30/7/18

Στην Κύπρο οι πολιτικοί συνεννοούνται για το καλό του τόπου - Σε εξέλιξη το Συμβούλιο Αρχηγών για Κυπριακό και ενέργεια

Γεωργία Κωνσταντίνου
Οι εξελίξεις που προκύπτουν επί του Κυπριακού, μετά και τον διορισμό της Τζειν Χολ Λουτ, καθώς και οι εξελίξεις που έπονται στον ενεργειακό βρίσκονται στο επίκεντρο της σημερινής σύσκεψης που έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.
H συζήτηση ξεκίνησε γύρω στις 10:10 το πρωί. Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ‘Αντρος Κυπριανού, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Αλληλεγγύης Πόλυς Παλλήκαρος, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, ο Πρόεδρος των Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης και ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου.
Επίσης στη ενημέρωση συμμετέχει και ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας καθώς επίσης και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου, ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για επανέναρξη των συνομιλιών στο κυπριακό και για το αποτέλεσμα της συνάντησης του με την Τζειν Χολ Λουτ.

Σχετικά με τα θέματα ενέργειας, κατά τη σύσκεψη, θα γίνει ενημέρωση για τις εξελίξεις το τελευταίο τρίμηνο, για το αυξημένο ενδιαφέρον των εταιρειών, τη συνεργασία TOTAL - ENI καθώς και για τις επόμενες ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πολιτικό συντάκτη του ΣΙΓΜΑ, Χρίστο Χαραλάμπους, αναμένεται να ληφθεί σημαντική πολιτική απόφαση σε σχέση με την αποδοχή ή όχι του αιτήματος της εταιρίας Noble, για αλλαγή του ποσοστού κέρδους από το κοίτασμα «Αφροδίτη», ώστε να προχωρήσει η εξόρυξη.

Ο κ. Λακκοτρύπης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς με διαφάνειες σε σχέση με το ενεργειακό πρόγραμμα.

Sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.