29/3/18

Δίκτυο κατασκόπων έστηνε ο απελαθείς Ρώσος διπλωμάτης, σύμφωνα με σκοπιανά ΜΜΕ

Νέα διάσταση στην απέλαση του Ρώσου διπλωμάτη από τα Σκόπια δίνουν πληροφορίες που δημοσιεύονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας, σύμφωνα με τις οποίες ο απελαθείς διπλωμάτης επεδίωκε να εγκαταστήσει δίκτυο κατασκόπων στη γείτονα.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανώτερης πηγές της αστυνομίας της ΠΓΔΜ που μίλησαν στο κανάλι Television 24  «η απέλαση του ρωσικού διπλωμάτη από την κυβέρνηση Ζάεφ δεν αποτέλεσε μόνο πράξη αλληλεγγύης της Σκοπιανής κυβέρνησης στη Βρετανία για την υπόθεση Σκριπάλ, αλλά ήταν και αποτέλεσμα που πληροφοριών που ήθελαν τον Ρώσο διπλωμάτη να εμπλέκεται σε δραστηριότητες ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών στη χώρα».
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα, το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να απελάσει το Ρώσο διπλωμάτη, ως ένδειξη αλληλεγγύης για την υπόθεση δηλητηρίασης του διπλού πράκτορα Σκριπάλ.

«Σήμερα ενημερώσαμε τις ρωσικές αρχές για την απόφασή μας να απελάσουμε έναν ρώσο διπλωμάτη, μετά από στενή διαβούλευση με τους εταίρους και τους συμμάχους μας, σε ένδειξη απόλυτης αλληλεγγύης προς το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και για να προστατεύσουμε τα δικά μας συμφέροντα ασφάλειας στη ‘’Μακεδονία"» ήταν το tweet του υπουργού Εξωτερικών Νικόλα Ντιμίτροφ, η διατύπωση του οποίου θεωρείται ότι επιβεβαιώνει εμμέσως τις πληροφορίες των σκοπιανών ΜΜΕ.

Η Μόσχα είχε αντιδράσει με ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας στα Σκόπια, αναφέροντας: «Η κυβέρνηση (σσ: της ΠΓΔΜ) αποφάσισε να απελάσει έναν ρώσο διπλωμάτη. Η πλήρης ευθύνη και οι συνέπειες αυτής της πρόκλησης και η εχθρική πράξη που είναι άνευ προηγουμένου στις σχέσεις Ρωσίας-‘’Μακεδονίας’’ θα βαρύνουν τη ‘’Μακεδονική’’ πλευρά».

Οπως είναι γνωστό η, ευρέως θεωρούμενη ως φιλοδυτική, κυβέρνηση Ζάεφ επιθυμεί την ένταξη της χώρας σε σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, ενώ η ρωσική κυβέρνηση αντιδρά στην ένταξη των Σκοπίων στην Βορειοατλαντική συμμαχία.
Συνολικά, οι ΗΠΑ και άλλες 25 συμμαχικές χώρες έχουν απελάσει μέχρι στιγμής συνολικά 151 Ρώσους διπλωμάτες ως αντίποινα για τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ στη Βρετανία.


Καθημερινή με πληροφορίες από τον Σκάι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.