9/2/11

Εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων εισήλθε το βράδυ της Τρίτης η τουρκική κορβέτα

Εντός των χωρικών υδάτων μεταξύ Τήνου και Μυκόνου έπλευσε το απόγευμα της Τρίτης η τουρκική κορβέτα "Μπόντρουμ", την οποία παρακολουθεί από κοντά πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.Σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού επιτελείου, το τουρκικό σκάφος απέπλευσε από τη Σμύρνη και στη συνέχεια κινήθηκε βόρεια της Χίου και δυτικά των Ψαρών, σε διεθνή ύδατα. Κατόπιν, τήρησε νοτιοδυτική πορεία και εισήλθε στις 7.30 το απόγευμα εντός των χωρικών υδάτων.

Η κορβέτα συνεχίζει με νότια πορεία και κινείται εντός των Κυκλάδων, στα βορειοδυτικά της Πάρου.
Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού που παρακολουθεί το τουρκικό σκάφος, εκπέμπει τα διεθνώς καθορισμένα προειδοποιητικά σήματα, κατά τη διάρκεια του πλου της κορβέτας εντός των εθνικών χωρικών υδάτων.ΕΘΝΟΣ 

Βόλτες σε Τήνο, Πάρο και Μύκονο-«Περιπλάνηση» τουρκικής κορβέτας στις Κυκλάδες!
Τα νησιά της Τήνου, Πάρου και Μυκόνου προσέγγισε το βράδυ της Τρίτης άκομη ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο, παραβιάζοντας, χωρίς προφανή λόγο και αιτία, τα ελληνικά χωρικά ύδατα και τους κανόνες της αβλαβούς διέλευσης!

Η τουρκική κορβέτα «Μπόντρουμ», η οποία σύμφωνα με τις καταγραφές απέπλευσε το μεσημέρι της Τρίτης 8 Φεβρουαρίου από το λιμάνι της Σμύρνης, έπλευσε στο Αιγαίο με πορεία νότια –ελαφρώς νοτιοδυτική.

Το τουρκικό πολεμικό αρχικώς κινήθηκε βορείως της Χίου και στη συνέχεια προχώρησε δυτικά των Ψαρών, σε διεθνή ύδατα.

Περίπου στα επτά και μισή με οκτώ το βράδυ της Τρίτης, η τουρκική κορβέτα «Μπόντρουμ» πέρασε σε ελληνική χωρική θάλασσα και έπλευσε ανάμεσα στην Τήνο και την Μύκονο!

Από εκείνη την ώρα, πολεμικά πλοία του ελληνικού στόλου που παρακολουθούσαν διακριτικά τον πλου της «Μπόντρουμ» εξέπεμπαν μηνύματα μέσω ασυρμάτου με τα οποία καλούσαν τον κυβερνήτη της τουρκικής κορβέτας να απομακρυνθεί άμεσα από τα ελληνικά χωρικά ύδατα δεδομένου ότι παραβιάζει τους κανόνες της αβλαβούς διέλευσης.

Το εξοργιστικό είναι ότι το τουρκικό πολεμικό πλοίο αγνόησε πλήρως τις εκκλήσεις των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού και συνέχιζε να πλέει εντός ελληνικής χωρικής θάλασσας για διάστημα μεγαλύτερο των τριών ωρών!

Περίπου στις 11 το βραδυ της Τρίτης, η Μπόντρουμ έπλεε δυτικά της Πάρου με πορεία νότια νοτιοδυτική κινούμενη πάντοτε μέσα σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

Η άσκοπη περιπλάνηση του τουρκικού πολεμικού πλοίου στις Κυκλάδες έχει θέσει σε συναγερμό το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Τον Αύγουστο του 2009, η ίδια κορβέτα (Bodrum F-501 τύπου Α69), είχε χτυπήσει σε βράχια σε πολύ μικρή απόσταση μόλις 500 μέτρα από τις ακτές του Καστελόριζου. Στο περιστατικό εκείνο η τουρκική κορβέτα είχε υποστεί σοβαρές ζημιές. Στο σημείο μάλιστα ανοικτά του Καστελόριζου που η Μπόντρουμ είχε ξύσει τον βυθό, το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό είχε εντοπίσει το σόναρ της τουρκικής κορβέτας... ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

11 σχόλια:

  1. - Όταν τις ασκήσεις «επί χάρτου» διαδέχονται, ναυτικές ασκήσεις «αναγνώρισης εδάφους», ακολουθούν «αποβατικές επιχειρήσεις» κ.α.. Όταν δε πυκνώνουν «σημαίνουν» κι’ άλλα φωνασκούντα.
    Να περιμένω το... «πολλές φορές πάει η στάμνα στη βρύση και κάποτε σπάει» ή να μιλήσω αλλιώς;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν το υπολογίσουμε μαθηματικά, μέχρι το 2012 τέτοιο καιρό, θα τους δούμε να περνούν από την Κόρινθο και θα μαρσάρουν για Ρίο-Αντίριο και μετά Ιόνιο... θα είναι και τότε αβλαβής διέλευση? μην απαντήσετε...

    κ. Καλεντερίδη, περιμένουμε και τον ταξιδιωτικό οδηγό για την Κύπρο. Σε επίσκεψή μου προ τριετίας στο βιβλιοπωλείο στη Φιλελλήνων, μου είχατε πει πως με τους παρόντες οδηγούς κάνουμε, συν τοις άλλοις, πολιτική.Και ορθώς. Και, όμως, ακόμα δεν έχει υπάρξει και εκπλήσσομαι!

    Φιλικά πάντα,
    σας χαιρετώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. έτσι έτσι
    δεν πειράζει, ουδεν κακό αμιγές καλού.
    Να τη βλέπουν την κορβέτα οι μυκονιάτες, οι παριανοί να χεστούν απάνω τους μπας και βάλουν το χέρι στην τσέπη και δώσουν λίγα φράγκα από τα πολλά που βγάζουν τόσα χρόνια χωρίς να δηλώνουν τίποτα.

    Κουφάλες φοροφυγάδες θα σας φάνε οι τούρκοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΟ ΝΤΡΟΥΜ=Ιππό Δρομος;!!!

    Βέβαια κάνουν Ιπποδρομίες....
    Αθλούνται τά παιδία!
    Καί τά δικά μας τά Pedia,ti kanoyn;
    Ποδηλασίες!Παραπλήσιον άθλημα.
    Σαρκαστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Μη μελετάτε 12 μίλια γιατί ούτε τα 6 θα σας μείνουν".
    Αυτό είναι το μήνυμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε πολυ στενους χωρους αρχισαν να μπαινουν.Το στενο αυτο το πανε κολυμπωντας οι Τηνιακοι.Πολυ στα ποδια μας χωνονται και ισως επιδιωκουν την αντιδραση μας.Θα μπορουσαν να ριξουν και παραγαδια στο στενο αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ Σ.Κ.
    Τι περιμένουμε δηλαδή, για να καταλάβω, να φτάσουν οι κορβέτες τους μέχρι τα Πετράλωνα ?
    Ένας δικός μας δεν μπορεί να βρεθεί που να έχει κάκαλα ?

    Και καλά οι Τούρκοι πολιτικοί λένε ότι δεν «ελέγχουν» τους στρατιωτικούς τους. Μας δουλεύουν όλους.
    Και τέλος πάντων ας τους διαμηνύσουμε. Εάν δεν μπορείτε να τους «ελέγξετε» εσείς, σας προειδοποιούμε ότι θα το κάνουμε εμείς.

    Φάτσαλους - Σαμψών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ...ΠΑΡΑΓΚΑ ΦΙΡΜΑ ΓΚΡΕΚΑ.....
    ΧΑΧΑ!!!
    ΠΡΟΦΗΤΗ ΜΙΛΙΩΚΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι τα αποτελέσματα της επίσκεψης του "ηγέτη" μας στο Ερζερούμ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν γινεται να ριφθουν προειδοποιητικες βολες,ετσι ωστε και εμεις να βολιδοσκοπησουμε τα δικα τους ορια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Pan-Kάlos εθεάθη να χορεύει τον χορό της βροχής και του κατακλυσμού για να σβηστεί το Καστελλόριζο από τον χάρτη... Έχει πάρει φόρα από τους ανέμους τώρα ελέγχει και τα ύδατα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.