3/10/19

Ίνες Γκάιπελ: Η πρωταθλήτρια, που έγινε εχθρός της Στάζι και φοβάται το σήμερα

Η 3η Οκτωβρίου είναι η μέρα της γερμανικής ενοποίησης και το inside story μιλά με την Ίνες Γκάιπελ, μία από τις πιο γρήγορες γυναίκες στον κόσμο κι ένα από τα χιλιάδες θύματα της Ανατολικής Γερμανίας, για το υποχρεωτικό ντόπιγκ, το κυνηγητό από την Στάζι, τον πατέρα της που ήταν πράκτορας και τη χώρα που «είναι ακόμα εδώ».


Για τη συνέχεια InsideStory

1 σχόλιο:

  1. Προχθές είχα μιαν ανεξήγητη σχεδόν απόκοσμη υπομονή, να διαβάσω άρθρο του Μεγάλου Μάγιστρου του ΚΚΕ και Διευθυντή του γραφείου Τύπου του μακαριστού Στάλιν εν Ελλάδι, Νικολάου Μπογιόπουλου.

    Αφορμή ώστε να μετασχηματιστούν σε γραφή τα αστραπόβροντα και κατάρες που ακούγονταν -σύμφωνα με πληροφορίες- στο εσωτερικό του κρανίου του Μπογιόπουλου, ήταν το ψήφισμα στην ευρωβουλή περί εξισώσεως φασισμού - ναζισμού - κομμουνισμού. Ποιος είδε τον Λαβρέντι Πάβλοβιτς Μπέρια και δεν φοβήθηκε.

    Εκεί σε ένα κομμουνιστικό παραλήρημα κομμουνιστικής και σοβιετικής διδαχής (για να θυμούνται οι παλιότεροι και να κατουριούνται οι νεότεροι) φτάνει και στο δι' ταύτα: Σύντροφοι, η υπογραφή του συμφώνου Ρίμπεντροπ Μολότοφ ήταν μια εφυής κίνηση του πατερούλη ώστε να κερδίσουν χρόνο οι Κόκκινοι (καλοί) έναντι των Μαύρων (κακοί). Γι'αυτό έκοψαν την Πολωνία στα δύο. Έτσι κέρδισαν 21 πολύτιμους μήνες ώστε να προετοιμαστούν.
    Έλα μ Νίκο μ στον τόπο σου.

    Αυτομάτως ο εγκέφαλός μου κάνει γκέλες κι όταν επιτέλους σταθεροποιείται, με βρίσκει σε κάποιο υγρό, σκοτεινό δωμάτιο, με ένα λιτό τραπέζι να καθόμαστε απέναντι με το Νίκο. Παρότι ο Μάγιστρος μου κάνει κόλπα καθώς έχει βάλει ένα προβολάκι να με χτυπάει στα μάτια, βρίσκω το κουράγιο όταν τελείωσε τον καθοδηγητικό λίβελο, να ρωτήσω χαμηλόφωνα:

    -Μάγιστρε, μα υπάρχουν φωτογραφίες στην όριο γραμμή της αποθανούσας Πολωνίας όπου Κόκκινοι και Μαύροι κάνουν αγκαλίτσες και φιλάκια...
    - Μα έπρεπε να γίνει πιστευτό, για να προετοιμάσουμε την άμυνα από τα φίδια που θα μας την έκαναν.
    - Μα καλά ήταν ανάγκη να βγάλετε και κοινό μετάλλιο όπου απεικονιζόταν δύο οβελίσκοι με τα σύμβολά σας πάνω στο θήραμά σας για να κοσμείται τις στολές σας;
    - Καλά, αυτό που το έμαθες;
    - Εκεί που έμαθα ότι στο Κατύν εκτελέσατε 22000 άτομα και την αφρόκρεμα του πολωνικού στρατού, ενώ θα μπορούσατε να τους χρησιμοποιήσετε αργότερα για να αποκρούσετε τους Μαύρους μιας και θα υπερασπίζονταν με πάθος την πατρίδα τους. Ας τους κάνατε κοινωνούς και σύμμαχους. Στο κάτω κάτω οι φουκαράδες είχαν άλογα απέναντι στα τάνκς του Χίτλερ.
    - Καλά, τόσην ώρα τζάμπα πεταχτήκαν οι φλέβες και κοκκίνισαν τα μάτια μου;
    - Μα Μεγάλε Μάγιστρε, και μετά την νίκη σας επί των Μαύρων, δεν δώσατε ούτε σε αυτούς ούτε σε άλλες χώρες το δικαίωμα να αποφασίσουν ποιο δρόμο να ακολουθήσουν. Τον ορθό του κομμουνισμού ή της δυτικής πλάνης.
    - Θες να πεις ότι ήταν ικανοί να αποφασίσουν; Ότι ο πάνσοφος Πατερούλης δεν ήθελε το καλό τους;
    - Καλά, και στους Φιλανδούς που θέλατε να της αρπάξετε ένα κομμάτι με λιμάνι από τη χώρα τους και να της δώσετε έδαφος κάπου αλλού που δεν την ενδιέφερε;
    - Τι δεν καταλαβαίνεις;
    Είναι ο κομμουνισμός ηλίθιε.

    Βούρκωσα, έκλαψα, μετάνιωσα, έβαλα την ουρά στα σκέλια και πήγα στην Ευρωβουλή όπου με τις λοιπές προοδευτικές δυνάμεις, δηλώσαμε ΑΠΩΝ - ΠΑΡΩΝ (πλην μιας) δεν θυμάμαι, ...ήμουν και ζαλισμένος και από το γαμωπροβολάκι.

    Και για σας που το παίζετε γενναίοι και πυροβολείτε πίσω από την ασφάλεια του πληκτρολογίου, να σας δω τι θα κάνατε αν ψηφίζατε καταφατικά στο ψήφισμα της Ευρωβουλής.
    Να σας έβλεπα βρε γατάκια σε κανένα πάνελ και να έχετε απέναντι τον Σκουρλέτη να σας κοιτάει βλοσυρά. Νά' χετε απέναντι τον Μπογιόπουλο να δω πόσα απίδια χωράει ο σάκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.