1/2/11

"Ο Γ.Παπανδρέου έκανε...one minute στον Ερντογάν"!

Αντιπολίτευση στον Ερντογάν μεσω ...του  Ελληνα Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου και όσα αυτός ανέφερε στην ομιλία του ενώπιον των Τούρκων πρέσβεων επιχείρησε να δώσει από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο νέος αντιπροέδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας  CHP κ. Οσμάν Κορουτούρκ. Στο κυριακάτικο ένθετο  της εφημερίδας Hurriyet , « Hurriyet Pazar » δημοσιεύονται αποκλειστικές δηλώσεις του κ. Κορουτούρκ  που είναι ταυτόχρονα υπεύθυνος επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής του κόμματος με τις οποιες σχολιάζει ορισμένα θέματα εξωτερικής πολιτικής,  αλλα και την ομιλία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου,στο Ερζουρούμ.
Ο κ. Κορούτουρκ, ο οποίος –κατά το δημοσίευμα- δεν μπορεί να χωνέψει το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδος κατηγόρησε την Τουρκία ενώπιον 150 πρέσβεων, για την Κύπρο,  υποστηριξεε πως αυτό που έκανε ο κ. Παπανδρέου είναι μία περίπτωση “one minute” παρόμοια με αυτήν που είχε γίνει  στο Νταβός εννοωντας τους διαξιφισμούς που είχαν επικρατήσει  μεταξύ του Ισραηλινού προέδρου και του πρωθυπουργού της Τουρκιας κ. Ερντογάν στησυζήτηση κατά την οποία ο δευτερος  έλεγε επανειλημμένα “one minute”  για να του δοθεί η δυνατότητα να μιλήσει και τελικά είχε αποχωρήσει εκνευρισμένος.

Κάνοντας λοιπόν  αντιπολιτευση στον κ. Ερντογαν ο κ Κορούτουρκ   είπε  οτι  ισως να προσκάλεσαν τον κ. Παπανδρέου στο Ερζουρούμ για να κάνουν επίδειξη, αλλά το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό.Σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν πήγε μέχρι τώρα, ο κ. Παπανδρέου, είπε σε άλλο σημείο, μίλησε στην αγγλική, δεν μιλάει ποτέ στο εξωτερικο στην ελληνική. Όμως - συνέχισε ο αντιπροεδρος του  CHP -  ο κ  Παπανδρέου στο Ερζουρούμ μίλησε στην  ελληνική.

Γίνεται αντιληπτό, προσθεσε, ότι ήρθε στο Ερζερουμ για να απευθυνθεί στη δική του κοινή γνώμη.Και συνεχισε ο κ. Κορουτουρκ: Κατά την ομιλία του διατύπωσε ξεκάθαρα στο ανώτατο επίπεδο που βρισκόταν, ότι η Τουρκία είναι ο καταληψίας στην Κύπρο. Εκεί υπήρχαν 150 πρέσβεις, οι οποίοι  θα μπορούσαν να του απαντήσουν, όμως  εκείνος που θα έπρεπε να απαντήσει ήταν ο πρωθυπουγός, ειπε. . Είναι περίεργο, συνεχισε, το γεγονός ότι αυτό δεν το είχαν προβλέψει νωρίτερα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ Κιλιτσντάρογλου μετά από αυτά τα λόγια προέβη σε σχετική δήλωση και έτσι αποφεύχθηκε η εντύπωση ότι δεν μίλησε καθόλου η Τουρκία για το θέμα αυτό.

Οπως αναφέρεται ο  κ. Οσμαν Κορουτουρκ είναι γιος του και του 6ου Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας Φαχρί Κορουτούρκ, γεννήθηκε το 1944 και προέρχεται από το Διπλωματικό Σώμα.

2 σχόλια:

  1. Όταν ήρθε ο Ερντογάν στην Ελλάδα ο ΓΑΠ του μιλούσε στα αγγλικά(!), όταν ο ΓΑΠ πήγε στη Τουρκία μιλούσε στα ελληνικά! Προφανώς πρόκειται για κάποια τακτική τόσο..."ευφυή" που οι υπόλοιποι (τούρκοι και έλληνες) δεν αντιλαμβανόμαστε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @1:56 μ.μ.
    Να δω τι θα πεις όταν ακούσεις στην Αθήνα τον Ερντογάν να μιλάει ...ποντιακά (κατάγεται από τον Πόντο) και τον ΓΑΠ στην Τουρκία, τούρκικα !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.