6/11/08

Τιμή και δόξα στους χειριστές του Apache που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος

Ελικόπτερο τύπου Apache της Αεροπορίας Στρατού

Εντοπίστηκαν οι σοροί των χειριστών του ελικοπτέρου τ. Apache που κατέπεσε χθες στις 20:15, βορειοδυτικά της Κύμης Ευβοίας, που είχε απογειωθεί στις 19:30 μαζί με ένα άλλο ελικόπτερο του ιδίου τύπου, με καλές καιρικές συνθήκες, για να συμμετέχει σε προγραμματισμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα.
Η απώλεια για την αεροπορία στρατού θεωρείται μεγάλη.
Σε μια περίοδο όπου οι έννοιες πατρίδα και καθήκον, μαζί με άλλες συναφείς έννοιες και αξίες, περνούν σοβαρή κρίση, η πολιτεία και η ελληνική κοινωνία οφείλει την υπέρτατη τιμή στους ήρωες που θυσιάστηκαν εν ώρα καθήκοντος.
Συλληπητήρια στους συγγενείς των νεκρών, στους διοικητές τους και στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Σάββας Καλεντερίδης

Πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις
Εντοπίστηκαν οι σοροί των χειριστών του Apache


Διήμερο στρατιωτικό πένθος κηρύσσεται στις Ένοπλες Δυνάμεις, με απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Ευ.Μεϊμαράκη, για τον τραγικό θάνατο των δύο χειριστών του ελικοπτέρου Apache, που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.
Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε στις οικογένειες των θυμάτων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας: «Το τραγικό ατύχημα που στέρησε την ζωή των δυο αξιωματικών του Στρατού Ξηράς, οι οποίοι έπεσαν στο βωμό της συνεισφοράς στην πατρίδα, μας θλίβει βαθύτατα όλους. Εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη, όπως και όλου του ελληνικού λαού, στις οικογένειες των αδικοχαμένων στρατιωτικών».
Κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού πένθος, οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες στις στρατιωτικές μονάδες, υπηρεσίες και καταστήματα.
Ο υπουργός εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήριά του και τη βαθύτατη θλίψη του προς τις οικογένειες των άτυχων χειριστών για την απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων.
Tη βαθιά λύπη της κυβέρνησης για τους δύο αξιωματικούς εξέφρασε και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ.Αντώναρος. «Εκφράζουμε τη συμπαράστασή και τα συλλυπητήρια προς τους οικείους των άτυχων αξιωματικών μας» είπε.
Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εθνικής Άμυνας, Βάσω Παπανδρέου, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις, για το θάνατο των δυο αξιωματικών χειριστών του ελικοπτέρου Apache:
Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εθνικής Aμυνας, Βάσω Παπανδρέου εξέφρασε βαθιά θλίψη για τον θάνατο των δύο χειριστών, αλλά και ανησυχία για τα μεγάλα προβλήματα στην Αεροπορία Στρατού.
Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται απο Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.
Τα πτώματα των δύο άτυχων χειριστών βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης απανθρακωμένα και δεμένα με τις ζώνες ασφαλείας στις θέσεις τους. Το στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Apache κατέπεσε στην περιοχή της Κύμης στην Εύβοια, την Τετάρτη.
Νεκροί είναιο ταγματάρχης Δημήτρης Σκούρας, 36 ετών, και ο λοχαγός Αθανάσιος Κακαμπάκος 33 ετών.
Τα συντρίμμια του στρατιωτικού ελικοπτέρου εντοπίσθηκαν σε χαράδρα 300 μέτρων στην περιοχή του Μοναστηριού του Σωτήρος, ωστόσο η προσέγγιση από τους διασώστες ήταν δύσκολη λόγω των συνεχών εκρήξεων που σημειώνονταν εώς νωρίς το πρωί της Πέμπτης.
Το Apache συμμετείχε σε νυχτερινή άσκηση και ήταν οπλισμένο και γεμμάτο καύσιμα, καθώς μόλις είχε σηκωθεί από τη βάση της Τανάγρας.
Το ελικόπτερο κατέπεσε κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Στην επιχείρηση εντοπισμού των δύο χειριστών συμμετείχαν στρατιώτες, αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς και δύο ελικόπτερα τύπου super puma.
Το ελικόπτερο τύπου Apache της Αεροπορίας Στρατού με διμελές πλήρωμα συνετρίβη στις 8:15 το βράδυ της Τετάρτης βορειοδυτικά της Κύμης στην Εύβοια, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, ενώ συμμετείχε σε άσκηση μαζί με ένα ακόμη ελικόπτερο του ίδιου τύπου.
Τα δύο ελικόπτερα AH 64-A είχαν απογειωθεί στις 19:30 με καλές καιρικές συνθήκες σε προγραμματισμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα. Τα ελικόπτερα είχαν μετασταθμεύσει από το Στεφανοβίκειο στην Τανάγρα προκειμένου να εκτελέσουν επιχείρηση αξιολόγησης πυροβολαρχίας Hawk.

Newsroom ΔΟΛ

10 σχόλια:

  1. Τιμή και δόξα σε όλους τους στρατιώτες της πατρίδας που έπεσαν σε καιρό «ειρήνης». Τιμή και δόξα σε όλους τους στρατιώτες που εκπαιδεύονται καθημερινά σε ρεαλιστικές συνθήκες χωρίς καμιά υστεροβουλία. Γιατί πρώτοι αυτοί περισσότερο απο εμάς τους υπόλοιπους, αισθάνθηκαν ότι η πατρίδα έχει την ανάγκη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tη στιγμή που κάποιοι ξεπουλάνε με αθλιότητες τύπου Βατοπεδίου την ελληνική γή, της γη της Ελλάδας που για να απελευθερωθεί ποτίστηκε με το αίμα των πατεράδων και των παππούδων μας, η θυσία των παιδιώ αυτών έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία.
    Ο ελληνικός λαός, στις επόμενες εκλογές, να τιμωρήσει όλους εκείνους που προδίδουν την εμπιστοσύνη και την ψήφο του λαού.
    Εκτός από κόμματα να τιμωρήσει πρόσωπα μέσα στα κόμματα, για να καταλάβουν οι ανέντιμοι πολιτικοί ότι ο λαός δεν τρώει χόρτο, όπως νομίζουν μερικοί (όπως ο κ. ++++++) που τολμούν να βγαίνουν στις τηλεοράσεις και να μας περνούν για βλάκες με τις ανόητες δικαιολογίες που προβάλλουν για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.
    Αυτό είναι η καλύτερη τιμή για τους ήρωες αξιωματικούς που έπεσαν κάνοντας το καθήκον τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αιωνία η Μνήμη τους!
    Συλλυπητήρια στους οικείους τους, με την ευχή να σηκώσουν το βάρος της απώλειας των αγαπημένων τους.
    Ομηρος Φωτιάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς είναι η μοίρα αυτού του τόπου να ποτίζεται από το αίμα των ηρώων του! Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τους σκεπάσει κι ας είναι πάντα άνοιξη στη γη που θα έχει την τιμή να τους φιλοξενήσει! Οι ήρωες δεν πεθαίνουν!
    Κωστας.
    Υ.Γ.
    Η καρδιά μου πονάει,όταν σκέφτομαι τους ανθρώπους τους που μένουν πίσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τιμή και Δόξα στους νεκρούς μας.

    Είθε η Ιστορία και...οι νεοέλληνες να δικαιώσουν την θυσία τους, θυσία εν καιρώ πολέμου και όχι ειρήνης.

    Συλληπητήρια στις δύο οικογένειες.

    ΙΣΑΔΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αιωνία η μνημη των αξιωματικών και ας αναλλάβει η "ηγεσία" πια το ρολο και τις ευθύνες της της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αιωνία σας η μνήμη Δημήτρη και Θανάση...
    Κουράγιο και δύναμη σε αυτούς που έμειναν πίσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τιμημέμοι στρατιώτες,παιδιά, της Ελλάδος παιδιά, καλό Παράδεισο να έχετε . Κουράγιο σ’ αυτούς
    που έμειναν πίσω. Η Παναγιά μαζί
    σας.

    Θανάσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα συλλυπητηρια μου στις οικογενειες.Κουραγιο!!!Ο Κ.Κακαμπακος ητανε Λοχαγος μου το 2005,τον γνωριζα προσωπκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.