9/2/11

Για το Ισραήλ, είναι καλύτερος ο... διάβολος που γνωρίζεις

Γράφει η Ελενα Μπέλλη

Better the devil you know... Μόνον αυτή η σοφή παροιμία -φυσικά αμερικανικής προελεύσεως- μπορεί να εξηγήσει τη ραγδαία μετατροπή του κλίματος σε διεθνές επίπεδο όσον αφορά τις εξελίξεις στην Αίγυπτο:


Ο πρώην «υπό διορία» πρόεδρος, Χόσνι Μουμπάρακ, αναβαθμίστηκε, αίφνης το Σαββατοκύριακο, σε... παράγοντα σταθερότητας και μάλιστα καθοριστικό. «Η βεβιασμένη απομάκρυνση του προέδρου μπορεί να απειλήσει τη μετάβαση της χώρας στη δημοκρατία», προειδοποίησε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον. Σύμφωνα με την εφημερίδα The New York Times, η επισήμανση ισοδυναμεί με την πλέον σαφή ένδειξη για την «αυξανόμενη έμφαση που δίνουν οι ΗΠΑ στην αποφυγή της αστάθειας στην Αίγυπτο». Αυτό που ακριβώς σημαίνει η δήλωση Κλίντον εξήγησε ο Φρανκ Γουάισνερ, προσωρινός ενταταλμένος των ΗΠΑ στο Κάιρο: «Ο κύριος Μουμπάρακ είναι πιθανόν να παραμείνει στο προσκήνιο, τουλάχιστον για λίγο διάστημα ακόμα»...

Σχεδόν ταυτόχρονα με τις δηλώσεις της Κλίντον, ο πρόεδρος του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, εκθείαζε το Μουμπάρακ διότι «έπραξε σπουδαία πράγματα για την ειρήνη». Όπως αναφέρει η Jerusalem Post, οι δηλώσεις έχουν εξέχουσα σημασία καθότι έγιναν στο πλαίσιο της ομιλίας του Πέρες στη διάσκεψη της Χερζίλια, τη σημαντικότερη διάσκεψη επί στρατηγικών θεμάτων στο Ισραήλ. Στη Χερζίλια, για παράδειγμα, έγινε η εξαγγελία του Αριέλ Σαρόν, (που ειρήσθω εν παρόδω, συντηρείται στη ζωή με μηχανήματα από το 2006 όταν υπέστη καρδιακή προσβολή) για την πρόθεση του Ισραήλ να αποχωρήσει από τη Γάζα, το 2003.

Με λίγα λόγια, η δήλωση του Πέρες διατυπώνει την επίσημη θέση του Τελ Αβίβ: Ο Μπουμπάρακ ήταν πιστός φίλος και εφόσον η διάδοχη κατάσταση παραμένει άγνωστη, είναι προς το συμφέρον του Ισραήλ ο Αιγύπτιος πρόεδρος να παραμείνει στη θέση του όσο το δυνατόν περισσότερο. Για το εβραϊκό κράτος, τυχόν αλλαγή στο σκηνικό της εύθραυστης ισορροπίας (;) στη Μέση Ανατολή ενέχει σοβαρούς κινδύνους. Κυρίως, διότι υπάρχει το παράδειγμα του Ιράν, όπου η έκπτωση του Σάχη έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τη Δύση, που λίγο αργότερα είδε τα συμφέροντά της να ανατρέπονται από την άνοδο του Αγιατολάχ.

Στην ιστοσελίδα του, το CNN παρέχει κι άλλους λόγους για τους οποίους το Ισραήλ φοβάται την αλλαγή. Πρώτον, τυχόν ανάρρηση μετριοπαθούς καθεστώτος στην εξουσία της Αιγύπτου δεν απαγορεύει την έμφαση στον εθνικισμό -όπως στην Τουρκία- και τη συνεπαγόμενη επιδείνωση στις σχέσεις με το Τελ Αβίβ.

Δεύτερον, κατά το CNN, τυχόν απουσία της Αιγύπτου από το διαμεσολαβητικό ρόλο της στους Παλαιστίνιους ίσως μετατρέψει τη μεγαλύτερη φωνή επιρροής στην περιοχή σε «ενοχλητική επιρροή».

Τρίτον, όχι μόνον το ενδεχόμενο να καταλάβουν την εξουσία στο Κάιρο οι φανατικοί ισλαμιστές, αλλά ακόμη και η ανάρρηση μετριοπαθών ισλαμιστών στην εξουσία θα σημάνει αύξηση των ισραηλινών αμυντικών δαπανών, που λόγω της φιλίας του Τελ Αβίβ με Αίγυπτο και Ιορδανία, μειώθηκαν από 25% του ΑΕΠ στη δεκαετία του 1980, στο 6,7% το 2010.

Όλα αυτά προσμετρώνται υπέρ του Μουμπάρακ εξ ου και η ανάδειξή του σε παράγοντα σταθερότητας. Ο Χοσέ Τορεμπλάνκα στην El Pais διαφωνεί ριζικά: «Ο Μουμπάρακ είναι η ίδια η αστάθεια», γράφει...
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

16 σχόλια:

  1. Ο Μουμπαρακ τους εδωσε αυτο που ηθελαν...αρα τωρα ειναι παραγοντας σταθεροτητας...στο κλουβι τα πρακτορια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πολυ δοκιμασμενη μεθοδος ελεγχου φτωχων λαων μεσω της τροφης και ταυτοχρονα επικερδης ειναι αυτη που ακολουθηθηκε στους λαους της βορειας αφρικης και για να τους ξεσηκωσουν και να κερδισουν, και μεσω κοινωνικου δικτυου να τους κατευθυνουν.και θα ακολουθησουν και αλλου στο ιδιο μοτιβο.Αν δεν σεβεσαι τους λαους στο τελος δεν θα σε σεβαστουν και αυτοι οποιος και αν εισαι και αυτο ας το κατανοησουν βαθεια καποιοι και να μη παιζουν με την φωτια.
    Η μεθοδος αυτη λοιπον ξεκιναει με υπερπαραγωγη απο την ομοσπονδιακη τραπεζα των ΗΠΑ δολλαριων που με εντεχνο τροπο εστιαζονται σε αγορες
    προιοντος που ειναι σε ελλειψη οπως ειναι το αλευρι ιδιως μετα την στοχευμενη καταστροφη της παραγωγης της Ρωσσιας.Αυτο αυτοματα ανεβαζει τις τιμες του στοχευμενου προιοντος οπως και εγινε και την τιμη αυτη την σταθεροποιουνε εκει ψηλα μεσω αλχημειας.Αλλα αυτος που πλητεται δεν ειναι ο πλουσιος οπου η αγορα τροφης ειναι για αυτον το 10-15% του μισθου του αλλα ο φτωχος λαος στον οποιο η αγορα τροφης και πετρελαιου αφορα το 80% του μισθου του.Ο πρωτος δεν θα επιρρεαστει, ο δευτερος θα πεινασει ιδιως οταν το μεροκαμματο του ειναι 2 ευρω (Αιγυπτιος).Αυτα τα εκανε προσφατα η Goldman Sachs.Το αποτελεσμα αν συνυπαρχει και μονο ευκαιριακη εργασια και ανεργια να φτασωμε στην εξεγερση η οποια ητανε προβλεψιμη 100% και καθοδηγηθηκε για αλλους σκοπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο 'Αρχέλαε' που έρχεσαι με τα δικά μας τα νερά και υποστηρίζεις τον κατατρεγμένο και τον κατακρεουργημένο απο ισραηλινούς ναζήδες.
    Τώρα το επόμενο είναι να βρεις και ποιοι κατηχούνε τους φονιάδες των λαών.
    Federal Reserve, Goldman Sachs, κλπ. Ξέρεις εσύ.


    Διάβασε κι εδώ.
    Συνελήφθη στην Αίγυπτο ο υπεύθυνος της τρομοκρατικής επίθεσης στη χριστιανική εκκλησία των Κοπτών στην Αλεξάνδρεια…
    Ο μέχρι χθες υπουργός Εσωτερικών Χαμπίμπ Αλ Αντί, ο “σοσιαλιστής” υπουργός του Μουμπάρακ ήταν αυτός που οργάνωσε την τρομοκρατική επίθεση στην Αλεξάνδρεια.
    Συνελήφθη από τον Γενικό Εισαγγελέα της Αιγύπτου, μετά την ομολογία των συνεργατών του, πως ήταν αυτός που καθοδήγησε την τρομοκρατική επίθεση σε χριστιανική εκκλησία των Κοπτών στην Αλεξάνδρεια…
    Για να γίνει κατανοητό πως «εργάζονται» από κοινού στην Αίγυπτο -και όχι μόνο-, η ισραηλινή Μοσάντ σε συνεργασία με την αμερικάνικη CΙΑ, η περίπτωση της “τρομοκρατικής” επίθεσης στην Χριστιανική εκκλησία είναι ένα παράδειγμα τεκμηρίωσης.
    - Το κτύπημα οργανώνεται από τον Υπουργό Εσωτερικών, τον αρμόδιο για την καταπολέμηση της «τρομοκρατίας».
    - Τα δυτικά ΜΜΕ (τα περισσότερα χρηματοδοτούμενα και εξαρτημένα από Ισραήλ και ΗΠΑ), αρχίζουν το γνωστό παραμύθι της Αλ Κάιντα, του ισλαμικού εξτρεμισμού.
    - Η δυτική κοινή γνώμη “διευκολύνεται” από τους τρομοκράτες των αμερικανόφιλων δικτατορικών καθεστώτων (άσχετο αν συμμετέχουν στη λεγόμενη «Σοσιαλιστική» Διεθνή. (Άλλωστε σ’ αυτόν τον οργανισμό συμμετέχουν και οι εγκληματίες υπουργοί του ισραηλινού ναζιστικού καθεστώτος) και «ξεχνούν» την καταπίεση των λαών.
    - Η σύγκρουση πολιτισμών (του πισινου του Χαντιγκτον) λαμβάνει «σάρκα και οστά».
    Η συνέχεια γνωστή σε όλους μας....


    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη
    9 Φεβρουαρίου 2011 5:39 μ.μ.
    Μπράβο 'Αρχέλαε' που έρχεσαι με τα δικά μας τα νερά

    Δεν εχω καταλαβει τα "δικα σας νερα"ποια ειναι και δεν ειναι και των λοιπων Ελληνων.Και για να μη πνιγουμε σε αγνωστα και θολα νερα γραψε ενα σχολιακι πρωτα ετσι για μια γνωριμια αν συμφωνειτε στα "δικα σας νερα" με αυτα που γραφονται παρα κατω και ειναι η γνωμη και διδασκαλια των Μουσουλμανων για τον λαο του Ισραηλ.

    Portrayal of Jews as Animals
    In three instances (Surahs 2, 5 and 7), the Koran tells of Muhammad turning people into
    monkeys and/or pigs: “Those (Jews) who incurred the curse of Allah and his Wrath, and those
    of whom (some) He transformed into monkeys and swine.” (Surah 5:60) Another section of the
    Koran compares the Jews to donkeys. PA leaders repeatedly dehumanize Jews by applying
    these animal references to Jews:
    Dr. Mahmoud Mustafa Najem:
    “... for which Allah transformed them to monkeys and pigs...“
    [PA TV (Fatah), Nov. 1, 2002]
    Dr. Mahmoud Mustafah Najem:
    “Praise be to Allah, who has cursed [the Jews], the brothers of monkeys and pigs.”
    [PA TV (Fatah), Dec. 6, 2002]
    Dr. Muhammad Ibrahim Maadi:
    “We are waging this cruel war with the brothers of the monkeys and pigs, the Jews and
    the sons of Zion.”
    [PA TV (Fatah), Sept. 12, 2004]
    Dr. Muhammad Ibrahim Maadi:
    “For Allah was angry and called them once monkeys, pigs and donkeys:”
    [PA TV (Fatah), March 30, 2001]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 9 Φεβρουαρίου 2011 5:39 μ.μ.
    Συμπληρωματικα στο ερωτημα μου παραπανω και αυτος ο τιτλος απο κειμενο Μουσουλμανικο και μαλιστα συνηθες και καθολου εξτρεμιστικο.


    “Kill A Jew –Go To Heaven”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ιστολογιο αυτο εχει καποιο σκοπο
    που πιστευω οτι ειναι πατριωτικος και επανω σε αυτο το πλανο προσπαθω και εγω να συμβαλω με τις περιωρισμενες δικες μου γνωσεις και προσπαθειες και αναλυσεις των γεγονοτων.Αυτο ομως δεν με υποχρεωνει να απαντω σε παρανοικες επιθεσεις οπιουδηποτε.
    Οπιουδηποτε που προσπαθει να συρει το ιστολογιο αυτο σε στειρες και υβριστικες αντιπαραθεσεις χωρις λογικα επιχειρηματα και μαλιστα κατα θρασυ και αναγωγο τροπο συμφωνα και με την παιδεια του.Τελεια και παυλα.Απαντησεις και σχολιασμοιδεν πρεπει να γινονται ποτε προσωπικα και να απαντουνται μονο τα σχολια που εχουν κατι να πουνε και μαλιστα με ευγενικο , απροσωπο και αντικειμενικο τροπο. Δεν θα επρεπε να πεφτωμε στην παγιδα να ακολουθουμε τις υβρεις και την αποφυγη σχολιασμου που πιθανως επιθυμει καποιος που προσπαθει να κρυψει την ανεπαρκεια και τα παθη του πισω απο τις υβρεις
    σαν την σουπια που οταν στριμωχθει πεταει μελανι.Το να απαντησεις με βρισιες σε βρισιες ειναι
    πολυ ευκολο και χωρις καμμια χρονικη η αλλη δαπανη.Το να συγκρατηθεις ομως και να αγνοησεις τις βρισιες καποιου αναγωγου και ταυτοχρονα ασχετου με το θεμα χωρις να σε συμπαρασυρει στο παιχνιδι του αυτο για μενα ειναι σχολειο και αυτο τον δρομο πρεπει να ακολουθει καποιος για χαρη της αντικειμενικης
    ροης της πληροφορησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά σας τα λέει κάποιος άλλος οτι εσείς δεν ερχόσαστε για "κυνήγι" εδώ.
    Κάτι "άλλο" σας αρέσει.

    Έτσι δεν είναι; Σωστά;

    Συνεχίστε να "κυνηγάτε".


    Σολομών Λεβίτικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ιαπετε
    Γιατι κατεβασες το σχολιο του Δημοκριτου ενω το ειχες αναρτησει,μηπως το πηγες για ΚΤΕΟ.Και σε αντικατασταση ανεβασες καποιον ανοητο με το ονομα...Λεβιτικος.Μαιμουδιες.Εκτιθεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάνω ότι περνάει απο το χέρι μου, ότι μου επιτρέπει η σκληρή καθημερινότητα. Για τα όποια λάθη μου ζητώ ταπεινά συγνώμη.Για το τι έκανα και το τι δεν έκανα πρώτα στον Σάββα θα απολογηθώ.

    Το ιστολογιο αυτο εχει κάποιο λόγο ύπαρξης σας ερωτώ ευθέως η αντιπαράθεση σας με τέτοιο τρόπο, σε τέτοιο τόνο και μόνο για συγκεκριμένη θεματική ενότητα που πολλές φορές είναι άσχετη με το θέμα της ανάρτησης προωθεί τον σκοπό αυτό ναί ή όχι; Συμβάλλει στην βελτίωση του Ιστολογίου ναί ή όχι; και γιατί;

    Εγω δεν έχω να εκτεθώ σε τίποτα και το έχω αποδείξει.Σειρά σας η απάντηση σας και η στάση σας θα το αποδείξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εχεις δικαιο αλλα το σχολιο του Δημοκριτου απαντουσε σε καποιον που γλυστρισε μεσα στον εμετο του και το ειχες δημοσιευσει και μετα αυτο ανταλλαχθηκε,ανεβοκατεβηκε,με σχολιο που μαλλον δεν ειχε θεση εδω και δεν καταλαβα το σκεπτικο και αυτο θα μου αρκουσε να το ανεφερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε ευχαριστώ για την κατανόηση νομίζω στον προβληματισμό σου απαντά η πρώτη παράγραφος απ οτο σχόλιο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αρχελαε (τελος παντων αφου θελεις να υπογραφεις ετσι) η ατζεντα σου ειναι γνωστη σε ολους μας.
    Οχι μονο στους διαχειριστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 10 Φεβρουαρίου 2011 5:42 μ.μ.

    Χαιρομαι για αυτο που εγραψες και αρχιζω να αισθανομαι και εγω...καποια συνεχεια στην ζωη μου!!! Εξ αλλου δεν εχω σκοπο να αλλαξω ατζεντα οπως και εσυ δεν πρεπει να αλλαξεις την δικη σου.Τα blogs
    για αυτο δημιουργηθηκαν,για να εκφραζονται ολοι,κουτσοι,στραβοι,με ενα η δυο ποδια,εξυπνοι και ανοητοι,μορφωμενοι και αμορφωτοι και κυριως οι σχολιαστες επωνυμα η και ανωνυμα ,διαφορετικα θα ητανε διαχειριστες και θα εισεπραταν αυτοι και την δοξα αλλα και τις...διαφημισεις.
    ΥΓ 1
    Οσον αφορα τα παρεμβαλλομενα και δηθεν μου ανωνυμα σχολια ,εσκεμμενα απο μεριας μου τα αφηνω να με φωτογραφιζουν αλλα δεν συνδεονται στο διαδικτυο,διοτι γραφω και αλλου,με το ονομα που εμφανιζομαι.Αυτα τα ξερουν οι καπως
    παλαιοτεροι...ρωτησε τους.
    ΥΓ2
    Καποιος ομως εδω μεσα εζυγισθη και ευρεθει ελλιποβαρης,ξερει αυτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τουλάχιστον δεν πάει στράφι ο κόπος σου. Μπορεί να μην βοηθάς και τόσο το Ισραήλ σου αλλά μας διασκεδάζεις κιόλας.

    Ο 10 Φεβρουαρίου 2011 5:42 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οι Έλληνες δημοσιογράφοι
    έχουν "ξεχάσει" ότι ζούμε στην εποχή της παγκόσμιας ενημέρωσης
    (ακόμα δεν έχουμε κλειδώσει το παγκόσμιο διαδίκτυο στη χώρα μας)

    και νομίζουν ότι ακόμα μπορούν να
    "δανείζονται" ελεύθερα ό,τι και όπως τους αρέσει...

    http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4023673,00.html

    http://www.canadafreepress.com/index.php/article/32937

    Δεν πειράζει. Οι αμερικανικές παροιμίες συμβαδίζουν τουλάχιστον με την αμερικανοδουλεία κάποιων.

    Ευτυχώς που ο στρατός Soros-Obama-Clinton απέτυχε στα μαύρα σχέδιά του για την Αίγυπτο.

    Γιατί παρά το αντι-ισραηλινό μένος της "έγκυρης δημοσιογραφίας"
    αυτά που δεν αναφέρονται καν
    είναι η σθεναρή στάση της Ρωσίας. Και φυσικά η Σαουδική Αραβία. Που επέβαλαν τελικά αυτό που ήθελαν -αυτό που η λογική υπαγόρευε- παρά τη λύσσα των αμερικανών και των γαλλογερμανών.

    Και ευτυχώς, που τα σχέδια απέτυχαν,
    αλλιώς ως Έλληνες θα έπρεπε να αποχαιρετήσουμε την ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ στην Αγία Αικατερίνη στο Σινά
    και να καλωσορίσουμε εκατοντάδες χιλιάδες κατατρεγμένων Αιγυπτίων που θα αναζητούσαν άσυλο προκειμένου να γλιτώσουν τις ζωές τους.

    Τελικά τί θεωρείται προσόν για να είσαι καλός Έλληνας δημοσιογράφος; Να νοιάζεσαι για τις επιπτώσεις στην πατρίδα σου
    ή να κόπτεσαι για το "δίκιο" του Soros;

    Η ξεφτίλα έχει άραγε όρια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ 11 Φεβρουαρίου 2011 9:33 μ.μ.

    Συμφωνω
    αυτα να τα βλεπουν οι εδωδιμοι ελληνοφωνοι σαγιανιμ που ντε και καλα μας αραδειαζουν δω μεσα οτι σκουπιδι τους πασσαρει το "υπουργειο των εξωτερικων" τους.
    Εχουν και υπουργειο εξωτερικων τρομαρα να τους ερθη.
    Δεν το ονομαζουν "Δημοτικο Σφαγειο" καλυτερα;
    Θα τους ταιριαζε πιο πολυ σαν εμπειροι χασαπηδες που ειναι.




    Όμαδεον
    Λωριδα της Γαζας
    σκλαβωμενη απο εβραιους
    γενοκτονους εθνοκτονους
    Παλαιστινη


    ΥΓ. 1
    Ανοιξτε και δειτε.
    http://www.ifamericansknew.org/
    Αν ηξεραν και οι Ελληνες!
    Μιλαμε για εγκληματιες.

    ΥΓ. 2
    Το εγχειριδιο "Χασμπαρα" που χρησιμοποιουν οι οβριοι (κρατηστε το σε σκληρο δισκο γιατι θα το αποσυρουν) με ετοιμες απαντησεις φτιαγμενες απο το "ΥΠΕΞ" τους για τα εγκληματα της εβραιογιαφκας τους!!
    Ανοιξτε το πρωτο συνδεσμο (pdf) και απολαυστε "κοσερικια" προπαγανδα!
    http://whatreallyhappened.com/WRHARTICLES/wujshasbara.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.