28/11/16

I Surrender…

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ
Μ Ε Τ Α ΤΟ «Ναυάγιο του Μον Πελεράν», έσπευσε προχθές, ως …ναυαγοσώστης, στο κατοχικό Ψευδοκράτος της Τουρκίας επί των σκλαβωμένων ελληνικών εδαφών της Κύπρου, ο υπ.Eξ. του συνεχιζόμενου επί 42 χρόνια Αττίλα κ. Τσιαβούσογλου. Για την επαναδιατύπωση της «γραμμής Ερντογάν» επί της ακολουθητέας τακτικής, προς τον εντεταλμένο της Άγκυρας στις συνομιλίες κ. Μ. Ακιντζί και προς τα υπόλοιπα καθεστωτικά και κομματικά στελέχη του στρατηγικού προγεφυρώματος της Τουρκίας - Ψευδοκράτους.
Ε Ι Ν Α Ι ΣΑΦΗΣ η απόφαση της Άγκυρας για τη διάσωση των προσώρας σε «ναυάγιο», πολύτιμων ανέκαθεν για την ίδια, «διακοινοτικών» συνομιλιών. Και δεδηλωμένο, ξανά, από τον κ. Τσιαβούσογλου το πολύτιμο για την Τουρκία «σωσίβιο». Διά του οποίου ελπίζει την ευόδωση των απαρασάλευτων στρατηγικών της στόχων: Είπε ο ίδιος ότι «στόχος είναι το πλαίσιο που είχε καθορίσει η Κοινή Δήλωση της 11ης Φεβρουαρίου 2014….». Απέφυγε να εκτοξεύσει τον εκβιασμό, που η Άγκυρα σε άλλους δικούς της ανέθεσε να εκφωνούν, περί «Προσαρτήσεως» των ήδη εμπράκτως προσαρτημένων από το 1974 σκλαβωμένων εδαφών της Κύπρου στην Τουρκία.

Ε Π Ι Μ Ε Ν Ε Ι σθεναρώς η Τουρκία, σε εκείνο το κείμενο της Κοινής Διακήρυξης των κ.κ. Αναστασιάδη - Έρογλου της Τρίτης 11ης Φεβρ. 2014, το οποίο είχε επιτευχθεί υπέρ της, με την αυτοπρόσωπη συμβολή της κ. Βικτωρίας Νούλαντ των ΗΠΑ και το οποίο ανακήρυξε ως τρόπαιό της η Άγκυρα:
Ο ΤΟΤΕ ΥΠ.ΕΞ. της Τουρκίας και σχεδιαστής σε… βάθος της νεο-οθωμανικής της στρατηγικής, καθηγητής Αχμέτ Νταβούτογλου, πανηγύριζε ότι: «Για 1η φορά στα τελευταία 60 χρόνια, η Κοινή Διακήρυξη της 11ης Φεβρ. 2014, ένα κείμενο μικρό, όχι πολυσέλιδο αλλά ουσιαστικό και πολύ σημαντικό, δίνει την ουσία του Κυπριακού». Και όταν ο πολύ μελετημένος Νταβούτογλου, εν έτει 2014, ανέφερε τα 60 χρόνια, εννοούσε ως αφετηρία το 1954: Έτος, κατά το οποίο, η συνεργασία των Εγγλέζων Αποικιοκρατών, με την Τουρκία και με την εύνοια τότε των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, είχε οδηγήσει σε ήττα την τότε προσφυγή της Αθήνας στα ΗΕ για αναγνώριση του Δικαιώματος της Αυτοδιάθεσης του κυπριακού λαού (ΕΙΡΗΣΘΩ 19 Μαΐου 2014, «Σ»).
Θ Ρ Ι Α Μ Β Ο Σ της Τουρκίας, βεληνεκούς 60 χρόνων, η Κοινή Διακήρυξη της 11ης Φεβρ. 2014, την οποία της παραχώρησε, υποχωρώντας στην κ. Νούλαντ των ΗΠΑ, ο 7ος Πρόεδρος της ΚΔ κ. Ν. Αναστασιάδης. Εκείνο ακριβώς το «μικρό, όχι πολυσέλιδο, αλλά ουσιαστικό και πολύ σημαντικό κείμενο», συμπεριέλαβε ως τρόπαιό της η Άγκυρα στο 105 σελίδων Έγγραφό της που κατέθεσε 23η Ιουνίου 2014 στην ΕΕ και διά του οποίου επέμενε ότι η ΚΔ είναι «Εκλιπούσα».…
Ε Π Ι Μ Ε Ν Ε Ι, λοιπόν και τώρα, εκπνέοντος του 2016, η Τουρκία - Κατακτητής, διά στόματος υπ.Εξ. Τσιαβούσογλου στο ΚΕΙΜΕΝΟ της 11ης Φεβρ. 2014, για τη διάσωση των «ναυαγισμένων» στο Μον Πελεράν «διακοινοτικών», για τις οποίες και τα ΗΕ διά των κ.κ. Μπαν Κι Μουν και Έσπεν Μπαρθ Έιντε, επιμένουν ότι «ελάχιστη απόσταση απέμεινε για την τελική συμφωνία».
Κ Α Ι ΕΠΙΜΕΝΕΙ ο Αττίλας γιατί θεωρεί ότι: Μετά από 62 πια χρόνια, πέτυχε ένα θριαμβευτικό κεφαλοκλείδωμα του κ. Αναστασιάδη (και συνεπώς των Ελλήνων Κυπρίων) «ουσιαστικό και πολύ σημαντικό επί της ΟΥΣΙΑΣ του Κυπριακού». Ποια είναι, επακριβώς, αυτή η ΟΥΣΙΑ, τη γνωρίζουν, εν απελπισία τελούντες, αλλά δημοσίως μη ομιλούντες, και οι πιο μελετημένοι εκ των πρωτοσυμβούλων του κ. Αναστασιάδη στις διαπραγματεύσεις:
Μ Ε ΤΗΝ 11η Φεβρ. 2014 ο Αναστασιάδης έδωσε στους Τούρκους το επί 60 χρόνια ποθούμενο από την Τουρκία: Τη γραπτή υπόσχεση για την παράδοση (εκ του ρήματος παραδίδομαι, αγγλιστί: I Surrender) της Κρατικής Υπόστασης της Κύπρου, στην Τουρκική (μέσω Τ/κ) Συγκυριαρχία: Παράγραφος Τρία της 11ης Φεβρ. 2014: Η μία και μόνη κυριαρχία, η μία και μόνη διεθνής προσωπικότητα «προέρχεται ΕΞΙΣΟΥ από Ε/κ και Τ/κ». Παράγραφος Τέσσερα της 11ης Φεβρ, 2014: «Η Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία [ΕΚΟ] θα αποτελείται από Δύο Συνιστώσες Πολιτείες με ΙΣΟΤΙΜΟ καθεστώς».
Ε Τ Σ Ι ΑΝΑΜΕΝΕΙ η Τουρκία, με τη διάσωση των «ναυαγισμένων» συνομιλιών, να επιτύχει το τελικό «I Surrender» του κ. Αναστασιάδη και των Ελλήνων Κύπρου και Ελλάδος. Αυτήν τη φορά, όχι όπως το χλευαστικό “My Marshal I SURRENDER”, που απέστειλε τον Σεπτέμβριο 1956, μ’ ένα περιφερόμενο αδέσποτο γαϊδουράκι του κ. Ρένου Λυσιώτη στους δρόμους της Λευκωσίας, προς τον Εγγλέζο Κυβερνήτη, στρατάρχη σερ Τζον Χάρντινγκ η Ε.Ο.Κ.Α…
Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.