31/7/18

Βαρθολομαίος και άλλοι θρησκευτικoί ηγέτες επιχειρούν να “βγάλουν λάδι” τον Ερντογάν

File Photo: Στιγμιότυπο από συνάντηση του Τούρκου Προέδρου με εκπροσώπους της Εβραϊκής Κοινότητας στις 16 Μαΐου 2018 Πηγή: Τουρκική προεδρία
Σε μια περίεργη κοινή δήλωση προχώρησαν οι εκπρόσωποι των μειονοτικών εκκλησιών και θρησκειών στην Τουρκία, ανάμεσα τους και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Στην ανακοίνωση που υπογράφουν 18(!) επικεφαλής θρησκευτικών μειονοτήτων στην Τουρκία δηλώνουν ότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα περιορισμό στην έκφραση και την λατρεία των θρησκειών τους.
Η ανακοίνωση έχει προκαλέσει ερωτήματα καθώς εκδηλώνεται σε μια περίοδο που πληθαίνουν οι κατηγορίες και οι καταγγελίες σε βάρος της Τουρκίας για περιορισμό των θρησκευτικών και προσωπικών ελευθεριών, και έρχεται να διασκεδάσει τις εντυπώσεις την ώρα που κορυφώνεται και η κόντρα της Άγκυρας με την Ουάσιγκτον για το θέμα του πάστορα Μπράνσον.

Επίσης αξιοπερίεργο είναι και το γεγονός ότι 18 εκπρόσωποι εκκλησιών αισθάνθηκαν την ανάγκη να συντονιστούν και να βγάλουν μια τέτοια ανακοίνωση υπέρ του Ερντογάν εν μέσω του θέρους.

Πολιτικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η ενέργεια αυτή είναι αποτέλεσμα πιέσεων που δέχθηκαν από το καθεστώς Ερντογάν το οποίο και συντόνισε την όλη προσπάθεια ως απάντηση στην κριτική που δέχεται από Ευρώπη και Αμερική.

Η ανακοίνωση υπογράφουν μεταξύ άλλων:

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος των Αρμενίων της Τουρκίας Αράμ Ατεσιάν και ο Αρχιραβίνος της Τουρκίας Ραβ Ισάκ Χαλέβα, και την οποία αναμεταδίδουν όλα τα τουρκικά μέσα ανεφέρει:

Ως θρησκευτικοί εκπρόσωποι και επικεφαλής ιδρυμάτων αρχαίων κοινοτήτων διαφορετικών θρησκειών και πεποιθήσεων που υπάρχουν στη χώρα μας εδώ και αιώνες, ζούμε ελεύθερα την πίστη μας και ασκούμε ελεύθερα τη λατρεία μας σύμφωνα με τις παραδόσεις μας.

Δηλώσεις που ισχυρίζονται ή υπονοούν πως υπάρχει καταπίεση είναι απολύτως αβάσιμες. Το πολλά προβλήματα και οι αδικίες που υπήρξαν στο παρελθόν λύθηκαν με την πάροδο του χρόνου. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τους κρατικούς θεσμούς και ανταλλάσσουμε απόψεις για τα θέματα που θέλουμε να προωθήσουμε, με καλή πρόθεση και θέληση για λύση. Δημοσιεύουμε αυτή την κοινή ανακοίνωση συνειδητά και με την υπευθυνότητα για την σωστή ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Πληροφορίες από Τουρκικά ΜΜΕ 
ΔΕΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Πηγή: https://hellasjournal.com
anixneuseis

4 σχόλια:

  1. Από προδότες και λαμόγια πάμε καλά δόξα τω Θεώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν έχουν απομείνει 2500 Ρωμιοί σε 18εκ. πληθυσμό είναι τουλάχιστον ανόητο να μιλάμε για Ελληνισμό στην Πόλη. Το Πατριαρχείο είναι δέσμιο και υπό την μόνιμη πίεση των Τούρκων.
    Ο Πατριάρχης πρέπει να μαζέψει τα 'μπογαλάκια' του, να εγκατασταθεί στο Άγιο Όρος και από εκεί να υπηρετήσει τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία χρησιμοποιώντας το κύρος του και καταδικάζοντας παράλληλα τις τουρκικές πρακτικές. Τι ακριβώς περιμένει ? να ανοίξει η σχολή Χάλκης? να γίνει η Τουρκία ελεύθερη και πολιτισμένη χώρα ή να πάρουμε την Πόλη που χάσαμε πριν 600 χρόνια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.