2/2/11

Αποστρατιωτικοποίηση της Κύπρου

Άρθρο του Οζτζάν Οζτζανχάν στη Σταρ 
ΕΧΩπάρει συνεντεύξεις από όλους τους ε/κ πολιτικούς συμπεριλαμβανομένου και του Χριστόφια. Όλοι ανεξαιρέτως δήλωσαν: «Ο τουρκικός στρατός κατέλαβε το νησί και πρέπει να το εγκαταλείψει. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε τη διχοτόμηση και τα χωριστά κράτη. Δεν θα αποδεχτούμε την όποια συμφωνία αν αυτή δεν προνοεί την επιστροφή στους τόπους μας, στις περιουσίες μας. Θέλουμε μια αποστρατιωτικοποιημένη, ανεξάρτητη κυρίαρχη , ενιαία Κύπρο;». Τους υπέβαλα την ερώτηση: «Γιατί θέλετε την αποχώρηση μόνο του τουρκικού στρατού από τη στιγμή που στο νησί υπάρχουν οι αγγλικές βάσεις, ο αγγλικός στρατός και οι πύραυλοι, ο ελληνικός στρατός ακόμη και ο αμερικανικός; Με τόσο στρατό πώς ονειρεύεστε την αποστρατιωτικοποίηση;». 
  Η απάντησή τους ήταν: «Να φύγει και ο ελληνικός στρατός και να μη μείνει στο νησί κανένας ξένος στρατιώτης. Ας εξευρεθεί μια λύση στο Κυπριακό και τότε θα πάρουν σειρά και οι αγγλικές βάσεις και ο στρατός». Απέφυγαν να απαντήσουν για τους Αμερικανούς και για τα κέντρα ακροάσεώς τους. Προσποιήθηκαν ότι δεν γνωρίζουν ότι για χρόνια τώρα τα κυπριακά λιμάνια και αεροδρόμια, οι βάσεις Δεκέλειας και Ακροατηρίου χρησιμοποιούνται από τη Σια και το Πεντάγωνο.  
Τώρα πληροφορούμαστε από τον ε/κ Τύπο ότι καταφθάνουν στην Κύπρο Καναδοί στρατιώτες, οι οποίοι αποχωρούν από το Αφγανιστάν. Προς τον σκοπό αυτό υπογράφηκε συμφωνία Κύπρου-Καναδά. Μήπως δεν υπήρχε άλλη χώρα για να φιλοξενήσει τους Καναδούς στρατιώτες; 
Οι Ε/κ ονειρεύονται μια αποστρατιωτικοποιημένη και αφοπλισμένη Κύπρο. Δεν τους ενδιαφέρουν οι εξελίξεις στηνΜέση Ανατολή, οι προστριβές Ισραήλ-Αράβων, το θέμα των πηγών φυσικού αερίου και πετρελαίου, η πυρηνική απειλή του Ιράν, τα όσα συμβαίνουν στο Λίβανο, Ιράκ, Ιράν, Συρία, Τυνησία Αλβανία. Ο μόνος τους καημός είναι η παρουσία του τουρκικού στρατού στην Κύπρο. 
Λόγω της γεωγραφικής της θέσης στη Μέση Ανατολή ουδέποτε η Κύπρος θα αποστρατιωτικοποιηθεί επειδή αυτό επιβάλλουν τα συμφέροντα της Αμερικής και των συμμάχων της.  
Στο νησί υπήρχε αγγλικός στρατός όταν ήταν αγγλική αποικία, στην κρίση στο Σουέζ εδώ στρατοπέδευσαν γαλλικές δυνάμεις, κατά τον πόλεμο στο Ιράκ οι συμμαχικές δυνάμεις που πολεμούσαν τον Σαντάμ πέρασαν από εδώ, ενώ το 1964 υπηρετούν στο νησί αποσπάσματα από διάφορες χώρες; 
Οι ε/κ γείτονές μας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Κύπρος είναι ένα αεροπλανοφόρο και πάντοτε θα υπάρχουν στο νησί στρατεύματα, αφού αυτό επιβάλλουν τα σχέδια των υπερδυνάμεων. 
Αφού υπάρχουν στρατοί από Ελλάδα, Τουρκία, Αγγλία, ας έλθουν και οι Καναδοί, και οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ Δεν υπάρχει δύναμη ικανή να τους απομακρύνει από το νησί. Θα παραμείνουν σε αυτό όσο χρόνο εκείνοι επιθυμούν. Ούτε η δική μας γενεά ούτε η επόμενη θα δει αποστρατιωτικοποιημένη την Κύπρο. Canadian Τroops, Welcome to Cyprus.

13 σχόλια:

  1. - Τί καλά που θά ’ταν, νά ’ταν προβοκάτορας των τούρκων. Έλα που -δυστυχώς- είναι φερέφωνό τους!
    «...Αφού υπάρχουν στρατοί από Ελλάδα, Τουρκία, Αγγλία, ας έλθουν και οι Καναδοί και οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν υπάρχει δύναμη ικανή να τους απομακρύνει (τους τούρκους στρατιώτες) από το νησί. Θα παραμείνουν σε αυτό όσο χρόνο εκείνοι επιθυμούν. Ούτε η δική μας γενεά ούτε η επόμενη θα δει αποστρατιωτικοποιημένη την Κύπρο. ...»
    Τί να συνομιλήσεις, να διαπραγματευτείς, να συνεννοηθείς και να συμφωνήσεις -εν τέλει- μ’ εκείνους τους αλαζόνες, στενοκέφαλους, κουτοπόνηρους, οι οποίοι -λ.χ.- δεν διαχωρίζουν -τάχα- τον πολυάριθμο στρατό εισβολής και κατοχής, που βίασε, καταστρέφει και εποφθαλμιά την ίδια τη’ ’χώρα, από παρόντες ολιγάριθμους άλλους, μέσω συμφωνιών της, έστω και υπό πίεση. Ας τους προσέξουν καλά-καλά κάποιοι-κάποιοι κι’ εδώ και στας Ευρώπας, μήπως "καταλάβουν"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλα τουρκος ειναι αυτος αρα ακυρος ,την αποστρατηκοποιηση την θελουμε για να φυγουν τουλαχιστο οι δυο νατοικες δυναμεις ελλαδα και τουρκια,η τουρκια για ευνοητους λογους ειδικα τωρα...και η ελλαδα επειδη δεν την εμπιστευομαστε καν,λογω του οτι με το σχεδιο αναν κοντεψε να μας πουλησει οπως και παλαιοτερα για να ξεμπερδευει ενα βαρος,και δευτερον επειδη δεν υπαρχει περιπτωση για ενοιαιο αμυντικο δογμα οσο και να θελουν οι Κυπριοι σαν κι εμενα,ουτε καν κοικη αοζ δεν εχουμε...
    Αυτα σας τα λεω επειδη κατι ξερω,καποια χαρτια εχουν ερθει στην επιφανεια για τις ελλινικες θεσεις που ουσιαστικα ''βοηθουν'' στηριζοντας εξ αποστασεως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ ΚΑΝΑΔΟΥΣ,ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ,ΓΑΛΛΟΥΣ,ΡΩΣΣΟΥΣ ΕΞΕΤΕΡΑ ΕΞΕΤΕΡΑ...
    ΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΙΧΟΤΟΥΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΟΥΝΕΤΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΛΕΞΑΜΕ.


    ΚΑΙΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ήξερα κε Χριστόφια ότι για τους ελληνοκύπριους η ΕΛΔΥΚ είναι ξένος στρατός.

    Πάντως έχει δίκιο για το σημείο ότι δεν θα γίνει αποστρατικοποίηση τουλάχιστον από νατοϊκούς στρατούς.

    "Λυση" του Κυπριακού = άλλη σημαία, άλλος εθνικός ύμνος, τέλος ο ελληνικός στρατός, τέλος και η εθνική φρουρά.
    Καλύτερα διχοτόμηση. Να πάρουμε καρπασία, αμμόχωστο με αντάλλαγμα την αναγνώριση των κατεχομένων. Και θα διατηρήσουμε τις ελεύθερες περιοχές ελληνικές, και θα έχουμε πλήρη έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών.
    Στη τελική όλοι στην Ε.Ε. θα μπούμε που δεν θα έχει σύνορα κτλ κτλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Ανώνυμος (2 Φεβρουαρίου 2011 10:21΄)
    - Κρίμα Αγαπητέ μου «τουρκο-προβοκάτορα;» που, δεν μπορεί να ξεπεραστεί απ’ ορισμένους το πρόβλημα (complex) αδυναμίας διαχωρισμού κάποιων ελαχίστων -ακούσιων κι’ εκούσιων- «μειοδοτών», από τον συμμεριζόμενο -τους αδελφούς Κυπρίους- Ελληνικό λαό. Κρίμα, ομοίως, που, μερίδα -μικρή έστω- των Κυπρίων, αγνοεί ή παραβλέπει τον πραγματικό ιστορικό ρόλο των Άγγλων και τους προτιμά από τους Έλληνες.
    Πολύ κοντόφθαλμα και υπερφίαλα εκτιμάς την διατήρηση της ελεύθερης περιοχής, χωρίς αξιόμαχο στρατό, καθώς και του ελέγχου του πλούτου της.
    Το Κυπριακό δεν λύνεται, λόγω «διχογνωμίας» μας -και μόνο- να ξέρεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας αρχισουμε την αποστρατικοποιηση απο τη χειροτερη σκατοφαρα που εχει περασει ποτε απο τν πλανητη Γη.
    Τους Αγγλους.
    Για να δειτε για ποτε και πως θα αντιδρασουν οι καποτηδες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 12.05 ELLHNAS THS KYPROY EIMAI APLA DEN EIMAI FASISTAS SAN KAI SENA,TO MONO POU 8A MAS OFAILOUSE EINAI H LUSH TOU KYPRIOAKOU KAI OXI H DIXOTOMISH OPOS LETE ESEIS OI ''FILOI''MAS...
    TORA ME THN APOSTRATIKOPOIHSH EGO DEN SYMFONO SYMFONO OMOS ME THN APELASH OLON TON ENGIHTRION DINAMEON SIMFONO,ISOS GIA AUTO O XRISTOFIAS NA BAZEI MPROS THN APOSTRATHKOPOIHSH AFOY XEREI OTI DEN 8A GINEI POTE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ;;;;;
    META ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ...
    ΧΑΧΑΧΑΧΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. pros 5.13
    oxi den ftaine mono oi aggloi, fisika prota ftaine oi ellines ex ellados pou mas poulisan opos pouloun kai tora 8raki kai kriti!!!!

    Episis apo to ifos sou kai mono prospa8eis na rixeis to ftaiximo stous kuprious anti stous koprites ellhdites pou einai giousoufakia ton amerinobretanon pou mexri kai simaira den ypografoun gia tin aoz.
    mipos eisai kai esu enas kopritis tou kerataa!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανατροπή των ανθελληνικών κυβερνήσεων σε Ελλάδα και Κύπρο!!!
    Και μετά, το πρώτο πράγμα, να στείλουμε στην Κύπρο κανονική Μεραρχία και μάλιστα στα φανερά !!!
    Μαζί, αεροπλάνα και πλοία μας !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. """Ας αρχισουμε την αποστρατικοποιηση απο τη χειροτερη σκατοφαρα που εχει περασει ποτε απο τν πλανητη Γη.
    Τους Αγγλους.
    Για να δειτε για ποτε και πως θα αντιδρασουν οι καποτηδες....."""

    Όλοι συμφωνούν μαζί σου, μα όλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ 2 Φεβρουαρίου 2011 8:51 μ.μ.

    Θα προτιμουσες μηπως και διεθνη γλωσσα τη τουρκικη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.