15/2/11

Διαδικασίες-εξπρές για βίζα σε αλλοδαπούς τουρίστες

Της Έφης Καραγεώργου 
Διαδικασίες-εξπρές βάζουν μπροστά τα υπουργεία Εξωτερικών και Πολιτισμού- Τουρισμού σε ό,τι αφορά την έκδοση βίζας σε αλλοδαπούς τουρίστες. 

Στόχος είναι πέντε μεγάλες αναδυόμενες αγορές (Ρωσία, Ουκρανία, Κίνα, Τουρκία, Ινδία), αλλά και η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για τη διείσδυση στις νέες τουριστικές αγορές που μας ενδιαφέρουν. 

Οι πρεσβείες και τα προξενεία στις παραπάνω χώρες έχουν πάρει σαφείς εντολές για τη διευκόλυνση όσων επιθυμούν να επισκεφθούν την Ελλάδα. 


Για το θέμα είχαν χθες συνάντηση οι υπουργοί κ.κ. Δ. Δρούτσας και Παύλος Γερουλάνος, ενώ παραβρέθηκε και ο υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης και ο πρόεδρος του ΕΟΤ Νικόλας Κανελλόπουλος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΤ, διαπιστώθηκε ότι πέρυσι, παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες που επικρατούσαν, οι αφίξεις τουριστών στη χώρα μας συγκρατήθηκαν ουσιαστικά στα επίπεδα του 2009. Σε αυτό συνέβαλαν καθοριστικά οι νέες ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση διαδικασίας έκδοσης βίζας, εντός 48 ωρών, χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία και η χορήγηση μακράς διαρκείας θεωρήσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στη Μόσχα εκδόθηκαν 328.000 θεωρήσεις εισόδου το 2010, έναντι 216.000 το 2009, ενώ στο Κίεβο ανήλθαν στις 33.000 από 15.000 το 2009.

Ένα άλλο θέμα που αποτελεί προτεραιότητα για τα δύο υπουργεία είναι οι συμφωνίες για απευθείας αεροπορικές συνδέσεις των πέντε αγορών Ελλάδα.

«Αποφασίσαμε τη σύσταση μιας κοινής ομάδας εργασίας των δύο υπουργείων, ώστε να μπορέσουμε ακόμα και μικρά θέματα, μικρά προβλήματα να τα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά, να βρούμε λύσεις για όλα, ώστε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τον τομέα του τουρισμού» ανέφερε ο κ. Δρούτσας.

Από την πλευρά του ο κ. Γερουλάνος πρόσθεσε: «Φέτος ο στόχος μας είναι να αυξηθούν οι αφίξεις στην Ελλάδα και για να γίνει αυτό, κομβική είναι η πρόσβαση στη χώρα μας. Έτσι, λοιπόν, η πρόσβαση αυτή μπορεί να διευκολυνθεί και με τις θεωρήσεις, αλλά και με απευθείας αεροπορικές γραμμές και έχουμε ξεκινήσει μία μεγάλη προσπάθεια από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού για να πετύχουμε αυτούς τους δύο στόχους. Ειδικά για το θέμα των θεωρήσεων, η συνεργασία μας με το υπουργείο Εξωτερικών είναι σημαντική και καταφέραμε να προωθήσουμε θέματα θεωρήσεων, βλέποντας π.χ. αύξηση πέρυσι από τη Ρωσία που ξεπερνούσε το 50%».

7 σχόλια:

  1. Για Τουρκία διευκολύντε το λίγο παραπάνω. Όσοι θα λένε, έτσι με το στόμα, ότι είμαστε της ΜΙΤ, Γκρίζοι Λύκοι, εμπρηστές, διακινητές Λαθρό, να τους δίνουμε βίζα για πάντα και επίδομα...
    Τι να πει κανείς για μία χώρα που της ξεσκίζουν τα βάρδουλα κι εκείνη διευκολύνει έτι περαιτέρω. Όσο για τους Ινδούς δεν πρέπει να χρειάζεται βίζα. Ανοιχτές οι μπάρες και περάστε. Ήδη υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες Λαθρό από δαύτους, οι πλούσιοί τους τι τα θέλουν τα χαρτιά. Αχ πατρίδα μου καημένη ποιά κατάρα σε βαραίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ 12:36 μ.μ.

    Ο καθένας μπορεί να γράφει ό,τι αρλούμπες θέλει, αλλά αν λάβουμε υπ' όψιν το οικονομικό χάλι της χώρας, από τη μία και την ανάγκη για τουρισμό, από την άλλη, δεν μπορεί παρά να είναι υπέρ της κατάργησης της βίζας. Οι τουρίστες δεν έρχονται σαν πράκτορες και όποιος θέλει να έλθει σαν πράκτορας, δεν είναι ανάγκη να το κάνει σαν τουρίστας, με διαβατήριο, εισιτήριο, εγγραφή σε τουριστικό γραφείο, ξενοδοχείο κλπ.

    Βουτάτε την γλώσσα σας στο μυαλό σας (αν έχετε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρλούμπας είσαι και φαίνεσαι. Για να γλυτώσουμε από τη φτώχεια μπάτε σκύλοι αλέστε. Είναι πολλά τα γρόσσια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 15 Φεβρουαρίου 2011 3:26 μ.μ.

    Είμαστε μια χώρα στην οποία μπαίνει όποιος θέλει,όποτε θέλει και για όσο θέλει,οι παραχώρηση βίζας για τουρισμό σε πείραξε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτός που δεν θέλει να αυξηθεί ο τουρισμός, τι σόι προβοκάτορας είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Χρήστο Χατζησαββίδη

    Η συζήτηση με ηλίθιους είναι ανώφελη. Αν ο παραπάνω δεν είναι προβοκάτορας, όπως σωστά παρατηρεί ο 4:37 μ.μ., απλώς δεν έχει δουλέψει ποτέ στην ζωή του. Έτσι, αρέσκεται να το παίζει πατριώτης κάνοντας επίδειξη του I.Q. του.

    Ας ήταν στην πιάτσα, ο αλήτης, ας είχε οικογένεια να συντηρήσει και θα 'βλεπες αν θα 'γραφε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΥΡΙΟΙ..ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ ..ΕΠΕΙΣΗ ΚΑΤΕΧΩ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟ ΜΟΝΑΙΚΟ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΕΝΝΟΩ ..Ο ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΙΝΕΖΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΝΔΟΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΝ.. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΩΣΣΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΝΔΟΣ....ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ ..ΑΛΛΑ ΕΜΑΣ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΓΡΗΓΟΡΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΛΟΙΠΟΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ...ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΔΩΡΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ..ΑΣ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.