19/2/11

Πρωθυπουργικές δεσμεύσεις για τα προβλήματα της μειονότητας

Ισονομία, ισοπολιτεία και διευκολύνσεις στην καθημερινότητα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης υποσχέθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου. Επισκέφθηκε σήμερα το χωριό Δημάριο και συνομίλησε με κατοίκους. «Η γραφειοκρατία είναι δυνάστης και των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων», είπε.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για λύση στο ζήτημα των βακουφίων και των διοικήσεών τους και ανακοίνωσε ότι μέχρι το Σεπτέμβριο θα ενταχθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης η Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία, στην οποία φοιτούν οι δάσκαλοι των μειονοτικών σχολείων. Επίσης δήλωσε ότι οι προφορικές εξετάσεις για τους υποψήφιους οδηγούς θα γίνονται και στα τουρκικά, στα ΚΕΠ της περιοχής θα ενισχυθεί η παρουσία υπαλλήλων που γνωρίζουν τη γλώσσα.

Νεαροί κάτοικοι του χωριού και μαθητές διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν πιάνουν όλα τα τηλεοπτικά κανάλια και δεν έχουν σύνδεση με το διαδίκτυο. Ο Γ. Παπανδρέου τους απάντησε ότι θα δώσει εντολή στα αρμόδια υπουργεία για να αποκτήσουν σύνδεση.

Τέλος, αναφερόμενος στα καπνά, που αποτελούν την κύρια πηγή εσόδων της περιοχής, δήλωσε πως επειδή είναι μονοκαλλιέργεια τύπου μπασμάς, πρέπει να διατηρηθεί και να ενισχυθεί.
(Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

7 σχόλια:

  1. να γραφουμε και τις πινακιδες του κοκ και στα τουρκικα, και να μαθουμε επισης ολοι οι θρακιωτες τουρκικα για να μπορουμε να συνενοουμαστε οταν δεν ξερουν ελληνικα οι μουσουλμανοι οσο για τα διπλωματα να τους τα δινει το τουρκικο προξενειο κομοτηνης μηπως οταν βλεπουν ελληνα εξεταστη τα χανουν και ξεχνουν τις απαντησεις,η το καλυτερο ας αυτονομηθουν αφου αυτο θελουν και να κανουν οτι γουσταρουν.δεν παμε καλα μου φαινεται η μαλακια καλα κρατει απο εμας τους ελληνες αντι να τους απελασουμε ολους τους μουσουλμανους απο την θρακη για τον λογο της επιθυμιας τους προς αυτονομηση της περιοχης που ανηκει απο παντα στην ελλαδα καθομαστε και τους χαιδευουμε τα αυτια μεχρι την μερα που θα μας κυνηγησουν αυτοι απο την θρακη ξυπνηστε και τσακιστε τους προτου μας βαλουν απο κατω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Τήν Τετάρτη 13 Μαρτίου 1918 ,η Εταιρεία Κοινωνιολογίας τού Παρισιού,σέ συνεδρίασή της,υπό τήν προεδρία του πρώην γάλλου Πρωθυπουργού Ριμπο*,μέ θέμα "Μελέτη τών χωρών τής Βαλκανικής",ασχολήθηκε ιδιαίτερα μέ τήν Τουρκία.Κύριος ομιλιτής ήταν ο Αντρέ Μαντελστάμ**.Ιδού χαρακτηριστικά αποσπάσματα:
    "...Οι Άραβες καί οι Πέρσες.λαοί μουσουλμανικοί,άφησαν στον κόσμο θησαυρούς πολιτισμού.
    'Ας ρίξουμε ,τώρα μιά ματιά στο ρόλο που έπαιξε ο τουρκικός λαός στήν ιστορία,αυτός ο ρόλος εμφανίζεται μάλλον τραγικός.Καί αυτή η τραγωδία τού τουρκικού λαού συνίσταται στό ότι,από τήν ημέρα τής εμφάνισής του στήν παγκόσμια αρένα,δέν έκανε τίποτα γιά νά νομιμοποιήσει τήν ύπαρξή του από τήν άποψη τού πολιτισμού.
    Δέν μπήκε στήν ζωή τών άλλων λαών παρά σκορπώντας χείμαρρους
    α ί μ α τ ο ς καί δ α κ ρ ύ ω ν.Δέν επιβεβαιώθηκε στόν κόσμοπαρά μέ τόν πόλεμο καί τίς αλησίδες.Δέν έζησε παρά μέ σκλαβωμένους.
    Ο τούρκικος λαός δέν άφησε για τίς επερχόμενες γενεές ούτε ένα μεγάλο όνομα ποητή,καλλιτέχνη,γλύπτη,μουσικού,σοφού,στό οποίο θά μπρούσε η ανθρωπότητα ν'αναφερθεί μέ χαρά καί αγάπη.Δέν κατάθεσε καμιά προσφορά στό βωμό του Ωραίου,τού Καλού,τού Αληθινού.Υπήρξε ένας στείρος λαός,ένας λαός χωρίς
    φ ρ ο ύ τ α...."
    *Alexandre Ribot:Γάλλος ιστορικός,μετριοπαθής,πέντε φορές πρωθυπουργός μεταξύ 1892 και 1917.Ακαδημαικός.
    **Andre Mandelstam:Καθηγητής διεθνούς δικαίου,υπηρέτησε ως αρχιγραμματέας στή ρωσική πρεσβεία στήν Κωνσταντινούπολη,καί ως διευθυντής νομικού τήματος τού ρωσικού υπουργείου εξωτερικών.Αντισταλινικός,πέθανε εξόριστος στή Σιβηρία.

    Ένα χρόνο νωρίτερα από τή διάλεξη,ο πρώην πρέσβης τών Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ( ΗΠΑ)στήν Τουρκία,Χένρι Μοργκεντάου έγραφε στό βιβλίο του τό εξής:
    "...Μετά από στενή επαφή πεντακοσίων ετών μέ τόν ευρωπαικό πολιτισμό,ο σύγχρονος Τούρκος εξακολουθούσε νά είναι ακριβώς ο ίδιος μ'εκείνον πού είχε εμφανισθεί τό Μεσαίωνα από τίς στέπες τής Ασίας.Πίστευε τόσο έμμονα όσο οι πρόγονοί του στήν ιδέα ενός κρατους αποτελούμενου από λίγους κυρίαρχους,πού έχουν τά δικαίωματα νά υποδουλώνουν καί να καταληστεύουν όσους λαούς θέτουν υπό τόν έλεγχό τους...
    -Ποτέ δέν θά καταλάβουν ότι οι υποτελείς λαοί μπορεί νά είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από σκάβοι...
    -Ο ι Τούρκοι ζούσαν επί αιώνες σαν π α ρ ά σ ι τ α σέ βάρος αυτών των καταπιεσμένων φιλόπονων λαών.Τούς θεωρούσαν "ακάθαρτους"καί ως εκ τούτου μή δεκτούς ως μέλη τής οθωμανικής κοινωνίας..."
    "ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΉΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΏΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΉΣ"Χάρης Τσιρκινίδης.
    Αλήθεια τά ίδια δέν κάνουν καί στήν Ελληνική Κύπρο;ΑΠΟ ΤΟ 1974;
    Πού είσθε "φιλοεχθροί-εχθρόφιλοι"σύμμαχοι δήθεν τού ΝΑΤΟ,καί τής Ευρωπαικιάς Ένώσεως!!!
    ΑγγλοΑμερικανοΓάλλοΙταλοΙσπανοΒέλγιοΑυστριακοΠορτογαλάτες...!!!
    ΄Ολοι εναντίον τών Ελλήνων πού σάς έμαθαν τήν πάει νά πει ΠΟΛΙΤΙΣΜΌΣ!
    ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ!!!
    Καί απο τούς δικούς μας "εχθρόφιλους"Siemensellines!!!"
    tous "frienemies"
    OUST!RAUS....NTOLMADES..ΝΤΟΛΜΑΔΕΣ..
    Σ ΑΡΚΑΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΡΑΒΟΟΟΟ!!! Μπράβο στον "ηγέτη" μας!!! Αλλο τι θα δούμε Θεέ μου!!! Μου άρεσε πάντως πως δεν πιάνουν τηλεοπτικά κανάλια! Για τι κανάλια μιλάνε, μας δουλεύουν??? Τα Τουρκικά τα πιάνουν όλα κρύσταλλο, αφού κάθε σπίτι έχει και ένα δορυφορικό ταψί!!! Τόσο "χαιβάνια" μας περνάνε? Ο "ηγέτης" μας πάντως είναι σίγουρα "χαιβάνι" και όχι μόνο... ΕΞΩ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ, ΕΞΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΑΚΗ!!! proxeneio-stop.org

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θράκη - Ξάνθη: Διαφήμιση της Forthnet στα τούρκικα!!!

    Όχι μόνον είναι περιοχή μειωμένης εθνικής κυριαρχίας, αλλά θεωρείται και ως τέτοια από τις επιχειρήσεις και σε λίγο -γιατί όχι;- από τον κόσμο. Όλα αυτά με ευθύνη των αθηναϊκών κυβερνήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα έδωσε πάλι όλα στην Θράκη ο Γιωργάκης. Νέες υποχωρήσεις υπέρ της μειονότητας κατ' απαίτηση της Άγκυρας.

    Στα ΚΕΠ θα διορίζονται άτομα που μιλούν τουρκικά και θα επιτρέπεται η έκδοση διπλωμάτων οδήγησης στα τουρκικά, για όσους το επιθυμούν!!!!
    (βλέπετε σημερινό "ΠΤΩΤΟ ΘΕΜΑ").

    Σημαίνει ή δεν σημαίνει αυτό de facto αναγνώριση της τουρκικής συγκυριαρχίας στην Θράκη;

    Η Ελλάδα μόνον υποχωρήσεις κάνει, ενώ η Τουρκία παίρνει τα πάντα, χωρίς να δίδει το παραμικρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτά ρίχνουν νερό στο μύλο των προσπαθειών για αυτονόμηση της τουρκικής μειονότητας στη Θράκη.
    Σιγά-σιγά, στρώνεται το χαλί για να βολευτούν οι "καταπιεσμένοι"!!!
    Η Ελλάδα χορεύει στους ρυθμούς του Ερντογάν σαν πειθήνια μαιμού.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για όποιον ζει στη Θράκη είναι αισθητό ότι είναι μία περιοχή σε κατάσταση ντε φάκτο αυτονομίας.
    Και είτε το θέλουμε είτε όχι, τα παιδιά μας θα αναγκαστούν λόγω της δημογραφικής ανάπτυξης του μουσουλμανικού στοιχείου να ζήσουν σε μία κατάσταση αμφιλεγόμενης, αλλά πλέον αισθητά αμφισβητούμενης, ελληνικής κυριαρχίας.
    Στα επόμενα είκοσι χρόνια, αυτοί θα είναι πλειοψηφία και θα έχουν δημιουργήσει 'καθαρούς' θηλάκους με αμιγές μουσουλμανικό στοιχείο.
    Με φόβο αναρωτιέμαι τι θα γίνει τότε, τι θα κάνουμε τότε.
    Αλλά ούτε και η καταπίεσή τους είναι η λύση, ίσα ίσα είναι πιο επικίνδυνη επιλογή και έχουμε πολλά να χάσουμε αν την επιλέξουμε.
    Μου φαίνεται ότι έπρεπε κι εμείς να κάνουμε ότι οι Τούρκοι στη δική μας μειονότητα στην Κωνπολη και Ίμβρο και Τένεδο.
    Αλλά εδώ μέσα μόνο να ρίχνουμε κατάρες στους σύγχρονους οσφιοκάμπτες ξέρουμε! Με τους παλιούς εκείνους εθνοπατέρες που δεν έκαναν μία αναστάτωση ή μία εισβολή το '55 ή το '74, για εκείνους τους προδότες ποιος θα μιλήσει;
    Ο ΓΑΠ μας πείραξε που δείχνει τουλάχιστον και τι είναι.
    Αλλά βέβαια, η μοίρα μας ήταν πάντα να έχουμε τον άχαρο ρόλο της γειτνίασης με εναν από τους πιο βάρβαρους και φασιστικούς λαούς (κράτος) του κόσμου.

    Από Ξάνθη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.