18/2/11

Αλβανοί Σκοπίων: Οι Σλάβοι κλέβουν και ‘μακεδονοποιούν’ προσωπικότητες


«Οι Αλβανοί εκπαιδευτικοί που διδάσκουν την ‘Ηθική’ στην έκτη Δημοτικού των σχολείων της πΓΔΜ, διαμαρτύρονται για το περιεχόμενο αυτού του βιβλίου, γιατί διδάσκονται στα παιδιά μόνον ισχυρισμούς των σλαβικών προσωπικοτήτων και δεν αναφέρονται καθόλου τα  επιφανή πρόσωπα του αλβανικού στοιχείου, εκτός από την Μητέρα Τερέζα», αναφέρει σε άρθρο της η αλβανική εφημερίδα των Σκοπίων ‘Λάιμ’.
Στο συγκεκριμένο βιβλίο ηθικής ο συγγραφέας Κιρίλ Τέμκοφ, εξηγεί ότι ο βίος του Αγίου Κλήμεντος της Αχρίδας αποτελεί παράδειγμα ηθικής για τους εκπαιδευτικούς  μας.
«Στο περιεχόμενο του βιβλίου μια μόνον φορά αναφέρεται το όνομα της Μητέρας Τερέζας, η οποία αναγνωρίζεται ως μια ηθική προσωπικότητα, η πλέον γνωστή στην σύγχρονη εποχή.  Ενώ είναι γεμάτο με  παραδείγματα για τους  Πίτου Γκουλ,  Γκότσε Ντέλτσεφ και του Αγίου Κλήμεντος κλπ.», τονίζει ο Ιμέρ Ισμαήλι καθηγητής Πανεπιστημίου.
«Όσον αφορά, μάλιστα, για  την Μητέρα Τερέζα αποκρύβουν ότι ήταν Αλβανή, και γράφουν ότι σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή, γεννήθηκε στα Σκόπια.
»Αυτό αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, ότι το σλαβικό στοιχείο, έχοντας έλλειψη  δικού του ιστορικού υποβάθρου,  δεν διστάζει να κλέψει και να ‘μακεδονοποιήσει’ προσωπικότητες» θα τονίσει ο Αλβανός πανεπιστημιακός.
«Και αυτό είναι ένα γεγονός το οποίο πραγματοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης. Είναι φρικτό να κλέβουν  και να ‘μακεδονοποιούν’  προσωπικότητες που δεν τους ανήκουν», επισημαίνει ο Ισμαήλι.
--
Τίτλος: «“Morali i Klimentit” u shitet nxënësve shqiptarë
Δημοσίευση: lajm  -maqedoni,17.2.2011

12 σχόλια:

  1. << Παλιά μου τέχνη κόσκινο >>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι κάτοικοι των Σκοπίων είναι εκσλαβισμένοι Έλληνες. Αυτό λένε ουσιαστικά και οι ίδιοι.

    Η Ελλάδα πρέπει να τους Ελληνοποιήσει, χορηγώντας υπηκοότητα σε όποιον Ορθόδοξο κάτοικο των Σκοπίων θέλει να γίνει Έλληνας.

    Αν το κάνουμε αυτό, σε μερικά χρόνια, τα Σκόπια θα γίνουν τμήμα της Ελλάδας.

    Αυτό είναι η ΜΟΝΗ λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. eee ama einai mono prosopikotites kai oxi edafi kala pame!!!!!!!!!



    iron

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. plaka ekana sto 1.23 gia na mim kleme me auta pou akoume

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς East.
    Οι Σλαβοι κατοικοι των Σκοπιων ειναι 100% Βουλγαροι, εκτος απο μια μειονοτητα (δεν γνωριζω αν ειναι μικρη ή μεγαλη), πραγματικων εκσλαβισμενων Ελληνων.
    Η γλωσσα που χρησιμοποιουν ειναι 90% ταυτοσημη με τα Βουλγαρικα.
    Εχω φιλο μου Ελληνα που γεννηθηκε στα Σκοπια κι εχει κανει ηδη αιτηση αποδοσης Ελληνικης υπηκοοτητας. Μιλαει τελεια Ελληνικα, γιατι οπως μου εξηγησε, απο τη γιαγια του μιλαγαν ολοι Ελληνικα μεσα στο σπιτι.
    Οσο για τους Αλβανους των Σκοπιων (που ειναι και οι μοναδικοι πραγματικα θρησκευομενοι μουσουλμανοι απο ολους τους αλλους που κατοικουν Αλβανια-Κοσοβο), το ονειρο τους ειναι να αποσχιστουν και να ενωθουν με τη "Μεγαλη Αλβανια".
    Ειναι δε μαζι με τους Κοσοβαρους, οι μεγαλυτεροι μισελληνες.
    Τελειωνοντας να σημειωσω οτι κατα την ταπεινη μου γνωμη δεν ειναι τυχαιο το γεγονος της τριτοκοσμικης καταστασης σε οσες χωρες κυριαρχει το μουσουλμανικο στοιχειο. Η συγκεκριμενη θρησκεια ιδιως οπως αυτη εφαρμοζεται στις φονταμενταλιστικες χωρες (με νομους περι σαριας, μπουρκες κλπ.), ειναι απο τη φυση της τριτοκοσμικη. Κανενα περιθωριο δεν αφηνει στους οπαδους της για ηπια ενταξη στο υπολοιπο κοινωνικο συνολο μιας χωρας Δυτικου τυπου.
    Για αυτο το λογο τα εχουν βρει σκουρα ολες οι χωρες (Γαλλια, Βρεταννια) που υπερασπιστηκαν τοσο σθεναρα το πολυπολιτισμικο μοντελο, με την προσπαθεια αφομοιωσης μουσουλμανικου στοιχειου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. East που εισαι ρε; Καιρο ειχα να διαβασω ρωσολαγνα και παπαδολαγνα σχολια! Αντε και καλο κραξιμο.

    Anti-East

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Οι Σλαβοι κατοικοι των Σκοπιων ειναι 100% Βουλγαροι. Η γλωσσα που χρησιμοποιουν ειναι 90% ταυτοσημη με τα Βουλγαρικα"

    Οι Αρβανίτες-Βλάχοι-Τουρκόφωνοι Ορθόδοξοι είναι Έλληνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Οι Σλαβοι κατοικοι των Σκοπιων ειναι 100% Βουλγαροι"


    Οι Βούλγαροι όμως τι είναι;;;
    Οι Σκοπιανοί μιλάνε βουλγάρικα,
    αλλά τα σημερινά βουλγάρικα στην πραγματικότητα είναι ΣΛΑΒΙΚΑ.
    Ας τα να πάνε...

    Η Βουλγαρία,μην ξεχνούμε, είναι ένα έθνος,ολίγον τι κατασκευασμένο,σαν τους Τούρκους,που το έφτιαξαν για να εξυπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες(η βασική, δηλαδή, "διαίρει και βασίλευε" από τις Μεγ.Δυνάμεις,μη μείνει χώρος για τον Έλληνα να κυριαρχήσει στον ενιαίο χώρο Βαλκάνια-Μικρά Ασία και προκύψει κανένα Βυζάντιο και μετά τρέχουν και δεν προλαβαίνουν οι δυτικοί κι όλο τους το συνάφι.)

    Μη χαρίζεις λοιπόν,στη Βουλγαρία κάτι που δεν της ανήκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ένας σημαντικός αριθμός Ελλήνων που κατέφυγαν στα Σκόπια είναι οι λεγόμενοι φυγάδες,πρόκειτε για ανθρώπους που συνεργάστηκαν με τις Βουλγαρικές κατοχικές δυνάμεις,οι περισότεροι δεν εκδιώχθηκαν αλλά έφυγαν υπό το φόβο αντιποίνων λόγω της συμπεριφοράς τους κατά τη διάρκεια της κατοχής,οι περιουσίες που διεκδικούν είναι ακίνητα που τα περισότερα ήρθαν στην κατοχή τους μετά απο προσφορά υπηρεσιών προς τις δυνάμεις κατοχής,εγώ αυτά γνωρίζω.

    Οι άνθρωποι αυτοί προκάλεσαν στο παρελθόν μεγάλο κακό στον Ελληνισμό,τώρα έρχοντε για δεύτερη φορά να στραφούν εναντίον της Πατρίδας μας ζητώντας και αποζημειώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Οι άνθρωποι αυτοί προκάλεσαν στο παρελθόν μεγάλο κακό στον Ελληνισμό,τώρα έρχοντε για δεύτερη φορά να στραφούν εναντίον της Πατρίδας μας ζητώντας και αποζημειώσεις."

    Αυτοί δεν θέλουν να γίνουν Έλληνες.

    "Η Βουλγαρία,μην ξεχνούμε, είναι ένα έθνος,ολίγον τι κατασκευασμένο,σαν τους Τούρκους,που το έφτιαξαν για να εξυπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες"

    Πολύ σωστά. Οι Βούλγαροι ήταν Τούρκικος λαός της Κεντρικής Ασίας. Ένα μέρος από αυτoύς ήρθαν στα Βαλκάνια, και αφομοιώθηκαν. Οι Βούλγαροι δεν είναι Τούρκοι. Ούτε όμως Σλάβοι είναι. Σχεδόν κανείς δεν ανήκει στο "ξανθό γένος". Αντίθετα, έχουν ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΑ χαρακτηριστικά. Οι "Βούλγαροι" είναι εκσλαβισμένα Θρακικά φύλα, και τεχνητά κατασκευασμένο έθνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το ότι οι σκοπιανοί κλέβουν (και αγίους στην προκειμένη), δεν είναι νέο !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εδώ ξύνουν τις Ελληνικές επιγραφές από βυζαντινές τοιχογραφίες και τις βανδαλίζουν επικαλύπτοντάς τες με Κυριλλική (Σλαβικη) γραφή, εδώ και 2 δεκαετίες (για να "αποδειξουν" ότι υπήρχαν εκεί πολύ πιο πριν), όπως είχε αποκαλύψει σε συνεντεύξεις και εκπομπες ο Χαϊτίδης, τότε βουλευτης Σερρών. Είναι βάρβαροι στον τρόπο και στο πνεύμα αλλά παίζουν με προσήλωση το ενορχηστρωμένο από τις ΗΠΑ παιχνίδι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.