29/3/18

Οι Ευρωπαίοι “τρέμουν” τους μουσουλμάνους; Πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση για το μεταναστευτικό

Μια μαζική δημοσκόπηση που καλύπτει όλα τα 28 μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποκαλύπτει μια συντριπτική ανησυχία γύρω από την παράνομη μετανάστευση, με περισσότερα από τα τρία τέταρτα των Ευρωπαίων πολιτών, να λένε ότι τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, θα πρέπει να προστατεύονται καλύτερα. 
Η μεγάλη έρευνα του Φεβρουαρίου, που διεξήγαγε το Project 28, του Ιδρύματος Századvég, χρησιμοποίησε δείγμα 1000 ενηλίκων πολιτών από κάθε μία από τις 28 χώρες της ΕΕ, και βρήκε μια αξιοσημείωτη συνοχή των απόψεών τους, σχετικά με τους κινδύνους της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της έρευνας είναι ότι υπάρχει τόσο μεγάλη ομοφωνία γύρω από το ζήτημα της μετανάστευσης. Ενώ υπάρχουν πολυάριθμες πολιτικές διαιρέσεις μέσα σε κάθε ένα από τα 28 κράτη μέλη, και υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους, στα θέματα της μετανάστευσης, συνόρων και ασφάλειας, αυτό δεν συμβαίνει. 
Η δημοσκόπηση αποκάλυψε, ότι ενώ το 78 τοις εκατό όλων των Ευρωπαίων πιστεύουν ότι η παράνομη μετανάστευση στις χώρες τους είναι ένα πρόβλημα,  η πλειοψηφία των πολιτών σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα λένε ότι πρόκειται για ένα «σοβαρό πρόβλημα». 
Οι Ευρωπαίοι εκφράζουν, επίσης, ανησυχία στην προοπτική Αφρικανών μεταναστών που θα φθάσουν μαζικά στην Ευρώπη κατά την επόμενη δεκαετία, με 68% από αυτούς που ρωτήθηκαν να εκφράζουν, είτε «έντονο φόβο» ή «μέτριο φόβο» ενόψει ενός τέτοιου σεναρίου. 
Η ταχεία αύξηση του πληθυσμού των μουσουλμάνων στην Ευρώπη αποτελεί έναν άλλο τομέα ιδιαίτερης ανησυχίας μεταξύ των Ευρωπαίων, όπως διαπιστώνει η έρευνα. Το  70 % πιστεύει ότι μια αυξανόμενη μουσουλμανική παρουσία είναι ένα πρόβλημα και μόνο το  8 %, λέει ότι δεν αποτελεί απειλή. 
Η πλειοψηφία των Ευρωπαίων, πιστεύει ότι η εισροή μεταναστών στις αντίστοιχες χώρες τους θα οδηγήσει σε αύξηση της εγκληματικότητας και της απειλής της τρομοκρατίας. Η πλειοψηφία του 57%, δήλωσε ότι η εισροή μεταναστών θα αλλάξει την κουλτούρα των χωρών τους. Η αντίληψη της μετανάστευσης έχει αλλάξει, καθώς η πλειονότητα των Ευρωπαίων είναι πλέον πεπεισμένοι ότι οι περισσότεροι μετανάστες έρχονται στην  Ευρώπη λόγω «παραγόντων έλξης», όπως η οικονομία της ΕΕ και οι κοινωνικές παροχές.
 Η διαχείριση της μετανάστευσης, από την άλλη πλευρά, εκλαμβάνεται, σύμφωνα με την έρευνα, ως ένα σημαντικό οικονομικό βάρος στα κράτη μέλη της ΕΕ, με το 73% των ερωτηθέντων, να δηλώνουν, ότι η διαχείριση της μετανάστευσης θα δημιουργήσει μια «τεράστια οικονομική επιβάρυνση» στις χώρες υποδοχής. Μόνο 17% πιστεύει ότι το κόστος της διαχείρισης της μετανάστευσης δεν είναι «τεράστιο». 
Εν τω μεταξύ, το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης είναι δυσαρεστημένο με το χειρισμό της μεταναστευτικής κρίσης, από τις Βρυξέλλες. 
Παρά την ευρεία  και έντονη κριτική των πολιτικών μετανάστευσης από χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, η πλειοψηφία των πολιτών της ΕΕ πιστεύει ότι αυτά τα έθνη έχουν αντιμετωπίσει τη μεταναστευτική κρίση καλύτερα από τις Βρυξέλλες. Μόνο το 24% πιστεύει ότι οι Βρυξέλλες έχει κάνει καλύτερη δουλειά από ότι οι χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, στο χειρισμό της μεταναστευτικής κρίσης. Η έρευνα ΕΔΩ

Πηγή: Οι Ευρωπαίοι “τρέμουν” τους μουσουλμάνους; Πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση για το μεταναστευτικό http://hellasjournal.com/2018/03/i-evropei-fovounte-tis-metanasteftikes-roes-ta-evrimata-megalis-erevnas/

2 σχόλια:

  1. ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΟΣΟΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΑΜΙΡ.
    Η ανεξέλεγκτη εισροή αλλοεθνών στο έδαφος μιας χώρας είναι παράνομος εποικισμός, συνιστά έγκλημα εθνοκτονίας συντελούμενο κατά κανόνα υπό ανώμαλες συνθήκες πολέμου, και απαγορευόμενο από το διεθνές δίκαιο (Άρθρο 8.2.β.viii του Καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου). Παράνομος μουσουλμανικός εποικισμός είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.