Τον Μάρτιο του 2014 ο Αλέξης Τσίπρας ζητούσε την παραίτηση της κυβέρνησης της Ν.Δ. επειδή «εγκληματεί σε βάρος του λαού» και κατέθετε πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τον οποίο χαρακτήριζε ως «κύριο εκτελεστή του συμβολαίου θανάτου» της ελληνικής κοινωνίας και των Ελλήνων πολιτών.
Γράφει ο Πάνος Αμυράς*
«Την ώρα που οι κύριοι Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ μας έδωσαν συγχαρητήρια πως τα καταφέραμε τόσο καλά, η μεσαία τάξη έχει εξοντωθεί, η ανεργία αυξήθηκε στο 30%, 300.000 νέοι επιστήμονες έχουν φύγει στο εξωτερικό, χιλιάδες παιδιά υποσιτίζονται στα σχολεία, ενώ η χώρα μας κατέχει και το πανευρωπαϊκό ρεκόρ στις αυτοκτονίες».
Αυτά έλεγε τότε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος μάλιστα δεσμευόταν ότι «με σεβασμό στη Δικαιοσύνη, στο Σύνταγμα και στους νόμους, ως κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας οι υπεύθυνοι για το έγκλημα σε βάρος του Δημοσίου και των πολιτών θα κάτσουν στο σκαμνί».
Οι χιλιάδες αυτοκτονίες τις οποίες επικαλείτο ο σημερινός πρωθυπουργός αποδείχθηκαν ψέματα. Το 2016 αποκαλύφθηκε ότι, σύμφωνα τα επίσημα στοιχεία της Κομισιόν, η Ελλάδα και η Κύπρος είχαν το 2014 το χαμηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών ανά 100.000 κατοίκους και φυσικά είχαν καταλάβει την τελευταία θέση στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Στην Ελλάδα το 2014 αντιστοιχούσαν 5 αυτοκτονίες ανά 100.000 κατοίκους, όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη ήταν 11.
Ακόμη και στη Γερμανία ο αριθμός των αυτοκτονιών ήταν μεγαλύτερος αναλογικά σε σχέση με την Ελλάδα, όμως αυτό δεν εμπόδιζε τον κ. Τσίπρα να «σκυλεύει» πολιτικά απέναντι σε τραγικά γεγονότα, όπως είναι οι αυτοχειρίες, χρησιμοποιώντας ψεύτικα στοιχεία.
Το ίδιο βέβαια ισχύει για τις μαζικές λιποθυμίες παιδιών λόγω ασιτίας, οι οποίες αυτομάτως σταμάτησαν μετά το 2015. Φαίνεται ότι το τρίτο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν λυτρωτικό για τα παιδιά που «λιμοκτονούσαν» επί Ν.Δ.
Τώρα όμως ο κ. Τσίπρας είναι αντιμέτωπος με μία τραγωδία με υπαρκτά θύματα. Με 90 νεκρούς, δεκάδες αγνοούμενους και εκατοντάδες τραυματίες. Ο ίδιος το 2014 ζητούσε την παραίτηση της προηγούμενης κυβέρνησης και μιλούσε για εκτελεστές συμβολαίων θανάτου.
Αλήθεια πώς χαρακτηρίζει τώρα ο πρωθυπουργός τον εαυτό του μετά τα εγκληματικά λάθη της κυβέρνησής του και των διορισμένων από αυτόν κρατικών λειτουργών;
Τι πρέπει να κάνει η αντιπολίτευση όταν βλέπει ότι κανείς από την κυβέρνηση δεν παραιτείται και δεν ζητάει καν συγγνώμη;
Τι θα κάνουν οι συγγενείς των θυμάτων εάν τολμήσει να πάει στο Μάτι για να δει από κοντά τις συνέπειες των λαθών και ολιγωριών της κρατικής μηχανής, των υπουργών του και της Περιφέρειας;
Πού βρίσκονται οι ανευθυνο-υπεύθυνοι της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που διαβεβαίωναν τους πολίτες ότι φέτος το επίπεδο πυροπροστασίας είναι υψηλό και την ώρα της κρίσης δεν έδωσαν σήμα εκκένωσης της περιοχής; Οσο πληθαίνουν οι μαρτυρίες για τις ολιγωρίες της κρατικής μηχανής τόσο γιγαντώνονται οι ευθύνες.
Τον κ. Τσίπρα δεν θα τον μάθουμε τώρα που κρύβεται πίσω από μισόλογα και δειλίες με ανάληψη «πολιτικής ευθύνης» στα λόγια χωρίς να έχει το θάρρος να παραιτηθεί. Ξέραμε από το 2014 ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε τσίπα όταν επικαλείτο ανύπαρκτα στοιχεία για «μαζικές αυτοκτονίες» πολιτών.
Ωστόσο, από αυτά που έλεγε τότε θα κρατήσουμε κάτι που θα φανεί πολύ χρήσιμο στο μέλλον. «Οι υπεύθυνοι για το έγκλημα θα λογοδοτήσουν και θα κάτσουν στο σκαμνί», δεσμευόταν με στεντόρεια φωνή.
Τον κ. Τσίπρα δεν θα τον μάθουμε τώρα που κρύβεται πίσω από μισόλογα και δειλίες με ανάληψη «πολιτικής ευθύνης» στα λόγια χωρίς να έχει το θάρρος να παραιτηθεί. Ξέραμε από το 2014 ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε τσίπα όταν επικαλείτο ανύπαρκτα στοιχεία για «μαζικές αυτοκτονίες» πολιτών.
Ωστόσο, από αυτά που έλεγε τότε θα κρατήσουμε κάτι που θα φανεί πολύ χρήσιμο στο μέλλον. «Οι υπεύθυνοι για το έγκλημα θα λογοδοτήσουν και θα κάτσουν στο σκαμνί», δεσμευόταν με στεντόρεια φωνή.
Οταν η Ελλάδα θα θρηνεί μπροστά στα 90 και πλέον φέρετρα, ο κ. Τσίπρας καλό είναι να θυμηθεί τι έλεγε και τι τελικά έπραξε γιατί οι ευθύνες τον κυκλώνουν όπως οι φλόγες τα δυστυχή θύματα που έμειναν αβοήθητα από το κράτος και τους ανίκανους κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Για αυτό να είναι σίγουρος ο πρωθυπουργός. Κάποιοι θα κάτσουν στο σκαμνί, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται! Τα εγκλήματα δεν θα μείνουν ατιμώρητα.
*O Πάνος Αμυράς είναι ο διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου
Πολύ σωστά τα γράφει ο κ. Αμυράς. Δεν μας λέει κουβέντα όμως για τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων για το πώς φθάσαμε ως εδώ. Τόσο για την οικονομική καταστροφή και το ξεκίνημα των μνημονίων όσο και για τα αυθαίρετα και τις πυρκαγιές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌμως, τόσα χρόνια τη μάθαμε την ιστορία: Όλα αυτά τα (σωστά) επιχειρήματα δεν είναι τίποτε άλλο παρά "βέλη" στη φαρέτρα της στρατηγικής του κόμματος της κάθε αντιπολίτευσης προκειμένου να επιτευχθεί ο μοναδικός στόχος που είναι η κατάληψη της εξουσίας. "Βέλη", που όλα τα στελέχη της επιχείρησης (συγνώμη, κόμματος ήθελα να πω) βουλευτές, πολιτευτές, δημοσιογράφοι, κομματάρχες κτλ προσπαθούν να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο για το σκοπό αυτό. Όταν ο σκοπός επιτευχθεί και έρθουν στην εξουσία - πολύ κουρασμένοι από τις τόσες προσπάθειες - το μόνο που τους απασχολεί είναι το πώς θα τη διατηρήσουν εξυπηρετώντας συμφέροντα και καταστάσεις. Αυτό που δεν περνάει από το μυαλό τους είναι να δουλέψουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και να πάρουν ΣΩΣΤΑ μέτρα προκειμένου να πάει μπροστά η Πατρίδα.
Σταματήστε επιτέλους αυτήν την χυδαία γελοιότητα με τους προηγούμενους.
ΔιαγραφήΟι προηγούμενοι τα κάνανε σκατά για αυτό πήγαν σπίτι τους και ήρθε η πρώτη φορά αριστερά που επίσης έκανε μία κουτσουλιά που βρωμάει σε όλη την Ελλάδα.
Το ότι οιπροηγούμενοι ήταν αποτυχημένοι δεν σημαίνει ότι η εκάστοτε κυβέρνηση πρέπει να τα σκατώνει επίσης και οι κάθ λογής κολαούζοι να λένε «οι προηγούμενοι» φταίνε.
Από πότε η αλήθεια και η πραγματικότητα αποκαλείται "χυδαία γελοιότητα"; Αν υπάρχουν κάποιοι στους οποίους κακοφαίνεται να θυμόμαστε το αμαρτωλό παρελθόν (που δε σβήνει με κάποια εκλογική ήττα) γιατί έχουν τους δικούς τους λόγους, τι να κάνουμε, εμείς δεν τα ξεχνάμε....
Διαγραφή"Στην Ελλάδα το 2014 αντιστοιχούσαν 5 αυτοκτονίες ανά 100.000 κατοίκους, ..."
ΑπάντησηΔιαγραφήΕἶναι σοβαρή ἡ αὔξηση, εἶναι τῆς τάξεως τοῦ 20%, ἀφοῦ προηγουμένως εἴχαμε π.χ., 4 αὐτοκτονίες το 2005 , 4,02 τό 2006, 3,28 τό 2007 καί 3,73 τό 2008, καί πρίν, ἀπό 2000 μέχρι καί 2004 κάτω τοῦ 3,75.
Ὅσο γιά τό ἀνά 100.000 κατοίκους, πού εἴχαμε πληθυσνό 8.330.000 περίπο τό 1960 καί 10.8760.000 τό 2017, λαμβανομένων ὐπ'όψι τῶν μεταναστῶν (τῆς τάξεως τοῦ 1.000.000 καί ἄνω...) δέν κάνει διαφορά.
Συνεπῶς, παραμύθια τά περί μύθων, πιθανῶς εἴχαμε ὑπερβολές,
ἀλλά εἴχαμε καί σοβαρή αὔξηση τῶν αὐτοκτονιῶν, κατά 20%, λόγω τῆς κρίσεως.
ΥΓ. Δεῖτε τά στοιχεῖα τῆς ΕΛΣΤΑΤ, http://ellinikahoaxes.gr/2017/05/26/suicide-rates-in-greece/
Καί τό ὅτι πλησιιάσαμε τόσο πολύ τήν Εὐρώπη, εἶναι τραγικό. Διότι ἐκεῖνοι δέν ἔχουν ὀρθόδοξη πίστη ὅπως εἶναι ἡ δική μας - ὅταν τήν ἔχουμε βέβαια... - ἀλλά ἔχουν πολλήν ἀθεΐα. Δηλαδή, ἔλλειψη ἐλπίδας στόν ἀληθινό Θεό. Ὀπότε, αὐτοκτονοῦν πολύ πιό εὔκολα.