29/3/18

Η ανάγκη επέκτασης στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο και τα φιλοτουρκικά κόλπα του E. RamaΜε τον χρόνο να έχει μετρήσει αντίστροφα λόγω της κωλυσιεργίας της Αλβανικής πλευράς, ο Νίκος Κοτζιάς μεταβαίνει σήμερα στα Τίρανα για ολιγόωρη συνάντηση με τον ομόλογο του Ditmir Bushati, ώστε να δρομολογήσουν την νέα φάση των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του σημαντικού προβλήματος της Συμφωνίας οριοθέτησης Θαλάσσιων Ζωνών που αποτελεί βασικό στοιχείο της Συμφωνίας για επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων μεταξύ των δυο χωρών. 
Οι καθυστερήσεις προκλήθηκαν από την άρνηση του προέδρου της Αλβανίας Ilir Meta να δώσει την αναγκαία εξουσιοδότηση στον Υπουργό εξωτερικών για να διαπραγματευθεί την Συμφωνία, κάτι που έγινε πριν μερικές ήμερες.
Λόγω της καθυστέρησης αυτής ουσιαστικά πάγωσε και η πρόσκληση για να γιορτάσουν από κοινού το Πάσχα στην Κορυτσά οι δυο πρωθυπουργοί Αλ. Τσίπρας και Ε. Rama, καθώς αρχικά υπήρχε η φιλοδοξία ότι σε αυτή την συνάντηση θα ήταν σε θέση να ανακοινώσουν και κάποια πρόοδο στις διαπραγματεύσεις.


Για τη συνέχεια Liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.