1/2/11

Ενισχύεται η σημασία της Κύπρου στην Αν. Μεσόγειο Στελέχη του εβραϊκού λόμπι αναδεικνύουν τα νέα δεδομένα στην περιοχή


Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ σύμβουλος της πανίσχυρης Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής (Αmerican Jewish Committee), Ντέιβιντ Χάρις δήλωσε πως «οι τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου, ενδεχομένως και τα αποθέματα πετρελαίου, στα χωρικά ύδατα του Ισραήλ θα έχουν μείζονες συνέπειες όχι μόνο για το Ισραήλ αλλά για όλη την περιοχή». «Και η Ελλάδα φαντάζει ως η λογική πύλη εισόδου του φυσικού αερίου στην ηπειρωτική Ευρώπη. Αυτό είναι από μόνο του αξιοσημείωτο για την Ελλάδα.

Επίσης θα προσφέρει στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη έναν αξιόπιστο πάροχο αερίου, καθώς και την ευκαιρία διαφοροποίησης των πηγών, κάτι που έχει αυτόνομη στρατηγική σημασία», είπε μιλώντας στο Βήμα των Αθηνών, μαζί με τον Μάλκολμ Χένλαϊν, εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Διάσκεψης των Προέδρων των Αμερικανοεβραϊκών Οργανώσεων.

«Ο Βενιαμίν Νετανιάχου μιλούσε πάρα πολύ σοβαρά όταν κατέθετε τον περασμένο Αύγουστο την πρόταση για κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού για τη μεταφορά φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα από τα θέματα που συζητείται συνεχώς στις ελληνοϊσραηλινές επαφές. Η προοπτική και τα οικονομικά οφέλη είναι αναμφισβήτητα», προσθέτει ο κ. Χένλαϊν.

Και βέβαια αυτή η εξέλιξη αναβαθμίζει και τον ρόλο της Κύπρου. Κατά τον κ. Χάρις, «η Κύπρος διαδραματίζει ήδη ενεργό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο, παρά τη διαίρεση του νησιού από το 1974. Οι στενότερες σχέσεις με το Ισραήλ αλλά και ο εντοπισμός φυσικού αερίου θα ενισχύσουν περαιτέρω τη σημασία της Κύπρου. Και θα μπορεί επίσης, εξαιτίας της συμμετοχής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να ασκεί ακόμη μεγαλύτερη επιρροή».

Οι κορυφαίοι παράγοντες του εβραϊκού λόμπι που θα επισκεφθούν στις αρχές Φεβρουαρίου την Αθήνα, εκφράζουν απογοήτευση για τη στάση της Τουρκίας.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 31/01/2011

6 σχόλια:

  1. Mprabo stin kypro mas,distixos 8a prepei na mas kybernisete paidia mpas kai so8oume!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ίσως χρειαστεί και οι ΗΠΑ-ΕΕ να υποστηρίξουν την Ελλάδα πολύ περισσότερο απ'ότι στο παρελθόν.

    Η Ελλάδα είναι η μόνη σταθερή δύναμη και ταυτόχρονα έχει την μεγαλύτερη γεωστρατηγική σημασία.

    Η βόρεια Αφρική αποτελείται από μουσουλμανικά κράτη που κυβερνώνται από καθεστώτα και στην ουσία δικτατορίες ή ολιγαρχίες. Επίσης σε αυτά το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού ζει σε άθλιες -για τα δυτικά δεδομένα- συνθήκες.
    Στα Βαλκάνια Αλβανία, Κόσοβο, Σκόπια, Σερβία, Βοσνία είναι κράτη φτωχότερα της Ελλάδας όπου μπορεί να ξεσπάσει πόλεμος ή ταραχές.
    Από την άλλη η Νέα Οθωμανική Τουρκία, μία δύναμη που θέλει πολλά περισσότερα από τους γείτονες και ΕΕ-ΗΠΑ και παράλληλα ανταγωνίζεται το Ισραήλ και το Ιράν. Το ζήτημα των Κούρδων δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα.

    Η μόνη ασφαλής δίοδος μεταξύ ΕΕ-Δυτικής Ευρώπης-ΗΠΑ προς την Μέση Ανατολή είναι η Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ. Και αν η Κύπρος είναι το αεροπλανοφόρο της Μεσογείου τότε το Ισραήλ είναι το ανάχωμα.
    Αυτά τα τρία κράτη είναι τα μόνα στην Αν. Μεσόγειο που είναι δυτικά κράτη όσον αφορά ΑΕΠ, δημοκρατικοί θεσμοί, κράτος, κτλ. ή αν θέλετε πολύ πιο δημοκρατικά.
    Για το Ισραήλ η είσοδος στην ΕΕ πριν από οποιαδήποτε μουσουλμανική χώρα πρέπει να είναι στρατηγική επιλογή. Βέβαια για να γίνει αυτό πρέπει να λύσει τουλάχιστον κάποια από τα θέματα με τα κατεχόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. //...«οι τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου, ενδεχομένως και τα αποθέματα πετρελαίου, στα χωρικά ύδατα του Ισραήλ θα έχουν μείζονες συνέπειες όχι μόνο για το Ισραήλ αλλά για όλη την περιοχή». «Και η Ελλάδα φαντάζει ως η λογική πύλη εισόδου του φυσικού αερίου στην ηπειρωτική Ευρώπη. Αυτό είναι από μόνο του αξιοσημείωτο για την Ελλάδα...// (Αmerican Jewish Committee), Ντέιβιντ Χάρις
    --------------
    Βλέπει κανείς να αναφέρονται κάπου τα αέρια και τα πετρέλαια Κύπρου και Ελλάδας;;; ΟΧΙ !!!
    Και να υπάρχουν, ΔΕΝ θα μας αφήσουν να τα βγάλουμε για να πουλάνε αυτοί τα δικά τους...
    Ωραία κορόιδα ψάχνουν να βρουν οι κύριοι εβραίοι και μερικά τα βλέπουμε να σχολιάζουν εδώ στον Ινφογνώμονα...
    (Αν και το καλίτερο θα ήταν "μούγγα στην στρούγκα", όλο και κάποιο θα βγει να με σχολιάσει τώρα...)
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όψιμες δηλώσεις των οβριών για την Ελλάδα.
    Βρε που ήσαντε τόσο καιρό τα λαμόγια που άρχισαν να μισόλογα μόνο μετά το μπινελίκωμα του τουρκαλά στον οβριό;;
    Που ήσαντε τότε; Πριν το Νταβός;
    Που τώρανες μας κουβαλούν την χάβρα τους και κάνουν εκδρομές σε Αθήνα και Λευκωσία;


    Μιχάλης Στέργος
    Άγιος Νικόλας
    ΤΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ πάντως παιδιά που έχω διαφημιστική εταιρεία μου ζητήθηκε να προμηθεύσω τουριστικές επιχειρήσεις από Θεσ/νίκη με χιλιάδες αναμνηστικά είδη για τουρίστες όπου έχουν φωτογραφία της Θεσ/νίκης σε κάποια μαζί με κείμενα στα Εβραϊκά.

    Και μιλάμε για δουλειές χιλιάδων ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.