7/10/19

Τα κατάλοιπα της ισοπεδωτικής κυβερνητικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και της ιδεοληψίας του ΚΚΕ στην Παιδεία δεν θα εξαλειφθούν σύντομα.

Πληροφορηθήκαμε ότι η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αρνήθηκε την ίδρυση ξενόγλωσσων τμημάτων, αλλά και Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών με δίδακτρα. Και αυτό διότι "τα κίνητρα κερδοφορίας αντιφάσκουν με το άρθρο 16 του Συντάγματος".
Το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών αντιτίθεται στους μηχανισμούς αξιολόγησης, αφού ο ανταγωνισμός . . . . εμπορευματοποιεί τα πανεπιστήμια. Θεωρεί ότι "σκοπός των Πανεπιστημίων είναι η παραγωγή και μετάδοση επιστημονικής γνώσης προς όφελος της κοινωνίας και του λαού, και όχι η εξυπηρέτηση των συγκυριακών διακυμάνσεων της αγοράς ή, ακόμη χειρότερα, των επιχειρηματικών συμφερόντων".
Ζούμε στην Κούβα του 1970 ή στην Βόρειο Κορέα; Ακόμη και η Λαοκρατική Δημοκρατία της Κίνας έχει στρέψει τα πανεπιστήμιά της στην κατεύθυνση της εντατικής επιστημονικής έρευνας και καινοτομίας με άμεση σύνδεσή τους με τις εταιρείες αξιοποίησης της τεχνολογίας. Πώς νομίζετε ότι προχωρά η HUAWEI και οι άλλες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας;

Προσβλέπω στην επαναφορά των μεταρρυθμίσεων στην εκπαίδευση με γνώμονα την Αριστεία, την Αξιολόγηση και την Αξιοκρατία. Και εάν θέλουν οι συγκλητικοί των Πανεπιστημίων Ιωαννίνων και Παντείου να κρατηθούν μακρυά από την "αιμοσταγή" αγορά και τις επιχειρήσεις, ας ιδρύσουν ιδίοις εξόδοις δικά τους ιδιωτικά κολλέγια (λυπούμαι, αλλά πανεπιστήμια δεν μπορούν να ιδρύσουν, λόγω απαγόρευσης του άρθρου 16), τα οποία θα κρατήσουν μακρυά από τις επιχειρήσεις. Ας θέσουν και έναν όρο στο καταστατικό αποδοχής φοιτητών: "απαγορεύεται η μετά το πτυχίο εργασία σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Επιτρέπεται μόνον η πρόσληψη στο Δημόσιο. Σε αντίθετη περίπτωση θα γίνει ανάκληση του πτυχίου σας".

Joachim Grispolakis

6 σχόλια:

  1. Ο γνωστός καθηγητής επί το έργον για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την αλλαγή του άρθρου 16 (Σύνταγμα των Ελλήνων)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι καλύτερα τα χοιροστάσια τα οποία κατ'επίφαση είναι πνευματικοί χώροι; Θα πρέπει το ΠΑΜΕ και ο Ρουβίκωνας να κηρυχτούν τρομοκρατικές οργανώσεις. Ή μήπως σου στοιχίζει λίγο να σπουδάσεις; Ματώνουν οι Ελληνικές οικογένειες.

      Διαγραφή
    2. dx 7 Οκτωβρίου 2019- 6.56 μμ
      Τα δημόσια πανεπιστήμια δεν ήταν ποτέ «χοιροστάσια» Ήταν είναι και θα είναι φάροι πολιτισμού μόρφωσης και δημοκρατίας.Τα δημόσια ελληνικά πανεπιστήμια είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένα από την διεθνή πανεπιστημιακή κοινότητα. Για το υψηλό επίπεδο πανεπιστημιακών γνώσεων που προσφέρουν λαμβάνουν τιμητικές διακρίσεις. Ενδεικτικά αναφέρω το ΕΚΠΑ, το Μετσόβιο,το ΑΠΘ.
      Στις δημοκρατίες συνυπάρχουν αρμονικά όλοι οι πολίτες όλων των πολιτικών προσανατολισμών.Στις χούντες οι μη δεξιοί μετατοπίζονται στα ξερονήσια και στις φυλακές.Αυτό μαθαίνω ότι γίνονταν στα χρόνια που ήταν «πρωθυπουργός» ένας ψυχασθενής φασίστας συνταγματάρχης ένας άνθρωπος της CIA.Ο φασισμός όμως στην χώρα μας καταργήθηκε εδώ και πενήντα χρόνια.
      Τρομοκράτες ήταν οι ομοεθνείς μας ναζί που έδερναν και μαχαίρωναν πολίτες. Αυτοί συνιστούσαν οργάνωση εγκληματική.
      Δεν μου στοιχίζουν λίγο οι σπουδές στο δημόσιο πανεπιστήμιο που δεν ζητάει δίδακτρα. Όμως αδυνατώ να σπουδάσω στα ιδιωτικά πανεπιστήμια γιατί αδυνατώ να πληρώνω δίδακτρα.
      Εξάλλου στα ιδιωτικά πανεπιστήμια αγοράζεις το πτυχίο.
      Μπορεί σήμερα να ματώνουν κάποιες ελληνικές οικογένειες που σπουδάζουν τα παιδιά τους σε δημόσια πανεπιστήμια.Κάποτε όμως (πριν από δυο γενιές) στα δημόσια πανεπιστήμια τα πανεπιστημιακά συγγράμματα ήταν δωρεάν. Η χώρα μας τότε δεν πτώχευσε από τα δωρεάν βιβλία . Πτώχευσε πριν από δέκα χρόνια.Ψάξε ποιοι την κυβερνούσαν τότε.Είναι αυτοί που διαφημίζουν σήμερα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

      Διαγραφή
    3. ο ελληνικος λαος θα γκρεμισει συνθεμελα τα σταλινικα παν/μια και θα εξοντωσει καθε τι σταλινικο σαυτη τη χωρα, οπως τα γκρεμισαν και ολες οι χωρες του πλανητη, πλην β. κορεας και βενεζουελας!

      Διαγραφή
    4. ...μες στον μοραλισμό ο Μόραλης. Sorry κιόλας

      Διαγραφή
  2. nikmoralis (8 Οκτωβρίου 2019 12 πμ)
    1) Η Βενεζουέλα δεν είχε και δεν έχει «σταλινικό πανεπιστήμιο»
    2) Η Βενεζουέλα δεν είχε και δεν έχει τίποτα το σταλινικό στη χώρα της.
    3) Η Βενεζουέλα έχει τα μεγαλύτερα κοιτάσματα-αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο. Εξ αιτίας αυτού την εχθρεύονται
    α) οι αμερικάνικες πολυεθνικές εταιρείες πετρελαίου (γιατί δεν τα εκμεταλλεύονται αυτές)
    β) Η γνωστή CIA
    4)Ο Ελληνικός λαός ζει σε μια αντιπροσωπευτική δημοκρατία και με την ψήφο κρίνει ποια πολιτική παράταξη θα έχει την κυβερνητική εξουσία.Μέχρι τις μέρες μας ποτέ δεν κλήθηκε να αποφασίσει με την ψήφο του αν θέλει «να γκρεμίσει τα σταλινικά πανεπιστήμια»
    Κατόπιν αυτών σε ερωτώ.
    Με ποιες διαδικασίες πιστεύεις ότι «ο ελληνικός λαός θα γκρεμίσει συν θέμελα τα σταλινικά πανεπιστήμια»;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.