23/5/10

Ο «Γκάντι» της 'Αγκυρας, στο πολιτικό προσκήνιο

Νέος ηγέτης στο «Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα» της ΤουρκίαςΟ Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είναι ο νέος ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης του « Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος», όπως προέκυψε ύστερα από την εσωκομματική εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου, όπου από τα 1.197 μέλη του κόμματος CHP, τον ψήφισαν τα 1.189.

Ο Κιλιτσντάρολγλου θα είναι ο αντίπαλος του υποψηφίου του κυβερνώντος κόμματος ΑΚ. Είναι 62 χρόνων, πρώην γραφειοκράτης και πρώτα θέματα στην πολιτική του ατζέντα είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας και των κρουσμάτων της αισχροκέδρειας και της αδιαφάνειας. " Σε ληστεύουν και χτίζουν βίλες με πισίνες για αυτούς και γίνονται όλο και πλουσιότεροι ενώ ισχυρίζονται ότι βοηθούν τους φτωχούς" δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου απευθυνόμενος στους οπαδούς του κόμματος του και στο σύνθημα " Ο Κεμάλ πρωθυπουργός".

Ο Κιλιτσντάρογλου έχει ασκήσει πιέσεις για την παραίτηση στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, κατηγορώντας τους για διαφθορά, ενώ είναι γνωστός και με το "παρατσούκλι" "Γκάντι" λόγω της ομοιότητας του με τον ιστορικό ηγέτη της Ινδίας.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι το Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα είχε πέσει χαμηλά ποσοστά, στις δημοσκοπήσεις, μετά το σεξουαλικό σκάνδαλο, στο οποίο είχε εμπλακεί ο πρώην ηγέτης του, Ντενίζ Μπαϊκάλ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

3 σχόλια:

  1. Η οικονομική άνθηση της Τουρκίας οφείλεται στους δεκάδες εκατομμύρια εργαζόμενους της που πληρώνονται 200-300 ευρώ το μήνα. Αυτή είναι η παραγωγική βάση της Τουρκίας και εκεί στηρίζονται οι χιλιάδες ξένες επιχειρήσεις που εγκαθίστανται.
    Αν ο κύριος Κιλιτσντάρογλου παέι και τους ξυπνάει λέγοντας ότι τους ληστεύουν τότε δύο τινά συμβαίνουν:
    είναι υποκριτής και τα λέει για τους ψήφους ή τα λέει και τα εννοεί οπότε θα τον πολεμήσουν επιχειρηματίες και στρατός (που και αυτός επιχειρεί).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή παρακολουθώ από κοντά τα γεγονότα αυτά θα έλεγα ότι το μοναδικό σημείο που μοιάζει αυτός με τον Ghandi είναι το μουστάκι του.
    Πέρα αυτού δεν υπάρχουν ομοιότητες.

    Είναι χειρότερος πρόεδρος θα έλεγα και από τον προηγούμενο τον Deniz Baykal που έφυγε μετά από το σκάνδαλο με το ροζ βίντεο.
    Για να έρθουν στην εξουσία πρέπει να σταματήσουν να λένε ότι διαλύεται η δημοκρατία, το κεμαλικό καθεστώς αλλά πρέπει να στραφούν και να βρουν λύσεις στα πραγματικά καθημερινά προβλήματα της χώρας τους.

    Αϊκούτ Καδήρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παντου η ιδια χιλιοειπωμενη συνταγη των απανταχου πολιτικαντηδων που το δολωμα τους ειναι η παταξη της διαφθορας,η επανιδρυση του κρατους,η επαναδιανομη του πλουτου και ολες αυτες οι μαλακιες που τις καταπινουν αμασητες οι χοντρομαλ... λαοι και ακομα δεν μπουκωσαν απο το αιωνιο παραμυθι.Για το μονο που δεν εχουν ακομα δεσμευτει ειναι οτι δεν θα επιτρεψουν ο ηλιος να σταματησει να βγαινει απο την ανατολη και οτι θα πολεμησουν γι'αυτο.Βεβαια στην τουρκια πιστευω οτι ειναι λιγο πιο σοβαροι γιατι εκει εχουν κρεμασει και πρωθυπουργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.