10/2/11

Εγκαταλείπουν οι Γεωργιανοί μετανάστες την Ελλάδα

Θανάσης Αυγερινός
Λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, τα τελευταία 2-3 χρόνια, την εγκατέλειψαν περίπου 50-60.000 λαθρομετανάστες από τη Γεωργία, σύμφωνα με εκπρόσωπο της γεωργιανής κοινότητας στην Αθήνα, δηλώσεις του οποίου επικαλείται η γεωργιανή εφημερίδα «Ρεζονάνσι».


«Έχασαν τη δουλειά τους πάρα πολλοί άνδρες. Όσοι απ’ αυτούς είχαν έγγραφα για να μεταβούν σε άλλες χώρες της ΕΕ, πήγαν σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Όποιοι δεν είχαν παρόμοια δυνατότητα, επέστρεψαν στη Γεωργία και ο αριθμός τους αγγίζει τις 60.000. Σε δύσκολη θέση βρίσκονται και οι γυναίκες από τη Γεωργία, αλλά σε αντίθεση με τους άνδρες, τους είναι ευκολότερο να βρουν δουλειά στην Ελλάδα», ανέφερε ο συνομιλητής της εφημερίδας.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.ellada-russia.gr

9 σχόλια:

  1. οι Γεωργιανοί είναι ορθόδοξοι, και σε ανθρώπινο επίπεδο, παρα τα "κουσούρια" τους (δέστε την πολιτική που κράτησαν απέναντι στη Ρωσία, με αποτέλεσμα να χάσουν το 1/3 της χώρας τους,αλλά αυτό αφορά τους ίδιους) σε ανθρώπινο επίπεδο είναι κατα τη γνώμη μου καλύτεροι απο τους Αλβανούς και απ'ολους τους ξένους που ήρθαν στην Ελλάδα.
    Φεύγουν οι άνθρωποι που ήρθαν (παράνομα) αλλά να δουλέψουν.Σιδεράδες μπετατζίδες.Μένει η ΜΑΦΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ.

    ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ:
    Θα μπορούσε(υπο διαφορετικές κυβερνήσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Γεωργία) να κατασκευαστεί μια Ελληνική αεροπορική στρατιωτική βάση στη Γεωργία, και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να είμαστε σε θέση να καλύψουμε όλη την ανατολική Τουρκία.Σκεφτείτε το στρατηγικό πλεονέκτημα που θα αποκτούσε η Ελλάδα, αν βρισκόταν στρατιωτικά κοντά σε αυτο που λέγεται Κουρδιστάν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. προς 10:07 π.μ.
    Δεν διαφέρουν και σε πολύ από τους αλβανούς,ίσος το μονο θετικό που έχουν είναι ότι ακολουθούν την ορθοδοξία . Αλλα και οι σκοπιανοί ορθόδοξοι είναι και δημιουργούν όλα αυτά τα προβλήματα.
    Υπάρχει και η αρμενία που έχουμε πολύ καλύτερες σχέσης , η γεωργία είναι πολύ κοντά στην τουρκια σε θέμα συνφερόντων λόγο της αντιπαράθεσης με την ρωσία. Eπίσης δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι οι γεωργιανοί προχώρησαν σε εθνοκάθαρση κατά των ελληνικον πληθυσμών της περιοχής πρώτο πόλεμο στην απγαζια το 1992 ,οι λίγο μεγαλύτεροι θα θυμούνται την επιχείρηση που οργάνωσε η τότε ελληνική κυβερνήσει για να διάσωση τους έλληνες της περιοχής ,είχα την τύχη μέσα από την δουλειά μου να γνωρίσω έλληνες προσφυγες από την απγαζια.
    Λοιπόν στο καλο να πάνε μακάρι να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 10 Φεβρουαρίου 2011 12:59 μ.μ.
    Έχεις δίκαιο για την Απχαζία, αλλά σε συγκριση (και έχω δουλέψει και με Γεωργιανούς και με Αλβανούς) με τους Αλβανούς είναι καλύτεροι. Δεν πρέπει να παραβλέπουμε την συνεργασία των Αλβανών για 500 χρόνια με τους Τούρκους και ύστερα με τους Ναζί. Οι Αλβανοί δεν έχουν μπέσα.Οι Γεωργιανοί δεν μιλάνε ούτε για Τσαμουριά ούτε αμφισβήτησαν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας ποτέ.
    ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ πως θα έπρεπε να συνεκτιμηθούν οι δεσμοί τόσο των Γεωργιανών όσο και των Αρμενίων με τον Ελληνισμό σε όλο το βάθος της μακραίωνης ιστορίας μας, και να ακολουθηθεί πολιτική στρατιωτικής συνεργασίας με τις χώρες αυτές, απο την οποία έχουμε ως Ελληνες να κερδίσουμε πολλά. Εξ'άλλου το τόνισα "υπο διαφορετικές πολιτικές ηγεσίες των δύο χωρών θα μπορούσε να είναι εφικτή μια τέτοια συνεργασία".
    υγ Οι Αλβανοί δεν φεύγουν με τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ερώτημα είναι πόσοι ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ λαθρομετανάστες έχουν φύγει από την χώρα μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το οτί είναι ορθόδοξοι τι σημασία έχει ? και εγώ έχω δουλέψει με γεωργιανούς και τους βάζω στην ίδια κατηγορία με τους αλβανούς.καμία προσπάθεια αφομοίωσης,ίδια χούγια,ας μην τα αναφέρω αν και δεν κάκουν καλό οι γενικότητες.Ο γεωργιανός δεν αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα γιατι πολύ απλά δεν έχει κανένα συμφέρον αν το κάνει.Ας μην ξεχνάτε παρακαλώ τους δωρεάν οικισμούς που χτίσαν για ομογενείς από γεωργία κυρίως,το οτί σε πολλές περιπτώσεις είχαν δωρεάν παροχή ρεύματος και νερού καθώς και εντελός άτοκα δάνεια λόγο "επαναπατρισμού".στο καλό λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ 10:07 π.μ. + 12:59 μ.μ.

    Συγγνώμη, ρε παιδιά, αλλά σοβαρολογείτε ότι η θρησκεία παίζει κάποιον ρόλο στο αν μία εθνότητα μεταναστών είναι καλύτερη από μιαν άλλη; Και οι Γεωργιανοί, όπως σωστά παρατηρήθηκε, καλά κουμάσια είναι. Δεν φτάνουν βέβαια με τίποτε τους Αλβανούς στην εγκληματικότητα, αλλά δεν απέχουν και πολύ.

    Μην ξεχνάτε πως και ο αρχιεγκληματίας, ο Στάλιν, Γεωργιανός ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν πα να ναναι και Βουδιστές;

    ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ώρα καλή στην πρύμνη τους κι αέρα στα πανιά τους. Στα τσακίδια.
    Δήμο Τσέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.