2/12/19

Είναι η ισλαμική ταυτότητα συμβατή με τον δυτικό τρόπο ζωής;


Κάθε επίθεση της ισλαμικής τρομοκρατίας στην Ευρώπη επαναφέρει στο τραπέζι το ερώτημα εάν το Ισλάμ είναι συμβατό με τον δυτικό τρόπο ζωής και ως εκ τούτου εάν είναι δυνατή η μαζική ενσωμάτωση των μουσουλμάνων στις δυτικές κοινωνίες. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα με την επίθεση του "μοναχικού λύκου" Ουσμάν Καν, ο οποίος σκότωσε με μαχαίρι δύο νέους επιστήμονες και τραυμάτισε τρεις σε εκδήλωση που οργάνωσε το πανεπιστήμιο του Cambridge για επανένταξη κρατουμένων.
Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι ο 28χρονος δράστης είχε καταδικασθεί το 2012 για ισλαμική τρομοκρατία και είχε αφεθεί ελεύθερος υπό όρους το 2018 και ως πρώην κατάδικος συμμετείχε στην εκδήλωση. Το γεγονός ότι την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος δείχνει ότι παρότι είχε ζητήσει να "αποριζοσπαστικοποιηθεί" όταν βρισκόταν στη φυλακή, διατήρησε σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, έστω κι αν έδρασε μόνος του.
Η στράτευση στην ισλαμική τρομοκρατία νέων μουσουλμάνων που έχουν μεγαλώσει στη Δύση αποδίδεται από αριστερούς και φιλελεύθερους στον κοινωνικό αποκλεισμό που συνήθως οι νέοι μουσουλμάνοι υφίστανται. Αναμφίβολα, αυτός ο παράγοντας παίζει ρόλο στην ανάπτυξη του ισλαμικού φονταμενταλισμού, ο οποίος είναι η ακραία εκδοχή του σουνιτικού Ισλάμ και λειτουργεί σαν δεξαμενή στρατολόγησης για την ισλαμική τρομοκρατία. Όποιος, όμως, θεωρεί ότι ο κοινωνικός αποκλεισμός είναι ο αποκλειστικός λόγος που ωθεί μουσουλμάνους στην ισλαμική τρομοκρατία βλέπει μόνο την όψη που ταιριάζει στο ιδεολόγημά του.

Για τη συνέχεια slpress.gr

13 σχόλια:

  1. Τα λαμογια της ΕΕ λουζονται αυτους που υποστηριζαν παντα και εναντιον μας οταν ετιθετο θεμα με τουςτζιχαντιστες Τουρκομογγολους με τις αλλεπαληλες γενοκτονιες που υλοποιησαν και υλοποιουν και τωρα στη Συρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ισλάμ, δεν είναι κυρίως θρησκεία. Είναι πρωταρχικά Νόμος, που εμπεριέχει και στοιχεία θρησκείας. Και είναι ο λόγος πoυ δε μπορούν οι ισλαμικές χώρες να φτάσουν σε εποχή "Διαφωτισμού", παρότι η γνώση που οδήγησε στον ευρωπαικό Διαφωτισμό, δεν είναι πλέον κρυφή.
    Η μεγάλη διαφορά μεταξύ ισλάμ και χριστιανισμού, είναι πως ο χριστιανισμός, επιδέχεται ερμηνείες και στην ερμηνεία των Ευαγγελίων και ακόμα περισσότερα της Ιεράς Παράδοσης (οι Προτεστάντες απέρριψαν πλήρως τις ερμηνείες του Καθολικισμού πέρα από τα Ευαγγέλια). Για παράδειγμα, όπως ακριβώς η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει έτοιμες αποδείξεις για τις θέσεις τις με βάση τα Ευαγγέλια ή την Παράδοση, έτσι και η Καθολική έχει τις δικές της και η καθεμία υποστηρίζει την ορθότητα των δικών της. Επίσης, ο Χριστός είπε "όστις θέλει οπίσω μου ελθείν" και συγχώρησε το ληστή στο σταυρό.
    Το πρόβλημα με το Κοράνι, είναι ότι σε αντίθεση με τα 4 Ευαγγέλια που έχουν γραφεί από 4 διαφορετικούς, πεφωτισμένους Ευαγγελιστές και έχουν επιλεγεί από Οικουμενική Σύνοδο ως τα μόνο αποδεκτά (αφού απορρίφθησαν τα απόκρυφα), δεν πρόκειται για "πεφωτισμένο λόγο ανθρώπου", αλλά για απευθείας και ΑΝΕΠΑΦΟ, λόγο του Θεού. Δηλαδή ο αρχάγγελος Γαβριήλ αυτοπροσώπως, παρουσιάστηκε (σε όνειρο) στο Μωάμεθ και του ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΕ το Κοράνι ως αγγελιαφόρος του Αλλάχ. Εξ ου και οι μουσουλμάνοι θεωρούν τα Ευαγγέλια ως "νοθευμένα" (γιατί 1) δεν υπαγορεύτηκαν απευθείας από το Θεό, 2) επιλέχθηκαν από Σύνοδο ανθρώπων) και το Κοράνι το μόνο αληθινό λόγο του Θεού.
    Ως εκ τούτου, για θέματα που το Κοράνι είναι σαφές, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ η διαφορετική ερμηνεία, γιατί ΔΕ μπορείς να ερμηνεύσεις τα λόγια του ίδιου του Θεού! Είναι σα να έκανε ο Μωυσής ερμηνεία στις 10 εντολές, που του δώθηκαν απευθείας από το Θεό.
    Η ερμηνεία είναι δυνατή μόνο σε σημεία που είναι ασαφή, στα οποία συνήθως επικρατεί "το παράδειγμα του Προφήτη". Δηλαδή, αν είναι γνωστό το τι έκανε ο Μωάμεθ στο συγκεκριμένο θέμα, θεωρείται πως αυτή είναι η απάντηση στην ασάφεια.
    Και το Κοράνι, είναι Νόμος, γιατί καθορίζει τα πάντα: Πώς πρέπει να ντύνεται η γυναίκα, πόσες γυναίκες μπορείς να έχεις (περιέργως οι φεμινίστριες δεν ξεσπούν κατά του ισλάμ), πώς πρέπει να σφάζεις το ζώο για να είναι χαλάλ (τα ζώα υποφέρουν, αλλά οι οργανώσεις ζωώφιλων, περιέργως δε διαμαρτύρονται), πώς και πόσες φορές τη μέρα πρέπει να προσεύχεσαι κλπ και η κάθε αμαρτία δεν είναι απλά αμαρτία, αλλά έχει και συγκεκριμένη ΠΟΙΝΗ, ανάλογα με τη βαρύτητα. Εξ ου και είναι ΝΟΜΟΣ. Δεν είναι "πάω εξομολογούμαι, μου δίνει άφεση ο ιερέας και τελείωσα". Είναι σα να λατρεύεις ένα συγκερασμένο Ποινικό και Αστικό Κώδικα, που όμως στο έδωσε ο Θεός και αν τον παραβιάσεις, υπάρχει συγκεκριμένη ποινή που πρέπει να υποστείς.
    Ο Magdi Allam (https://en.wikipedia.org/wiki/Magdi_Allam) , έχει εξηγήσει στην ιταλική τηλεόραση πολλάκις, πως αυτοί που αποκαλούνται "εξτρεμιστές" μουσουλμάνοι, δεν είναι άνθρωποι που παρερμηνεύουν το Κοράνι. Αντίθετα, είναι αυτοί που εφαρμόζουν κυριολεκτικά το γράμμα του Κορανίου. Και γι αυτό βρίσκουν πάντα ακόλουθους και γι αυτό οι "μετριοπαθείς" μουσουλμάνοι, πάντα υποκύπτουν απέναντι στον "εξτρεμιστή ιμάμη" και για παράδειγμα κανείς μετριοπαθής δε βγαίνει μπροστά να αντισταθεί στις διώξεις χριστιανών σε μουσουλμανικές χώρες. Γιατί όταν ο "εξτρεμιστής" ιμάμης, πάρει το Κοράνι και διαβάσει κυριολεκτικά, τον ατόφιο λόγο του Θεού, ο "μετριοπαθής", δεν τολμάει να αμφισβητήσει τον ιμάμη, σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει στις χριστιανικές χώρες, όπου και ο τελευταίος πολίτης, ακόμα κι αν πολύ πιστός, μπορεί να αμφισβητήσει και τον Πάπα και τον Πατριάρχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με δυο λογια προκειται για μια Δεσποτικη παρανοικη απιστευτη σε συληψη Τυρανια βαρβαρων αιμοσταγων.
      Για τις φεμινιστριες ..αλληλεγγυους..αλληλουια..μπαμπαλουια...και πορτοκαλι σλιπακια..τι να πει κανεις ?? Οτι η παρανοια ειναι πιο βαρυα ??? Αυτο μονο η γατα στα κεραμιδια δεν το βλεπει...και κατι " μαλακια"...σε 22.000 λευγες κατω απ την θαλασσα...
      Επειδη το θεμα ειναι εξοχως για στριμμενα γελια μεχρι δακρυων το αφηνουμε για πιο χαλαρες στιγμες με βαρελοτα.Στις αποκριες πχ....Ενταξει γεννιουνται και μαλακια στις θαλασσες...οπως και σαλουφες.

      Διαγραφή
    2. Εδώ ένα αγγλόφωνο βίντεο από ιμάμη:
      https://www.youtube.com/watch?v=BJyB70hMEFQ

      Οι φεμινίστριες θα είναι οι πρώτες που θα γευτούν το ισλάμ, αν αυτό γίνει πλειοψηφικό.

      Παρεμπιπτόντως, στο ισλάμ, μουσουλμάνος, μπορεί να παντρευτεί χριστιανή ή εβραία. Μουσουλμάνα δε μπορεί να παντρευτεί χριστιανό ή εβραίο. Ο μουσουλμάνος, μπορεί να αποκηρύξει τη σύζυγο και να πάρει διαζύγιο. Η σύζυγος για να πάρει διαζύγιο, πρέπει να δώσει υλικά ανταλλάγματα στο σύζυγο (πρακτικά, να εξαγοράσει την ελευθερία της).

      Θα περίμενε κανείς οι φεμινίστριες σε όλον τον κόσμο να είναι καθημερινά ανεβασμένες στα κάγκελα. Αλλά πουθενά... Μυστήρια πράγματα...

      Διαγραφή
  3. είναι πολύ αστείο πραγματικά να βάλετε κατά της αριστεράς για το θέμα αυτό, την στιγμή που την ίδια θεώρηση έχουν και οι φιλελεύθεροι και η δεξιά, βλέπε Μακρόν, Μέρκελ, Μητσοτάκη κλπ πλην ακρας δεξιάς, προφανώς ο δημιουργός της φωτό είναι οπαδός της λεπενικής δεξιάς και όχι της φιλελεύθερης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η "Δεξιά" που λες δεν είναι Δεξιά, είναι αριστερο-φιλελευθερισμός που είναι μασκαρεμένος σε "Κεντροδεξιά". Η πολιτική ορθότητα δεν είναι δεξιά, είναι αριστερό φρούτο, παράγωγο της Νέας Αριστεράς, την οποία οι αριστερο-φιλελεύθεροι έχουν υιοθετήσει. Και ναι, είναι σαφές ότι ο Μητσοτάκης, όπως και η Μέρκελ, είναι σοσιαλ-φιλελεύθεροι, όχι δεξιοί... Αυτή τη στιγμή στη Δύση η Αριστερά είναι ο στυλοβάτης και ο χρήσιμος ηλίθιος του Ισλάμ.

      Διαγραφή
  4. Εδώ είναι μια τηλεοπτική αντιπαράθεση, δυστυχώς στα ιταλικά, ανάμεσα σε εκπρόσωπο ισλαμικών ενώσεων 3 πόλεων της βόρειας Ιταλίας (με το μούσι) και ενός πρώην βουλευτή και Γερουσιαστή του κόμματος Μπερλουσκόνι (σήμερα υποστηρικτής Μελόνι, αν και εκτός πολιτικής ο ίδιος), πρώην Μασώνου και πρώην...αρχιεπισκόπου καθολικής εκκλησίας βυζαντινού ρυθμού στη Συρία (αυτό που στην Ελλάδα λέγεται Ουνία), που είναι ταυτόχρονα ακαδημαικός ψυχίατρος και εγκληματολόγος (με τα άσπρα μαλλιά) και δυστυχώς για τον εκπρόσωπο των ισλαμικών οργανώσεων, όχι μόνο έχει διαβάσει το Κοράνι, αλλά έχει ζήσει και 7 χρόνια στη Συρία.

    https://youtu.be/lMZOkj_PDHY?t=494

    Ο εκπρόσωπος ισλαμικών οργανώσεων αυτός, ήταν τακτικός θαμώνας εκπομπών, ακριβώς για να δείξει πόσο μοντέρνο, φιλειρηνικό και συμβατό είναι το ισλάμ με το δυτικό πολιτισμό. Δεν είναι τυχαίο πως επέλεξαν αυτόν ως εκπρόσωπο άλλωστε, γιατί είναι Ιταλός και ξέρει πώς να μιλήσει "κατάλληλα" σε ιταλικό κοινό, σε σχέση με κάποιον που ήρθε μετανάστης για παράδειγμα.

    Ο ψυχίατρος τον ρωτάει αν το Κοράνι λέει ή όχι πως η ποινή για την αποστασία είναι ο θάνατος. Ο μουσουλμάνος απαντάει πως "αυτό το ερμηνεύουμε όχι ως αποστασία απλά από το ισλάμ, αλλά ως εσχάτη προδοσία εν καιρώ πολέμου". Δηλαδή, μόνο αν αποστατήσεις εν καιρώ πολέμου, θα σε σκοτώσουμε. Αυτό βέβαια, είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Μόνο μια χώρα εφαρμόζει αυτήν την ερμηνεία, το Μαρόκο από το 2017, γιατί σύμφωνα με τους τοπικούς Ουλέμα και διαβάζοντας τα διδάγματα του Sufyan a Thawri, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ναι μεν η αποστασία διαχρονικά τιμωρούνταν με θάνατο, αλλά αφορούσε περιόδους θρησκευτικών πολέμων, που η αποστασία ήταν ισοδύναμη με ΠΟΛΙΤΙΚΗ προδοσία. Στις υπόλοιπες μουσουλμανικές χώρες αυτή η ερμηνεία δεν έχει γίνει (ακόμα) αποδεκτή. Ξεγλιστράει λοιπόν με αυτόν τον τρόπο, παρουσιάζοντας μια εξαίρεση ως τον κανόνα.

    Τότε λοιπόν, ο καθηγητής Melluzi, συνεχίζει: Κον κε κόζα έ πουνίτα λα μπλασφεμία νελ Κοράνο; (με τι τιμωρείται η βλασφημία στο Κοράνι;). Αφού τον ρωτάει 10 φορές, ο μουσουλμάνος απαντάει: "ίο κουέστο ντιμπάτιτο νον λο ατσέτο" (εγώ αυτή τη συζήτηση δεν τη δέχομαι). Γιατί δε θέλει να παραδεχθεί το προφανές και επεμβαίνει και ο παρουσιαστής και με λέει το αυτονόητο "κον να μόρτε" (με το θάνατο). Που είναι ακριβώς η ποινή που πλήρωσε το Charlie Hebdo στη Γαλλία, για τα "βλάσφημα σκίτσα του Μωάμεθ". Για να καταλάβει κανείς, πως οι εξτρεμιστές μουσουλμάνοι, ΔΕΝ τα βγάζουν από το μυαλό τους αυτά που κάνουν. Είναι οι μετριοπαθείς που κάνουν πως δεν τα βλέπουν ή δε θέλουν και οι ίδιοι να τα παραδεθχούν δημόσια, στην προσπάθειά τους να πείσουν εαυτούς και αλλήλους, για το πόσο ειρηνική είναι η θρησκεία τους, πόσο ίση είναι η γυναίκα κλπ.

    Όταν τους φέρνεις σε αντιπαράθεση με άτομα που ξέρουν ενδελεχώς το ισλάμ, τότε πέφτουν σε αντιφάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν να μιλας στον Αμαζονιο με ινδιανους για μαθηματικσ..κ.Ουρακολουμ.
      Δεν χωραει το τσιπ τιποτε..
      Αυτοι οι διαλογοι γινονται σοβαρα στην Ιταλια ?? Η για πλακα ?? Και χρειαζονται ψυχολογοι και φιλοσοφοι να ...αντιπαρατεθουν ?? Γιατι δηλ. δεν παραδεχεται κανεις οτι μιλαμε για φυλες γκαγκαδων ?? Ολη η πυραμιδα σκεψης και πολιτισμου τους ειναι πρωτογονη.

      Διαγραφή
    2. Βεβαίως γίνονται, τουλάχιστον σε κάποια κανάλια και δε γίνονται καθόλου για πλάκα. Γιατί αν δε γίνουν, ο τηλεθεατής αφήνεται έρμαιο της αριστερής και ισλαμικής προπαγάνδας, όπου όλα είναι ρόδινα και ωραία και απλά καμιά φορά, κάποιος "σχιζοφρενής" μουσουλμάνος κάνει κάτι τρελό, που όμως "δεν έχει καμία σχέση με το ισλάμ".

      Διαγραφή
  5. Ακόμα και τώρα ως φαίνεται εμείς οι μη μουσουλμάνοι δε μπορούμε να κατανοήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει με την θρησκευτική βίαιη ακρότητα που παράγεται από μουσουλμάνους εναντίον άλλων αλλόθρησκων. Πολλά έχουν για αυτό ακουστεί σαν δικαιολογίες κατά καιρούς όπως για παράδειγμα ότι φταίει για αυτή τους την αντίδραση η καταπίεση που υπέστησαν αυτοί στο πρόσφατο ή μακρινό παρελθόν από την χριστιανική δύση. Άλλες φορές πάλι συγχέεται ο φανατικός θρησκευτικός τους επεκτατισμός με πολιτικές ιδεολογίες μεταξύ αριστερά και δεξιάς κ.ά. διάφορα παρόμοια σχετικά. Και τα δύο ωστόσο ως άνω επιχειρήματα που προβάλλονται σαν δικαιολογίες είναι κατά την γνώμη μου εντελώς λάθος.

    Και αυτό αποδεικνύεται διότι ενώ πολλοί χριστιανοί για παράδειγμα βαλκάνιοι Έλληνες και Βούλγαροι και Σέρβοι κ.ά για αιώνες υπήρξαν θύματα του θρησκευτικού ιμπεριαλισμού των μουσουλμάνων ουδέποτε κατόπιν δεν στράφηκαν μαζικά και με ακραίες βίαιες ενέργειες εναντίον αθώων μουσουλμάνων. Επίσης παρομοίως και ακόμα χειρότερα οι δυτικοί ως επικύριαρχοι της κεντρικής Ασίας και Άπω Ανατολής καταπίεσαν μέχρι εξοντώσεως τους εκεί πληθυσμούς που δεν ήταν ούτε χριστιανοί ούτε μουσουλμάνοι. Όπως για παράδειγμα τους πολυπληθείς Ινδούς του Μαχάτμα Γκάντι οι οποίοι παρά την μακραίωνη καταπίεση τους ουδέποτε άσκησαν ακραία βία εναντίον των άλλοτε δυναστών τους. Το ίδιο και με τη Μπούρμα (πχ. Ημέρες στη Μπούρμα βλ. Τζ. Όργουελ) και που ουδέποτε δεν στράφηκαν οι Βιρμανοί και μάλιστα με τόσο ακραία τυφλή βία (όπως οι μουσουλμάνοι στράφηκαν εναντίον δυτικών αθώων ανυπεράσπιστων πολιτών κ.ά.) εναντίον Εγγλέζων.

    Επίσης στη πιο σύγχρονη εποχή οι δυτικοί έκαναν πολέμους στην λεγόμενη Ινδοκίνα όπως πχ στο Βιετνάμ, χωρίς ωστόσο κανένας Βιετναμέζος να μην έχει εφαρμόσει τυφλή ακραία βία εναντίον άλλων αθώων δυτικών πολιτών. Και είναι ακόμα περισσότερες οι περιπτώσεις όπου κάποιοι λαοί που υπέστησαν καταπίεση και βία από δυτικούς και άλλους, δεν αντιγύρισαν εκδικητικά αργότερα εναντίον αθώων καμία τυφλή ακραία βία. Παράδειγμα: Μήπως είδαμε απόγονους από τις Ναγκασάκι & Χιροσίμα για εκδίκηση να σκορπούν τυφλή και ακραία βία; Μήπως είδαμε τα θύματα του Ναζισμού να κτυπούν αδιακρίτως αθώους Γερμανούς;

    Και τέλος μήπως είδαμε τους γενοκτονημένους Άρμένιους ή και Πόντιους να κτυπούν χρόνια αργότερα και μαζικά εναντίον αθώων μουσουλμάνων; Σαφώς ΟΧΙ, και δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να τολμά να υποστηριζει ότι η βία ή η καταπίεση λαών επιφέρει από αυτούς την αντεκδίκηση έναντι άλλων αγέννητων αθώων επειδή μόνο και μόνο κάποιοι πρόγονοι τους στο παρελθόν ήταν οι καταπιεστές ή θύτες.

    Και όμως αυτό συχνά λέγεται ότι το κάνουν οι μουσουλμάνοι λόγω του ότι υπέστησαν πολλά δεινά για αυτό και συμπεριφέρονται έτσι. Αλλά αυτό όπως εξήγησα πιο πάνω είναι εντελώς σαθρό σαν επιχείρημα. Και οι μουσουλμάνοι απλά, οι όσοι ακραίοι από αυτούς δηλαδή, ασκούν ακραία βία διότι απλά είναι βίαιοι και εκδικητικοί και μάλλον εντελώς απαίδευτοι και ψυχικά εντελώς ακαλλιέργητοι.

    Και απομένει η απορία. Γιατι αυτό το κοινωνικό φαινόμενο της ακραίας βίας να ασκείται σχεδόν αποκλειστικά από μουσουλμάνους; Μήπως κατά το γνωστό "δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά στραβά αρμαενίζουμε...", μήπως αν το παραφθείρουμε αυτό με το "δεν είναι στραβή μια θρησκεία, αλλά οι άνθρωποι φτιάχνουν μία στραβή θρησκεία" πλησιάζει πιο πολύ την πραγματικότητα;

    Είναι ο άνθρωπος εν κατακλείδι κατ΄ εικόνα και ομοίωση του θεού, ή μήπως είναι ο θεός κατ΄εικόνα και ομοίωση του ανθρώπου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προσεξτε μην σπασει κανενα καρπουζι. Φυσικα για ολους μιλαμε...αλλα εσεις θελετε χωρια. Ειστε ατομο της αριθμητικης διαιρεσης..των οντων σαν την ραδιενεργεια . Παιρνετε ενα νετρονιο αγκαλια και τρεχετε για διασπσση του ατομου..Αλλωστε για ενα ονομα ζουμε με ...κωδικο αναγνωρισης σαν τις πορτοκαλαδες. Η αριστερα τι σχεση ερωτικη εχει με το Ισλαμ ?? Διοτι το Ισλαμ την κανει ..χαρτοπολεμο οπου ριζωνει.Ποιος την ανεφερε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με τι άλλο θα ασχοληθούν οι ειδήμονες, με το μακελειό της συγχορδίας Κεμάλ και Βενιζέλου η με τα μπαράκια της τραγωδίας της Κύπρου. Καλά που υπάρχουν και οι μπουρκες για μασάμε να λέγαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άλλο νόημα έχει το δεν και άλλο νόημα έχει το δε. Βάλτε και καμιά οξεία. Δεν τα γράφει αυτά ο κατάλληλος ναι το δέχομαι αλλά εσείς που είσαστε στην Ελλάδα μην συνεχίζετε να τα κάνετε μαντάρα όλα. Έλεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.