1/12/19

Εκφοβισμός από Ερντογάν για λύση πακέτο στο Κυπριακό



Γράφει ο Κώστας Βενιζέλος

Η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση στην περιοχή επιδιώκοντας να εκβιάσει εξελίξεις και συζητήσεις στα μέτρα της, στη βάση των όρων της. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι μαξιμαλιστικές κινήσεις και επιδιώξεις της κατοχικής δύναμης, μεθοδεύουν την υλοποίηση ενός ευρύτερου σχεδιασμού για έλεγχο της περιοχής.


Πρώτος άξονας, είναι η διά της ισχύος και απειλών επιβολή σε Ελλάδα και Κύπρο για διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων με τη μορφή πακέτου, εντάσσοντας στην ατζέντα τα ενεργειακά, το Κυπριακό και τα ελλαδοτουρκικά. Δεύτερος άξονας, αφορά στον ευρύτερο σχεδιασμό για την ευρύτερη περιοχή. Σε αυτό τον σχεδιασμό εντάσσεται η Κύπρος, η Συρία, η Αίγυπτος, η Λιβύη και η Ελλάδα (Αιγαίο) και άλλες χώρες ( Βαλκάνια), στις οποίες ενισχύει την επιρροή της η Άγκυρα. Στόχος να καταστεί η κατοχική Τουρκία περιφερειακή δύναμη.

Όλα αυτά επηρεάζουν εκ των πραγμάτων και τις προσπάθειες που καταβάλλονται στο Κυπριακό, υπό το φως και των αποτελεσμάτων του δείπνου της περασμένης Δευτέρας στο Βερολίνο. Στο ανακοινωθέν του Γ.Γ. του ΟΗΕ στο οποίο συμφώνησαν και οι συνδαιτυμόνες του, Αναστασιάδης και Ακιντζί, η Τουρκία εξασφάλισε το πάγωμα των εξελίξεων μέχρι τουλάχιστον και τον Μάιο και τη σύνθεση της πενταμερούς διάσκεψης (πέντε συν ΟΗΕ, εξαφανίζοντας την ΕΕ).


1 σχόλιο:

  1. Ειναι ευκαιρια να οργανωσουμε αμεσα αμυντικη ασπιδα με συναψη στρατιωτικων πλεον συμφωνιων με Αιγυπτο και Ισραηλ και ανακυρηξη ΑΟΖ με Κυπεο-Αιγυπτο και σε δευτερη φαση με καταλληλη προετοιμασια 12 ΝΜ.
    Με το πρωτο χτυπημα απο και περα σε πρωτη προτεραιοτητα.
    Αυτονοητα οι εκκρεμοτητες επι των στρατιωτικων θεματων
    πρεπει να θεωρηθουν λημενα χωρις δικαιολογιες και η προετημασια του λαου επιβεβλημενη με συντονισμο του ΓΕΕΘΑ και οπως προβλεπεται.
    Ο προεδρος της Δημοκρατιας ειναι καιρος να αποδειξει τον Πατριωτισμο του με πραξεις και οχι αερολογιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.