14/3/11

Δύο νέες εκρήξεις στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, συναγερμός και για τον αντιδραστήρα 2

Πυρηνικός εφιάλτης στην Ιαπωνία

  (Φωτογραφία:  Reuters)
Τόκιο, Ιαπωνία
Δύο ήταν τελικά οι εκρήξεις που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) στον Αντιδραστήρα 3 του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα, μετά από ισχυρό μετασεισμό, μεγέθους 6,2 βαθμών. Εννέα άτομα τραυματίστηκαν και ενός η τύχη αγνοείται. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, τα επίπεδα ραδιενέργειας στο συγκρότημα είναι χαμηλά, όμως συναγερμός έχει σημάνει και για τον αντιδραστήρα 2. Όσον αφορά στον απολογισμό των θυμάτων, οι νεκροί ξεπερνούν τους 5.000, καθώς -όπως έγινε γνωστό- περισσότερα από 2.000 σώματα αγνοουμένων βρέθηκαν στις ακτές της επαρχίας Μιγιάγκι.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (τοπική ώρα) σήμανε συναγερμός για ενδεχόμενη έκρηξη και στον αντιδραστήρα Νο2, καθώς η εταιρεία που διαχειρίζεται το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα ανακοίνωσε ότι σταμάτησε να λειτουργεί το σύστημα ψύξης και πως το επίπεδο ύδατος μειώνεται.
«Ο αντιδραστήρας Νο.2 απώλεσε πλήρως το σύστημα ψύξης» δήλωσε αξιωματούχος της Υπηρεσίας Πυρηνικής Ασφάλειας, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NHK.
news.in.gr

5 σχόλια:

  1. Νά στείλω τήν συμπόνοια καί τήν αλληλεγγύη ,στό δράμα πού περνάνε οι φίλοι συνάνθρωποί μας Ιάπωνες!
    Τήν αγάπη μόνο καί τήν γρήγορη Σκέψη μου,πούναι γοργόφτερη,καί τήν έννοια γιά τήν καλή τύχη τους!
    Καί στέλνω καί ένα μικρό πετράδι Πολιτισμού Ελληνικού από τόν Φιλόσοφο Πλάτωνα:
    "ΠΑΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΚΑΊ ΠΑΝ ΠΛΗΘΟΣ,
    Α Ρ Ε Τ Η ΥΠΕΙΚΕΙΝ"
    {Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΚΑΊ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ(ΑΦΘΟΝΊΑ),ΠΡΕΠΕΙ ΝΆ ΥΠΟΤΆΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΉΝ Α Ρ Ε Τ Ή".
    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΙΣ!
    Πολύβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι σεισμοί είναι προβλέψιμοι , αλλά οι εγωπαθείς κυβερνήσεις ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ, ώσπου να καταρρεύσουν.


    Όταν κοπάζει η «βροχή ηλεκτρονίων» γίνεται σεισμός:
    Στο Εργαστήριο Ηλεκτρομαγνητισμού και Διαστημικής στην Ξάνθη, ανακάλυψαν πως όταν μειώνεται σταδιακά η ηλεκτρονική καταιγίδα που «χτυπάει» τον «παρατηρητή» δορυφόρο τους, ακολουθούν σεισμικές δονήσεις

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11386&subid=2&pubid=12958946#

    http://afovia1.wordpress.com

    Ο μεγασεισμός στην Ιαπωνία και οι προηγούμενοι σε Ν. Ζηλανδία, Αϊτή, Χιλή, Κίνα κοκ, επιβεβαίωσαν εκείνους τους 'δασκάλους' μας, που από δεκαετίες προειδοποιούσαν για επερχόμενη ΑΥΞΗΣΗ σεισμών-ηφαιστειακών εκρήξεων:
    "lower solar activity, occurrence of huge volcanic events and lower surface air temperature could be expected in the next decades".
    http://rebel.ig.cas.cz/activities/Rocenka93-4/charv.htm
    I. Charvatova, J. Strestik
    Geophysical Institute of the Czech Academy of Sciences

    ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ σε όποιους διαβάζουν το παρόν, να προκαλέσουν παντού συζητήσεις για ΕΤΗΣΙΕΣ ασκήσεις εκκένωσης οικισμών στη χώρα μας, που είναι από τις πιο σεισμογενείς, αλλά παράλληλα και για κατεπείγουσα αποκέντρωση όλων των αστικών βαβυλώνων-παγίδων, ώστε να επιβιώσουν οι επόμενες γενιές σε ημιορεινά αυτάρκη χωριά, τα οποία δεν πλήττονται από πλημμύρες, που θα φέρουν οι αναμενόμενοι πολυετείς ηφαιστειακοί χειμώνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχώς που στην Ελλάδα οι σεισμοί είναι ...αδελφίστικοι, γιατί αλλιώς κάτι Αθήνες, κάτι Θεσσαλονίκες και κάτι Πάτρες, θα υπήρχαν ως αναμνήσεις σε καρτ-ποστάλ...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και κάτι ακόμα: Αυτά που μας λένε τα ΜΜΕ για την Ιαπωνία, απέχουν ως συνήθως παρασάγγας από την πραγματικότητα...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ῾῾Παράλληλα υποστηρίζεται, ότι το πείραμα ΗΑΑRP μπορεί σε συνδυασμό με τις «χημικές ουρές» να προκαλέσει μεγάλης διάρκειας περιόδους ξηρασίας ή κατακλυσμιαίες βροχές για μεγάλο χρονικό διάστημα και έτσι να χρησιμοποιηθεί εις βάρος μιας εχθρικής χώρας, η οποία μπορεί πιο εύκολα να εξαναγκασθεί σε παράδοση. Θα προσθέσω, ότι – όπως έχει αναφερθεί – το ίδιο σύστημα μπορεί να προκαλέσει και ισχυρούς σεισμούς (πάνω από 7 Richter), εκμηδενίζοντας μια εχθρική χώρα… ῾῾

    Δρ. Νίκος Κατσαρός, επιστημονικός συνεργάτης στον «Δημόκριτο», π. Πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Χημικών

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.