31/3/18

Τα «μέτωπα» της Τουρκίας θα παραμείνουν ανοικτά

Γιατί η Άγκυρα θα συνεχίσει την πολιτική των διεκδικήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Πιθανή η κλιμάκωση των επιχειρήσεων στη Συρία. Το Ιράν μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» για τις ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή. Ο ρόλος της Ρωσίας στην περιοχή.
Παρά τις αμερικανικές κυρώσεις εναντίον του, το Ιράν θα βασιστεί στην Ευρώπη προκειμένου να συνεχιστεί η πυρηνική συμφωνία του με τις παγκόσμιες δυνάμεις, δείχνοντας αυτοσυγκράτηση σε ακανθώδη ζητήματα όπως οι δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων προκειμένου να διατηρήσει τον διχασμό της Δύσης ως προς το ποια θα είναι η καλύτερη προσέγγιση για τον περιορισμό τους, προβλέπει η Stratfor για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή το β' τρίμηνο.
Εν τω μεταξύ, οι φιλοδοξίες της Τουρκίας θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα, φέρνοντας δυνητικά τη χώρα σε σύγκρουση με τις δυνάμεις και τους τοπικούς συμμάχους του Ιράν στη Συρία, αλλά και με την Ευρώπη στην ανατολική Μεσόγειο.
Από την πλευρά της, η Σαουδική Αραβία και οι ισχυροί Σουνίτες γείτονές της θα προσπαθήσουν –ανεπιτυχώς όμως- να κρατήσουν υπό έλεγχο την Ιρανική επιρροή στην περιοχή, παρεμβαίνοντας ώστε το αποτέλεσμα των εκλογών σε Λίβανο και Ιράκ να είναι υπέρ τους.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.