4/2/11

Ο πιό ύπουλος εχθρός

της Ελίνας Γαληνού
Παρ΄όλη την τρομερή κρίση που έχει πλήξει τα περισσότερα είδη αγαθών, τα αντικαταθλιπτικά και ηρεμιστικά σκευάσματα παρουσιάζουν ανοδική κατανάλωση και τα ιατρεία των νευρολόγων είναι γεμάτα. Παράλληλα, κατά τον τελευταίο χρόνο υπάρχει έξαρση κρουσμάτων αυτοκτονιών, τα οποία ίσως δεν πληροφορούμαστε στο σύνολό τους.
Αυτά τα φαινόμενα, τι άλλο μπορεί να σημαίνουν εκτός του ότι μια κοινωνία έχει αρχίσει να κάμπτεται ψυχολογικά; Περίεργο βέβαια δεν είναι, όταν η ζωή γίνεται τόσο δύσκολη, η επιβίωση κρίνεται καθημερινά και οι ελπίδες για βελτίωση, δεν διαφαίνονται στον κοντινό ορίζοντα. Αυτός ο τελευταίος χρόνος, αναμφίβολα μας πότισε με πολλές πίκρες. Ο μέσος όρος του ελληνικού πληθυσμού, ένιωσε σαν να του έχουν κόψει τον λαιμό. Δικαιώματα κεκτημένα και δεδουλευμένα, τσεκουρώθηκαν πάνω στο τραπέζι της τρόικα, καθώς οι ιθύνοντές της θεωρούν ότι "έτσι μόνο θα επιτύχει η σταθερότητα".


Μείωση εισοδημάτων, πάγωμα εμπορικών δραστηριοτήτων, πάγωμα ρευστότητας στην αγορά, εργασιακή ανασφάλεια, μηδενισμός προοπτικών για το άμεσο μέλλον. Τι άλλο θέλει κανείς για να καταρρεύσει ψυχολογικά, αν δεν τρελλαθεί και δεν αυτοκτονήσει; Αλλά και τι να ζητήσεις παραπάνω από τους ανθρώπους, εφ΄όσον η ανθρώπινη φύση είναι δεδομένων αντοχών; "Και τι άλλο να γινόταν;" θα ισχυριστούν ίσως κάποιοι υπερασπιστές του Μνημονίου ενδεχομένως...Εστω, ας μην το τοποθετήσουμε σ΄αυτή τη βάση το ερώτημα, αν και ξέρουμε ότι υπάρχουν απαντήσεις οι οποίες μάλιστα, διόλου δεν ευχαριστούν το κυβερνητικό επιτελείο να τις ακούει. Αλλά ακόμα και αν θεωρήσουμε ότι δεν γινόταν διαφορετικά για τους γνωστούς και χιλιοειπωμένους λόγους του "οικονομικού αδιεξόδου μας", ας είχαμε τουλάχιστον μια ηθική υποστήριξη από την κυβέρνηση. 


Ας μην είχαμε και τον καθημερινό βομβαρδισμό κατάθλιψης που μας εκτοξεύουν κάθε βράδι τα δελτία ειδήσεων.
Εχουμε τα καθημερινά μας βασανιστήρια και ανοίγοντας την τηλεόραση, αισθανόμαστε σαν να μας σπρώχνουν το κεφάλι ακόμα πιό βαθειά στη μαυρίλα. 


Ενα χάος έξω από το σπίτι η ζωή, μια απελπισία και μέσα από το "κουτί" για να μας αποτελειώσει. Οξυγόνο πουθενά, διέξοδος πουθενά, μονάχα αναμονή, αργή και βασανιστική στο άγνωστο με βάρκα...τις εκάστοτε γνωμοδοτήσεις των ιθυνόντων της τρόικα. Θα δώσουν την τρίτη δόση; Θα εγκρίνουν την τέταρτη; Και με τι σκληρότερους όρους απ΄αυτούς που ήδη έχουν τσακίσει τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας; Οσο αντικειμενικά ή καλοπροαίρετα και αν θελήσει να το δεί κανείς, η κατάσταση αυτή στην οποία μας έχουν βυθίσει, δεν μπορεί να είναι τυχαία. Το ότι η κυβέρνηση αυτή δεν είχε σχέδιο για την έξοδό μας από την κρίση, είναι πλέον πασιφανές, αλλά και το λιγότερο που μας θλίβει πλέον. Πάει, ξεχάστηκαν εκείνες οι υποσχέσεις "για τα λεφτά που υπάρχουν" μαζί με τις προσδοκίες των αφελών "ότι ο Παπανδρέου θα μας φροντίσει".


Ο κόσμος δεν θυμάται κάν πώς ήταν η ζωή του τον Οκτώβριο του 2009! Ισως να ισχυρίζεται ότι όλα ήρθαν κατά πάνω της σαν χιονοστιβάδα, ότι το αδιέξοδο του ελληνικού χρέους έσκασε σαν βόμβα στα χέρια της γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση το έκρυβε. Τίποτα όμως απ΄όλα αυτά δεν δικαιολογεί την διάχυση τρόμου στην οποία επιδόθηκε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία. "Θα χρεωκοπήσουμε, θα καταστραφούμε, θα πτωχεύσουμε...". Και με αυτό το τρίπτυχο προχωρεί ακάθεκτη, υπογράφοντας τις καταδίκες του ελληνικού λαού και προειδοποιώντας τον τεχνηέντως "για τα χειρότερα που δεν γνώρισε ακόμα γιατί το έργο μόλις άρχισε".


Δεν ξέρω αν οι κυβερνώντες μας, βολεύτηκαν τελικά να επενδύουν στην τρομοκρατία του λαού για να τιθασεύσουν προφανώς τις αντιδράσεις τους προ των ανομολόγητων αποφάσεων που πήραν ερήμην του. Ενα είναι βέβαιο όμως. Οτι η εθνική κατάθλιψη όχι μόνο δεν μας βοηθάει να αντέξουμε τη δύσκολη συγκυρία που περνάμε, αλλά μας ωθεί ύπουλα να παραιτηθούμε μια ώρα αρχύτερα από κάθε προσπάθεια και αντίσταση. Αλίμονο, η χώρα μας πέρασε απίστευτα δύσκολα μονοπάτια μέσα από την Ιστορία της, την Ιστορία αυτή που κάποιοι τεχνηέντως επιχειρούν να σβήσουν από τη μνήμη μας. Για να ξεχάσουμε μαζί και όσους μας είπαν στις ταραγμένες ώρες μας, "Ελληνες ψηλά το κεφάλι, ψηλά τις καρδιές...". Θα τους κάνουμε το χατήρι;

18 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο και επίκαιρο κείμενο Ελίνα.

    Η διάλυση της έννοιας του ατόμου ως μέλος μιας οικογένειας είναι εξαιρετικά επικίνδυνος και ύπουλος εχθρός.

    Δες και το http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/01/blog-post_4591.html?showComment=1296541163292#c8845316670572772718.

    Όποιος έχει παιδιά, είμαι σίγουρος ότι με καταλαβαίνει απόλυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματι υπαρχει μια διαχυτη αντιδραστικη καταθλιψη στον πληθυσμο που δεν εχει καμμια σχεση με την νοσο που ειναι η ψυχωτικη καταθλιψη.Αν αυτη την αντιδραστικη καταθλιψη ,που ειναι προσωρινη κατασταση αντιδρασης σε εξωτερικα γεγονοτα ,την κοντρολλαρεις τοτε στο τελος θα βγεις πιο δυνατος,αλλα
    και πιο ανθρωπινος και συμπονετικος προς τους αλλους και θα σου φυγει μεγαλο μερος του αρρωστημενου "Εγω" που ειχες συσωρευσει.Παντα πρεπει να σκεφτεσαι οτι αλλοι συνανθρωποι σου ειναι σε χειροτερη μοιρα απο την δικη σου και ομως ξερουν και χαμογελουν και αυτο θα σου δινει δυναμη μεχρι να βγουμε απο την στενωπο.Πρεπει να εχεις στο μυαλο σου οτι υπαρχει πλεον μια κοινη μοιρα με τους συνανθρωπους σου αυτους που πρωτα ανταγωνιζοσουνα αγρια και αν μπορεις να πεις σε καποιον δυο θερμα λογια να τα πεις απο την καρδια σου.Και ειμαι σιγουρος οτι αυτη η κοινωνια που ειχε κατρακυλισει στην βρωμα στο τελος θα βγει πιο δυνατη,πιο ανθρωπινη και πιο ενωμενη και αυτο μετα θα ειναι το χαρακτηριστικο της κοινωνιας μας για τα επομενα 20 χρονια μεχρι να...ξαναξεχαστουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαγόρευσαν στον πατέρα Βλαχάκο να πάει στα Ίμια

    http://history-of-macedonia.com/wordpress/2011/02/03/apagoreusan-ston-patera-tou-blaxako-na-paei-sta-imia/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "ΙΧ.Νοοτροπία καί ιδεολογία

    ΄Αποψη καί προκατάληψη


    Ανάμεσα στά πολλά αυτοκόλλητα που διακοσμούν τά αμέτρητα σημερινά αυτικίνητα,υπάρχει ένα πού περιέχει μία απλή ερώτηση,πού προκαλεί αμηχανια:"Από πού μαίρνεις σκέψη ;"
    Η έκφραση "Από πού παίρνεις..."(π.χ. ψωμί ή αφρό ξυρίσματος)είναι συνηθισμένη καί δέν χρειάζεται κοινωνιολογικές αναλύσεις.Αλλά όταν αυτό πού "παίρνει"κανέις είναι "σκέψη",τά πράγματα γίνονται διαφορετικά.Κάτω από το θεωρητικό αβλαβές χιούμορ κρύβονται ουσιαστικές διαπιστώσεις,πού μπορούν νά οδηγήσουν σε πολύπλευρους προβληματισμούς.Αυτό που εκφράζεται με τήν παραπανω ερώτηση είναι τό γεγονός,οι βαθύτερες συνέπειες του οποίου δέν έχουν εξετασθεί ακόμη καθόλου,ότι γιά όλες τίς καθημερινές ανάγκες υπάρχουν ή δημιουργούνται καταστήματα καί ειδικοί,πού μπορούν νά βρεθούν από τόν τηλεφωνικό κατάλογο ή από τίς διαφημίσεις τους,τούς οποίους μπορεί νά αναζητήσει ο καθένας όταν χρειασθεί κάποιο προιόν ή κάποιες υπηρεσίες,αρκει βέβαια νά πληρώσει.Τό πρόβλημα είναι,σέ ποιόν ειδικό πρέπει νά απευθυνθεί κάποιος,όταν δεν μπορεί ή δέν θέλει νά σκεφθεί από μ ό ν ο ς του.Γιά θέματα που αφορούν τήν αιώνια ζωή,υπάρχουν οι θεολόγοι,έστω καί άν η πελατεία τους ενδιαφέρεται περισσότερο γιά το περιεχόμενο τής δεδομένης πίστης παρά για τά προιόντα τής σ΄κεψης τους.Όταν τό θέμα είναι νομικό αρμόδιοι είναι οι δικηγόροι,πού πραγματικά πληρώνονται γιά να΄δίνον πληροφορίες καίσυμβουλές-δηλαδή σκέψη.Υπάρχουν δηλαδή ολόκληροι τομείς "σ κ έ ψ η ς",γιά τούς οποίους μπορούμε νά βρούμε ειδικούς.Το ζήτημα είναι,τί γίνεται με΄τίς σκέψεις οι οποίες είναι πέρα από όλους αυτούς τούς τομείς.Δέν συναντάμε πουθενά κάποια υπηρεσία,ή έστω ιδιωτική επιχείρηση,πού νά απαλλάσσει τούς πελάτες της από τήν υποχρέωση νά σκέφτονται,όπου δηλαδή θά μπορέι να πηγαίνει κανείς τό πακέτο τών προσωπικών του προβλημάτων,όπως πηγαίνει στον λογιστή τόν φάκελο τών φορολογικών δηλώσεων,καί να το΄λένε "Περάστε τή Πέμπτη νά πάρετε τίς λύσεις".
    Τό θέμα λοιπόν,παρά τήν επιφανειακή αφέλεια τής ερώτησης"Από πού παίρνεις σκέψη",εμφανίζεται εξαιρετικα΄πούπλοκο κάι δυσπρόσιτο.Θά μπορούσε ίσως νά αναλυθει σέ επιμέρους ερωτήματα,όπως:από πού προμηθεύεται κανείς απόψεις,γνώμες καί κρίσεις;Καί ειδικότερα :πώς προκύπτει αλήθεια αυτό πού θεωρεί κανείς "γνώμη του";Από πού αντλεί τίς πληροφορίες που τόν οδηγούν νά σχηματίσει αυτή τήν γνώμη;Ποιοί παράγοντες,ή ποιοί άνθρωποι,παίρνουν μέρος στήν διαδικασία που ονομάζεται "σκέψη";Μέ δύο λόγια:πώς δημιουργείται μία άποψη μέσα στό κεφάλι ενός ανθρώπου;
    Σάν "άποψη"θά μπορούσαμε νά ορίσουμε τήν υποκειμενική παραδοχή τής απόλυτης ισχύος μίας πρότασης,η οποία δέν ισχύει γενικά γιά όλους...."KYRT LENK
    POLITIKH KOINONIOLOGIA
    ΄
    {Από πού θά αντλήσουμε τήν σκέψι-αλήθεια;
    Αγοράζεται ή Σκέψις;
    Βέβαια από τούς Ελλαδοπώλες...διαμορφωτές τής "κοινής γνώμης"Πνευματιστές!
    Τά MEDIA!
    Ελεγχόμενα καί καθοδηγούμενα Μ.Μ,Ε.
    (Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας)!

    Τά χάπια μου!πού είναι;
    Τά αντικαταθληπτικά μου;
    ΠΑΤΑ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΚΑΊ ΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕ-ΟΡΑΣΗ ΣΟΥ!ΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΟΥ!

    ΣΚΕΨΟΥ ΜΟΝΟ ΣΟΥ!
    ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ!ΜΑΘΕ ΤΟΥ:"ΤΟΣΑ ΜΥΘΙΑ ΤΟΣΑ ΑΛΗΘΕΙΑ"!

    Καί βάλλε τον Νόον Νούν νά σκεφτεί!
    Τό δικό σου μυαλό!
    Ω!ΝΌΕ ΝΟΥ!ΈΛΛΗΝΑ!
    Καί τό ΟμηροΟδύσειο...
    "Σάν τό Φτερό καί Σκέψι"(Ομ.Οδύσ,η 36)

    ΑΡΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1)να πουμε ομως οτι τα φαρμακα δεν αντιμετωπιζουν τα αιτια αλλα μονο τα συμπτωματα (οχι παντα βεβαια αναλογα) ,πριν παμε σε νευρολογο για φαρμακα,συνετο ειναι να παμε σε ψυχολογο που μπορει να μας βοηθησει να αντιμετωπίσουμε τα αιτια. 2) ειναι ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ με ολα αυτα που συμβαινουν να υπαρχει αυτοι η διαχυτη καταθλιψη ,το αντιθετο θα ηταν περιεργο , ας το αποδεχτουμε ως ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ οπως λεει και ο Αρχελαος ,τα συναισθηματα ειναι ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ και ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με μεγαλο σεβασμο προς την αρθρογραφο θελω να τονισω οτι αυτα ειναι τα αποτελεσματα του τριτου ή
    τεταρτου(;)δρομου...
    Οταν δηλαδη ο πραγματικος κοινωνικος οραματισμος αντικαθισταται απο το ευρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διαβαστε και αυτο.Κατι ειχε πει ο Ιησους για αυτους και για την Βασιλεια των Ουρανων που δεν πολυθυμαμαι.


    Η ελληνική δικαιοσύνη αποφάσισε να επιδείξει την μέγιστη αυστηρότητά της προφανώς πάνω σε έναν 72χρονο επαίτη, ασθενή Αλτσχάιμερ, τον οποίο καταδίκασε σε 10 ημέρες φυλάκιση, και τον έστειλε να εκτίσει την ποινή του με βαρυποινίτες στις φυλακές Κομοτηνής. Ωστόσο, μέχρι ο γέροντας να μεταφερθεί στην Κομοτηνή είχε ήδη εκτίσει την ποινή του καθώς η «κλούβα» χρειάστηκε μέρες για να διασχίσει την Ελλάδα και να τον μεταφέρει στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

    Ο 72χρονος κάτοικος Αθήνας συνελήφθη για επαιτεία στο Χαϊδάρι και το δικαστήριο, τον καταδίκασε σε φυλάκιση 10 ημερών, ποινή εξαγοράσιμη, όμως ο ίδιος δεν είχε χρήματα, ούτε βρέθηκε κάποιος συγγενής του για να τον βοηθήσει. Αντί λοιπόν να κρατηθεί στην κάπου στην Αθήνα, αποφασίστηκε να σταλεί και να εκτίσει την ποινή των 10 ημερών (που στην πραγματικότητα είναι μόνο 5 ημέρες, αφού πρόκειται για άτομο ηλικίας άνω των 65 χρόνων), μαζί με βαρυποινίτες στις φυλακές Κομοτηνής.

    Μέχρι όμως να μεταφερθεί ο 72χρονος κυρ-Γιώργος στην Κομοτηνή, είχε ήδη εκτίσει την ποινή καθ’ οδόν, αφού η «κλούβα» που διέσχιζε την Ελλάδα επί μέρες, συγκεντρώνοντας καταδικασθέντες από διάφορες πόλεις.

    Ο διευθυντής των φυλακών, Κωνσταντίνος Καπάνταης, παρέλαβε «σοκαρισμένος» τον γέροντα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Έθνους» και του πλήρωσε το εισιτήριο του ΚΤΕΛ προκειμένου να επιστρέψει πάλι πίσω στο Χαϊδάρι. «Ηταν ένας άνθρωπος σε άθλια κατάσταση, βρώμικος που δεν είχε στον ήλιο μοίρα. Με τη βοήθεια συγκρατουμένων του, του δώσαμε καθαρά ρούχα, τον φροντίσαμε και μακάρι να μπορούσαμε να τον κρατήσουμε περισσότερο για να έχει ένα πιάτο φαγητό και ένα στρώμα να κοιμηθεί», δήλωσε στο «Εθνος» ο κ. Καπάνταης.

    Η απόφαση βγήκε στις 26 Ιανουαρίου και ο 72χρονος έπρεπε να πάρει το αποφυλακιστήριό του στις 31 Ιανουαρίου, πλην όμως έφτασε στην Κομοτηνή την 1η Φεβρουαρίου. Η διοίκηση των φυλακών για ανθρωπιστικούς λόγους τον κράτησε ένα βράδυ, τον φρόντισε και προχθές τον συνόδευσαν στο ΚΤΕΛ για να πάει στην Αθήνα.

    Εν τω μεταξύ, ο διευθυντής των φυλακών επικοινώνησε με το αστυνομικό τμήμα Χαϊδαρίου, προκειμένου να βρεθούν συγγενείς του ηλικιωμένου, αλλά κανείς δεν εντοπίστηκε. Ο διευθυντής της φυλακής ζήτησε ωστόσο από τον οδηγό του λεωφορείου να τον έχει υπό την προσοχή του, καθώς λόγω του Αλτσχάιμερ, μπορεί να εξαφανιζόταν σε κάποια από τις στάσεις.

    Από τη στιγμή που έφτασε στην Αθήνα η τύχη του 72χρονου Γιώργου Τσαπανίδη αγνοείται. «Μπορούσαν να τον στείλουν στον Κορυδαλλό και εκεί η κοινωνική υπηρεσία να φρόντιζε να του πλήρωνε την ποινή. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπέβαλαν σε αυτήν την ταλαιπωρία έναν ήδη ταλαιπωρημένο άνθρωπο. Εγώ και όλοι οι εργαζόμενοι τον είδαμε σαν τον πατέρα μας και δεν μπορούσαμε να τον αφήσουμε στην κατάσταση που ήρθε», δήλωσε ο διευθυντής των φυλακών Κομοτηνής κ. Καπάνταης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλα η κομοτηνη δεν εχει εκκλησια;
    Ποιος ειναι ο ρολλος της;
    Nα ταιζει τους αφρικανους;
    Η ολη υποθεση μοιαζει με τον καλοντυμενο ξαπλα φιλο που κανει οτι εκπαιδευεται σε καποιο πεδιο βολης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ 4 Φεβρουαρίου 2011 3:02 μ.μ.

    H φροντίδα των πτωχών, γερόντων και ασθενών είναι πρωτίστως δουλειά του κράτους και όχι της εκκλησίας. Το πρώτο πληρώνεται γι αυτό με την φορολογία που επιβάλει. Η εκκλησία μπορεί να συνεισφέρει και συνεισφέρει εθελοντικά και επικουρικά, αλλά δεν είναι αυτό το καθήκον, η αποστολή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το φάρμακο για την μαζική κατάθλιψη είναι ένα:

    Να μπούν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ φυλακή, καμμιά χιλιάδα μεγαλολαμόγιων και την άλλη μέρα, πρωί πρωί, θα οργανώσω πάρτυ (με όργια κάθε είδους) τρικούβερτο, τρίμηνο και αξέχαστο.

    Έως τότε, παρακολουθώ τις εξελίξεις, με ελάχιστα (στην πράξη μηδενικά) μέσα να παρέμβω.

    ΙΣΟΝΟΜΙΑ, ΙΣΗΓΟΡΙΑ και ΙΕΡΗ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ.

    κοινός νους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανωνυμε 2.51.Ανατριχιαστικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 4 Φεβρουαρίου 2011 2:51 μ.μ.

    Μετά μιλάμε για την κτηνωδία άλλων χωρών,δεν κοιτάμε τα χάλια μας.

    ΥΓ
    Οι λειτουργοί της δικαιωσύνης καλά θα κάνουν να πάψουν να εξευτελίζουν το θεσμό που υπηρετούν,εκεί που πρέπει να δείξουν τη δύναμή τους αποδεικνύοντε ΚΟΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να βγει να μιλησει ο Τσοχατζοπουλος και αλλοι, να τον κλεισουν μεσα κι αυτον και τους ομοιους του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τά τραγούδια δημιουργήθηκαν κάτω από διαφορετικές συνθήκες.
    Τό κλέφτικο επάνω εις τά βουνά τής Ελλάδος ,σε ταραγμένες εποχές,όπου παιζόταν η συμφωνία τής Ελευθερίας καί του Θανάτου.
    Σήμερα ζούμε διαφορετικά αυτόν τόν άγριο Οικονομικό Πόλεμο.
    Τόν δρόμο μάς τόν δείχνουν καί πάλιν οι προγονοί μας,μέ τά λιανοτράγουδα τής Αγάπης,πού διαφαίνεται η οξύτης τού Ελληνικού Πνεύματος,η δροσιά τους,καί η χάρη τους!
    Πρέπει νά μήν στενοχωριόμαστε...νά τό ρίχνουμε καί λίγο έξω...μέ ωραίους φίλους,-ες,μέ απλά φαγητά...καί νά αρχίσουμε σιγά-σιγά τό τραγουδάκι....
    Θυμάμαι όταν πήγαιναν τους νιόνυμφους στήν εκκλησιά καί τραγουδούσαν όλοι άνδρες,γυναίκες,παιδιά τό:

    "΄Ας πάνε νά δούν τά μάτια μου
    πώς τά περνάει η Αγάπη μου!
    Μήν είδε αλλού καί αγάπησε ;
    Καί 'μένα μέ παράτησε;
    -Ποιός τόπε δέ πουλάκι μου,
    δέν σ'αγαπώ χελι..χελιδονάκι μου;
    Αν τόπε ο Ήλιος νά μήν βγεί
    Τάστρο νά μήν ξημερωθεί!"
    Δέν είναι όλα άσπρα ούτε μαύρα!
    Αισιοδοξία ...καί τραγούδι..
    γιά Ηλιους...αγάπες..φεγγάρια...
    ΑΡΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ωραία όλα αυτά κύριοι των σχολίων, και συμφωνω με τους περισσότερους. Όμως κύριοι και αγαπητή Ελίνα, χωρίς Πίστη, Πατρίδα....ΤΕΛΟΣ!!!
    Η Παναγιά, μας αγαπά όμως και μας σκέπει και σκαλδαλωδώς μας βοηθά ο Χριστός μας.
    Εμείς ξεφύγαμε....
    Αλήθεια, στην εποχή του Κολοκωτρώνη,πια ηρεμιστικά κυκλοφορούσαν;
    Υπήρχαν οι πνευματικοί γέροντες και ακόμη υπάρχουν!
    Λίγοι μεν αλλά υπάρχουν!!
    Ας τους αναζητήσουμε!!!

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΜΙΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ.

    ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ, ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΡΥΟΦΥΛΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΣΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΘΛΙΒΟΥΝ. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΥΡΩΠΑΚΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

    ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΔΕΚΑ ΝΟΜΑΤΑΙΟΙ ΕΝΤΙΜΟΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πριν 3-4 χρόνια, θυμάμαι ότι είχε αρχίσει να ακούγεται "αυτό που θα έρθει στην Ελλάδα". Και διαχέονταν υπονοούμενα για μεθοδευμένη εθνική ισοπέδωση, κοινωνική διάλυση, σπάσιμο αντιστάσεων των ανθρώπων μέσω εξαθλίωσης και κατάθλιψης. Τελικά οι εξελίξεις τα επιβεβαίωσαν αυτά. Αυτό ζούμε τώρα.
    Αλλά να σας πώ κάτι. Ο,τι μπορεί να στοχοποιηθεί δικό μας, κινδυνεύει. Τα χρήματά μας, οι περιουσίες μας, τα εδάφη μας, οι θάλασσές μας, όλα αυτά είναι χειροπιαστά και ορατά. Τον εσωτερικό μας κόσμο όμως δεν μπορούν να τον πλησιάσουν, αν ΔΕΝ επιτρέψουμε εμείς. Ούτε τις ενδόμυχες σκέψεις μας μπορούν να τις δούν-κι΄αφήστε τους να λένε ότι μπορούν να τα προβλέψουν όλα.
    Εμείς όμως μπορούμε να αναπτύσσουμε εκεί τη δύναμή μας-την πίστη στις αξίες της φυλής μας. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 1. Τα παιδιά ΔΕΝ παίζουν και τα τηρούμε κλεισμένα στα κλουβιά !
    2. Οι μαθητές ΔΕΝ αθλούνται, διότι ΝΟΥΣ ΥΓΙΕΙΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΕΙΕΣ
    3. Οι ΄΄γονείς΄΄ της εποχής μας ΕΚΤΡΕΦΟΥΝ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ !
    4. Οι Ψυχολογικές Επιχειρήσεις (ΨΕ) με τηλεόραση, σήριαλ και ΄΄αμέρικαν ντήμ΄΄ συνεχίζουν να μας ΄΄πιπιλούν΄΄ το μυαλό ...
    5. Άπαντες κυκλοφορούν ΄΄με τ΄αμάξι΄΄ - ΚΑΒΑΛΑ ΠΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΚΑΒΑΛΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ ...
    6. Άπαντες θεωρούν κοινωνική επαφή να μιλούν με τις ώρες στο κινητό ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΙΟΝ ΕΝΑ ΚΑΦΕ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥς ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ!!!

    ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ, ΑΝ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ ;;;

    Δημοσθένης ο Μακεδών

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.