2/10/19

Καταραμένοι ιδιώτες

Μέσα σε δύο ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ως έγκλημα καθοσιώσεως τρεις (συμ)πράξεις ιδιωτών –τη μία μάλιστα την είχε ψηφίσει όταν ήταν στην κυβέρνηση, ενώ στην άλλη αντιπρότεινε τα λεφτά να τα δώσει η... ΕΡΤ! Κατά τα λοιπά κάνουν άνοιγμα προς την επιχειρηματικότητα και τη σοσιαλδημοκρατία 



Ο Κυριάκος σιχαίνεται το τσιγάρο, ο διάολος το λιβάνι και ο ΣΥΡΙΖΑ τις ΣΔΙΤ.
 Οι οποίες ΣΔΙΤ είναι οι Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα. 
Οπου ο Κυριάκος δει καπνιστή τον καταχεριάζει, όπου ο διάολος μυρίσει λιβάνι παίρνει των οματιών του και όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δει ΣΔΙΤ παθαίνει πολιτική παράκρουση και καταψηφίζει, καταγγέλλοντας συναλλαγή, νεοφιλελευθερισμό και διαπλοκή. 
Μόνο τις δύο τελευταίες μέρες, λόγω ΣΔΙΤ, ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την (δική του) σύμβαση για την εξόρυξη των υδρογονανθράκων, την μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού και την εξαγορά της Forthnet. Και για να μην νομίσει κανείς ότι κάνει στείρα αντιπολίτευση, οι τρεις αρνήσεις του συνοδεύτηκαν από μια ακαταμάχητη επιχειρηματολογία που θα έπειθε και τον πιο δύσπιστο. Δώστε βάση: 

Για τη συνέχεια Protagon


2 σχόλια:

  1. Χίλια μνημόνια ρε φούστη μου . Και λίγα είναι μ' αυτά τα ζωντόβολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) προωθούνται από τους ιδιώτες που είναι κάτοχοι μεγάλων κεφαλαίων.
    Οι ιδιώτες αυτοί ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ακόμη και στις οικονομικές δραστηριότητες του δημοσίου προκειμένου να επενδύσουν τα κεφάλαια τους και να επωφεληθούν από την κερδοφορία.
    Η νεοφιλελεύθερη λογική που θέλει να «αυτορυθμίζεται» η οικονομία χωρίς την παρέμβαση του κράτους, αφού επέτυχε την ιδιωτικοποίηση κρίσιμων δημόσιων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας , επεκτείνει τους επενδυτικούς ορίζοντες της μέσω των ΣΔΙΤ.
    Για να επιτευχθεί και αυτός ο στόχος ιδιαίτερα χρήσιμη είναι η ωραιοποιημένη προβολή των οικονομικών συμφερόντων της κεφαλαιοκρατίας.
    Η προβολή (διαφήμισή) αυτή όπως είναι φυσικό θα γίνει από φιλικά ΜΜΕ που υποστηρίζουν σαφέστατα τα οικονομικά συμφέροντα των μεγαλοκεφαλαιούχων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.