία, η οποία αναφέρει ότι πρέπει να παραδώσουν όλα τα βαριά, μεσαία και ελαφρά όπλα τους πριν από την αναχώρηση τους. Ο αριθμός των μελών των οικογενειών τους είναι και αυτός 1.400.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ανακατάληψη της περιοχής αυτής σημαίνει ότι όλο το έδαφος από τη Δαμασκό προς την επαρχία Quneitra επέστρεψε στο συριακό κράτος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.