24/2/11

Wikileaks: Δισεκατομμύρια έχει η Λιβύη σε αμερικανικές τράπεζες


Το μυστικό κρατικό επενδύτικό ταμείο της Λιβύης έχει επενδύσει 32 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά σε πολλές αμερικανικές τράπεζες, κάθε μία από τις οποίες διαχειρίζεται ποσά έως 500 εκατομμύρια δολάρια, και έχει επενδύσεις στο Λονδίνο, όπως αποκαλύπτει ένα μυστικό διπλωματικό τηλεγράφημα. Το τηλεγράφημα, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του ιστότοπου WikiLeaks και αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες μίας συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στον Ιανουάριο μεταξύ του επικεφαλής της Αρχής Λιβυκών Επενδύσεων (LIA) και του αμερικανού πρεσβευτή στην Τρίπολη, έρχεται στη δημοσιότητα την ώρα που οι ευρωπαϊκές και η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζουν το ενδεχόμενο να παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία της λιβυκής κυβέρνησης.

Η LIA εκτιμάται ότι διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία ύψους περίπου 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανάμεσά τους και με μετοχές της ιταλικής τράπεζας UniCredit και του βρετανικού εκδοτικού οίκου Pearson. Ο Μοχάμεντ Λάιας, επικεφαλής της LIA, δήλωσε στις 20 Ιανουαρίου στον αμερικανό πρέσβη ότι το ταμείο έχει μεγάλη ρευστότητα και δεν ανησυχεί για την αστάθεια που παρατηρείται στην αγορά πετρελαίου.
"Έχουμε 32 δισεκατομμύρια δολάρια σε ρευστό, κυρίως σε τραπεζικές καταθέσεις με μακροπρόθεσμες αποδόσεις", δήλωσε ο Λάιας, σύμφωνα με το διπλωματικό τηλεγράφημα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο Λάιας "εξήγησε ότι πολλές αμερικανικές τράπεζες διαχειρίζονται 300 με 500 εκατομμύρια δολάρια η κάθε μία (...). Επεσήμανε ότι οι βασικές επενδύσεις της LIA είναι στο Λονδίνο".
Όπως υπογράμμισε ο Λάιας η LIA προτιμά το Λονδίνο αντί τις ΗΠΑ εξαιτίας της ευκολίας με την οποία γίνονται εκεί οι συναλλαγές και το μάλλον μη περίπλοκο φορολογικό σύστημα της χώρας.
 NEWSCODE.GR

10 σχόλια:

  1. "εξετάζουν το ενδεχόμενο να παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία της λιβυκής κυβέρνησης".

    Δηλαδη με το ιδιο σκεπτικο αν εμεις αποφασισουμε να εξεγερθουμε και να μην πληρωσουμε το απεχθες χρεος που μας φορτωνουν, θα μπορεσουν να μας δεσμευσουν το χρυσο της Ελλαδος οπου εστειλε ο Σημιτης στην Αμερικη???

    Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαι περιμένει κανείς να καταδικάσει τον παρανοικό και ψυχοπαθή Καντάφι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι αμερικανοι το ιδιο εκαναν και στο 2ο παγκοσμιο πολεμο. Θα εχει ενδιαφερον με τι προσχημα θα βαλουν στο χερι και τα χρηματα των σειχιδων (Σ. Αραβια κλπ).

    Property is theft που ελεγε και ο Προυντον.

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι βεβαιως να τα παγωσουν τα 32 δις του Κανταφι αλλα μη ξεχασωμε οτι αυτα τα χρηματα ειναι του Λυβικου λαου που οταν αλλαξει το συστημα εκει, πρεπει να επιστραφουν στο Λυβικο λαο και οχι να γινει πλιατσικο απο τους τραπεζιτες που θα ισοδυναμει με την χαριστικη βολη στο κεφαλι του λαου αυτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδώ μιλάμε για το θέατρο του παραλόγου!
    Από τη μια έχεις έναν αιμοσταγή δικτάτορα και από την άλλη έναν λαό που επαναστατεί.
    Πως επαναστατεί όμως; Με όπλα που του δόθηκαν από το υπερπέραν, που για το δικό του το καλό εξυπηρετεί συμφέροντα άλλων.
    Από τη μια ο γιος του Καντάφι να λέει πως δεν θα φύγουν για να παραδώσουν την χώρα σε Τουρκία και Ιταλία και από την άλλη σύσσωμη Η.Π.Α. και Ε.Ε. να παγώνουν περιουσία του κράτους Λιβύη, που σημαίνει του λαού και όχι του Καντάφι.
    Και την ώρα που οι απανταχού δυτικοί πολίτες της γης σκυλοβρίζουν τον Καντάφι, αλλά παράλληλα σιωπούν για όσα συμφέροντα θα εξυπηρετηθουν απουσία του Καντάφι επιτέλους, πράγμα που
    σημαίνει πως όλοι είναι εναντίον του Καντάφι αλλά υπέρ των συμφερόντων, δηλαδή με τον λαό κανείς, αναρωτιέμαι αν ο λαός είναι με τον εαυτό του ή απλά βρήκε λάθος ώρα και στιγμή να ξεσηκωθεί εναντίον του τυράννου.
    Το μόνο τελικά που μου μένει είναι να εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου, να γίνει το θαύμα και φεύγοντας από τα χέρια του Καντάφι να φερθούνε έξυπνα και να μην πέσουν στα χέρια τα δικά μας, Ευρώπης κ' ΣΙΑ, γιατί τότε είναι που καήκανε και λυτρωμό δεν θα'χουνε!

    Altenaria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η Λιβύη του 'αιμοσταγούς' δικτάτορα έχει 70 δίς αποθέματα σε ξένες τράπεζες ,
    και η Ελλάδα των 'δημοκρατικών' πολιτικών 300 δεν ξέρω εγώ πόσα δις χρέος , εμείς οι έλληνες πολίτες καλούμαστε να ξεχρεώσουμε τις κλεψιές των ελλήνων πολιτικών και των παρατρεχάμενων τους .

    μου μοιάζει τραγική ειρωνεία ΄αιμοσταγείς δικτάτορας' με αποθέματα πολλών δις για τον λυβικό λαό , και έλληνες 'δημοκράτες' πολιτικοί με προσωπικές καταθέσεις πολλών εκατομυρίων αλλά και δυσβάσταχτα χρέη για τον ελληνικό λαό .
    'όποιος έγινε αφέντης και δεν υπήρξε δούλος , είναι ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ ΑΦΕΝΤΗΣ και αλοίμονο στον δούλο ' έλεγε ο πατριώτης έλληνας στην επανάσταση αλλά οι νεοέλληνες όλους τους ΑΕΡΓΟΥΣ τους βαπτίσαμε δημοκράτες πολιτικούς γεννήκαμε ξεφτιλισμένοι δούλοι που μαζί τα φάγαμε .
    αιδώς Αργείοι , ας μας λυπηθεί ο Θεός να μας στείλει Αφέντη που και ο ίδιος υπήρξε Δούλος , και ας τον λένε αιμοσταγή Συνταγματάρχη Καντάφι .
    ο καφετζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Χρειαζόμαστε μερικές απαντήσεις: Ποιοι ξεσηκώθηκαν και τι ζητούν; Δεν το ξέρουμε.
    Ποιος μετεδίδει και ποιος ελεγχει τις πληροφορίες που διαβάζουμε; Αφου δεν υπάρχουν ξένοι δημοσιογράφοι στη Λιβύη;Δεν το ξέρουμε.
    Που βρήκαν τα όπλα οι ξεσηκωμένοι; Δεν το ξέρουμε.
    Από που προέρχονται οι πληροφορίες για νεκρούς (άλλοι λένε δεκάδες, α΄λλοι εκατοντάδες, άλλοι χιλιάδες). Δεν το ξέρουμε. (Καθώς έπεφτε ο Τσαουσέσκου μιλούσαν για χιλιάδες νεκρους στην Τιμισοάρα αλλά πολύ αργότερα διαψεύσθηκε, αφού είχε γίνει η δουλειά).
    Είδε κανείς τους (ανακοινώθηκε ότι ήταν 2)πιλότους που το έσκασαν;
    Όταν τα μαθουμε αυτά και μερικά άλλα τότε ας μιλήσουμε για τα της Λιβύης.
    Περίεργο, πολύ περίεργο, ότι οι αποκαλύψεις του Βίκιλικς έρχονται "καπάκι" να βολέψουν όσους επιτίθενται στον Καντάφι.
    Προσοχή: Δεν έχω κανένα λογο να τον υπερασπιστω. Αλλά: δεν θέλω να είμαι ο χρήσιμος ηλίθιος στα χέρια εκείνων που τον πολεμουν. Επίσης σκέπτομαι: Ο Καντάφι είναι στη μια κορυφή ενός τριγώνου όπου οι άλλοες δυο είναι ο Μπερλουσκόνι και ο Πούτιν. Τυχαίο; Εσείς τι λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    "Που βρήκαν τα όπλα οι ξεσηκωμένοι; Δεν το ξέρουμε"
    25 Φεβρουαρίου 2011 8:29 π.μ.

    Οπως θα γνωριζεις το ξεσηκωμενο πληθος ξεκινησε αοπλο και οταν κτυπηθηκε αρχικα απο τους μισθοφορους του κανταφι και υπηρξαν οι πρωτοι νεκροι απο τους αοπλους τοτε μεμονωμενοι στρατιωτες
    ητε εκτελεστηκαν ητε φυλακιστηκαν ητε εστρεψαν τα οπλα τους κατα των μισθοφορων και ενωθηκαν με τα αδελφια τους.Το ιδιο εγινε και με ολοκληρες μοναδες.Ηδη εχει απελευθερωθει τα 2/3 της Λιβυης.Και αν δεν γνωριζεις θα σου τονισω τα ακολουθα=
    Ενα αοπλο πληθος ξεκιναει με το συναισθημα.Το πληθος αυτο ητε στο τελος διαλυεται ητε οπλιζεται.Αν ενα πληθος αοπλο ητε στο τελος ενοπλο δεν ενισχυθει απο στρατιωτικες δυναμεις που θα ενωθουν μαζι του δεν θα εχει καμμια δυνατοτητα επαναστασης, το μονο που θα επιτυχει ειναι τα περισσοτερα θυματα.Μονο ο οργανωμενος στρατος μπορει να ανατρεψει ενα καθεστως ειρηνικα ητε αιματηρα.Και αυτο εγινε στην Λιβυη και στην Αιγυπτο.Μονο που στην Λιβυη υπαρχουν οι μισθοφοροι του κανταφι με τα2.000 $ την ημερα.Αυτοι ειναι που εφεραν τον στρατο διπλα στο λαο και τελικα η επανασταση στο τελος θα επιτυχει διοτι πλεον συμμετεχει ο στρατος στο πλευρο των αοπλων διαδηλωτων.
    Μη βλεπεις παντου φαντασματα,αυτα εδω μπορει να εμφανιστουν στο δρομο για να καπελωσουν το αποτελεσμα και αυτο σε λιγο θα γινει με τις δυναμεις του ΝΑΤΟ.Σε λιγο,οχι εξ αρχης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και στις ελβετικές τράπεζες έχουν όχι μόνο στις αμερικάνικες. Το καλοκαίρι του 2009, θυμάμαι έναν εκφοβισμό που έκανε ο Καντάφι στην Ελβετία, ότι θα σηκώσει όλες του τις καταθέσεις από τις τράπεζες αν η Ελβετία δεν άρει την ποινή που είχε επιβάλει σε έναν γιό του, ο οποίος ταξιδεύοντας στην Ελβετία, είχε κάνει κάτι που χαρακτηρίστηκε ανάρμοστο και προσβλητικό προς το ελβετικό κράτος. Και τότε, η Ελβετία μόλις άκουσε την απειλή αναλήψεων (ήταν και η οικονομική κρίση έντονη τότε), μόνο συγνώμη που δεν του ζήτησε. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Britain sold sniper rifles to Gaddafi just before his troops began killing
    Evening Standard

    The Gaddafi family is at the heart of British society.
    A shooting party weekend took place in Jacob Rothschild's manor with Rothschild, Gaddafi's son Saif(who has studied at the LSE) and Madelson.

    The three also met at Rothschild's home in the island of Corfu, Greece.
    What is Gaddafi's son talking with the two Jews?

    Gaddafi's son owns a home in Hampstead,London with eight bedrooms, indoor pool, sauna and cinema. Tony Blair was a personal friend of Gaddafi's family who had visited Libya many times, becoming an adviser to Gaddafi over the fund that manages Libya's 65 billion oil wealth....

    The Gaddafi family is believed to have stashed most of its wealth in Dubai, south-east Asia and the Gulf. The Libyan investment Authority owns the 3% of Pearson, which owns the Financial Times.

    it's a small world my friends

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.