21/2/11

Επεισοδιακή ομιλία Παπανδρέου στο Βερολίνο: «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, να ληστεύει το λαό».

Η Αθήνα θα εξοφλήσει στο σύνολό της, την οικονομική στήριξη που έλαβε από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε ομιλία του στο Βερολίνο, σύμφωνα με το Reuters.
Σημειώνεται ότι η ομιλία πραγματοποιήθηκε μετ’ εμποδίων αφού Έλληνες φοιτητές, που τάσσονται εναντίον της πολιτικής του κυβερνώντος κόμματος, διέκοπταν συνεχώς την ομαλή της διεξαγωγή, φωνάζοντας συνθήματα και βρίζοντας.
Όπως μεταδίδει ο Αθήνα 984, ένα από τα συνθήματα που φώναζαν ήταν «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, να ληστεύει το λαό».«Εγώ θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις των παιδιών», είπε ο πρωθυπουργός, κάνοντας μάλιστα την πρόταση αν υπάρχει κάποιος εκπρόσωπός τους να λάβει το λόγο, χωρίς να εισακουστεί.
«Χρειάζεται ο διάλογος, εγώ είμαι ανοιχτός στο διάλογο», είπε ο πρωθυπουργός. Πρόσθεσε ότι «στην Ελλάδα χρειάζεται να κάνουμε μεγάλες αλλαγές», σημειώνοντας ότι «μακάρι η διαμαρτυρία από μόνη της να έλυνε το πρόβλημα στην Ελλάδα». Η διάλεξη του πρωθυπουργού συνεχίστηκε μετά την αποχώρηση των νεαρών από την αίθουσα.
Ο κ. Παπανδρέου, ανέφερε εξάλλου πως η Ευρωζώνη χρειάζεται να χρησιμοποιήσει όλα τα χρηματοοικονομικά εργαλεία για την επίλυση της κρίσης χρέους, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης ευελιξίας του υφιστάμενου μηχανισμού διάσωσης.
Πηγή:www.capital.gr

Επεισόδια στη διάλεξη του πρωθυπουργού στο πανεπιστήμιο Χούμπολντ του Βερολίνου
Επεισοδιακά εξελίχθηκε η διάλεξη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο πανεπιστήμιο Χούμπολντ του Βερολίνου.

Επεισοδιακά εξελίχθηκε η διάλεξη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο πανεπιστήμιο Χούμπολντ του Βερολίνου.Ομάδα νεαρών διέκοψαν την ομιλία του κ. Παπανδρέου φωνάζοντας συνθήματα στα ελληνικά, βρίζοντας και προσπαθώντας να ξεδιπλώσουν αντικυβερνητικό "πανό". Ένα από τα συνθήματα που φώναζαν ήταν «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, να ληστεύει το λαό».

Οι νεαροί διέκοψαν επανειλημμένα την ομιλία του πρωθυπουργού, ο οποίος τους παρότρυνε να τον ακούσουν και μετά να διαμαρτυρηθούν. «Εγώ θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις των παιδιών», είπε ο πρωθυπουργός, κάνοντας μάλιστα την πρόταση αν υπάρχει κάποιος εκπρόσωπός τους να λάβει το λόγο, χωρίς να εισακουστεί.«Χρειάζεται ο διάλογος, εγώ είμαι ανοιχτός στο διάλογο», είπε ο πρωθυπουργός. Πρόσθεσε ότι «στην Ελλάδα χρειάζεται να κάνουμε μεγάλες αλλαγές», σημειώνοντας ότι «μακάρι η διαμαρτυρία από μόνη της να έλυνε το πρόβλημα στην Ελλάδα».
Η διάλεξη του πρωθυπουργού συνεχίστηκε μετά την αποχώρηση των νεαρών από την αίθουσα. Πηγή: ΑΠΕwww.imerisia.gr

Φοιτητές διέκοψαν με συνθήματα ομιλία του Γ.Παπανδρέου σε πανεπιστήμιο του Βερολίνου

Επεισοδιακά εξελίχθηκε διάλεξη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο πανεπιστήμιο Χούμπολντ του Βερολίνου, την παραμονή της συνάντησης με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
Ομάδα φοιτητών διέκοψε την ομιλία του κ. Παπανδρέου φωνάζοντας συνθήματα στα ελληνικά, όπως «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, να ληστεύει το λαό», χρησιμοποίησαν βαριές εκφράσεις κατά του πρωθυπουργού και επιχείρησαν να ξεδιπλώσουν αντικυβερνητικό πανό.
Μία Ελληνίδα, που βιντεοσκόπησε τα τεκταινόμενα, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι είναι μία πρωτοβουλία που έλαβαν φοιτητές που σπουδάζουν στην ευρύτερη περιοχή του Βερολίνου και αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν στη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού.
Οι νεαροί διέκοψαν επανειλημμένα την ομιλία του κ. Παπανδρέου, ο οποίος τους παρότρυνε να τον ακούσουν και μετά να διαμαρτυρηθούν. Εντούτοις, η διάλεξη δεν συνεχίστηκε παρά μόνο μετά την απομάκρυνση των νεαρών από την αίθουσα.
«Όπως έλεγα, η δημοκρατία δεν είναι εύκολη» είπε ο πρωθυπουργός καθώς αποχωρούσαν οι διαμαρτυρόμενοι φοιτητές από την αίθουσα. «Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις των παιδιών», πρόσθεσε, ρωτώντας εάν υπάρχει κάποιος εκπρόσωπός τους να λάβει το λόγο.
«Κανείς δεν είναι λέει ότι είναι εύκολη υπόθεση οι αλλαγές που κάνουμε στην Ελλάδα, αλλά είμαστε έτοιμοι να το υποστούμε» είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι «μακάρι η διαμαρτυρία από μόνη της να έλυνε το πρόβλημα στην Ελλάδα».

ΝΕΑ

17 σχόλια:

  1. Ομάδα αναρχικών διέκοψε την ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, στο πανεπιστήμιο Humboldt της Γερμανίας.

    Στην αίθουσα μπήκαν περίπου 30 αναρχικοί, οι οποίοι εξαπέλυσαν λεκτική επίθεση κατά του έλληνα πρωθυπουργού.

    Από την πλευρά του, ο κ. Παπανδρέου κάλεσε στο βήμα έναν από αυτούς, προκειμένου να αναφέρει τις θέσεις τους.

    Μετά το περιστατικό, η ομιλία του πρωθυπουργού συνεχίστηκε κανονικά.

    Αυτο μεταδίδει ο Σκάι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για φοιτητές έγινε λόγος. Οι αναρχικοί ειναι παντως καιρού αντιδραστικοί και επιθετικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Ράθυμες ώρες..."

    "Αγώνας είναι η ζωή/ενάντια/στίς σφραγισμένες πόρτες/στήν ανέλπιδη αναμονή/στό χέρι/πού σσφίγγει τό χέρι πού λείπει./Αγώνας είναι πάντα η ζωή/ενάντια στό φόβο/στούς δ η μ α γ ω γ ο ύ ς/στούς κλέφτες/στή μονόφθαλμη δικαιοσύνη/στούς θανάτους απ'τήν πείνα/καί στούς άδειους λόγους τών
    π ο λ ι τ ι κ ώ ν./Αγώνας είναι η ζωή./Ώσπου μιά μέρα η οργή νά γένει ποταμός/καί στήν ορμή του πάνω/νά τήν καθαρίσει από τούς ρύπους της/όπως ο Αλφειός τήν κόπρο τού Αυγεία."
    τού ΗΛΙΑ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ(ποιητική συλλογή "ΡΑΘΥΜΕΣ ΩΡΕΣ"

    ΑΡΚΑΣ{Η πεμπτουσία τών Ελλήνων.Αγών!
    Μέχρι τήν οριογραμμή τής Αγωνίας}

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορεί να κοροιδεύεις λίγους για πολύ,πολλούς για λίγο, όχι όμως τους πάντες για πάντα.Ο,τι προπαγάνδα και να κάνουν, τα ψέμματα για το σύστημα ΠΑΣΟΚ τελείωσαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακρίτας είπε...
    Ομάδα αναρχικών διέκοψε την ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, στο πανεπιστήμιο Humboldt της Γερμανίας.

    Ε! Οχι και αναρχικοι επειδη το μετεδωσε ο ...σκαι.Παιδια δικα μας ειναι που μαθαινουν τι γινεται στην πατριδα τους και βλεπουν τα βασανα των γονιων τους.
    Παλι καλα που γλυτωσε το εναεριο παπουτσι ισως την αλλη φορα.
    Μπραβο στα παιδια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν το ΠΑΣΟΚ ήταν αντιπολίτευση και πρωθυπουργός ήταν άλλου κόμματος και συνέβαινε αυτό που συνέβη στο Βερολίνο ή αλλού, ξέρετε τι θα έλεγε ο ΓΑΠ;
    "Κύριε πρωθυπουργέ...δεν ακούτε τη φωνή των φοιτητών; Η φωνή της νεολαίας δεν σας έπεισε ακόμα ότι ακολουθείτε στραβό δρόμο;;"
    Βασικά όμως, δεν πιστεύω ότι θα έδινε ιδιαίτερη σημασία σε ό,τι και να έλεγαν. Ετσι το έχει βρεί.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν με νοιάζει η ιδιότητά τους. Μια χαρά του τά 'πανε.
    Καντάφι Καντάφι Καντάφι
    Άσσαντ Ασσαντ Άσσαντ. Κάστρο Κάστρο Κάστρο Παπανδρέου Παπανδρέου Παπανδρέου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο πατριωτικό κόμμα.
    Αν δεν έπαιρνε την γενναία απόφαση να προσφύγει στο ΔΝΤ οι στρατιωτικοί δεν θα είχαν να πάρουν μισθούς συντάξεις και επικουρικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ 22 Φεβρουαρίου 2011 1:03 π.μ.

    Σε πληροφορώ ότι οι διορισμένοι από το ΠΑΣΟΚ στην πιο κρίσιμη θέση που υπάρχει στο κράτος, θεωρούν τους πατριώτες γραφικούς, τους κοροϊδεύουν και τους αντιμετωίζουν ως επικίνδυνους για τη διασφάλιση της ηρεμίας των κομματικών φίλων και συγγενών ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

    Δεν μπορώ να σου πω περισσότερα: αρκεί να ξέρεις ότι γελάνε με τη λέξη πατριώτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 22 Φεβρουαρίου 2011 1:03 π.μ.

    Πρασινοβλακα ο ΓΑΠ γνωριζε οτι το "λεφτα υπαρχουν" αφορουσε το ΔΝΤ
    αλλα κοροιδεψε τους Ελληνες για να γινει πρωθυπουργισκος.Αυτα που εκανε θα μπορουσε να τα κανει και ο
    λιγος καραμανλισκος,δηλαδη τι αλλο εκανε ο αρχιβλακας και τον κανατε πρωθυπουργο?Κοροιδα και συνεχιζετε να μιλατε μαζοχακια του ελλαδισταν
    αγιατρευτοι βλακες με ιδιωτεια χρονιζουσα.Αξιοι της μοιρας και της δυστυχιας που δερνει εσας και τα παιδια σας.Ηγεσια δηθεν μου για παρομοιο λαο.Βουλωστε το επιτελους
    και αν δεν καταλαβαινετε τουλαχιστον σκαστε και τσιμουδια.Αρκετα ειπατε δουλακια.Μη παιζετε με αυτους που αντιλαμβανονται πιο πολλα απο την μαπα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμε 1:03, είσαι ό μόνος που πιστεύει αυτό το ηλίθιο ψέμα και που συνεχίζει ο καρατζαφέρης να το επικαλείται αλλά λίγο να σκεφτεί κανείς μπορεί από μόνος του καταλάβει ότι μας δουλεύουν ψιλό γαζί όταν λένε κάτι τέτοιο. Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις ψάξε στο διαδίκτυο και θα βρεις πολλές αναφορές που ανατρέπουν αυτά που σε είπαν και μάλλον πίστεψες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Εδώ,σ'αυτά τά χώματα γεννήθηκα/Ανάμεσα σέ πέτρες καί σέ δάκρυα/ολοκλήρωσα τό έργο μου./Πλούσια φυτρώνανε τά στάχυα στούς αγρούς/έσφυζε η ζωή καί δρεπάνια τά τσαπιά/βιολιά καί φλάουτα./Τώρα τό όμορφο χωριό λίκνο νεκρών/Όμως αγέραστη η καρδιά/σά βάρκα τού Οδυσσέα λάμνει ακάθεκτη/καί η μοναξιά εξαφανίζεται/ανάμεσα σέ φλόγες τής μ ν ή μ η ς."
    ΗΛΙΑΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ(Ράθυμες ώρες...)

    ΑΡΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οσοι συνεχίζουν να πιστεύουν τη μπαρούφα του ΓΑΠ ας ανατρέξουν τι έγινε στην Αργεντινή πριν βγουν στο δρόμο με τις κατσαρόλες.Ας δουν τρια χρόνια πριν το μεγάλο μπαμ τι γινόταν οικονομικά ....
    Καλά κάνουν και αντιδρούν οι φοιτητές και εμείς το ίδιο θα έπρεπε να κάνουμε αν θέλουμε να δούμε μια άσπρη μέρα στο μέλλον ..Κατηφορίζουμε ένα σπιράλ με ιλλιγιώδη ταχύτητα, όλα αυτά τα μέτρα δεν εξυπηρετούν κανέναν άνθρωπο πέραν των τραπεζών και όσων κρύβονται πίσω απο αυτές.
    Το άτομο είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία σε λίγο όποιος τολμάει να μιλάει θα θεωρείται ταραχοποιό στοιχείο , αναρχικός , τρομοκράτης .
    Πως θα μπορούσε να λεχθεί διαφορετικά εκτός απο Χούντα , δικτάτορες ...Δλδ μετά τι θα κάνει θα σηκώσει τα αεροπλάνα και θα βομβαρδίζει την πλατεία συντάγματος;
    Κάποτε είπε θα μας πάρουν με τις πέτρες.
    Πόσο λάθος κάνει οι πέτρες είναι χρήσιμες δεν θα τις χαραμίσει ο λαός γι αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Δεν μπορώ να σου πω περισσότερα: αρκεί να ξέρεις ότι γελάνε με τη λέξη πατριώτης."

    Ενω επι ΝΔ με τη λεξη "πατριωτης" γελουσαν μονον οι Τουρκοι οταν αρμενιζαν στη Ραφηνα και εγκαινιαζαν τη γραμμη Μπαλικεσιρ-Αγαθονησι.

    Και βεβαια οι λαθρομεταναστες που τους "ευχαριστουσε για την προτιμηση τους" ο Υπουργος (ανηκουστα πραγματα).

    Για να μην ξεχασουμε την πατριωτικη Ρεπουση και τη αγωνιωδη στηριξη της απο την κυβερνηση των "πατριωτων" μεχρι τις ευρωεκλογες και κατοπιν της στηριξης της κ. Γιαννακου με την αποστολη της στο Ευρωκοινοβουλιο.

    Ειναι τραγελαφικο αυτο που συμβαινει στην Ελλαδα. Δυο κομματα που στην ουσια παιζουν ενα θεατρο για ικανοποιηση του κοινου και εναλλαγη στην εξουσια με ελαχιστες διαφορες πολιτικης αντιμετωπιζονται απο τους "κατακαημενους" ψηφοφορους τους, ακομη και σημερα, μετα τη χρεωκοππια της χωρας, σα να μην αλλαξε τιποτε. Η μεν ΝΔ οταν ειναι αντιπολιτευση "πουλα" ρηξη με τη διαπλοκη του ΠΑΣΟΚ και πατριωτισμο, το δε ΠΑΣΟΚ για το αλλο ημισυ του ποιμνιου, "πουλα" προοδο και κοινωνικη ευαισθησια.

    Περιεργως οταν ερχονται στην εξουσια, οι διαφορες ειναι ελαχιστες στην ασκηση εξουσιας και παντως δεν ακολουθουν τις γραμμες που ειχαν ως αντιπολιτευση. Θα περιμενε κανεις ο λαος πια να τους εχει μαθει. Ομως οχι. Γιατι πανω απ ολα ο νεοΕλληνας, ειναι γηπεδικος οπαδος. Απαξ και εγκατασταθει στη κερκιδα του, βλεπει μονο μια εγχρωμη πραγματικοτητα.

    Αλλο πραγμα να βγαινει νορβηγικο ερευνητικο στο Καστελλοριζο επι ΝΔ και αλλο επι ΠΑΣΟΚ. Του ΠΑΣΟΚ ειναι πιο προδοτικο, οπως και να το κανουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κι αν σκεφτεί κανείς πως όλοι οι έλληνες κυβερνόντες, των τελευταίων τριάντα ετών, ήταν οι ίδιοι τους φοιτητές στο εξωτερικό, αντιλαμβάνεται την οργή των σημερινών φοιτούντων. Τα παιδιά δεν λένε τίποτε άλλο από: φύγετε επιτέλους, ήρθε η σειρά μας να αρμέξουμε τον τόπο…

    Κι έτσι κλείνει ο κύκλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ναί αλλά τα παιδιά γενικά, είναι τα πρώτα που θα αντιδράσουν σε κάθε είδους ψέμα και υποκρισία, γιατί η νεανική φύση είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σ΄αυτό το ζήτημα. Αργότερα, ο άνθρωπος...μπορεί και να γίνει ψυχραιμότερος. Η νεολαία όμως πάντα είναι δείκτης των καιρών, γι΄αυτό και οι πολιτικοί την υπολογίζουν. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Να τον έβλεπα γιαουρτωμένο και θα είχα κλεισει ως.... άνθρωπος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.