11/2/11

Η μνήμη αντιστέκεται. Κρατάτε αδέλφια!

Christian victims of Ottoman genocide

President Obama had promised to support the demand for a congressional resolution on the Armenian genocide (“Round two,” Geopolitics, Feb. 7). I have great empathy for the Armenians and the genocide they suffered in Asia Minor by the Ottoman Turks.

However, I feel strongly that reference to the genocide should also acknowledge the murder of many Christians, which numbered approximately 1.8 million Armenians, 1.7 million Greeks and 750,000 Syrians. These estimates were given at the 75th anniversary of the destruction of Smyrna in Washington, on Sunday, Sept. 7, 1997, an event I attended.
In 1918, then-U.S. Ambassador to Turkey Henry Morgenthau wrote: “The Armenians are not the only subject people in Turkey which have suffered from this policy of making Turkey exclusively the country of the Turks. The story which I have told about the Armenians I could also tell with certain modifications about the Greeks and the Syrians. Indeed, the Greeks were the first victims of this nationalizing idea.”
As long as America’s president - from whichever political party - refuses to recognize the vast slaughter of Christians in Asia Minor, nothing will ever be done. As of today, not only have the Turks refused to apologize for the carnage they perpetrated, they haven’t even acknowledged that it happened.
STELLA L. JATRAS
Camp Hill, Pa.
© Copyright 2011 The Washington Times, LLC. Click here for reprint permission.

15 σχόλια:

  1. "However, I feel strongly that reference to the genocide should also acknowledge the murder of many Christians, which numbered approximately 1.8 million Armenians, 1.7 million Greeks and 750,000 Syrians. These estimates were given at the 75th anniversary of the destruction of Smyrna in Washington, on Sunday, Sept. 7, 1997, an event I attended."

    1700000 Ελληνες εξοντώθηκαν!!!, τα δικά μας τα σαϊνια πως κατέληξαν στις 343000;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρακαλώ να στείλετε ενα αντιγραφο στον κ. Βερέμη και στην παρέα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπα; Που ήσαν τόσα χρόνια τα λαμόγια της Ουάσινκτον Τάϊμς;
    Που ξαφνικά θυμηθήκανε τις γενοκτονίες του Ελληνισμού και άλλων Χριστιανικών πληθυσμών από τους Τουρκαλάδες;
    Ξαφνικά*, και μετά το μπινελίκωμα του Νταβός.

    *Για τους αδαείς πως πέφτει το «σύρμα» στα εβραιοκύματα


    Ο τα πάντα παρατηρών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το μεγαλείο του Ισλάμ. Αυτό θα γίνεται σε μερικά χρόνια και στην Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελπίζω να αναγνωριστεί επιτέλους από τις ΗΠΑ η γενεοκτονία των χριστιανών της Μικράς Ασίας (Έλληνες, Αρμένιοι κ Ασσύριοι). Όμως δεν τρέφω διόλου εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του -τουλάχιστον- αινιγματικού προέδρου Ομπάμπα. Τα λάθη του έρχονται να συσσωρευθούν στα εγκληματικά σφάλματα του πρώη προέδρου Μπους. Η γραφειοκρατία στις ΗΠΑ είναι ακόμα ισχυρή κ έχει δυνατή φωνή. Δεν ξέρω όμως έαν κατάφερε -εις βάρος των αμερικανικών συμφερόντων- να την κάνει να σιγήσει ο (κατ'ορισμένους κρυπτομουσουλμάνος) Μπαράκ. Ας δουμε τι θα γινει με την Αιγυπτο, την μεγαλη πρόκληση που έχει κληθεί να διαχειρισθεί ο Ομπάμα. Απλά εύχομαι στο μέλλον ζητήματα ανθρωπιστικού δικαίου -όπως η γενεοκτονία των πανάρχαιων κατοίκων της Μικράς Ασίας από επήλυδες που συνεχίζουν να εγκληματούν σε Κύπρο, Θράκη, Κουρδιστάν κ αλλού- να εγγράφονται στην ημερήσια διάταξη των ''μεγάλων δυνάμεων''. Γιατί οι Τουρκοι δεν είναι λαός άξιος να κατοικεί σε τόπους όπου μεγαλούργησαν λαοί που τώρα το μόνο που θυμίζει την ύπαρξή τους είναι οι σκελετοί που ξεθάβει ο χρόνος. Σπύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας γεμίσουμε όλοι τό διαδίκτυο μέ σελίδες πού αφορούν τή γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

    Γενοκτονία Ελλήνων

    BEFORE THE SILENCE

    Kαί νά μήν ξεχνούμε ότι όλα άρχισαν μέ τήν ανεξέλεγκτη μετανάστευση μουσουλμάνων Σελτζούκων οι οποίοι σταδιακά έγιναν εισβολείς, κατακτητές καί κατέληξαν σέ γενοκτόνοι των μή μουσουλμάνων. Τό άθλιο πολιτικό-δημοσιογραφικό-αριστερό σύστημα παίζει μέ τη φωτιά καί τό μέλλον των παιδιών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Morgenthau was born into a prominent German Jewish family in New York City, the son of Henry Morgenthau Sr., a real estate mogul and diplomat, and Josephine Sykes. He had three sisters. He attended what is now The Dwight School, then studied architecture and agriculture at Cornell University.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Henry_Morgenthau,_Jr.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Καποιοι" αργησαν αλλα μαλλον αρχισαν να καταλβανουν ποσο "ανεκτικοι" ειναι οι Τουρκοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Ανώνυμος 11 Φεβρουαρίου 2011 4:48 μ.μ.

    Ρε φίλε 343000 είναι οι Ελληνοπόντιοι νεκροί, κανείς δεν είπε ότι είναι οι συνολικοί Έλληνες (Θρακιώτες, Μικρασιάτες των Παραλίων, Μικρασιάτες της ενδοχώρας, Πόντιοι) νεκροί.Στους 1.7 εκ νεκρούς Έλληνες συμπεριλαμβάνονται και οι 343000...Διαβάζουμε λίγο ιστορία...Δεν πετάμε την κάθε παπαριά που σκεφτόμαστε...Λίγο έλεος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 12 Φεβρουαρίου 2011 11:52 π.μ.

    Το δικό μου λάθος το αναγνωρίζω ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΕΛΑΒΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ,έσφαλλα και δεν με πειράζει ο τρόπος που απαντάς .ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΕΊΤΕ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ, κ.ΙΣΤΟΡΙΚΕ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΣΚΟΠΟ. ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΧΩΡΙΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΜΟΝΟΙ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΧΩΡΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ.ΠΕΣ ΜΟΥ ΕΣΥ κ.ΙΣΤΟΡΙΚΕ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΌ;

    1700000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ -343000=1357000ΑΝΘΡΩΠΟΙ.κ.ΙΣΤΟΡΙΚΕ ΤΙ ΑΠΈΓΙΝΑΝ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΕΔΙΩΞΑΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ ΣΧΕΔΟΝ;; ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΣΕ ΡΩΤΑΩ; ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΕΙΧΑΜΕ 343000 ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ, ΕΞΗΓΗΣΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ;;; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ;; ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕ ΜΙΛΑΕΙ;;;; ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ κ.ΙΣΤΟΡΙΚΕ . ΑΝ ΕΓΩ ΛΕΩ ΠΑΠΑΡΙΕΣ, ΠΕΣ ΕΣΥ ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΣΟΥ!!!
    ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ -ΜΗΠΩΣ ΟΙ 343000 ΘΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ; ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ; ΑΝ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΤΟΥ '22 ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ; ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΥΡΙΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕ;; ΔΙΑΦΩΤΙΣΕ ΜΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ " ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ.. ΔΕΝ ΠΕΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΑΠΑΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ.. ΟΚ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. MEXRI KAI TA MONGKOLOIDOI MAS KANOUNE TOYS EXIPNOUS,POU KATANTHSAME

    EPANASTASH 8ELEI TO PRAGMA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 12 Φεβρουαρίου 2011 5:49 μ.μ.
    Περί GREKYLON

    Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ!! ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ! ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ (ΤΥΠΟΥ ΣΗΜΗΤΗ) ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ!!! ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Aνώνυμο 12 Φεβρουαρίου 2011 4:25 μ.μ.

    Αυτό κύριε εξυπνάκια να το ρωτήσεις στους Πόντιους, οι οποίοι κάθε φορά που τους γίνεται πρόταση για συνολική καταγγελία της γενοκτονίας κατά των Ελλήνων της Ανατολής δεν θέλουν να συνταχθούν με τους υπόλοιπους Έλληνες αλλά να αναγνωρίζεται η γενοκτονία των Ποντίων ως ξεχωριστή.
    Και για την ακρίβεια ποιος σου λέει ότι οι Μικρασιάτες δεν μιλάνε για γενοκτονία εις βάρος τους;;;Το γεγονός ότι στην βλακοΕλλάδα δεν έχουν βρεθεί 5 άνθρωποι να στηρίξουν το θέμα δεν σημαίνει ότι γίνεται το ίδιο και στον υπόλοιπο κόσμο.Και ναι καλά καταλάβατε ότι στις ΗΠΑ υπάρχουν άνθρωποι που μιλάνε για συνολικό αριθμό νεκρών Ελλήνων και όχι ξεχωριστά.Ο τοπικισμός των Ελλήνων είναι πραγματικά βλακωδέστατος.Και δεν το λέω μόνο για τους Πόντιους αλλά σχεδόν για όλους (Κρητικούς, Πελλοπονήσιους, Επτανήσιους χαρακτηριστικά παραδείγματα)

    Οπότε τις παπαριές που λες τις συνεχίζεις.Εγώ απλά επεσήμανα ότι ποτέ κανείς δεν μίλησε μόνο για 343000 νεκρούς συνολικά.Κάπου θα το είδες το νούμερο και δεν θα συγκράτησες ότι μιλάει για τους Πόντιους μόνο και το γενίκευσες για όλους τους Έλληνες της Ανατολής.Άρα κανένα σαϊνι δεν σου κρύβει την αλήθεια παρά μόνο η δική σου αμορφωσιά...Το γεγονός και μόνο ότι δεν μπορείς να αντιληφθείς το λάθος σου δείχνει την βλακεία που σε δέρνει.

    Πέντε πράγματα δεν μπορούμε να τα αντιληφθούμε σε αυτή την χώρα και για αυτό μας κοροϊδεύουν οι γείτονες στο τέλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ".Άρα κανένα σαϊνι δεν σου κρύβει την αλήθεια παρά μόνο η δική σου αμορφωσιά...Το γεγονός και μόνο ότι δεν μπορείς να αντιληφθείς το λάθος σου δείχνει την βλακεία που σε δέρνει."

    και η δική σου ΑΠΑΙΔΕΥΣΙΑ,ΚΑΙ Η ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΑ ΚΑΚΙΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΙΣΩ. Ξεκίνησες να μιλάς με ύφος δασκάλου, και απαξιωτικά για το σχολιο μου,χωρίς να πω κατι το αρνητικό για κανένα απο τα θύματα.ΓΙΑΤΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΑΡΙΘΜΟ;ΑΚΟΥΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ; ΕΚΑΝΑ ΕΡΩΤΗΣΗ.

    ΛΕΣ "Οπότε τις παπαριές που λες τις συνεχίζεις.Εγώ απλά επεσήμανα ότι ποτέ κανείς δεν μίλησε μόνο για 343000 νεκρούς συνολικά"

    ΠΟΙΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΚΟΜΜΑ, ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΘΥΜΑΤΩΝ;;; (ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΚΑΝΕΙΣ )ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ;;; ΙΣΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΘΥΜΑΤΩΝ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ.

    "Και για την ακρίβεια ποιος σου λέει ότι οι Μικρασιάτες δεν μιλάνε για γενοκτονία εις βάρος τους;;" Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, Η ΜΟΥΓΚΑΜΑΡΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 90 ΧΡΟΝΙΑ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΤΕ Ή ΑΦΟΜΟΙΩΘΗΚΑΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ;;;

    ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΛΛΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΛΕΥΡΩΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ, ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ.

    "Το γεγονός και μόνο ότι δεν μπορείς να αντιληφθείς το λάθος σου δείχνει την βλακεία που σε δέρνει"

    ΒΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΑΦΟΜΟΙΩΝΕΤΑΙ 100% ΜΗΝ ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ! ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΡΕ, ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΝΤΙΟΣ!!!! ΖΗΤΩ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΠΟΝΤΟΣ! ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΟΛΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ 12 Φεβρουαρίου 2011 10:49 μ.μ.

    Λοιπόν αγαπητέ παρότι άσχετε, Πόντιε...

    Ρίξε μια ματιά εδώ και μην μιλάς άλλη φορά αν δεν ξέρεις ή δεν έχεις ψάξει πριν.

    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1_%CF%84%CF%89%CE%BD_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BD

    Πάνε και κοίτα στο σημείο διεθνής αναγνώριση...Μιλάει για γενοκτονία όλων των Ελλήνων της Ανατολής από το 1998 από την Ελληνική Βουλή και από τον Δεκέμβριο του 2007 από την Διεθνή Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών (International Association of Genocide Scholars ή IAGS)...Δηλαδή πάνε 13 χρόνια και 4 χρόνια αντίστοιχα...Φυσικά την πληροφορία αυτή την ήξερα πριν το πρώτο μου μήνυμα αλλά ήθελα να δω μέχρι πιο σημείο θα φτάσει η βλακεία σου...Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι κανείς δεν μπορεί να παραδεκτεί ότι έχει άδικο...

    Αν θέλεις να δεις και αριθμητικά δεδομένα για να σταματήσεις να είσαι άσχετος ή ακόμη χειρότερα ημιμαθής, ορίστε:

    http://www.greek-genocide.org/index1.html

    Περαστικά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.