29/3/18

Η Επαρχία Σέχμπα και η Τελ Ριφάτ είναι ακόμα υπό τον έλεγχο της Συρίας

Προχθές δημοσιεύσαμε κείμενο και τον σχετικό χάρτη από το https://syria.liveuamap.com/, που έδειχνε ότι οι τουρκικές δυνάμεις είχαν καταλάβει το στρατιωτικό αεροδρόμιο Μένινγκ, την πόλη Τελ Ριφάτ και σχεδόν τη μισή επαρχία Σέχμπα.
Χθες ανακοιώθηκε ότι συνεχίζονται οι συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας για τους όρους παράδοσης της περιοχής και το απόγευμα αναφέρθηκε ότι η περιοχή συνεχίζει να είναι υπό τον έλεγχο των δυνάμεων της Συρίας.
Επίσης, αναφέρθηκε ότι υπάρχει εμμλοκή στις συνομιλίες Τουρκίας-Ρωσίας, που σχετίζονται με τους όρους παράδοσης της περιοχής στον τουρκικό στρατό.
Σημειώνεται ότι στην προαναφερθείσα ιστοσελίδα σήμερα αναφέρεται ότι υπάρχουν προετοιμασίες του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού για επιχείρηση κατάληψης της Ιεράοληςς/Μένπετζ, ενώ είναι γνωστό ότι ΗΠΑ και Τουρκία συνομιλούν για την αποχώρηση του ΥΠΓ από Αρίμα, Ιεράπολη και από τις άλλες περιοχές δυτικά του Ευφράτη, τις οποίες περιοχές θα ελε΄γχου από κοινού ΗΠΑ και Τουρκία.
Υπάρχει ενδεχόμενο η άρνηση της Ρωσίας να παραδώσει την επαρχία Σέχμπα και την Τελ Ριφάτ στους Τούρκους, να σχετίζεται με τις διαδικασίες και τις συνομιλίες προσέγγισης Τουρκίας-ΗΠΑ, μια το ζητούμενο για τη Ρωσία ήταν να ωθήσει την Τουρκία προς την Ιεράπολη και να προκαλέσει μια αμερικανοτουρκική σύγκρουση στα πεδία των μαχών, με προφανή οφέλη για την ίδια.

2 σχόλια:

  1. Σύμφωνα με το ΑΜΝ (Λίβανος, https://www.almasdarnews.com/article/breaking-early-reports-from-northern-aleppo-indicate-turkish-russian-talks-failed-in-tal-rifaat/ ), η Τουρκία αρνήθηκε να αναγκάσει τους αντάρτες να εγκαταλείψουν τη Jisr Al-Shughour και να παραδώσουν αυτή τη πόλη (κοντά στη Λαττάκια) στο συριακό στρατό, και ακολούθως οι Ρώσοι αρνήθηκαν να της παραδώσουν τη Ταλ Ριφάατ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτά παθαίνει κανείς όταν δεν διασταυρώνει τις πληροφορίες του από διαφορετικές πηγές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.