8/10/19

Ομίχλη γύρω απ’ τα «στοχευμένα μέτρα» ΕΕ κατά Τουρκίας




Ομιχλώδες το τοπίο γύρω απ’ τα στοχευμένα μέτρα που έλαβε η ΕΕ κατά της Τουρκίας στη σκιά των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ λέει σε παρέμβασή του στο ΣΙΓΜΑ ο πολιτικός αναλυτής Γιάννος Χαραλαμπίδης.

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ενημερώσει σήμερα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και δια του μόνιμου αντιπροσώπου της στις Βρυξέλλες για το τι συμβαίνει στην κυπριακή ΑΟΖ ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του κολεγίου των Επιτρόπων.

Αυτό είπε στο ΣΙΓΜΑ ο πολιτικός αναλυτής Γιάννος Χαραλαμπίδης ο οποίος σημείωσε πως η κ.Μογκερίνι μπορεί μεν να προχωρήσει σε ενημέρωση αλλά δεν είναι εντεταλμένη για να δώσει οποιεσδήποτε οδηγίες για να ληφθούν ή να επεξεργαστούν νέα μέτρα.

Ο κ.Χαραλαμπίδης είπε ακόμη ότι εκκρεμούν τα μέτρα τα οποία εγκρίθηκαν από την ΕΕ, από το περασμένο καλοκαίρι. Τα στοχευμένα αυτά μέτρα που μπορεί να περιλαμβάνουν και πάγωμα κεφαλαίων σε εταιρείες ή πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στις παράνομες γεωτρήσεις, δεν πέρασαν από τη νομική υπηρεσία, ανέφερε.

Ο πολιτικός αναλυτής εξηγεί ότι το κενό αυτό που καταγράφεται, από το περασμένο καλοκαίρι δηλαδή μέχρι σήμερα, σημαίνει ότι με την ανοχή της ΚΔ δεν πέρασαν από το επίπεδο του συμβουλίου προς την επιτροπή, για να υπάρξει η έγκριση.

ΠΗΓΗ: sigmalive.com

1 σχόλιο:

  1. Έχω μια αδυναμία σε αυτό το τραγούδι:

    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2019/06/blog-post_783.html

    Την κ. Μογκερίνι μην την πιέζετε πολύ. Ετοιμάζει βαλίτσες. Θα έρθει ο κ. Μπορέλ, που είχε πει "Είμαστε αλληλέγγυοι με την Κύπρο, αλλά να τα βρείτε με την Τουρκία". Στο μεταξύ, ο Ερντογάν κερδίζει χρόνο... Πρώτα πότε θα παρθούν τα μέτρα-χάδι του Ιουνίου, μετά όταν η Κύπρος συνειδητοποιήσει πως ήταν χάδι, να ζητήσει νέα σύνοδο. Μετά να συμφωνήσουν σε νέα μέτρα, που όμως θα θέλουν χρόνο να τα σκεφτούν. Σε 2-3 χρόνια ακόμα θα περιμένει τα σκληρότερα μέτρα η Κύπρος, ενώ στο μεταξύ η υπόθεση οικοπέδων θα έχει κλείσει με τον έναν ή άλλο τρόπο.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.