30/7/18

Αυτά που ζούμε, προδοτική "Συμφωνία Πρεσπών, θάνατοι στο Μάτι, δείχνουν ότι οδεύουμε προς τη διάλυση της Ελλάδας - Πώς θα σωθεί η χώρα

Ολοκληρώνεται η συρρίκνωση του ελληνισμού και ήδη έχει αρχίσει η διάλυση της Ελλάδας

Σάββας Καλεντερίδης
Ιδιαίτερα μετά τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Αν. Θράκης, του Πόντου και της Μικράς Ασίας, που ολοκληρώθηκε με τη Μικρασιατική Καταστροφή, είναι σε εξέλιξη μια διαδικασία αποδυνάμωσης ή και εξάλειψης πληθυσμιακά, οικονομικά και πνευματικά ισχυρών ελληνικών κοινοτήτων από διάφορες περιοχές της Μεσογείου και του Εύξεινου Πόντου, που ονομάζεται συρρίκνωση του ελληνισμού. Το φαινόμενο αυτό το είδαμε να εξελίσσεται, και στο πλαίσιο αυτό να χάνεται ο ελληνισμός της Βόρειας Θράκης (Αν. Ρωμυλίας), της Ανατολίας, της Γεωργίας, της Ρωσίας, της Ουκρανίας, του Λιβάνου, της Παλαιστίνης, της Αιγύπτου καθώς και άλλες μικρότερες κοινότητες.
Τελευταία απώλεια είναι η Κύπρος, ενώ σημάδια συρρίκνωσης παρουσιάζει και ο ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου (ας τον χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον όρο, όσο μπορούμε να τον χρησιμοποιούμε ακόμα).
Ένας από τους σοβαρούς λόγους που επηρεάζει αυτό το φαινόμενο είναι η ίδρυση των κρατών εθνών, που δείχνουν ελάχιστη ανοχή στις ξένες κοινότητες, αλλά και οι γεωπολιτικοί και λοιποί ανταγωνισμοί στους οποίους εμπλέκεται και η Ελλάδα ως κράτος.
Χαρακτηριστικό, πάντως, είναι το γεγονός ότι το ελληνικό κράτος, ο πληθυσμός του οποίου μέχρι το 1923 ήταν λιγότερος από τους Έλληνες της Οικουμένης, όχι μόνο δεν προσπάθησε να αποτρέψει τη συρρίκνωση, αλλά πολλές φορές με τις καταστροφικές επιλογές των κυβερνώντων την επέτεινε.
Όμως, όσο φθάνουμε στην ολοκλήρωση αυτής της ιστορικής φάσης, αφού μόνο μερικές ελληνικές κοινότητες έχουν μείνει στην Ουκρανία και τη Ρωσία, οι οποίες κινδυνεύουν κι αυτές με εξαφάνιση λόγω της ανυπαρξίας πολιτικής αλλά και εγκληματικών λαθών της Αθήνας, θα πρέπει να περιμένουμε τη μετάλλαξη του φαινομένου για να περάσουμε σταδιακά στη διάλυση της ίδιας της Ελλάδας.
Η υπογραφή της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών, η επικείμενη ταφόπλακα στη Βόρειο Ήπειρο, τα παζάρια με τους μουφτήδες και τα βακούφια στη Θράκη και η επανέναρξη των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού, δηλαδή την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχουν ήδη σημάνει τη διάβαση στην επόμενη φάση.
Οι λόγοι είναι πολλοί, όμως θα σταθούμε στον εξής έναν, ο οποίος μπορεί να αποτρέψει την καταστροφή. Αυτό λέγεται πολιτικό σύστημα.
Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα δεν κάνει τίποτε άλλο από το να καταστρέφει τον ελληνισμό και την Ελλάδα, και αν δεν αλλάξει, μπορεί κανείς να προβλέψει με σχετική ακρίβεια και το τέλος αυτής της χώρας.
Αυτό που ζει η Ελλάδα τις τελευταίες μέρες δεν είναι καθόλου τυχαίο. Είναι νομοτελειακό.
Τι πρέπει να αλλάξει; Οι πολίτες πρέπει επειγόντως να διαβουλευθούν μεταξύ τους, να αναζητήσουν τρόπους να ψηφιστεί από τους πολίτες –και όχι από τα κόμματα– ένα σύνταγμα που θα εξασφαλίζει πρώτα και πάνω απ’ όλα την διάκριση των εξουσιών.
Μόνο αν γίνει αυτό θα έχουμε ένα υγιές λειτουργικό κράτος, που θα το κατευθύνει η εκάστοτε κυβέρνηση χωρίς κανέναν κομματισμό, το οποίο θα λειτουργεί με βάση τους νόμους που θα ...
Η συνέχεια του άρθρου στο Πόντος Νιούζ

70 σχόλια:

  1. Δικιο εχετε... ποιος ακουει ομως? Ερχονται και οι αλλοδαποι μυλιουνια.. σαν τις ακριδες, περνουν την ιθαγενεια.. θα κανουν και κομμα καποια στιγμη.. μουσουλμανικο.. χαρουλες ο Ερντι.. που θα κανει κουμαντο στο Γιουνανισταν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ κ. Καλεντερίδη συμφωνώ απόλυτα με όσα λέτε και νομίζω οτι συμφωνούν κι εκατομμύρια συμπατριωτών μας εντός κι εκτός Ελλάδας. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα: Αυτό το δυνητικά τεράστιο πλήθος των αγανακτισμένων και προδομένων Ελλήνων χρειάζεται μία κεφαλή και μία ηγετική ομάδα που θα το εκφράζει και θα το συντονίζει. Πού είναι η ηγεσία; Ποιός θα μπεί μπροστά; Έχω τη γνώμη πως εσείς και αρκετοί άλλοι ομοϊδεάτες επώνυμοι και προβεβλημένοι για το έργο και το ήθος τους, που χαίρετε σεβασμού μέσα στην ελληνική κοινωνία οφείλετε να ξεκινήσετε τη διαδικασία σχηματισμού κάποιου φορέα που θα κατέβει στις εκλογές. Εάν συμβεί αυτό, η διαίσθηση μου μού λέει ότι θα έχει μεγάλη επιτυχία διότι ο κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση και θα στηρίξει κάτι νέο αλλά τελείως έξω από τα πλαίσια του κομματικού γιουσουρούμ.Επίσης νομίζω οτι ένας από τους στόχους του κινήματος αυτού πρέπει να είναι και η εν ευθέτω χρόνω άμεση μεταφορά της πρωτεύουσας του κράτους σε άλλη περιοχή της χώρας και ει δυνατόν εξ αρχής οικοδόμηση της και επάνδρωση της με την αφρόκρεμα του ελληνισμού από τα πέρατα της οικουμένης. Ίσως προκαλεί γέλιο μία τέτοια πρόταση αλλά αν ανατρέξουμε στο παρελθόν θα δούμε ότι μεγάλοι ηγέτες που άλλαξαν τον ρού της ιστορίας μετέφεραν τα διοικητικά τους κέντρα σε άλλες περιοχές ή έχτισαν εκ του μηδενός νέες μεγαλουπόλεις σε νευραλγικά σημεία.Π.χ. Αρχέλαος(Πέλλα), Μέγας Αλέξανδρος (Αλεξάνδρεια), Διοκλητιανός( Νικομήδεια), Μέγας Κωνσταντίνος (Βυζάντιο),Μέγας Ιβάν ο Γ'(Μόσχα), Μέγας Πέτρος (Πετρούπολη) κ.α. Δυστυχώς η σημερινή Αθήνα αποτελεί φωλιά του σάπιου πολιτικοοικονομικού συστήματος που λέγεται και αθηνοκεντρικό κατεστημένο και το οποίο απομύζησε και διέφθειρε ηθικά τον ελληνικό λαό. Έφαγε τα ψωμιά της και τώρα πρέπει να αποσυρθεί από το προσκήνιο. Ωρα για ριζοσπαστικές αλλαγές και επανίδρυση του κράτους από το μηδέν με φρέσκο και ικανό διοκητικό προσωπικό. Η πρόκληση είναι μπροστά και ο τολμών νικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από ένα καινούριο πολιτικό σύστημα μπορείς να ελπίζεις. Από καινούρια κόμματα όχι. Για να κυβερνήσει ένα κόμμα, πρέπει να κάνει ό,τι και τα άλλα. Να τάζει, να βολεύει, να εξυπηρετεί κλπ., διαφορετικά ουδεμία πιθανότητα να ψηφισθεί έχει.

      Η μεταφορά τής πρωτευούσης έχεις πολλάκις προταθεί, αλλά για διαφορετικούς λόγους. Δεν ξέρω σε τι θα βοηθήσει κάτι τέτοιο. Μού φαίνεται σαν μακιγιάρισμα ανανεώσεως ενός κράτους, που έχει πια πεθάνει.

      Απ' αυτούς που αναφέρεις ότι μετέφεραν την πρωτεύουσα των, όχι ασφαλώς ότι αυτό είναι το φλέγον θέμα τής συζητήσεως, αλλά απλώς παρατηρώ, νομίζω ότι σε τρεις κάνεις λάθος:

      α) Ο Μ. Αλέξανδρος ουδέποτε έκανε την Αλεξάνδρεια πρωτεύουσά του. Η Πέλλα παρέμεινε πρωτεύουσα τού βασιλείου του, ακόμη και όταν αυτός ουσιαστικά ήδρευε στην Βαβυλώνα.

      β) Ο Ιβάν Γ' ο Μέγας πάντα στην Μόσχα ήταν, όπως και ο πατέρας του και παππούς του. Μέγας Πρίγκηψ τής Μόσχας ήταν ο τίτλος των.

      γ) Ο Διοκλητιανός ονόμασε το 293 μ.Χ. την Νικομήδεια πρωτεύουσα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, όταν εφήρμοσε το σύστημα τής Τετραρχίας. Αλλά πρωτεύουσα τής Αυτοκρατορίας παρέμεινε η Ρώμη, μέχρι την μεταφορά τής από τον Μ. Κωνσταντίνο στο Βυζάντιο.

      Διαγραφή
  3. Πολύ σωστός ο Σ.Κ. ήταν ανέκαθεν!
    Και να πούμε την αλήθεια, όλος ο κόσμος απ΄αυτόν και τους συνεργάτες του,περιμένουμε Θεού Πρόσωπο,στο σημείο που βρισκόμαστε.
    Έχω την εντύπωση, ότι είναι ο πιο δυνατός για να ΗΓΗΘΕΙ σ΄αυτήν την δύσκολη στιγμή μας.
    Και στο κάτω κάτω της γραφής, δείχνει να είναι νουνεχής προσωπικότητα, με νεύρο, αεικίνητος,ακούραστος μαχητής, στρατηγικός νους,έντιμος και ηθικός Έλληνας.
    Αυτά νοιώθω εγώ, δεν τον έχω συναντήσει ποτέ μου, όμως η εν γένει συμπεριφορά του και δραστηριότητα, την οποία παρακολουθώ συνεχώς και εναγωνίως,λόγω των φοβερών καταστάσεων που διάγουμε στην πολυβασανισμένη Πατρίδα μας,να τον ξεχωρίζω.
    Εύχομαι ολόψυχα να τον φωτίσει ο Θεός και να προχωρήσει.Έχω κουραστεί ,είμαι κι ογδόντα χρονών .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να λέτε τα πραγματα με το όνομα του Κύριε. « Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα δεν κάνει τίποτε άλλο από το να καταστρέφει τον ελληνισμό και την Ελλάδα, και αν δεν αλλάξει, μπορεί κανείς να προβλέψει με σχετική ακρίβεια και το τέλος αυτής της χώρας.» ονομάζεται δημοκρατία, κοινοβουλευτισμός. Αυτό το πολίτευμα εκ της φύσεως του είναι εναντίον της πατριδος. Είναι το πολίτευμα των πλουσίων, των λόμπυ και των συμφερόντων...Οπως λεει και ο Γ. Κοντογιώργης «Οι Έλληνες δεν ψηφίζουν αλλά απλά επιλέγουν αυτό που τους υποδεικνύει το σύστημα......»
    Αμ δε ο Κυριος Σαββας έχει και συνεχεια: «Τι πρέπει να αλλάξει; Οι πολίτες πρέπει επειγόντως να διαβουλευθούν μεταξύ τους, να αναζητήσουν τρόπους να ψηφιστεί από τους πολίτες –και όχι από τα κόμματα– ένα σύνταγμα που θα εξασφαλίζει πρώτα και πάνω απ’ όλα την διάκριση των εξουσιών.» Σοβαρά; και που έχει γίνει αυτη η διαβουλευση παγκοσμίως που πάντα είναι η πλεκτάνη οργανωμένων ομάδων και συμφερόντων;;;; Πραγματικά εκστασιάζεται ο αναγνωστης από την πολιτική αφέλεια...Με ωραια λόγια και φούμαρα δεν θα αποτραπούν, οι όλοι αυτοι κίνδυνοι που πολυ Σωστα επισημαίνει ο Κύριος Σάββας..Ο στρατός έχει ακομη κάποια ερείσματα στην κοινωνία, λόγω της οποίας του οργάνωσης ιεραρχίας και απολεσματικοτητας...Η δημοκρατία κανένα..Χρειαζόμαστε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ αποτελέσματα και μόνο οι καλύτεροι ηγέτες μπορούν να προσφέρουν και αυτοι αναδεικνύονται Όχι οι διαβουλεύσεις και οι λαοπλανες πολιτικες.. αλλά από τις μαχες και ποσό δυσάρεστοι είναι σε αυτό που υπαινίσσεται ότι καταδικάζεται και παράλληλα ανέχεστε.....Κύριε Σαββα παρτο αλλοιώς για να σωθούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πουθενα δεν εγινε ετσι..σωστα λεει ο Σαν...Ουτε χρονο εχει...ουτε 10.000.000 γνωμες μπορουν..ουτε χαβρα εβραιων γινεται...και οι σπειρες ομαδες θα το κανουν λατερνα απ το τραβηγμα..Το καρρο δεν οδηγει το αλογο...Ανστρεπει την λογικη ολο ετσι.Με οπλο την Αρετη μονο ...ενας με μια μικρη ομαδα μπορει...με φαντασια και τολμη...και "τρελα "....Καθε δυναμη στην φυση εχει μονο ενα σημειο εφαρμογης...δεν εχει 10.000.000 σημεια.Αν ειχε τοσα δεν θα λεγοταν δυναμη ..αλλα ..αδυναμια.Διοτι η διασπορα της σε πολλα σημεια εξασθενει την δυναμη..την κανει αδυναμια.Ο λογος που ο ενας λεει θα γινει ..ταχα δημοκρατικα να μετεχουν ολοι ειναι οτι δειλιαζει ναναι το ...αλογο στο καρρο.Φοβαται ..μην κατηγορηθει .Αρα ειναι ακαταλληλος για ..αλογο.Γιατι να φοβηθει αν εχει σκοπο να φερθει δημοκρατικα ???Εκτος αν δεν εχει τετοιο σκοπο.! Και αρα παλι ακαταλληλος ειναι....Αν φερθει δικαια σε ολους..δεν πρεπει να φοβαται καθολου..ουτε να υπολογιζει τι θα πει ο κοσμος.Αν ειναι δικαιος ο κοσμος οχι μονο δεν θα πει...αλλα θα χειροκροτησει....θα δεσει το καρρο με το αλογο μπρος...και θα ρολαρει ολο....φυσιολογικα.Οχι αφυσικα....

      Διαγραφή
    2. Οι σπειρες ειναι ο μονος κινδυνος για ενα καλο αλογο.Ο Πουτιν αυτο το εξουδετερωσε απ την αρχη με την Κα γκε μπε.Αθορυβα και ...μπαμ μπαμ.Οι αλλες οι κοινωνικες σπειρες...οι συντεχνιακες...ειναι πιο ευκολες...αν ρωτηθουν ..."ειναι δικιο οτι ζητας για το συνολο ?" Οχι.....αντε τσακισου απ εδω κοπανε...Η κα γκε μπε ..εξασφαλησε απ την αρχη τον Πουτιν απ τις βεβαιες ..ξενες επιβουλες...Αυτο ειναι πολυ σημαντικο...η πρωτη φροντιδα του ..αλογου.Ο μηχανισμος προστασιας απο ..επιβουλες.Το πρωτο απ ολα.Αυτο εκανε κι ο Ερτογαν με τον ..Φινταν...και κανει ακομη.Ο Καποδιστριας δεν το εκανε ...και ηταν το σφαλμα το μονο.Πηγε αδικα...αν τοχε κανει θα πηγαιναν ..δικαια ..αλλοι.

      Διαγραφή
  5. Τι πρέπει να αλλάξει; Οι πολίτες πρέπει επειγόντως να διαβουλευθούν μεταξύ τους, να αναζητήσουν τρόπους να ψηφιστεί από τους πολίτες –και όχι από τα κόμματα– ένα σύνταγμα που θα εξασφαλίζει πρώτα και πάνω απ’ όλα την διάκριση των εξουσιών.

    Αυτό για να γίνει θέλει έναν Ελληναρά , να αψηφίσει και την ίδια την ζωή του και της οικογένειά του !!!!! Εμείς μαζί του ........ άντε όμως να βρεθεί !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ λυπάμαι κύριε Καλεντερίδη που έχετε απόλυτο δίκιο. Είμαστε πολλοί όμως που σκεφτόμαστε όπως εσάς και όχι μόνο λίγοι «γραφικοί». Γι΄αυτό και πρέπει να πάρετε κάποια απόφαση, προτού να είναι αργά. Η ζημιά είναι ήδη πολύ μεγάλη για το έθνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΕΡΟΣ Α
    Σκέφτηκα να μην σχολιάσω και να παραμείνω σιωπηλός παρακολουθώντας τις εξελίξεις κρατώντας δυνάμεις για την ώρα που χρειαζόταν! Να παραμένω απομακρυσμένος από τις εν θερμώ αποφάσεις! Μετά τον τελευταίο ίσως των Μοικανών και γραμματέα του υπουργείου παιδείας Ν Εξαρχόπουλο ο οποίος πίστευε βαθύτατα πέραν της μάχης που έδωσε εναντίον της δημοτικής πως το σχολείο πρέπει να είναι ναός- «εθνικής μυσταγωγίας, εν τω οποίω πρέπει να εγχαράσσηται εις τας ψυχάς των παίδων η εικών της Πατρίδος»-, στον οποίο θα καλλιεργείται η «φιλοπατρία».
    Από το 1960 περίπου και μετά με τις παρεμβάσεις στην γλώσσα φτωχήναμε ακόμα πιο πολύ! Σήμερα η σκέψη συνυφασμένη με την γλώσσα αφού η γλώσσα είναι σκέψη είμαστε σε ένα σημείο πολύ χαμηλό
    Είμαι βέβαιος όμως παρόλα αυτά και παρόλες τις κακοποιήσεις που έχει δεχτεί το γένος πως οι σημερινοί Έλληνες και Πατριώτες είναι και Φιλότιμο έχουν! Λείπει ο ηγέτης, θα μου πεις για τις εξελίξεις σε μια τροχιά πολιτικής ηθικής και να μην το δυσκολεύω, ενός στόχου που οι Έλληνες να ζήσουν καλύτερες μέρες στην παιδεία, την υγεία, και να μην άγονται από ανθρώπους που θα τους ρίχνουν σε χειρότερη ζωή που δεν θα επιτελούν πράξεις για να βιώσουν την Αρετή στην ζωή. Σήμερα οι ζωές των ανθρώπων που διαβιούν στην χώρα δοκιμάζονται όσο δεν έχουν δοκιμαστεί ποτέ! Η χώρα πραγματικά συρρικνώνεται επικίνδυνα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη! Ο Ελληνισμός δοκιμάζεται ακραία έχοντας υποστεί βαριά πλήγματα! Το λέω αυτό γιατί είναι σαν να αντιμετωπίζεις έναν χρήστη ως μη ασθενή!
    Ασθενούμε, είμαστε ασθενείς όλοι λίγο πολύ διότι έχουμε διαβρωθεί με όσα πιο πάνω έθιξα στην πρώτη παράγραφο και ο νοών νοείτω!
    Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί μια ψεύτικη δημοκρατία που δημιουργήθηκε συρρικνώνοντας τα παραπάνω και με απανωτά χτυπήματα αφαίρεσε κάθε εργαλείο πολιτισμού, πλούτου, δύναμης, ισχύς και άμυνας των Ελλήνων!
    Λακωνικά λοιπόν όλα αυτά χρειάστηκαν χρόνια για να αποδομηθεί αρκετά η ελληνική ψυχή και να καταστεί σε δύσκολη θέση πεσμένη στο καναβάτσο.Σήμερα αποθρασύνθηκαν και έχουν περάσει σε ανελέητη επίθεση σαρώνοντας όλη την ανθρωπότητα αισθανόμενοι παντοδύναμοι από την δύναμη που απορρέει από το χρήμα!
    Έτσι όπως αποδομήθηκε η χώρα αργά και μαρτυρικά έτσι και με μεγαλύτερη υπομονή και αγώνα πρέπει να ξαναχτιστεί! Ο Εξαρχόπουλος ήταν από τους ανθρώπους που εισήγαγε την επιμόρφωση των δασκάλων στα πλαίσια του τρόπου που έπρεπε να λειτουργεί η παιδεία όπως ανέφερα πιο πάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΕΡΟΣ Β
    Άρα μην περιμένετε με την σημερινή δύναμη που υπάρχει στο παγκόσμιο σύστημα να ξεφύγει εύκολα και με μαγικά ραβδάκια κανένας, δεν είναι τυφλοί και οι άλλοι και θα αντεπιτεθούν σίγουρα! Αυτό βέβαια δεν επιτρέπει την δική μας αδράνεια αλλά και να μην αξιοποιήσουμε την δύναμη που έχουμε ως Έθνος! Σήμερα έχουμε δεδομένα! Δεδομένα με όνομα και επώνυμο! Αυτά είναι τα διαθέσιμα κόμματα που αντιπροσωπεύουν τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας! Ναι η όχι? Ναι! Ποια είναι τα ισχυρότερα κόμματα σήμερα? Είναι ο Συριζανελ? Με τίποτα! Και να ήθελε με τέτοια ξεφτίλα δεν γίνεται, και με τόσο κράξιμο *και λίγο είναι. Είναι η Νέα Δημοκρατιά? Όχι1Όχι μόνον διότι δεν έχει στελέχη ικανά αλλά και γιατί να μην πολυλογώ όπως όλα τα κόμματα που είναι στο προσκήνιο έχουν ξεφτίσει και έχουν αποδομηθεί βρισκόμενα θύματα του ίδιου του του εαυτού τους! Βλέπε ΚΚΕ! Έτσι σήμερα έχουμε βρεθεί με δυνάμεις που δεν έχουν κυβερνήσει εκτός της Νέας Δημοκρατίας και Συριζανελ, Φώφης που έχει μαζέψει όπως και η ΝΔ όλο το κακό συναπάντημα που έχει προδοτικό παρελθόν όπως ο ΓΑΠ κ.λ.π., το Ποτάμι που <> από 100 χλμ πως περιμένει όπου χρειαστεί να προδώσει και το λέει ανοιχτά και τα υπόλοιπα! Να βάλουμε και την Χρυσή Αυγή και να την αντιμετωπίσουμε ως ένα κόμμα που δεν έχει κακοποιήθεί από τα άλλα αλλά ως κόμμα τελικά όπως όλα? Ας την βάλουμε με θάρρος! Μαζί λοιπόν μ αυτή εν δυνάμει μένουν μια σειρά αριστερών συνιστωσών που θα μπορούσαν να συμβάλλουν *αν θέλουν οι επικεφαλείς αν δεν θέλουν οι Έλληνες δεν θα τους στηρίξουν, σε εθνική συμφιλίωση και σε μια κοινή προσπάθεια αν προσεγγιστούν όχι για τρελά πολιτικά μαζέματα αλλά σε ένα μορατόριουμ το ελάχιστο συμφωνίας! Η Ένωση Κεντρώων που προτείνει κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, το ΚΚΕ που άστο δεν παίζει, να βάλουμε και το DΙΕM25?Να το βάλουμε! Βάλτε και όποιο άλλο θέλετε να μην αδικώ κανέναν!Βάλτε τα όλα!Ελάτε τώρα να δούμε πιο και γιατί θέλετε από αυτά!Όσοι υποστηρίζουν το χι κόμμα ας εξηγήσουν για την εξωτερική πολιτική του, την οικονομία, το εμπόριο, τον αθλητισμό, την γεωργία, την αλιεία!Αν δεν έχουν απαντήσεις ας απαιτήσουν από τα κόμματά τους να πουν ξε/κα/θα/ρα τι θα κάνουν λόγου χάριν για το Σκοπιανό? Έτσι γίνονται οι δουλειές!Δεω σας δίνουν σαφεις ή δεν έχουν τα κόμματα μην τα ψηφίζετε τότε! Δεν καταλαβαίνω γιατί γαμώ τα καντήλια μου πρέπει να είσαι σώνει και καλά Ένωση Κεντρώων αν σου πουλάει την Μακεδονία επειδή ήταν ο πατέραςε σου Παπανδρεικός!Γιατί Πασόκ, παντρεμένος είσαι με το κόμμα? Γιατί ΝΔ? Χμμμμμ θα μου πεις δεν έχω άλλα κόμματα, να μην ψηφίσω? Χμμμμμμμμμ Όχι φιλαράκο θα ψηφίσεις!Έλα δω δ/Πολιτική Επανάσταση, έλα εδώ επαναστάτη εσύ που θες 50.000.000 μέλη ενώ η Ελλάδα πεθαίνει, πάρε χρήμα από όλους και πήγαινε στον Άρειο Πάγο και φτιάξε το κόμμα λεβεντιά να κάνουμε δουλειά μας!Να του πούμε του Πάιατ, της Μέρκελ, του καθενός όπου μπορούμε και είναι εφικτό με τους κατάλληλους δεν κολατσίζεις Ζάεφ!Κι άσε τον Τσίπρα και τον <> Κοτζιά να σε κοιτάνε και να γίνονται κόκκινοι από τον θυμό, οι <>! Βάλε στο Δημοσίας Τάξης κάποιον που να ξέρει να μετράει καλά κι όχι όπως ο Τόσκας! Να δεις που κι ο στρατός θα σε καμαρώσει και οι αξιωματικοί δεν θα νιθουν πουθενά, κι ο εργάτης! Να πάρει πάνω της η Ελλάδα! Σταματέίστε την γκρίνια ΤΩΡΑ!50 ευρώ ο καθένας με απόδειξη για το κόμμα, 100, ότι έχει ο καθένας, και 2ευρω το παίρνουμε, το τονίζω με απόδειξη και λογιστή, όμορφα πράματα…εγω το 50φραγκο το κρατάω στο χέρι και βάζω και 3 αυτοκίνητα με τις ντουντούκες να αλωνίσουμε την Ελλάδα, όπως παλιά …face to face που το λέμε στα ελληνικά…αντε λοιπόν! Φοβάστε? Ξεκινήστε τον διάλογο, τον Οκτώβρη θα έχουμε εκλογές, μετά θα λέτε τα τρελά πάλι εδώ κι εγώ θα σας τα ξαναπώ πάλι το 2022…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ...έλα πατριώτες να ετοιμαζόμαστε, σας θέλω εδώ 200 συμμετέχοντες, τώρα πάμε για 199, κάτι όπως η άμεση επέμβαση μέχρι τις 15 Αυγούστου να έχουμε καταλήξει με το σήμα,...

    Ο νόμος 3023/2002 κατάργησε το ν.δ. 59/1974 και ορίζει τα εξής: α) Το πολιτικό κόμμα πριν αναλάβει δραστηριότητα καταθέτει ιδρυτική δήλωση στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου β) την ιδρυτική δήλωση καταθέτει ο πρόεδρος ή η διοικούσα επιτροπή του κόμματος γ) στην ιδρυτική δήλωση αναφέρεται ότι η οργάνωση και η δράση του κόμματος εξυπηρετούν την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος δ) στον εισαγγελέα του ΑΠ γνωστοποιούνται το όνομα, το έμβλημα και η έδρα του πολιτικού κόμματος ε) στον εισαγγελέα του ΑΠ υποβάλλεται το καταστατικό ή η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος που υπογράφεται από διακόσιους (200) τουλάχιστον πολίτες οι οποίοι έχουν το δικαίωμα ψήφου στ) με την γνωστοποίηση του ονόματος του και του εμβλήματος του το κόμμα έχει το αποκλειστικό δικαίωμα της χρήσης τους ζ) οι διαφωνίες για τον δικαιούχο του ονόματος και του εμβλήματος καθώς και την ιδιότητα του προέδρου ή του μέλους της διοικούσας επιτροπής πολιτικού κόμματος επιλύονται με απόφαση του Α’ τμήματος του Αρείου Πάγου. Οι παραπάνω αυτές προϋποθέσεις (α, β, γ, δ, ε) αποτελούν και προϋποθέσεις συμμετοχής στις γενικές βουλευτικές εκλογές. Η ρύθμιση που επέφερε ο ν. 3023/2002 εν αντιθέσει προς το ν.δ. 59/1974 δεν ορίζει και το ότι οι αρχές του κόμματος οφείλουν να αντιτίθενται σε κάθε ενέργεια αποσκοπούσα σε βίαιη ανατροπή του πολιτεύματος ή στην κατάληψη της εξουσίας. Ο διαδραμών χρόνος από την πτώση της δικτατορίας των συνταγματαρχών και η εμπέδωση της δημοκρατίας καθιστούν περιττές τέτοιου είδους αναφορές.

    Σημαντική ωστόσο είναι η ρύθμιση του νέου νόμου ότι στην ιδρυτική δήλωση του κόμματος προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου πρέπει να αναφέρεται πως η οργάνωση και η δράση του εξυπηρετούν την λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η επανάληψη από τον νόμο της αντίστοιχης συνταγματικής ρύθμισης (άρθρο 29 του Συντάγματος) η οποία απουσίαζε από το ν.δ. 59/1974 θέτει τέλος στην θεωρητική διερεύνηση για το πώς πρέπει να νοείται η συνταγματική αυτή ρήτρα και καθιστά την εν λόγω αναφορά, προϋπόθεση της νόμιμης ανάληψης δραστηριότητας από το κόμμα[12].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριοι ο Σακης εχει δικιο. Αν καθομαστε και παραπονιομαστε απο τον καναπε οτι τι μπορει να κανει α απλος πολιτης, τιποτε δεν θα συμβει ποτε. Οποτε το Ελληνικο Εθνος μεγαλουργησε ειχε μπροστα καποιον που "οι πολλοι" θεωρουσαν τρελλο. Αν ξεκινησουμε τωρα θα εκπλαγειτε ποσο γρηγορα θα ακολουθησουν χιλιαδες. Η ιστορια μας ειναι γεματη απο τετοια παραδειγματα....
      Η τωρα η θα ξανακλαιμε το 2022 με οτι θα μας εχει συμβει μεχρι τοτε.......

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ Παναγιώτη! Ευχαριστώ πολύ και δεν είναι προσωπικό! Να σου πω κάτι, μπαίνω μπροστά! Εδώ είναι που οι του πληκτρολογίου θα πεθάνουν στα γέλια! Εγώ να δεις γέλια που θα κάνω!Θα μου λυθεί το αφάλι από τα γέλια! Χαχαχα θα κλαίω από τα γέλια! Άχτι τόχω ρε φίλε να με πιέζει ο Πάιατ για το Σκοπιανό και να του πω:"οκέυ μαν" και να πάω σε συνομιλίες με τον Ζάεφ και να σπάσω όλα τα πρωτόκολλα λέγοντάς τοτ:"Μακεδονία θες"? Να μου πει ναι και να σηκωθώ και να του πω σε άπταιστα αγγκικά:" πάρε το τρίτο το μακρύτερο" και να τα κάνω πιυτάνα όλα...και να με απειλούν οι Αμερικανοί να με σκοτώσουν με νέα σχέδια Πυθία 1453! Τρελαίνομαι να πεθάνω για την Ελλάδα! Η αδρεναλίνη μου χτυπάει κόκκινα! Γελάτε ε!! Γελάστε! Σας αρέσουν οι Κοτζιάδες χαμούρες και καθηγητάδες! Βλέπετε καθηγητή και λιώνετε! Σας αρέσει το καθηγητηλίκι, να είναι ακαδημαικός ο άλλος κι ας σε πηδάει! Είναι άλλο πράμα του ακαδημαικού! Ρε ελάτε να μαζευτούμε 3-4.000.000 εκ να τους περικυκλώσουμε! Μπείτε μπροστά 50 100 Ελληνόπουλα ρε που φοβόσαστε να ηγηθείτε που θέλουτε ηγέτη! Παιδιά που στρίβουτε ( όχι στιβετε, στιβουτε όπως το λέω) την πέτρα! Περιμένετε το φεισμπουκ να σας κάνουνε λάικ και φέρανε την Ελλάδα στην Λάρισα! Μπροστά κι όποιος σας πειράξει θα τον στείλουμε στο διάολο! Άλλωστε πείτε του Πάιατ με τη Δύση είμαστε...ε και λίγο Ρωσία! Άντε βάλε και λίγο Κίνα! Χέστους να πάνε στο διάολο! Με την Ελλάδα είμαστε...αντε λοιπόν κουβέντα και συνεννόηση δεν είπαμε? Ωραία συνεννοηθήκαμε! Μονιάζουμε για 30 χρόνια και τσακωνόμαστε μετά...άντε κοιπόν! Ο Παναγιώτης που είναι ο δικηγόρος να ετοιμάσει τα χαρτιά! Σταύρο άνοιξε λογαριασμό του κόμματος προσωρινό και όρισε ημερομηνία να μαζευτούμε οι πρώτες 5.000 στο Ειρήνης & Φιλίας για την πρώτη Γενική Συνέλευση! Λογότυπο βάλε από γροθιά μέχρι χειροβομβίδα και ακόμα μέχρι την δάδα της ΝΔ και τον ήλιο του Πασόκ μαζί! Προκύρηξε διαγωνισμό για λογοτυπο! Γράφουμε, γράφουμε, γράφουμε! Δεν πιάστηκε το χέρι σας! Όλο άρθρα είμαστε για τον εμφύλιο και χαθήκανε 100 ζωές! Πάρτε και τηλέφωνο τον Συρίγο και πες του μου είπε ο Σάκης που στην λέει που συγοντάρεις για το Σκοπιανό θα αναλάβεις Υπεξ και θα τους πάρεις και τα σώβρακα! Υπό έναν όρο...θα κόψει τις κακές παρέες και θα πίνει και κανα κρασάκι με προσούτο! Έλα και μη σας βλέπω με ψευδώνυμα εδώ μέσα...επαναστάτες! Έλα τώρα που γυρίζει, να βρει ο κοσμάκης λίγη θαλπωρή, να ισιώσουμε το εκπαιδευτικό, να πάμε 10 άτομα μια γύρα στα νησιά που σπάνε τα καίκια, να πάρουμε αντίμετρα που τα παληκαράκια μας τα έχουν στην Ανδριανούπολη και δεν κλείσαμε 10 μέρες τα σύνορα! Διώξανε τους Ρώσους! Θα πάρει ανάποδες ο Πούτιν και δεν θα αγοράσει ροδάκινο για την επόμενη 5ετία! Και θα πετροβολάμε με τα ροδάκινα τον Πάιατ και τους Σκοπιανούς! Καλά αυτοί άλλο που δεν θέμουν, θα τα μαζεύουν να τα τρλωνε! Θέλουν Ευρώπη, και Αλβανοί Ευρλωπη? Δεν βλέπουν που προκόψαμε εμείς? Είμαστε νοικοκυραίοι και δεν έχουμε που να ξαποστάσουμε...Πάνο μίλα κι εσύ...εεεεεε Έκκηνες πιυ είσατε? Κρυφτήκατε?? Τι του λέτε του Καλεντερίδη? Τι θέλετε? Μπας και θέλετε να σας βάλει και πλυντήριο σπίτι! Ξυπνάτε χωριανοιοιοιοι, καιγόμαστεεεεεεεεε..κε Καλεντερίδη κάντε μας μια χάρη! Να αναλάβετε πρωθυπουργός, Υπεξ, Εμπορίου, Οικονομικών κα κι αν σας πέενει βάλτε και κανα 50.000 ευρώ για να συγκροτηθούμε! Ααα κι αν μπορείτε να αναλάβετε και την αφισοκόλληση γιατί εμάς μας πονάει η μέση μας! Ρε δεν είσαστε καλά Έλληνες! Έχετε μουρλαθεί!

      Διαγραφή
    3. ## πάλι μου κάνει μούρλιες το πληκτρολόγιο! Εντάξει φτιάξτε το εσείς ξέρετε...

      Διαγραφή
  10. Τό δέον γενέσθαι, τό πααμονεύουν στή γωνία, αὐτοί που ἔχουν ὑποτάξει τήν Ἑλλάδα ἔτσι ὡστε ποτέ
    α) νά μή πάῃ μέ τή Ρωσία, ἀκόμη κι ἄν χρειασθῆ νά διαλυθῆ ἡ Ἑλλάδα, προκειμένου νά ἐπιτευχθῆ τοῦτο,
    β) νά τή χωρίζῃ ἀπό τούς Τούρκους τόσον ἡ γενομένη γενοκτονία σέ βάρος μας, μή ἀναγνωριζόμενη ἐσαεί ἀπό αὐτούς ἐμπράκτως, ἔτσι πού νά μένουν καί Τουρκία καί Ἐλλάδα ὑποτελεῖς, ὅσο καί μιά συνεχής πιό σοφτ γενοκτονία σέ βάρος μας, μέ δόσεις, πολιτισμική, μέ οἰκονομική διείσδυση, μέ χρηματισμούς.... , ὥστε νἀ ἐπικαιροποιεῖται η ἀντιπαράθεση, κατά τό πρότυπο τοῦ ἰσραληλινῆς ἐμπνεύσεως 'διαρκοῦς πολέμου", καί
    γ) νά γίνουν τά κομμάτια τοῦ Ἐλληνισμοῦ πού τυχόν τελικῶς ἀπομείνουν, μέρη μιᾶς οἰκονομικῆς καί ἀμυντικῆς ἐπικρατείας, μέ προτεκτοράτα, τοῦ κράτους τοῦ Ἰσραήλ.

    Συνομωσιολογία; ... Ἴσως, ἀλλά ἄν τό σχέδιο συμβαίνει ἀληθινά, καί ὑπάρχουν ἐπαρκεῖς ἐνδείξεις γιά τήν ὕπαρξή του;
    _Γιά νά δοῦμε, ἄν ὑπάρξῃ μία κίνηση, ὑπεράνω κομμάτων, γιά νέα Ἡγεσία τοῦ Ἑλληνισμοῦ, πρίν ἀπό τίς ἑπόμενες ἐκλογές, (ἄν ἐπιτρέψει ὁ πρέσβης/ἡ Μασωνία/οἱ Μαφίες/Ἡ βαθεία Εὐρώπη, νά γίνουν ἐκλογές), ποιοί θά τήν πολεμήσουν πιό πολύ; Οἰ τοῦρκοι; Ἤ τό παγκόσμιο συμβούλιο που ἔχει μέλος του τόν Νίμιτς καί βράβευσε τόν Κοτζιά;
    _Ὅλα παίζονται, ὅμως. Καί ἔχει ὁ Θεός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η χωρα κυριοι εχει συνταγμα, στρατο, αστυνομια, ΕΥΠ, δικαστικη εξουσια κλπ κλπ. Ας κανουν λοιπον οτι πρεπει να σωθει η χωρα. ΑΠΟ ΕΜΑΣ παπαλα!!!! Το κεφαλι μας στο τραστο δεν προκειται να το βαλουμε κε Σαβα........ ΤΕΛΟΣ !!!!! Αλλωστε μην ξεχνατε οτι εχει ηδη εκχωρηθει η χωρα ως φεουδο αλλου τυπου στους "δανειστες" με την υπογραφη μας για τα επομενα 100 χρονια !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν εχουμε σαν εσενα..που δεν...ξεχνας τις υπογραφες...οπως και οι δανειστες...κανεις δεν θα τις σκισει για αλλα 1000 χρονια...οσο για το τι .."εχει η χωρα "..απ αυτα που λες ..να κανουν την δουλεια εκεινα ..γιατι εσυ ..δεν ευκαιρεις...αστο.....διοτι εισαι εκτος θεματος...διοτι γιαυτα κυριολεκτικα μιλαμε...που δεν δουλευουν χρονια...Εχω ενα ραδιοφωνακι καμμενο απο χρονια..το θελεις να ..ακους μουσικη ???!!!! Αυτο ουτε ο Γκουφη δεν το θελει !!!Το θελεις ?? Βλεπω λιγο ...φιλοτομαρισμο εδω...μη σπασει το ...τσοφλι...και φυγει ο κροκος...Κυριε Μαντα ..φερτε το..τρυγοκοφινο αμεσως !!!!!Ο κροκος θελει αερα ....

      Διαγραφή
  12. Αγαπητέ κύριε Καλεντερίδη, θα ήθελα την άποψή σας σχετικά με την πρωτοβουλία του κ. Σταύρου Βιτάλη, Αμεση Δημοκρατία - Συντακτική Εθνοσυνέλευση, κατά το πρότυπο του Συντάγξατος του Κυβερνήτη Ι.Καποδίστρια: https://www.facebook.com/ddvitalis?fref=search
    https://ethnosinelefsi653200459.wordpress.com/2018/03/10/the-journey-begins/
    Προσωπικά μου φαίνεται λογικό και εφικτό. Ευχαριστώ για την προσοχή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χαχαχα . . . Βάλε, ρίξε, τρέχα, κάνε και έλα μετά πάλι να τα πούμε! Πάπαλα αδέρφια, πάπαλα! Λέει, "Τι πρέπει να αλλάξει; Οι πολίτες πρέπει επειγόντως να διαβουλευθούν μεταξύ τους, να αναζητήσουν τρόπους να ψηφιστεί από τους πολίτες –και όχι από τα κόμματα– ένα σύνταγμα που θα εξασφαλίζει πρώτα και πάνω απ’ όλα την διάκριση των εξουσιών".

    Αν ένας τόσο σοβαρός εγκέφαλος και πατριώτης λέει τέτοιες αοριστίες, τι περιμένεις από τον αγρότη, τον ταξιτζή, τον υπάλληλο και λοιπούς. Να διαβουλευτούν οι πολίτες; τι μάς πέρασε πειθαρχημένο στρατό Λακεδαιμονίων; Και καλά, ας πούμε έγινε όπως το λέει, διαβουλευτήκαμε 5-7 εκατομμύρια, και αρχίσαμε τις διαδικασίες. Πώς θα αναγνωρίσεις ανάμεσα στο πλήθος που διαβουλεύεται τον τραμπούκο, τον Εφιάλτη, τον Τούρκο που ζει στη Ελλάδα ΟΛΑ αυτά τα χρόνια, τον αντιπρόσωπο τού Σώρα, αλλά και ακόμα τον απεσταλμένο ΚΥΠατζή που το κράτος το ίδιο θα στείλει με σκοπό να διατηρηθεί στην ζωή; Και όταν τον αναγνωρίσεις πώς θα τον απομονώσεις;

    Όταν εσύ θα λες Άλφα εκείνος θα λέει Γάμα, και όταν εσύ λες Δέλτα εκείνη θα λέει Ωμέγα. Αλλά και θεωρίες να λέω, και ψέματα να λέω, δεν βλέπετε γύρω σας ότι υπάρχουν συνΈλληνες, δικοί μας Έλληνες, που ακόμα ψηφίζουν Μπουτάρη, Ψινάκη, ΜΚΟ, αντιΜακεδόνες, και καθίκια που ευχαρίστως απομονώνουν εσένα τον συνΈλληνα αλλά φιλοξενούν και κάνουν Έλληνα το φίδι τον μετανάστη; Και δεν είμαι ΧΑ με τίποτα, έτσι;

    Και καλά όλους αυτούς τούς κατάφερες! Λίγη τύχη εδώ, λίγο δουλιά εκεί, έφτασες στην επιτυχία, έκανες την ποθητή διαβούλευση. Τι θα κάνεις με αυτούς που σού λένε ότι όλα αυτά γίνονται επειδή μάς τιμωρεί ο Θεός και η μόνη λύση είναι να έχει ο καθένας έναν πνευματικό; Νομίζετε είναι λίγοι αυτοί που δεν ενσυνείδητα δεν σκέφτονται αλλά έχουν παραδώσει την σκέψη και τις αποφάσεις σε κάποιον άλλον, έναν πνευματικό, και υπακούουν απόλυτα; Υπάρχουν πνευματικοί που ζουν στο βουνό, θεωρούν την γυναίκα διαβολάνθρωπο παρ’όλο που γεννήθηκαν από γυναίκα, και παρ’όλο που την αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι όμως συμβουλεύουν περί γάμου. Τι θα κάνεις με αυτούς που υακούουν τέτοιους και πώς θα τούς απομονώσεις;

    Διαβούλευση my ass! Όπως περίπου τα λέει και sun29 Ιουλίου 2018 - 9:25 μ.μ.

    Η λύση είναι ένα νόμισμα με δύο όψεις. Η μία όψη είναι Δικαιοσύνη! Έλεγχος! Καμπάνες! Το πρώτο! Όποιος σάς λέει άλλα, αλλού το πάει, έστω και καλοπροαίρετα! Αλλαγή Συντάγματος δεν γίνεται ποτέ από τον λαό! Η λύση είναι Έλεγχος αλλά κανένας δεν μιλάει γιά αυτό.

    Η δεύτερη όψη Φτύσιμο! Φτύσιμο τού όποιου πολιτικού και υπεύθυνου στον δρόμο. Γύριστου την πλάτη και πες "άντε ρε από δω", φεύγα από το τραπέζι, μην τού δίνεις το χέρι που σού δίνει, πες του ήρεμα "σκουπίδι είσαι", σήκω και μάζευτα αμέσως μόλις τον δεις γιά να πάρει το μήνυμα.

    Και τις δύο αυτές όψεις μπορείς να τις κάνεις μόνος σου. Δεν θες κανέναν. Και αν δεν ξέρεις πώς, μάζεψε 5-6, κάλεσε με να σού πω εγώ. Δύο χρόνια θέλει έτσι, και θα δεις σιγά-σιγά την αλλαγή. Τίποτα δεν γίνεται σε μιά νύχτα. Απόδειξη ότι τόσο καιρό λέτε, και αύριο θα ξαναλέτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Theo theoreio πάλι προσεγγίζεις θέματα πίστης τών Ελλήνων αλλοιώνοντας και συκοφαντώντας (από άγνοια θέλω να πιστεύω) όσα εκουσίως περιφρονείς και δεν θέλεις να προσεγγίσεις έστω και γιά δική σου ενημέρωση. Συκοφαντώντας όμως την πίστη τών Ελλήνων νομίζεις ότι προσφέρεις στην πατρίδα και τους ανθρώπους της; Σε πληροφορώ ότι αυτό που κάνεις είναι καθ'όλα διχαστικό και λογικές διχαστικές ξέρεις από την ιστορία πού οδηγούν ... Προσέγγισε την πραγματικότητα τής Ορθοδοξίας, χωρίς εμμονές και αριστερές προκαταλήψεις ....

      Διαγραφή
  14. Ποιηματάκι αφιερωμένο εξαιρετικά σε ακρο-αριστερούς κουμουνιστές/ΝΔκράτες παπατζήδες, και σε ΠΑΣΟΚΟλαμόγια:

    Άιντε θύμα, άιντε ψώνιο,
    άιντε σκύβαλο αιώνιο
    αν ψήφισες πρώτη φορά αριστερά
    πάρε τον Πουλάκο μονομιάς ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σε ποιά χώρα έκατσαν οι πολίτες να ψηφίσουν και να διαμορφώσουν το σύνταγμα; υπάρχει κάποιο παράδειγμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Ισλανδια ειναι ατυχες παραδειγμα.Η μονη ομοιοτητα ειναι η ..γενικη λεξη ...κρατος.Αυτο δεν ειναι λογος συγκρισης.Αυτο θα πει ..βαριεμαι να το δω...οπως ειναι.Ειναι μια ..πολη κρατος...στο πουθενα..στην θαλασσα..μονη...χωρις συνορα..στρατους γυρω...κρατη καθηκια γυρω..ιντριγκες δυναμεων..δρομους εμποριου...συγκρουσεις συμφεροντων ..ανταγωνισμους ...και κανει και κρυο πολυ...με εναν λαο λιγο ..σε ολα...χωρις ιστορια...με αλλη νοοτροπια...Η αμερικανικη αντιληψη οτι ολα που λεγονται ..κρατη ..ειναι ιδια...ειναι παιδαριωδης...Μια πολη 300.000 κατοικων ειναι...και δεν εχει Τουρκια διπλα....ουτε καν ...Μονακο.Αν ειχε...δεν θα υπηρχε...

      Διαγραφή
    2. Και . . . Άστα NikoApelles30 Ιουλίου 2018 - 5:43 μ.μ., μην πετάς γενικότητες γιά εντυπωσιασμό. Στην Ισλανδία δεν άλλαξε το Σύνταγμα ο κόσμος. Ο κόσμος απλά βγήκε στον δρόμο και δεν πήγαινε σπίτι του μέχρι να εφαρμοστεί ο νόμος τών "έπεσα έξω" επιχειρήσεων και στις τράπεζες σαν να ήσαν απλές επιχειρήσεις και όχι κάτι το ιδιαίτερο. Δηλ. είπαν θα εφαρμόσετε το "πτώχευση και πήγαινε σπίτι σου" στις τράπεζες όπως και σε κάθε άλλη επιχείρηση μικρή ή μεγάλη. Βγήκε ο νόμος, μπήκαν στην φυλακή μερικοί τραπεζίτες, άλλοι τό'σκασαν (συνάντησα εγώ έναν στην Νορβηγία που μού το είπε), και αφού πήγε ο κόσμος σπίτι του μετάαααααα άλλαξαν το Σύνταγμα (όχι όλο) ώστε αυτή η προσωρινή νομοθεσία να ισχύει μιά γιά πάντα. Καταλαβού! Αλλά μιά και είπες "Πολλά κράτη, ας αρχίσουμε με την Ισλανδία", μπορείς σε παρακαλώ να μάς πεις κανά 2-3 ακόμα; Όχι γιά άλλο λόγο, απλά γιά να δούμε πού θα σε κατατάξουμε εδώ μέσα, στους απλώς "ένα λάθος έκανε" ή στους "λαμόγι και αυτός, ψέματα διαδίδει γιά να επικρατήσει η εντύπωση που θέλει αυτός". Μπορείς λοιπόν να μάς πεις κανά 2-3 ακόμα;

      Διαγραφή
    3. @ mastermaniac

      >Σε ποιά χώρα έκατσαν οι πολίτες να ψηφίσουν και να διαμορφώσουν το σύνταγμα; υπάρχει κάποιο παράδειγμα;<

      Να ψηφίσουν, ναι. Να διαμορφώσουν, δεν γνωρίζω κανένα. Τα συντάγματα συντάσσονται από επιτροπές και παρουσιάζονται για έγκρισή στους λαούς, με δημοψήφισμα.

      Διαγραφή
  16. The underlying message of the majority of the comments is that we will follow with all we got a patriot leader. Yet, we criticize one with envy and hate before he has even announced any interest to run as a candidate.

    The system knows our pshyche very well. We have a destructive force inside us ready to attact anything positive, while we rejoy everytime we hear a demagogue and a traitor.

    WE are the PROBLEM!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. https://en.m.wikipedia.org/wiki/E-democracy

    Επειδή είπατε ότι δε γίνεται. Απλώς ήδη έχει γίνει. Αλλού. Δεν πειράζει, σας φαίνεται ότι 10.εκατ. δεν συνεννοούνται ενώ ήδη επικοινωνούν χωρίς να το ξέρουν . Φανταστείτε τον Έλληνα πολίτη (απο τα πιο ενεργά πολιτικά όντα) , να ξοδεύει το χρόνο που περνάει στο FB , σε μια κοινοβουλευτική πλατφόρμα.... Καλή νύχτα , Καλή μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ακριβώς mastermaniac30 Ιουλίου 2018 - 2:46 μ.μ. Ακριβώς! Έτσι! Και μπορεί αυτοί που γράφουν τέτοια να τα εννοούν, αλλά επειδή δεν κάθονται να συγκεριμενοποιήσουν τα βήματα, στρέφουν τον κοσμάκη αλλού, αφού τέτοια παραληρήματα και υποσχέσεις πιάνουν, διεγείρουν συν-αισθήματα, αρέσκειες.

    Με την ευκαιρία, όπως ακριβώς το έλεγα: διαβάστε Αναστασία Τ.30 Ιουλίου 2018 - 1:57 μ.μ. Άρχισαν οι κατηγόριες. 'Αντε να κάνεις διαβούλευση μετά με γνώμονα κανένα σύστημα, καμία πίστη, και κανένα αξίωμα, μόνο την Πατρίδα και το συμφέρον της! Άντε να κάνεις διαβούλευση όταν ο ένας θα θέλει να προσθέσει Θεό, ο άλλος δημοκρατία τού τάδε τύπου, ο άλλος οικονομία τής τάδε σχολής, ο άλλος ανθρωπισμό με τόση συμπόνοια, και ένας άλλος Δικαιοσύνη εκείνη και όχι αγγλοσαξωνική. Και πολλά άλλα. Καλή διαβούλευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατάλαβα τι θες να πεις. Τι εννοείς Πατρίδα δεν καταλαβα ? Εκτός αν μιλάμε για άλλη Πατρίδα. Γιατί αυτή η Πατρίδα είναι με Θεό απο τότε που γεννήθηκε , με Δημοκρατία διαφόρων τύπων και οικονομίες διαφόρων τύπων απο τότε που γεννηθηκε. Και για να δεις ότι δεν μιλάμε σίγουρα για την ίδια πατρίδα , ο Ελληνισμός είναι δωρο του Χρόνου στην ανθρωπότητα. Δε νοείται Ελληνισμός χωρίς συμπόνοια. Η αφαιρετικοτητα είναι πράξη, όταν τα αφαιρέσεις όλα αυτά , τι μένει? Η πατρίδα ? Ή τίποτα αλλο? Μη δεν?

      Διαγραφή
    2. Κ.Προμηθεα ..εσενα σε εστειλε ο ..Διας..."και νομον γε θες παρ εμου..τον μη δυναμενον ...αιδους και δικης μετεχειν...." Η Ελλαδα ειχε παντα βωμους..πρωτους...εστιες δευτερες..και σεβασμο στον Θεο...Δεν εμπαινε ποτε θεμα αν υπαρχουν Θεοι...Υπηρχαν εξ ορισμου.Το φρουτο του ..δεν υπαρχουν...ειναι νεο...κι οπως ολα τα φρουτα...σαπιζουν γρηγορα...ετσι κι αυτο..τα πολλα ζαχαρα ..αυτο κανουν τα γλυκα...Ας μην μπουμε στην ανοησια οτι κατι υπαρχει απο μονο του...σε ολη την αλυσσιδα της υπαρξης...δηλ. υπαρχει ..χωρις ενεργεια...διοτι θα ξελυγωθουμε στο γελιο...Δεν ξερω ποιος βλαξ το ανακαλυψε αυτο...παγκοσμια....αλλα σιγουρα δεν γεννησε η φυση αλλον τετοιο βλακα με στεμα....Ο βλακοτερος ολων των εποχων...το οσκαρ...Ελληνας παντως δεν ηταν....

      Διαγραφή
    3. Απάντηση και στους δυό σας: Έγραψα, "με γνώμονα . . . μόνο την Πατρίδα και το συμφέρον της!" Δηλ. το κριτήριο όταν παίρνουμε αποφάσεις γιά την χώρα. Κατά τα άλλα πίστευε και κάνε ό,τι θες. Πίστευε βωμούς, φιλοσοφία, Ορθοδοξία, καρφί δεν μού καίγεται. Στα Πολιτειακά ένα το κριτήριο. Την χώρα την ξέρεις, το κράτος μας το ξέρεις. Τι θα κάνεις γιά αυτήν έχει να κάνει με τα τρία ζωτικά επίπεδα κάθε οργανισμού. Νου που διοικεί, Καρδιά που δίνει ζωή, και Σώμα που πράττει. Ποιός είναι ο νους στην χώρα; Η κυβέρνηση. Ποιός δίνει ζωή στην χώρα; Η οικονομία; Ποιό το σώμα; η γη της, τα σύνορα οι πολίτες. Και έτσι απλά κατανοητά γιά όλους αναπτύσσεις πολιτική. Τίποτα άλλο.

      Από κει και πέρα . . . Ελληνισμός; Μαζί σου. Αυτό δεν είναι ζωτικό όργανο, είναι ποιότητα. Παιδεία, Ιστορία, Παράδοση, Λάβαρο, όπως θες πέστο. Κάντο, πρόβλημα κανένα. Τον άλλον δεν τον νοιάζει ο Ελληνισμός γιατί έχει βρει ζωή και ουσία στην Ορθοδοξία. Καλώς, μαζί και με αυτόν. Αλλά αυτό δεν είναι ζωτικό όργανο τού οργανισμού, είναι άλλη ποιότητα. Κλπ. κλπ.

      Είναι σαν το σπίτι σου. Τρία τα ζωτικά επίπεδα. Θεμέλια να σταθεί, όροφος γιά να ζήσεις, Στέγη γιά να λέγεται σπίτι. Απλά, ίδια γιά όλους. Τώρα αν εσύ το σπίτι σου μέσα (την χώρα σου) θες να το διακοσμήσεις με εικόνες τού Χριστού, και η γυναίκα σου θέλει και κανά άγαλμα τής αρχαίας Ελλάδας, και η κόρη σου μετά το ταξίδι που έκανε έβαλε και ένα τοτέμ από το τατούμ, εμένα λόγος δεν μού πέφτει. Όλα μέσαααααααα! Εμένα με νοιάζει γερά θεμέλια, λειτουργικός όροφος, και στέγη δυνατή να κρατάει καταιγίδες και κεραυνούς! Κατανοητό καλύτερα τώρα;

      Διαγραφή
    4. Πετροχτιστο δλδ. Προτιμώ να μπαίνω σε Ναούς σε περίπτωση κινδύνου όσο πιο παλιός τόσο καλύτερα. Ειδικά άμα είναι της Αθηνάς ξέρω έναν που είναι εκεί 2μιση χιλιετίες... και πριν βιαστείτε θυμηθείτε ότι το πιο δύσκολο δεν ήταν τα θεμέλια (ήταν ήδη εκει) , αλλά οι κολώνες ... αυτές βαστανε αυτο κάτω από το οποίο μπαινετε για να σωθείτε. Οπότε όταν αρχίζετε να βγάζετε ή να βάζετε στοιχεία σε μια δομή να ξέρετε που θα είστε σε σχέση με αυτήν γιατί μπορεί τελικά να δουλέψει με νόμους είτε Θεικους είτε Φυσικούς.

      Διαγραφή
  19. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ;

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΦΑ;

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΕΕΡΦΑ;

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ;

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ;

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΚΟ;

    Στην ΕΡΤ ήσασταν εκεί! Στην υπεράσπιση του βιαστή της Μυρτούς που την άφησε φυτό ήσασταν εκεί! Στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία κάνατε αντισυγκεντρώσεις αντιφασιστικές! Στην διάσωση των λαθρομεταναστών καθημερινά ήσασταν εκεί!
    Αυτοί είστε!

    Κι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δηλώνει πως οι νεκροί επισκιάζουν την ημέρα αποκατάστασης της δημοκρατίας.

    Τριήμερο πένθος κήρυξε ο χαζοχαρούμενος πρωθυπουργός για τους νεκρούς. 44 χρόνια πένθος έχει ο ελληνικός λαός που τον σκοτώνετε όλοι μαζί σιγά-σιγά!

    ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!

    ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ!

    ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

    ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΕΝΟΣ ΤΥΡΑΝΝΙΚΟΥ

    ΚΑΙ ΑΠΑΤΗΛΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ!

    ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!

    Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ!

    ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ

    ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΑΚΡΙΒΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η πιστη δεν εχει καμμια σχεση με οτι λεμε εδω.Οπως δεν ειχε στην αρχαια Αθηνα οτσν μιλουσαν πολιτικα .Ηταν δεδομενο ...Κι εδω επισης ειναι...επικρατει η Ορθοδοξια...Τελος.Εχει Θεο το κρατος...οτι και να λεμε...Των πατερων μας ..των παππουδων μας...δεν φυτρωσαμε τωρα..απ το μηδεν.Αλλο αν θελει βελτιωση το ιερατειο...που θελει..φουλ ...Η πιστη δεν εχει παρα ελαχιστη σχεση με το ιερατειο..το οποιο εχει παθει ...οτι ολη η χωρα...σαπισε...Η πιστη δεν σαπιζει...ειναι εξω απ τα υλικα...του ιερατειου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Άστα NikoApelles30 Ιουλίου 2018 - 5:43 μ.μ., μην πετάς γενικότητες γιά εντυπωσιασμό. Στην Ισλανδία δεν άλλαξαν το Σύνταγμα ο κόσμος. Ο κόσμος απλά βγήκε στον δρόμο και δεν πήγαινε σπίτι του μέχρι να εφαρμοστεί ο νόμος τών "έπεσα έξω" επιχειρήσεων και στις τράπεζες σαν να ήσαν απλές επιχειρήσεις και όχι κάτι το ιδιαίτερο. Δηλ. είπαν θα εφαρμόσετε το "πτώχευση και πήγαινε σπίτι σου" στις τράπεζες όπως και σε κάθε άλλη επιχείρηση μικρή ή μεγάλη. Βγήκε ο νόμος, μπήκαν στην φυλακή μερικοί τραπεζίτες, άλλοι τό'σκασαν (συνάντησα εγώ έναν στην Νορβηγία που μού το είπε), και αφού πήγε ο κόσμος σπίτι του μετάαααααα άλλαξαν το Σύνταγμα (όχι όλο) ώστε αυτή η προσωρινή νομοθεσία να ισχύει μιά γιά πάντα. Καταλαβού! Αλλά μιά και είπες "Πολλά κράτη, ας αρχίσουμε με την Ισλανδία", μπορείς σε παρακαλώ να μάς πεις κανά 2-3 ακόμα; Όχι γιά άλλο λόγο, απλά γιά να δούμε πού θα σε κατατάξουμε εδώ μέσα, στους απλώς "ένα λάθος έκανε" ή στους "λαμόγι και αυτός, ψέματα διαδίδει γιά να επικρατήσει η εντύπωση που θέλει αυτός". Μπορείς λοιπόν να μάς πεις κανά 2-3 ακόμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγαπητέ Σάββα,
    Δεν είναι νέο ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πορεία παρακμής.
    Γι αυτη την παρακμή έχουμε όλοι τις ευθύνες μας.Άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο.
    Δεν κρύβω ότι ήμουνα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.
    Σήμερα είμαι πολιτικά άστεγος.
    Μιλάνε οι ΝΔ για την κατάσταση στο Μάτι.
    Μήπως ξέχασαν την Ηλεία;
    Αν όμως αρχίσουμε να μπούμε στο τρυπάκι της πολιτικής αβάντας πατώντας πάνω σε νεκρούς θα ήθελα να μου πει κάποιος ποιο είναι πλέον το όραμα που υπάρχει για την πατρίδα μας.
    Εδώ κάνουμε τριήμερο εκδηλώσεων για το πολυτεχνείο και μισή ημέρα για το 21 και το 40.
    Τιμούμε την επέτειο Γρηγορόπουλου καίγοντας γειτονιές αυτοκίνητα κλπ (έτσι μάλλον είναι πλέον ο θεσμός της τιμής) και αγνούνται οι Ηλιάκης οι τρεις χειριστές του ελικοπτέρου στα Ήμια, και τόσοι άλλοι.
    Για ποια δημοκρατία μιλάμε;
    Γι αυτή που δεν έδωσε άδεια στο Ντερτιλή να παρευρεθεί στην κηδεία του παιδιού του και αποφυλακίζει τον Τσοχατζόπουλο που καταχράστηκε και έζησε με τις μίζες που πληρώνει σήμερα ο κάθε φουκαράς;
    Έτσι είναι.
    Αυτή είναι η αλήθεια και ας τρέξουν κάποιοι να με πουν χουντικό.
    Προτιμώ αυτό τον τίτλο και καρφί δε μου καίγεται γιατί η αλήθεια δεν θα βρει μια σπιθαμή για να σταθεί όπως λέει και ο μεγάλος Παλαμάς αλλά θα είναι όμως πάντα η αλήθεια.
    Η Ελλάδα είναι ένα τεράστιο Έθνος αλλά με κράτος μ.......ο.
    Δεν θέλω να γρσψω κάτι άλλο γιατί ήδη είμαι εκνευρισμένος και επειδή ξέρεις ότι εκτός ότι σ αγαπώ πολύ σέβομαι αυτό το ιστολόγιο και τους εργαζόμενους σε αυτό.
    Η ιστορία μας και οι νεκροί μας δε μας επιτρέπει να μένουμε θεατές και άπραγοι απέναντι σε αυτή την κατάντια που μας θάβει ζωντανούς και πολλοί δεν έχουν πάρει χαμπάρι.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άκουσε αδερφέ να σου πω κι εγώ την ταπεινή μου γνώμη! Πολιτικά άστεγος δεν είσαι! Αναγκαστικά όπως όλοι κάποιο από τα λιγότερο ξεφτιλισμένα είτε γιατί η Μέρκελ και Στρος με τις βιζιτούδες ή Γιουνκέρ δεν το ξεφτίλισαν η επείδη δεν κυβέρνησε ακόμα μπορεί να αποδειχτεί ανάξιο η προδοτικό εν τέλει! Για μένα μες την αγανακτησή σου καλά μιλάς! Όμως παρόλα αυτά πρέπει να επικρατεί η νηφαλιότητα, η ψυχραιμία, η σύνεση κι αν θες κι ένα βήμα παραπέρα και η αισιοδοξία! Κι αν δεν το κατάλαβες για μένα και ρα πέντε λόγια αγανάκτησης που λες αποτελούν αισιοδόξία! Έλα είμαστε κι άλλοι εδώ μη σε παίρνει από κάτω! Κάθε μέρα που ξημερώνει είναι καινούργια μέρα! Σ ευχαριστούμε όλοι που είσαι εδώ και σε θαυμάζουμε που αντιστέκεσαι σ αυτόν τον καθημερινό ανελέητο πόλεμο...όλα καλά θα πάνε! Άλλωστε τα λόγια σου είναι διαβεβαίωση πως είσαι ο νικητής στον μικρόκοσμό σου, όπως είναι η οικογένεια και οι δικοί σου άνθρωποι με την έννοια του στηριγματος! Για μένα αποτελείς ελπίδα...

      Διαγραφή
    2. Τοσκανεζε ( απ την Σαντα Μαρια ντελ Φιορε .?)
      Εισαι γεναιος με την παραδοχη σου..ημουν Πασοκ...Μιλας σωστα...Μας γενοκτονουν...καποιοι απο μεσα ..με εντολες απ εξω...εχουν ενα δουρειο ιππο απο μεσα...απο χρονια πολλα...ενα εργαστηρι ..αφανες..που παραγει τα εργαλεια γενοκτονιας...Δεν θα τοχαν πολυ φανερο.αλλα παραγει ολη μερα...και διασπειρει την μολυνση στα παντα...Ετσι δεν ξερουμε ποτε τα μικροβια που ειναι...ειναι παντου..Οπου να πας την ...τρως απ το διπλα μικροβιο...που δεν ξερεις οτι ειναι...Το κατανοεις αυτο απ το ποσο ιδιο στοχο εχουν ολα κι οπου και ναναι..Αποδομει ο ενας...περιπου παιζοντας με τις λεξεις ..αποδομει κι ο δηθεν ...εχθρος του.Αποδομει το Πασοκ πχ. Την γλωσσα και την παιδεια ...αποδομει και η ΝΔ...μετα παιζοντας με το λεξιλογιο μ εκεινη την απιστευτη Μαρια Κουτσικου Γιαννακου...και καπακι αδιαντροπο ο Συριζα με το ...ποντικι φατσα Γαβρογλου..Σαν διανυσματα προσανατολισμενα στον ιδιο στοχο.Τον στοχο του εργαστηριου δουρειου ιππου.Παντου το ιδιο γινεται.Στην δικαιοσυνη γινεται ..χαμος μικροβιων...διοτι εκει ξεπλενουν τα κριματα..σε σαραντα κυμματα....Αυτο το εργαστηρι ο κοσμος δεν το βλεπει...δεν καθεται κανεις να αναλυσει το πασιφανες ..τις ομοιοτητες ...ολων...τις αναλογιες τις εξωφρενικες...Μια λεξη ιδια τα συνδεει ολα..απ τα Εξαρχεια εως το Συμβουλιο Επικρατειας....ολα μια...η λεξη ...Διαλυω....Δεν θα γλυτωσουμε ποτε αν δεν ξεσηκωθουμε..κι σν δεν διαλυθει το ..εργαστηρι...μεσα στον χαμο...Πρεπει να το βρουμε...Τοτε τα Εξαρχεια θα γινουν...πλαζ...κι η δικαιοσυνη θα βρει φτερα....κι ο ηλιος θα βγει στην ..πολη...Αλλιως μεσα σε ανοητες διαμαχες ατελειωτες ..θα μας φανε εναν εναν...σαν κερια που λυωνουν....

      Διαγραφή
    3. ΤΟΣΚΑΝΕΖΟΣ όσοι ήταν ΠΑΣΟΚ είναι ήταν και μεγάλα λαμόγια. ¨ήταν προφανές το φαγοπότι και η διάβρωση του κράτους από τους πρασινοφρουρούς. Δηλαδή ήπιατε φάγατε εις βάρος του ελληνικού λαού και τώρα δήθεν ανησυχείτε για το μέλλον της Ελλάδας. Δηλαδή αν έκανες τέτοιες καταστροφικές επιλογές στο παρελθόν η γνώμη σου πλέον είναι σκάρτη. Όπως η γνώμη πολλών Ελλήνων που έτρεξαν να ψηφίσουν Τσίπρα για να μην πληρώνουν ΕΝΦΙΑ. Χα Χάχα
      Στα θέματα πατρίδας δεν υπάρχει συγνώμη.

      Διαγραφή
    4. @ ΤΟΣΚΑΝΕΖΟΣ
      οι έξυπνοι μαθαίνουν με την λογική οι ανόητοι από τις καταστροφές

      Διαγραφή
    5. Φίλε καλό είναι όταν δε γνωρίζεις κάποιον να κρατάς χαμηλά τους τόνους αλλά και το ύφος γραφής.
      Από πότε μπορείς να βάζεις το 48% του ελληνικού λαού στον ίδιο ντορβά?
      Εσύ ποιος είσαι ο Θεός?
      Μου δίνεις το δικαίωμα με αυτά που γράφεις να πιστεύω ότι εκτός από αγενής είσαι κακανεθρεμένος.
      Δουλεύω από 6 χρονών παιδί είμαι γιος παραδουλεύτρας και δεν έχω φάει δραχμή από κανένα.
      Αιντε λαμόγιο που σου δώσανε ένα χώρο να μιλήσεις και λες μόνο μαλακίες

      Διαγραφή
  23. Promitheas30 Ιουλίου 2018 - 8:55 μ.μ. και Δημητρης Κ.30 Ιουλίου 2018 - 11:42 μ.μ.: Έγραψα, "με γνώμονα . . . μόνο την Πατρίδα και το συμφέρον της!" Δηλ. το κριτήριο όταν παίρνουμε αποφάσεις γιά την χώρα. Κατά τα άλλα πίστευε και κάνε ό,τι θες. Πίστευε βωμούς, φιλοσοφία, Ορθοδοξία, καρφί δεν μού καίγεται. Στα Πολιτειακά ένα το κριτήριο. Την χώρα την ξέρεις, το κράτος μας το ξέρεις. Τι θα κάνεις γιά αυτήν έχει να κάνει με τα τρία ζωτικά επίπεδα κάθε οργανισμού. Νου που διοικεί, Καρδιά που δίνει ζωή, και Σώμα που πράττει. Ποιός είναι ο νους στην χώρα; Η κυβέρνηση. Ποιός δίνει ζωή στην χώρα; Η οικονομία; Ποιό το σώμα; η γη της, τα σύνορα οι πολίτες. Και έτσι απλά κατανοητά γιά όλους αναπτύσσεις πολιτική. Τίποτα άλλο.

    Από κει και πέρα . . . Ελληνισμός; Μαζί σου. Αυτό δεν είναι ζωτικό όργανο, είναι ποιότητα. Παιδεία, Ιστορία, Παράδοση, Λάβαρο, όπως θες πέστο. Κάντο, πρόβλημα κανένα. Τον άλλον δεν τον νοιάζει ο Ελληνισμός γιατί έχει βρει ζωή και ουσία στην Ορθοδοξία. Καλώς, μαζί και με αυτόν. Αλλά αυτό δεν είναι ζωτικό όργανο τού οργανισμού, είναι άλλη ποιότητα. Κλπ. κλπ.

    Είναι σαν το σπίτι σου. Τρία τα ζωτικά επίπεδα. Θεμέλια να σταθεί, όροφος γιά να ζήσεις, Στέγη γιά να λέγεται σπίτι. Απλά, ίδια γιά όλους. Τώρα αν εσύ το σπίτι σου μέσα (την χώρα σου) θες να το διακοσμήσεις με εικόνες τού Χριστού, και η γυναίκα σου θέλει και κανά άγαλμα τής αρχαίας Ελλάδας, και η κόρη σου μετά το ταξίδι που έκανε έβαλε και ένα τοτέμ από το τατούμ, εμένα λόγος δεν μού πέφτει. Όλα μέσαααααααα! Εμένα με νοιάζει γερά θεμέλια, λειτουργικός όροφος, και στέγη δυνατή να κρατάει καταιγίδες και κεραυνούς! Κατανοητό καλύτερα τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. sakis mantas31 Ιουλίου 2018 - 2:28 π.μ. συμφωνώ τα λες πολύ ωραία, αλλά η περίπτωση σου μού θυμίζει τον Δημητρης Κ.8 Ιουλίου 2018 - 4:17 μ.μ. που στο http://infognomonpolitics.blogspot.com/2018/07/blog-post_573.html?showComment=1531055865418#c6064001894577851247 έγραψε:

    "Μια ρομαντικη εκθεση ιδεων οπου ολα γινονται με αυτομστισμο χωρις να ανοιξει μυτη...κι ολως μαγικως ριχνεις διαρκως ζαρια και βγαζεις διαρκως εξαρες...Ειναι πολυ ομορφο και δεν το σκεφτηκε ο Κολωκοτρωνης πως γινεται ετσι...."

    Ωραία ειπωμένο, το κράτησα!

    Και εδώ, http://www.iefimerida.gr/news/265916/posa-kommata-kinimata-kai-synaspismoi-dimioyrgithikan-stin-ellada-apo-2009-lista θα δεις ότι

    61 κόμματα, κινήσεις και συνασπισμοί έγιναν από 2009 και δεν κάναν τίποτα. Χωρίς πνεύμα διαβολής ούτε αντιλογίας, απλά περι-έργειας πριν τής εν-έργειας, η δική σου πρόταση γιατί θα πιάσει;

    Εννοώ γιατί το 33% τού Ελληνικού λαού, δηλ. οι βολεμένοι δημόσιοι υπάλληλοι που κινήματα σαν τα δικά σου τα θεωρούν ανασφάλεια γιά τον μισθό τους, και το 55% τών πολύ θρήσκων (το 55% δήλωσε ότι η θρησκεία είναι πολύ σημαντική στη ζωή του, https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%98%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%B1_%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1) θα σε ακολουθήσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια παρατηρηση...οι ..θρησκοι θα ακολουθησουν...οι δημοσιοι υπαλληλοι οχι...Ποτε το γκαζον στον κηπο ..δεν εφυγε απ το σπιτι που το ποτιζουν...

      Διαγραφή
    2. Ουτε οι συνταξιουχοι θα ακολουθησουν...διοτι κι αυτοι δημοσιοι υπαλληλοι ειναι τελικα...

      Διαγραφή
    3. Κατι εκ πρωτοις εξωφρενικο αλλα λογω περιστασεων πολυ λογικο...
      Εδω θελει αρχιγατο...με λιγα γατονια κεραμιδε..ομαδα γατων αυτοκτονιας ..που χτυπανε νυχτα με φεγγαρι...πριν τα ..εργαστηρια παρουν μπρος....Αλλα με καλες προθεσεις...οχι μαιμου...

      Διαγραφή
    4. Κολοκοτρώνης...Τι προτείνεις εσύ?Σε ακούω...λέγε τώρα που γυρίζει...θες να τα κάνουμε γυταλιά -καρφιά έχεις σχέδιο? Θες να αράξουμε στον καναπέ? Λέγε τι θες, απτό και ρεαλιστικό κι ασε την κριτική...πρόταση θέλω εδώ στο συμβούλιο αρχηγών!Εγω εσύ κι ο Δημήτρης...προ-τα-ση βιώιμη...πραγματοποιήσιμη!Σβήστα τα δικά μου πες δεν ειπώθηκαν, πάμε αλα Κολοκοτρώνη...πάμε πάλι...λέγε αλλά όχι πολλές κουβέντες! 1, 2, 3, 50...σχέδιο που να ξεκινάει αύριο και να είναι πραγματοποιήσιμο...ότι γουστάρεις εσύ, αναλαμβάνεις αυτή την στιγμή αρχηγός του συντονιστικού...'εχεις τίποτα καλάσνικοφ ρε άτιμε και δεν ξέρουμε τίποτα? Λέγε αλλά όχι πολλά 5 κουβέντες θέλω, κι όχι αν κι αφού...1,2,3...λε-γε

      Διαγραφή
  25. Ναι, έτσι Δημητρης Κ.31 Ιουλίου 2018 - 11:32 π.μ., όπως ακολούθησαν και με τη Πόλη ανοίγοντας την Κερκόπορτα γιά να πέσουμε από την από δω μεριά και να μην πέσουμε στην από'κει στα χέρια τών διαβολεμένων Καθολικών με τούς οποίους σήμερα συνλειτουργούνε.

    Κατά τα άλλα έγραψες πάλι, "το γκαζον δεν φεύγειν απ το σπιτι που το ποτιζουν..." καλό εεε; Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. TheoTheoreio είσαι ή ασχετος με την ιστορία ή σκόπιμα συκοφάντης τών Ορθοδόξων ΕΛΛΗΝΩΝ ... προσάπτεις σε αυτούς το άνοιγμα τής κερκόπορτας ... βάζεις τα γυαλιά στον Νέρωνα που κι εκείνος είχε συκοφαντήσει τους χριστιανού για το κάψιμο τής Ρώμης...

      Διαγραφή
  26. Δημητρης Κ.31 Ιουλίου 2018 - 11:48 π.μ. απόλυτα συμφωνώ με το συνταξιούχους, το σκέφτηκα, το έγραψα και το έβγαλα γιά να μην γίνει μακρυνάρι. Επειδή το παλεύεις γιά λύση, θα το τιμήσω γιά να (ξανα)πώ. Ο κόσμος θέλει σκ . . . , σ . . . τά λαμβάνει. Ο Σωκράτης, ο Αριστοτέλης, κλπ. δεν άλλαξαν τον κόσμο, κοίτα γύρω σου. Άρα δεν κοιτάμε να σώσουμε την Ελλάδα γιατί χρειάζονται πολλά: συνεργάτες, χρήμα, χρόνος, χώρος γιά να αρχίσεις. Εν τω μεταξύ υπάρχουν κηφήνες, άρρωστοι, δουλοπρεπείς, ανασφαλείς, και βάλε. Και αν αρχίσεις και φτιάξεις και σε ένα βράδυ το βρεις καμμένο, τι θα πεις;

    Και η θέση μας δεν είναι ισχυρή. Άρα η λύση είναι να δημιουργηθεί μιά κίνηση που θα εκπαιδεύει σαν δάσκαλος, διαφυλάττει σαν θησαυροφυλάκιο, και πράττει σαν φάρος. Έτσι έκαναν οι προγονοί μας, έτσι έκανε ο Καϊρης, ο Καζαντζάκης και άλλοι πολλοί. Έτσι έκανε και ένας Tesla με το εργαστήριο του στο Μανχατταν.

    Όταν φτιάξεις ένα τέτοιο πυρήνα, θα έρθουν όσοι ψάχνουν αληθινά. Εκεί θα δείξει πόσοι, πώς, και τι. Αν έρθουν και πλούσιοι, ναι να χρηματοδοτηθεί και πολιτικά. Αν έρθουν και καθηγητάδες, ναι να εκδόσουμε και βιβλία. Αν έρθει και κόσμος, ναι να λειτουργήσουμε και σαν κόμμα.

    Αλλά αν δεν έρθει κανένας, γιατί να μην υπάρχει μιά συσπείρωση αφοσιωμένων "ενεργητικών" και να αφήνουμε μόνο τα Εξαρχειώτικα ή άλλα αποβράσματα να συσπειρώνονται και να αλληλουποστηρίζονται; Ο μόνος λόγος που τα λαμόγια προελαύνουν είναι επειδή συσπειρώνονται και αλληλουποστήριζονται, ενώ οι τίμια ανησυχούντες είναι μονάδες στα σπίτια τους.

    Εκεί βλέπω εγώ την λύση. Ένα σώμα, μιά συσπείρωση, κάνουμε πράξη αυτά που πρεσβεύουμε, και θα δείξει. Μπορεί ο κόσμος να μην θέλει, τι θα κάνεις; Θα τού βάλεις πιστόλι στο κρόταφο γιά το καλό του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αναστασία Τ.31 Ιουλίου 2018 - 4:05 μ.μ. μού την μπαίνεις άγρια και καλά κάνεις, μόνο που μιλάς γενικότητες χωρίς να έχεις διασταυρώσει πράγματα και αυτό δεν θα το σηκώσω γιά πολύ. Ξέρω να χρησιμοποιώ την γλώσσα σαν το ξίφος τού Zatoichi, αν έχεις υπ'οψιν σου. Γι'αυτό σού προτείνω, ναι μεν πες ότι θες αλλά άλλαξε στάση και υποστήριζε το τι λες με αποδείξεις. ΠΧ. πιό πάνω είπα γιά τούς ασκητές στο βουνό που θεωρούν την γυναίκα διάβολο ενώ έχουν βγει από γυναίκα. Προφανώς μιλούσα γιά το Αγ. Όρος στο οποίο πάω πρώτα όταν έρχομαι Ελλάδα και μετά σπίτι μου. Εσύ θεώρησες καλό, αντί να γράψεις επιχειρήματα, να κρίνεις εμένα σαν άθεο κλπ. Αντί να μιλήσεις γιά το έναντι-κείμενο, το αντικείμενο, χτύπησες το υποκείμενο, εμένα, ακριβώς επειδή δεν γνωρίζεις το αντικείμενο. Δεν έχεις δει το Άγ. Όρος και ούτε θα το δεις ποτέ ακριβώς γιά τούς λόγους που είπα παραπάνω, αλλά εσύ θεωρείς ότι κάνεις θείο έργο με το να προωθείς τυφλά χωρίς λογική το στημένο, το κατεστημένο. Το ίδιο κάνεις και εδώ τώρα.

    Εγώ και πάλι θα παραβλέψω την ανοησία σου γιά να σού δώσω χώρο και χρόνο να σκεφτείς. Αλλά όταν θα μπει η σφραγίδα με βούλα ότι εθελοτυφλείς και απλά επιτίθεσαι, θα τολμήσω να πω, κρύψου.

    Πάμε λοιπόν.
    Σχολάριος, ο μετονομασθείς Γεννάδιος. Πόλεμο επί πολέμου εναντίον τού Σατανά, τής Ρώμης, και έκανε άνω-κάτω τούς πάντες με κατάρες από τότε που έμπλεξε με τον Μάρκο τον Εφέσιο, ενώ πριν ήταν υπέρ τής Ρώμης. Έδωσε όρκο στον μέντορά του τον Μάρκο ότι με την Ρώμη δεν θα γίνει "πάση θυσία".
    Εδώ,
    https://www.newworldencyclopedia.org/entry/Gennadios_II_Scholarios

    Πάμε ακόμα ένα.
    "ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΑΡΙΟΥ!! Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΧΟΛΑΡΙΟΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ
    ΠΟΛΗ ΣΤΟΝ ΜΩΑΜΕΘ Β' ΤΟΝ ΠΟΡΘΗΤΗ!!"
    Εδώ,
    http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=442308&cid=122

    Μπορεί να έχεις άλλα επιχειρήματα, φέρτα. Αλλά εμένα άσε με απ'έξω, μην μού επιτίθεσαι. Επιτιθέσου στις ιδέες και απόψεις που παρουσιάζω, όχι σε μένα γιά το ποιόν μου και τον χαρακτήρα μου. Μπορείς να το πιάσεις αυτό που λέω; Ίδωμεν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τεο κατανοεις τον ρολο των μικροβιων ?? Την κοινοτητα των στοχων τους ?? Την εξωφρενικη ομοιοτητα ?Τον τροπο που δρουν και την αφανη εκταση ?Αν κατανοεις ..θα ξερεις γιατι δεν γινεται τιποτε ..οπου και να πας.Γιαυτο θελει ιδια δραση με αυτα .Αφανη και κεραυνοβολα.Αν τους δωσεις χρονο ..χαθηκες.Οι διαβουλευσεις ειναι ..χρονος.Ειναι σαν να κουβαλας με το ...κοσκινο νερο...Θα πεις..ειναι....αντιδημοκρατικο...Ειναι αυτο το επιχειρημα το βασικο των μικροβιων.Ενταξει ..ας το αφησουνε ετσι...να γινει η μολυνση βουνο...Αν αυτο ειναι δημοκρατικο...κι η μπανανα ειναι βερικοκο...Αν υπαρχει καλη προθεση τελικα θαναι δημοκρατικο..αν εχει αρετη...Βλεπω οτι το ..απεφυγες το ..θεμα.Δεν με εξεπληξε καθολου.Ειναι θεμα ...τζιζζζζζ. Μην το τολμησεις δημοσια ποτε...Θα δεις πλατες....Σπανια το λεω...κι εγω...Το λεω μονο καποτε οταν βαριεμαι να κανω τον βλακα...Οταν οι αναλογιες και ομοιοτητες οι κραυγαλεες με εξοργιζουν...Δεν αντεχω παντα τον ρολο του ηλιθιου...σε πραγματα καταφανη.Τους βλεπεις παντου γυρω διαβολε...μεσα σε ολα...αγανακτω που μας πιανουν κοροιδα...μονιμα...Αυτοι μιλανε τις νυχτες...κι εμεις φλυαρουμε την μερα....κι οι μερες μας σιγα σιγα ..λιγοστευουν....κι οι νυχτες τους μεγαλωνουν...

      Διαγραφή
  28. TheoTheoreio με παραπέμπεις στο κείμενο κάποιας "Απολλώνιας Ελληνικής κίνησης" (που δημοσίευσε η ιστοσελίδα "Ζούγκλα") κείμενο που, παρά το ότι είναι αντιεπιστημονικό, πουθενά δεν αναφέρει τον δικό σου ισχυρισμό περί κερκόπορτας... Σου προτείνω να διαβάσεις στο Www.orp.gr/?p=13546 Προσωπικά δεν περιμένω να σε πείσω εγώ αφού κατά το παρελθόν η maria p. με πολύ υπομονή σου ανέλυσε τα θέματα αλλά εσύ έχεις κάνει delete... επίσης να σου θυμίσω ότι ο Δημήτρης Κ. σου απάντησε στην ίδια τότε συζήτηση ότι "έχεις βγάλει την Ανωτάτη σχολή τυφλών..." Μήπως γι' αυτό αναφέρεις το σπαθί τού Zatoichi;....ο κάτοχός του ήταν τυφλός ... Επίσης ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι είσαι άθεος .... Τα ίδια σου τα κείμενα (περί πίστης τών Ελλήνων και σε αναφορές ιστορικές)- σε εκθέτουν.... Τέλος σε ενημερώνω ότι θα με βρίσκεις μπροστά σου (με μεταφορική έννοια) κάθε φορά που θα σκορπάς την ηθελημένη ημιμάθειά σου στα εν λόγω θέματα και ΜΗΝ απειλείς... Καλό ξημέρωμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πρώτα στο επιχείρημα σου, μετά στα προσωπικά.

    Έτσι μπράβο, επιχειρήματα. Δεκτό το επιχείρημα και το site που αναφέρεις. Η απάντηση μου σε αυτό (που δεν την έδωσα και στην maria p. τότε, ο λόγος από κάτω στα προσωπικά) είναι (1) η ιστοσελίδα που αναφέρεις κάνει μιά ανάλυση στο γιατί οι άλλοι που λένε ότι ο Γεννάδιος πρόδωσε έχουν λάθος, δεν αποδεικνύει ότι ο Γεννάδιος δεν πρόδωσε, ενώ (2) η μαρτυρία στο επίσημο βιογραφικό τούς ενός από τα δύο μέρη που έκαναν την συμφωνία (Μωάμεθ Πορθητή) γιά προδοσία είναι απόδειξη. Απόδειξη είναι άλλο από ανάλυση, αναλύσεις μπορούν να γίνουν πολλές. ΠΧ. αν ήσουν εσύ αστρολόγος θα μού έλεγες μιά άλλη ανάλυση, ότι ο Άρης ήταν στα κάτω τής Αφροδίτης και ο Καρκίνος μπήκε στον Ταύρο, έτσι έχασε ρωμαλεότητα ο Άρης, αρρώστησε και από καρκίνο ο Ταύρος και πήραμε τον αγύριστο. Ανάλυση είναι και αυτή όπως και η θρησκευτική που με παρέπεμψες. Αν ήσουν στρατιωτικός θα μού έλεγες άλλη. Δηλ. πάρτο αυγό και κούρευτο. ΠΧ. η αναφορά που κάνει το site περί 500 χιλιάδων μοναχών είναι πλακίτσα, από αυτές που καίγονται, κατά τον Δημητρης Κ.. Τότε πολύς πληθυσμός εκτός μοναστηριών ήταν μοναχοί και ήσαν ακόμα και έμποροι αλλά, γνωστόν, και λόγιοι σε πανεπιστήμια, όπως ο Μιχαήλ Ψελλός. Δεν μπορείς να πεις ότι ο ΜΨ έγινε μοναχός στα 70 τόσα του όταν τού επέτρεψε ο τελευταίος αυτοκράτορας να φύγει αφού υπηρέτησε τόσους και τόσους σαν σύμβουλος και πανεπιστήμων που ήταν. Αν καταλαβαίνεις! Μπορεί να μην σε αφήνουν.

    Πάμε στα προσωπικά. Έχετε μάθει πρώτα να χαρακτηρίζεται, να βάζετε ταμπέλα, και μετά να λέτε “Εύρηκα εύρηκα πού το πάει” χωρίς καμία αναφορά στο περιεχόμενο. Από έρευνα μηδέν. Κλασσικό χαρακτηριστικό νεοΕλλήνων. Δηλ. αν σού αποδείξω εγώ ένα από τα 6 άλυτα μαθηματικά προβλήματα, όλα καλά, δόξα στην Ελλάδα. Αλλά αν την επόμενη μέρα βρεις ότι ανήκω σε μασωνική στοά, ας πούμε, πάει η απόδειξη, αρχίζετε και λέτε ότι βρήκατε την συνωμοσία που κρύβεται πίσω από την απόδειξη μου, τόσο μακάκες! Μόλις τό’κανες και συ. “Είναι "Απολλώνιας Ελληνικής κίνησης" ”!!!!!!!! Εεεε, και? Και άμα είναι Απολλώνιας τι έγινε, χέστηκε η φοράδα στο αλώνι; Το τι λέει μπορείς να το αντιμετωπίσεις; Αλλά τέτοια παιδεία έχετε! Πρώτα η ταμπέλα, “είναι Απολλώνιοι” και μετά απόρριψη χωρίς κανένα επιχείρημα. Μόνο την ανάλυση κάποιων/ου πατέρα.

    Τον Δημητρης Κ. άστον ακόμα, τον περιμένω στη γωνία, ένας ένας. Ο Δημητρης Κ. γράφει με διακοπές και πολλές φορές δεν βγαίνει νόημα. Αλλά και όταν γράφει κάποια πολύ αυθεντικά, γράφει ποιητικά. Είναι ποιητής, και ποιητική αδεία πολλά επιτρέπονται . . . προς το παρόν. Καληνλύχτα, τέλος από δω, αύριο έχουμε άλλα νέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Theo Theoreio
      Καμιά ταμπέλα δεν βάζουμε, με την έννοια που το λες, (του «ταυτισμένου και ενσωματωμένου με κάποια ιδεολογία», επειδή πιθανόν αυτή η ιδεολογία περιέχει και την άποψη που εκφέρεις), γιατί τότε δεν θα κάναμε συζήτηση. Θα το θεωρούσαμε άσκοπο.
      Ταμπέλες δεν μπαίνουν εκ των προτέρων, αλλά μόνο όταν υπάρχει πώρωση, και όταν παρά τα επιχειρήματα, δεν υπάρχει ανταπόκριση.
      Στην ανάρτηση:https://infognomonpolitics.blogspot.com/2018/07/blog-post_457.html
      παρά την αντίθεση με τον συνομιλητή, ήταν τόσο καλή η επικοινωνία, και τόσο γόνιμες οι αντιρρήσεις ώστε βγήκαν τελικά από το ψάξιμο πολλά πράγματα που αγνοούσα.

      Σχετικά με το θέμα που συζητάτε, όταν μπαίνουμε αγαπητέ Theo Theoreio στην ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ : https://apolloniosblog.blogspot.com
      και βλέπουμε αυτή την ανάρτηση:
      ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!Δρ. HECTOR AVALOS:Ο ΙΗΣΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΚΗΡΥΚΑΣ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑ--ΛΗΣΤΗΣ
      γιατί μετά παραπονιέσαι για «ταμπέλες», (λόγω της παραπομπής της Αναστασίας σε πηγή που αντικρούει τους «αρχαιολάτρες»); Αφού κάνει μπαμ όπως λέμε!!
      Το ΜΙΣΟΣ για κάποια πράγματα ξεχειλίζει! Σαφώς και δεν υπάρχει αντικειμενικότητα.

      Άλλωστε δεν ταιριάζει και ο τίτλος της ανάρτησης με το περιεχόμενο:
      Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΧΟΛΑΡΙΟΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΤΟΝ ΜΩΑΜΕΘ Β' ΤΟΝ ΠΟΡΘΗΤΗ!!
      Άλλο το ΠΑΡΕΔΩΣΕ, και άλλο ο ανθενωτισμός απέναντι στους Παπικούς, ή οι παρηγορητικοί λόγοι που πιθανόν ειπώθηκαν μετά την Άλωση.
      Αν δεις και στα σχόλια, το λένε ότι ήταν Μοναχός.

      Η ιστοσελίδα της Αναστασίας, αναδεικνύει το λάθος. Εσύ ζητάς αποδείξεις. Τι είδους αποδείξεις; Ιστορικές αποδείξεις ότι ήταν Μοναχός δεν υπάρχουν;
      Ποια είναι η μαρτυρία του Μωάμεθ που επικαλείσαι;
      Και αν θεωρήσουμε ότι υπάρχει μια τέτοια μαρτυρία, το πιο πιθανό δεν είναι να πρόκειται για τούρκικη προπαγάνδα ώστε να κρατάει τους Έλληνες καθηλωμένους με το πρόσχημα ότι η Εκκλησία και ο Πατριάρχης συμφωνούσαν με τον τούρκικο ζυγό;;
      Τέτοιου είδους κατηγορίες έχουν γραφτεί πάρα πολλές για όλη την περίοδο της Τουρκοκρατίας, αλλά υπάρχουν και οι ιστορικές πηγές όπως και οι προσωπικές μαρτυρίες για τη στάση του κλήρου (π.χ. του Μακρυγιάννη), χωρίς φυσικά να υποστηρίζουμε ότι δεν υπήρχαν και εξαιρέσεις.

      Διαγραφή
  30. Δημητρης Κ.31 Ιουλίου 2018 - 9:31 μ.μ. εμένα θα με συγχωρέσεις αλλά την θεωρία μου την ξέρεις. Τα πάντα είναι ή ροές ή συσσωρεύσεις, το έγραψα εδώ, https://infognomonpolitics.blogspot.com/2018/06/new-york-times.html?showComment=1528470509389#c5214773316345982354

    Άρα αλλαγή έρχεται μόνο με ροή. Η ροή είναι πάντα ένα μέγεθος που μετριέται στον χρόνο, είναι “κάτι/χρόνο”, ΠΧ. λίτρα/λεπτό. Γιά να αλλάξει το κατεστημένο (που είναι συσσώρευση) λοιπόν χρειάζεται χρόνος.

    Εσείς μιλάτε πάντα γιά κάτι γρήγορο, έως και επαναστατικό. Από την μία, όσο το λέτε καταλαβαίνω ότι τεμπελιάζετε και με αυτή την πρόταση (γρήγορο, έως και επαναστατικό) προσπαθείτε να δικαιολογήσετε την τεμπελιά σας. Δηλ. αντί να βγείτε στο δρόμο, όπως κάνει ο Sakis Mantas, και να κάνετε κάτι έστω λίγο, κάθεστε στον καναπέ και περιμένετε έναν ηγέτη να σάς δώσει ένα λαμπρό μέλλον. Αντί να κάνετε κάτι μόνοι σας έστω και μικρό, και όσο φτάσει πέρα, μπλαμπλαρίζετε γιά το πώς θα γίνει το μεγάλο μπαμ! Αμεεεεε! Από την άλλη, επιχείρημα είναι και αυτό, δεκτό και συζητήσιμο, και καμιά αντίρρηση, εδώ είμαστε, θα τα ξαναπούμε όποτε θέλετε εσείς. Το ημαίιλ μου το έχετε αν κάνετε κλικ πάνω στο όνομα TheoTheoreio. Εγώ δεν έχω τα δικά σας γιά να σάς πικάρω σε καμιά 10ριά χρόνια, 20, 30, έστω και λίγο πριν πεθάνω. Καλά το έπιασες ότι “Οι διαβουλευσεις ειναι ..χρονος”, αλλά πώς αυτό συμπεραίνει ότι “ Ειναι σαν να κουβαλας με το ...κοσκινο νερο”, εγώ δεν το καταλαβαίνω, μού φαίνεται εδώ έκανες άλμα επί κοντώ. Μπορεί άνθρωποι που βάζουν ταμπέλες να το καταλαβαίνουν, ρώτα την Αναστασία Τ.. Εγώ αδυνατώ.

    Τώρα μικρόβια και τέτοια . . . καλή η ποίηση σου, αλλά . . . έχεις δει εσύ κανένα οργανισμό να αναπτύσσεται σε γυάλα; Εγώ όμως θα σού δώσω ακόμα πιό πολλές ελπίδες. Οι λύσεις είναι τρεις, δεν είναι μόνο η μία, αυτή που έγραψα εδώ πιό πάνω περί φάρου, στο https://infognomonpolitics.blogspot.com/2018/07/blog-post_575.html?showComment=1533031303714#c1242224673838194817

    2η λύση.
    Έλεγχος (η λύση τής Δικαιοσύνης που λέω αλλού)! Έβγα στην αγορά όπως έκανε ο Σωκράτης, έλεγξε τον διπλανό σου, γιά το φανάρι που περνάει, το πακέτο που πετάει στο πάρκο, το σπίτι που κτίζει την νύχτα, αυτά που λέει, και κάνε έλεγχο όπου μπορείς όσο μπορείς. Και όταν σού την πέφτουν, πες τους, “ρε φίλε, εγώ δεν σε ξέρω, πρώτη φορά σε βλέπω, γι’αυτόν τον αγαπημένο τόπο το κάνω”. Θα μού πεις εσύ το κάνεις; Ναι, κάθε μέρα, όπου βρεθώ όταν είμαι έξω στον δρόμο. Δεν αφήνω μύγα να πέσει. Έχω φίλους; Όχι! Γιατί είχε ο Σωκράτης;

    3η λύση.
    Αισυμνήτης! Λέτε, προτείνετε, τα ρίχνετε, να αλλάξει τούτο, να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα, να πάμε με τον Χριστό, να κάνουμε να δείξουμε, Όλα τα Πάντα. Αυτήν την “καταραμένη” την άποψη τών προγόνων μας, ότι η Δημοκρατία δεν αντέχει, ότι η Δημοκρατία είναι μιά κατάντια λίγο πριν τον γκρεμό τής τυραννίας, ότι κάθε τόσο χρειαζόμαστε έναν εκλεγμένο τύραννο, τον αισυμνήτη, έναν Σόλωνα και Θαλή, που θα κάτσει όσο πει αυτός και θα κάνει ό,τι πει αυτός μέχρι να διορθώσει την ξεσκισμένη Δημοκρατία, πότε θα αρχίσετε να το σπρώχνετε; Κανένας δεν μιλάει. Που αν μιλήσουμε, και αν μαθευτεί (όχι γίνει ακόμα), θα είμαστε οι πρώτοι διδάξαντες παγκοσμίως. Λέτε που λέτε ένα σωρό ιστορίες για φίδια, αυτήν τού αισυμνήτη γιατί κανένας δεν την αναφέρει; Γιατί το επίπεδο τού νεοΈλληνα είναι γιά φτύσιμο, εξ’ού και αυτοί που εκλέγει να τον κυβερνήσουν. Και μην μού πεις ότι δεν έχουμε Σόλωνες εμείς σήμερα, έχουμε και μεις τούς σοφούς μας ακόμα.

    Τρεις οι λύσεις. Κίνηση φάρος, Έλεγχος στην αγορά, Αισυμνήτης νομοθετημένος. Αλλά εσείς, οντουνούμ. Μάθατε από την γιαγιά να περιμένετε στον καναπέ τον μαρμαρωμένο βασιλιά. Ναι, μετά φταίνε τα μικρόβια! Αν φταίνε τα μικρόβια Δημητρης Κ.31 Ιουλίου 2018 - 9:31 μ.μ. , πήγαινε γιά κανά εμβόλιο, τα βρίσκεις παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1.Γιατί νομοθετημενος? Για να μην είναι περίεργος ο ελκυστης και εξελιχθεί χαοτικά?
      2. Ο έλεγχος θα παράγει θερμότητα?
      3. Ο Φάρος είναι σε εμπλοκή με τον αισυμνητη? Εννοώ για την αυτο πληροφόρηση του συστήματος.
      Με ενδιαφέρει. Για τις 2 πρώτες γραμμές της τελευταίας παραγράφου. Σε ευχαριστώ προκαταβολικά.

      Διαγραφή
  31. Ηταν λαθος οτι ειπσ.Ειναι φανερο.Δεν εχθρευομαι την δημοκρατια.Αυτο που λεμε εδω ετσι ναι.Ειναι κατι αλλο με ονομα δανειο.Το κοφινι του νερου θα πει ματαιο.Αν δοθει χρονος .σε εφαγαν.Οχι απαραιτητσ φυσικσ.Σου βαλαν σφηνες και τελος.Εχω μια ατομικη αποψη τι μπορει να γινει..οταν ο χρονος τρεχει ραγδαια.Χωρις την πολυτελεια να τον κοιτσς.Δεν σημαινει οτι εχω δικιο.Αποψη ειναι.Δυσκολη πολυ ενστικτωδης στον κινδυνο .Οπως οταν μετρας δευτερα σε επιθεση.Αλλα δεν λεγεται ...Μια ιδεα μονο δινει η εμφανιση Πουτιν.Δεν μπορει να το κανει ο καθενας.Πρεπει νασαι σε ενα σημειο .Ενας γατος και λιγα γατονια σε ενα σημειο.Δεν χρειαζονται καλασνικοφ.Τελος αυτη η κουβεντα της αποψης.
    Ποτε δεν σε ειπα Τεο τεμπελη.Ουτε οτι σε περιμενω στην γωνια.Σε σεβαστηκα.Μη μου δινεις αφορμη να μην το κανω.
    Πολλους χαιρετισμους στο Γκετεμποργκ...η
    στο Οσλο....των Προτεσταντων.Απ το λικνο των Ορθοδοξων με αγαπη.Δεν ανταγωνιζομαστε ποιος θα δικαιωθει σαν μαγος.Καποιος ξερει απο πριν ολες τις επιλογες μας κι αναλογα τις προσαρμοζει στο λογισμικο του.Ροες και συσωρευσεις ?? Δηλ. διαδικασια ?? Οχι...Νους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Promitheas1 Αυγούστου 2018 - 2:49 π.μ. σκέφτεσαι, άρα πέτυχα! Χαχα! Λοιπόν ωραία τα ερωτήματα σου.
    1.
    Νομοθετημένη (ή Συνταγματοποιημένη) εννοώ την ύπαρξη του, την απόφαση να τού τα δώσουμε, ίσως και τον τρόπο ανάδειξης του, όχι το ποιό πρόσωπο να είναι ή από ποιό χώρο να προέρχεται (ΠΧ. ακαδημαϊκός), όχι. Ας είναι ελκυστής και ας εξελιχθεί και χαοτικά. Χάος επέφερε η Σησάχθεια (έσησε το άχθος) τού Σόλωνα, ταρακούνησε τούς ιδιοκτήτες τού Μανχάτταν εκείνον τον καιρό. Και πώς; Ναι μεν κατήργησε τον "σωματικό δανεισμό" αλλά αλάφρηνε τούς χρεωμένους με το να υποβιβάσει την αργυρή δραχμή, δεν διέγραψε τα χρέη! Τ'ακούτε εσείς συνομωσιολόγοι, αντιτραπεζικοί, και κάθε είδους παραληρηματικοί;
    2.
    Ο έλεγχος παράγει τριβή. Η τριβή θερμότητα. Η θερμότητα αυτοέλεγχο, "καίγομαι" ή "θα καώ" λες. =Σπειροειδής ανέλιξη (ξεκινάει με τον έλεγχο άλλου, απ'έξω, και καταλήγει αυτοέλεγχος). Φοβάται ο άλλος μετά από λίγο, σού λέει, "και αν με δει κανένας;" Ενώ τώρα σού λέει, "και τι σε νοιάζει εσένα ρε παπάρα, το ψωμί σου παίρνω;". Ναι, το ψωμί μου παίρνεις! "Θα βγω έξω και θα με φτύνουν" θα σκέφτεται ο πολιτικός, ενώ τώρα "Καλημέρα σας κύριε αρχιτέκτονα".
    3.
    Ναι, ΣΩΣΤΟ! Ο φάρος είναι σε εμπλοκή με τον αισυμνήτη. Η δύναμη σου δεν είναι η ψήφος (όπως σε έχουν ψήσει σήμερα), είναι ο έλεγχος. Ψήφο πρέπει να έχουν μόνο όσοι έχουν πιστοποιητικό ότι μπορούν να παίρνουν αποφάσεις, ενώ έλεγχο μπορεί να κάνει και ο ναρκομανής στην γωνία που δεν θα έχει ψήφο γιατί κατάντησε ρεμάλι (αν με πιάνεις τι εννοώ). Κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει το μάτι τού πολίτη, ούτε ο αισυμνήτης. Γι'αυτό δεν έχουν πέσει πάνω στον πολίτη σήμερα όλοι; εταιρίες, διαφημήσεις, media, νέα, οργανώσεις, ΜΚΟ, νομοθετήματα, παιδεία και βάλε! Ποιός ο σκοπός; Να διαμορφώσουν την ιδέα τού πολίτη, να τον "εκπαιδεύσουν"/κατευθύνουν προς τα εκεί, όχι προς τα εδώ! Γιατί; Γιά να μην έχουν τον έλεγχο, να βάλουν τα πρόβατα γιά ύπνο. Έλεγχος είναι η δύναμη σου! Μπορείς να τον κάνεις και μέσα σε μιά φυλακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το χάρηκες αρα υπάρχω.
      Καλή τύχη στο 1. Τα άλλα είναι εύκολα. Ειδικά το 3 απλώς είναι σε φάση απόκτησης κρίσιμης μάζας. Το 2 ...στην Ελλάδα είσαι, νοητικά εννοώ.
      Για το 1 σου προτείνω να πας απο την μοναδικότητά στην πολλαπλότητα. Το σύστημα είναι ανοιχτό εκ κατασκευής.
      Αδιανόητα ομορφο. Τελικά και εσυ πιστεύεις. Απλά οι άλλοι ίσως δεν αντέχουν τόση θερμότητα επαγωγικά, κοίτα να βρεις τρόπο να το χαρείς μαζί τους. Καλή μέρα.

      Διαγραφή
  33. Δημητρης Κ.1 Αυγούστου 2018 - 8:11 π.μ. το "περιμένω στην γωνία" έπρεπε να το έχω σε εισαγωγικά. Δηλ. ψάχνω τα γραπτά σου, τα Ελέγχω, με αυτήν την έννοια. Ούτε εγώ σε βλέπω τεμπέλη και συγγνώμη αν έδωσα τέτοια ιδέα. Εννοώ ότι αυτή η ιδέα περί επανάστασης ή ηγέτη που θα τα κάνει όλα μαγικά μπιτιμπάμ-μπιτιμπούμ, από όπου και όποτε γεννήθηκε, ενέχει το άραγμα αυτουνού που λέει, "τι μπορώ εγώ να κάνω μόνος; ούτε ο άλλος μπορεί, άρα περιμένουμε τον Μεσσία! Κατά βάθος μιά τέτοια στάση έρχεται από θρησκευτικά κατάλοιπα τού τύπου Σωτηριολογίας, δηλ. “εγώ δεν είμαι αδύναμος, μικρός, κάποιος άλλος θα με σώσει”. Θες να το πω στην νεοΕλληνική; Αυτό κατ’εμένα ενέχει εβραϊσμό. Ο Ελληνισμός λέει ότι είπαν οι ήρωες, οι 300, ο Κολοκοτρώνης κλπ., “μόνος ξεμόνος αυτό μπορώ να κάνω, μέχρι εκεί φτάνω, βγαίνω και το κάνω, και πού ξέρεις; υπάρχει κα Θεός, μπορεί μιά μέρα να δέσει το συνολάκι”. Διαφορά μεγάλη από τον εβραϊσμό! Νομίζεις ότι ο Σωκράτης όταν τα έλεγε ήξερε ότι θα τον ξέρουν 2500 χρόνια μετά ακόμα και εκεί που δεν ξέρουν Χριστό, στην ζούγκλα τού Αμαζονίου, και θα δίνουν στα παιδιά τους το όνομα Socrates; Αν νόμιζε έτσι, θα είχε γράψει κάτι.

    Δημητρης Κ.1 Αυγούστου 2018 - 8:11 π.μ., ξυπνητός, μάγκας στον μυαλό, Έλληνας! Αυτά που έδωσα περί ροών και συσσωρεύσεων ήταν συνοπτικά, γιά να μην γράφουμε βιβλίο εδώ μέσα. Υπάρχουν και κάποια άλλα μυστικά σε αυτό. ΠΧ. οι ταξινομήσεις δεν είναι δύο, είναι τρεις: ροές, συσσωρεύσεις, και μεταβλητές. Στο σύστημα “κοινωνία” Ροές είναι ο κόσμος, οι απόψεις του, οι ιδέες του, οι απαιτήσεις του. Μεταβλητές είναι το χρήμα, οι τράπεζες, το χρηματοπιστωτικό, τα media, τα λόμπυ κλπ. Επίσης κάτι πολύ σπουδαίο. Οι ροές επηρεάζουν άμεσα τις συσσωρεύσεις, οι συσσωρεύσεις άμεσα τις μεταβλητές, και οι μεταβλητές άμεσα τις ροές, και ποτέ αυτά τα τρία δεν μπλέκουν αλλιώς. Οι συσσωρεύσεις ΠΧ. δεν μπορούν να επηρεάσουν άμεσα τις ροές, ποτέ.

    Το κράτος και η κυβέρνηση του (συσσώρευση) μπορεί να επηρεάσει άμεσα τις τράπεζες και τα media (μεταβλητές), αλλά όχι τον κόσμο (τις ροές). Οι τράπεζες και τα media άμεσα τις ροές (τον κόσμο), αλλά όχι το κράτος. Ο κόσμος μπορεί να επηρεάσει άμεσα την κυβέρνηση αλλά όχι άμεσα τις τράπεζες ούτε τα media.

    Ο νους όπως τον αναφέρεις εσύ είναι ένα σύστημα αφ’εαυτού του. Έχει τις ροές του (ιδέες, εντυπώσεις, πληροφορίες), έχεις τις συσσωρεύσεις του (μνήμες, πατέντες, αποφάσεις, συμπεριφορές, συνήθειες), και έχει και τις μεταβλητές του (περιεκτικότητα, γλώσσα, ταχύτητα κλπ.)

    Αν όμως θες αυτό το σύστημα (ο νους) να αποτελέσει εμπράγματο κοινωνικό κομμάτι, υποσύστημα στο σύστημα το κοινωνικό, τότε πρέπει να τού δώσεις μιά κοινωνική μορφή, ένα σώμα. Σαν άτομο, ή εκδίδεις ένα βιβλίο όπου γράφεις τα τού νου σου, ή κάνεις ένα σωματείο ή μιά σχολή όπου κάνεις ομιλίες/διδασκαλίες, ή κάνεις ένα μοναστήρι όπου γίνεσαι πασίγνωστος και ρέουν οι πιστοί να σε ακούσουν, ή και με το επάγγελμα (!) που αν δεν είναι γκαντέμ υπάλληλος, και είναι δάσκαλος, γιατρός, εργολάβος, αρχιτέκτονας, δηλ. κάτι όπου η γνώμη σου είναι κρίσιμη, τότε επηρεάζει. Δηλ. τον νου κάπως πρέπει να τον γειώσεις, να τού δώσεις μορφή και σώμα, αλλιώς επιρροή δεεεεεε . . . Βέβαια δίνοντας του μορφή (σώμα) υποχρεωτικά πέφτεις στις αγκάλες τού Μορφέα, τού θεού τού ύπνου, και εκεί που νομίζεις ότι κάτι κάνεις και δρας, ουσιαστικά κοιμάσαι και ονειρέυεσαι, αλλά αυτό είναι μιά άλλη ιστορία.

    Από αυτήν άποψη που μόλις εξέθεσα, ο νους, γίνεται μεταβλητή. Και σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να ξέρεις από την αρχή ότι δεν μπορεί να σε επηρεάσει ο κόσμος, αλλά μπορεί να σε επηρεάσει το κατεστημένο και η κυβέρνηση . . . τα μικρόβια που έλεγες! Καταλαβαίνεις ότι έχετε άδικο να φωνάζετε ότι η κυβέρνηση φυλάκισε εκείνον, ή έβαλε φόρους και έκλεισε τούς άλλους; Είναι αναμενόμενο, σαν επαγγελματίες (όχι σαν άτομα) είστε μεταβλητές, και επηρεάζετε τις ιδέες και απόψεις τών άλλων, αλλά είστε ευάλωτοι στην συσσώρευση τού κατεστημένου! Γίνετε ροές να μην σάς πειράζει καμία κυβέρνηση! Χαχα!

    Καλημέρα. Πάμε αλλού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Promitheas1 Αυγούστου 2018 - 11:19 π.μ.., και συ κοφτήρι! "Αδιανόητα ομορφο. Τελικά και εσυ πιστεύεις. Απλά οι άλλοι ίσως δεν αντέχουν τόση θερμότητα επαγωγικά" . . . και ακριβής και καλλιτέχνης! Γιά δεν κάνετε ομάδα με τον Δημητρης Κ., είστε πολύ οξείς και τής ίδιας ποιότητας και οι δύο.

    Εγώ δεν πάω πουθενά αν δεν με καλέσουν, γιατί όπου πάω και ότι κάνω ή εγώ θα πεθάνω ή θα έχω το αποτέλεσμα που θέλω, και μάλιστα πάση θυσία, αν αυτό σού λέει όσα δεν μπορούν να γραφτούν, και πολλοί δεν αντέχουν, πάνε σπίτι. Και μόνος καλά τα πηγαίνω, δεν έχω παράπονο, κούτσα-κούτσα, φασούλι τπ φασούλι γεμίζει το σακούλι. Έτσι έχει γίνει μέχρι τώρα . . . πριν πέσουν οι πύργοι ήμουνα εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε με ενοχλείς ακόμη και αν πας όπου θες. Αυτο δε σημαίνει ότι ασχολούμαι μαζί σου αλλά με ότι σωστό είπες. Μέχρι εκεί. Τα άλλα θόρυβος. Ξέρεις γιατί? Γιατί άμα φύγουμε όλοι απο δω μέσα θα δεις ότι ούτε εσυ σε αντέχεις και άμα φύγεις εσυ απλά θα το πούμε εκροή, πλέον. Φάε λίγο ζάχαρη στην τελική.

      Διαγραφή
    2. Προτροπή: "κοίτα να βρεις τρόπο να το χαρείς μαζί τους". Απάντηση: "Εγώ δεν πάω πουθενά αν δεν με καλέσουν". Τα άλλα θόρυβος. Φάε λίγο ζάχαρη στην τελική.

      Διαγραφή
    3. Η λεξη μαγκας σκεφτηκες ποτε οτι μπορει ναναι βρισια ?
      Δεν ειμαι σιγουρος οτι εχεις ολες τις απαντησεις για το συμπαν.Οταν τα μαθηματικα προχωρησουν κι αλλο τι θα γινει ? Ο Τεο του 100.000 μ.Χ τι θα κανει ολη μερα ? Οι μεταβλητες οταν συναντησουν το αμεταβλητο ? Οι ελκυστες την γοητεια ? Οι ροες το λουκι ? Οι συσσωρευσεις το ασυσσωρευτο ?
      Οι πυργοι εφυγες κι επεσαν ? Δεν αφησες κατι στερεο εκει ?
      Ο κοσμος σιγουρα δεν ζει στην γυαλα.Ουτε η γυαλα μεσα στο μικροβιο.Ομως οταν τα μικροβια γινουν πολλα πολυ η θα παρεις την γυαλα να την σπασεις στο κεφαλι τους η θα πας κατω απ το γκαζον .
      Ο Προμηθεας σωστα λεει για την κρισιμη μαζα.Αλλα εδω θελει χρονια εμπλουτισμου το καυσιμο.Κοντα ενα αιωνα.Θα τραγουδαμε ολοι " ποιος ζει για παντα τελικα" ? Φαινεται οτι το συστημα θελει ενεργεια ..εξω απ το κουτι αφου μονο δεν μπορει πια απο μεσα.Ειναι το μονο λογικο σεναριο πια.
      Η γεωπολιτικη απ εξω.Υπαρχουν ενδειξεις οτι εκει παει ολο.Καπου θαχει πονο αρκετο...μεχρι την κολωφαρδια αν καθησει .Το κουτι απο μονο δεν μπορει.Εχει ισορροπησει.

      Διαγραφή
  35. Και η λέξη Έλληνας είναι βρισιά, και η λέξη Χριστός. Άλλαξες περιβάλλον γιά . . . να σχολιάσεις κάτι που δεν είπα! Όταν σού δείχνουν το φεγγάρι μην κοιτάς το δάχτυλο, δεν είπα γιά πύργους παρά μόνο γιά το ότι καλά δουλεύω και μόνος, θα μπορύσε να έχω πει γιά την BP, δύσκολο και αυτό από ό,τι φαίνεται. Ο καταλύτης δεν κάνει την χημική αντίδραση, τι κάνει τότε εκεί; Δύσκολο και αυτό! . . . μέχρι ενός σημείου μπορείς! Το απ'έξω από αυτό το κουτί και αυτό το κουτί είναι και τα δύο μέσα σε άλλο κουτί, πώς γίνεται εκεί να βρεθεί η λύση από τα μέσα; Αντίο από δω, παρατράβηξε και . . . άρχιζε μυρίζει. Όλος ο χώρος δικός σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.