1/12/19

Transformers more than meets the eye! - Spot: Η αστυνομία της Μασαχουσέτης δοκιμάζει ήδη το ρομπότ - σκύλο


Η Boston Dynamics πέρασε από χίλια μύρια κύματα αλλάζοντας ιδιοκτήτες (από αυτόνομη πέρασε στη Google και από εκεί στη Softbank), αλλά ουδέποτε δεν σταμάτησε να εξελίσσει τα ρομπότ της που βρίσκονται πραγματικά σε άλλο επίπεδο σε σύγκριση με ό,τι έχουμε δει από άλλες εταιρείες.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει το 2018 ότι σκοπεύει να αρχίσει να πουλά τα ρομπότ της από το 2019 και ήδη φάινεται ότι έχει βρει αγοραστή που μπορεί να τα εκμεταλλευτεί σε καθημερινές αποστολές και όχι απλά για λόγους επίδειξης. Ο αγοραστής αυτός είναι η Αστυνομία της Μασαχουσέτης και συγκεκριμένα η ομάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, η οποία επιχειρεί να χρησιμοποιήσει το Spot (ρομπότ - σκύλος) για να ελέγχει με ασφάλεια επικίνδυνες τοποθεσίες και ύποπτες συσκευές ή μηχανισμούς.
Όσοι παρακολουθείτε τα άρθρα μας για τη Boston Dynamics ίσως θυμάστε ότι το Spot διαθέτει έναν μηχανικό βραχίονα που του επιτρέπει να ανοίγει πόρτες μόνο του. Κάτι τέτοιο βλέπουμε στο video που ακολουθεί, με δύο Spot να εξερευνούν έναν ύποπτο χώρο.
Σε περίπτωση που ανησυχείτε για το ενδεχόμενο εξοπλισμού των Spot με κάποιου είδους όπλο, ο επικεφαλής της Boston Dynamics ξεκαθαρίζει ότι ακόμη και να το ήθελε η Αστυνομία της Μασαχουσέτης δεν θα μπορούσε να προβεί σε μια τέτοια προσθήκη, ούτε να επέμβει στο λογισμικό του ρομπότ. Η άδεια χρήσης του Spot απαγορεύει και αποκλείει κάθε είδους χρήση με σκοπό τον εκφοβισμό ή την πρόκληση ζημιάς σε άνθρωπο και σε περίπτωση που επιχειρηθεί κάτι τέτοιο, η Boston Dynamics έχει το δικαίωμα να αδρανοποιήσει ή/και να αποσύρει τα ρομπότ από τον ιδιοκτήτη τους.
Οι εξαγγελίες είναι καλές, η χρήση που επιθυμούν να κάνουν οι αρχές είναι επίσης καλές, αλλά μένει να δούμε στην πράξη τι θα γίνει.

ΠΗΓΗ: techgear.gr

Σημείωση: Σας θυμίζει τίποτα το συγκεκριμένο ρομπότ; Μήπως εικόνες από το διάσημο παιδικό κινούμενων σχεδίων της δεκαετίας του '80, Transformers;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.